Ezeket a filmeket ajánljuk péntekre

Eljött a várva várt péntek este, itt vannak hozzá a legjobb filmek a tévében!

Az Ipcress ügyirat - Duna Tv, október 29. péntek, 20.30h

Az angol titkosszolgálat emberei lehetetlen helyzetbe kerülnek, amikor egyik legjobb ügynöküket meggyilkolják. Az ügy, amin dolgozott, szupertitkos volt, atomfizikusok legújabb kutatási eredményeit és életét kellett volna megvédenie a külső ellenségtől, de szinte egyik sem sikerült. Ekkor állítják előtérbe főnökei a nyegle és rámenős Palmert, akinek egyáltalán nincsenek tapasztalatai ezen a fronton, viszont kiváló a szimata és irigylésre méltóan használja az elméjét... A Len Deighton regényéből készült film Michael Caine főszereplésével a James Bond-filmek kirobbanó sikerével egy időben, de azok egyfajta hangulati ellenpontjaként készült. A filmet, amelynek két folytatása is készült, a brit filmgyártás egyik örök klasszikusaként tartják számon.

 

Valerian és az ezer bolygó városa - Film+, október 29. péntek, 21h

Valerian (Dane DeHaan) és Laureline (Cara Delevingne) a kormány különleges ügynökei, akiket az univerzum rendfenntartásával bíztak meg. Valerian fáradhatatlanul ostromolja Laureline-t, aki ismerve Valerian kusza nőügyeit, visszautasítja. Parancsnokuk (Clive Owen) útmutatása alapján következő küldetésük a lélegzetelállító intergalaktikus városba, Alphába vezet, ahol a lgkülönbözőbb fajból álló 17 milliós lakosság egyesítette képességeit és technológiáját a fejlődés érdekében. Ám egy láthatatlan hatalom dolgozik a háttérben, amely hatalmas veszélyt jelent az emberiségre.

 

Doctor Strange - Viasat3, október 29. péntek, 21h

Miután pályafutása dugába dől, a ragyogó elméjű, ám gőgös és öntelt sebész élete új értelmet nyer, amikor egy mágus szárnyai alá veszi és kitanítja, miként válhat a világ védelmezőjévé.

 

Pokolfajzat - Film Mánia, október 29. péntek, 21h

Az őrült Grigorij Raszputyin azért teremtette meg Pokolfajzatot a második világháború alatt a pokol tüzében, hogy a gonoszt szolgálja. A fiút a szövetségesek mentették meg Broom professzor, a Paranormális Kutatás és Védelem Hivatal alapítója vezetésével. A professzor fiaként nevelte fel, és segített előhívni különleges, paranormális képességeit. Pokolfajzat a telepatikus képességekkel rendelkező Mer-Man Abe Sapiennel és Liz Shermannal együtt felveszi a harcot Raszputyin ellen, aki szeretné őt visszacsábítsa a rossz oldalra, hogy erejét felhasználva döntő csapást mérjen a Földre.

 

Lúdas Matyi - M5, október 29. péntek, 21h

A klasszikus Fazekas Mihály-mesének megfelelően Lúdas Matyi, a szegény, furfangos libapásztor kisfiú története elevenedik meg Dargay Attila ma már klasszikussá vált rajzfilmjében. A film igazi csemege. A remek figuráknak kiváló magyar színészek kölcsönzik a hangjukat, és ráadásként Liszt Ferenc és Daróci Bárdos Tamás fantasztikus zenéje csendül fel.

 

Beetlejuice - Kísértethistória - Sony Movie Channel, október 29. péntek, 21h

Barbara (Geena Davis) és Adam Maitland (Alec Baldwin) haláluk után a saját házukban találják magukat szellemként. Időszakos nyugalmukat megzavarja egy yuppie család beköltözése. Mivel Maitland-ék túl kedvesek szellemnek, minden igyekezetük az új jövevények megrémítésére hiábavalónak bizonyul. Végül Beetlejuice-t (Michael Keaton) hívják segítségül, ám neki más tervei vannak.

 

Mint a kámfor - AMC, október 29. péntek, 21h

Jack Foley (George Clooney) több bankot rabolt fegyver nélkül, mint bárki más. Háromszor kapták el, amikor nem volt szerencséje menekülés közben. Három évtizedet kellene letöltenie. Mindennap szökéséről, az utolsó nagy balhéról és új életéről álmodozik. A szökés pillanatában egy nyomozónő kerül a férfi és társa, Buddy (Ving Rhames) útjába, ezért túszként magukkal viszik. Karen Sisco (Jennifer Lopez) becsületes nyomozócsaládból való, és minden alkalmat megragad fogva tartói terveinek meghiúsítására. Az első menet döntetlent hoz, de már késő: Jack rabul ejtette Karen szívét. A következő randevún Detroitban viszont már túl sokan akarnak velük lenni...

 

Jeff, aki otthon lakik - Paramount Network, október 29. péntek, 21h

Jeff az anyja nyakán élősködik. Ideje nagy részét füvezéssel tölti, miközben azt magyarázza, hogy az univerzum jelére vár, hogy beteljesítse sorsát. Jeff különös telefonhívást kap, melyben egy hang azt követeli, hogy beszéljen 'Kevinnel'. Jeff azt hiszi, hogy ez a jel, amire oly régóta vár. A zűrös nap folyamán Jeff és Pat szembekerül egymással, míg anyjuk a férje halála óta először újra szerelmes lesz.