Ezeket a filmeket ajánljuk péntekre

A hét utolsó munkanapján csak dőlj be a fotelbe, és tévézz! Mi kiválogattuk hozzá a legjobb filmeket a tévéműsorból.

A világ súlya a vállamon - Duna Tv, február 18. péntek, 20.45h

Marco egy elektronikus eszközöket gyártó cég hűséges és megbecsült alkalmazottja. Gyönyörű feleségével éppen a kisfiúk születését várják. A dolgok azonban egyik percről a másikra 180 fokos fordulatot vesznek: Carla hirtelen rosszul lesz, és koraszülöttként megszületik Davide egy súlyos veleszületett szívbetegséggel. De a gond nem jár egyedül, Mario munkahelyét is bezárják, mindenki utcára kerül. Az eltökélt családapa azonban nem hagyja magát. Fia túlélési ösztönéből erőt merít, és ő is mindent megtesz azért, hogy megmentse saját és több száz kollégája munkahelyét. A film igaz történet alapján készült.

 

Anna - Mozi+, február 18. péntek, 21h

Egy nő, akiben számtalan nő lakozik, de sosem lehet tudni, pontosan hány darabból áll… pont, mint egy orosz matrjoska baba. A könyörtelen bombázó, Anna Poliatova nem csak hihetetlenül szexi, szuperintelligens, de kíméletlen harcos is. A legprofibb kormányzati bérgyilkosnő tökéletes álcáival az ujja köré csavarja az elit bűnözőket, gengsztereket, politikusokat, hogy aztán szemrebbenés nélkül végezzen velük. A kérdés csak az, mi motiválhat egy ilyen titokzatos nőt, aki halálosan veszélyes játszmát űz mindenkivel…

 

Éli könyve - Film+, február 18. péntek, 21h

Az atomháború után az erőszak az úr, az utakon fosztogatók leselkednek a vándorokra. Éli (Denzel Washington), a magányos harcos nyugatra akar eljutni, hogy beteljesítse küldetését. Van nála valami, ami értékesebb minden fegyvernél, még a víznél is. Egy könyv utolsó példánya, amely hitet adhat az embereknek, hogy van remény az újjászületésre. Carnegie (Gary Oldman) akár ölni is hajlandó azért, hogy megszerezze a Bibliát, hogy a segítségével kiterjessze a hatalmát. Az emberiség sorsa Éli kezében van.

 

A bűn árfolyama - Filmcafe, február 18. péntek, 21h

Louis Salinger (Clive Owen) Interpol-ügynök és Eleanor Whitman (Naomi Watts) kerületi ügyész-helyettes elszántan küzdenek, hogy leleplezzék a világ egyik legnagyobb befolyású bankját, amely gyanújuk szerint a világ különböző pontjain végrehajtott terrorcselekményeket pénzel. Nyomozásuk során egyre mélyebbre hatolnak egy olyan világba, melyet a kapzsiság, a korrupció és a gyilkosság ural, és rövidesen olyan nemzetközi összeesküvés célpontjában találják magukat, ahol a túlélésben csak egymásra számíthatnak.

 

Rampage - Tombolás - Viasat3, február 18. péntek, 21h

Davis (Dwayne Johnson) nagy tudós, és van egy jó barátja: egy intelligens gorilla, George. Csakhogy egy rosszul sikerült genetikai kísérlet következtében az addig barátságos emberszabású durván átalakul: dühöngő szörnyszülötté válik, aki elhagyja szeretett otthonát, a laboratóriumot, és hosszú útra indul Észak-Amerikán keresztül: de akármerre jár mindenütt tombolás és rombolás jelzi a nyomát. A gazdája szeretné hazavinni régi kedvencét, ezért egy másik _ szintén bogaras _ tudós segítségével kikísérletezi az ellenszert, és a szörny nyomába ered. A csatatér folyton változik, sőt, az ellenség is szövetségesekre talál: még két genetikusan módosított megaragadozó csatlakozik hozzá. Ha Davis győz, megmenekül a majom, és megmenekülnek Amerika nagyvárosai. Ha veszít, nemcsak egykor legjobb barátjáról kell lemondania: hanem az egész világról.

 

Körhinta - M5, február 18. péntek, 21h

Pataki Mari és Bíró Máté a szövetkezeti közös munkák alatt egymásba szeretnek. Az öreg Pataki azonban elhatározza, hogy kilép a szövetkezetből a nagygazda Fekete Sándorral együtt, és házassággal egyesítik a földeket, akár tetszik a lánynak, akár nem. Egy lakodalmi mulatságon Máté botrányt kavarva teszi közhírré vonzalmát Marihoz, aki másnap bejelenti apjának, hogy nem megy feleségül Sándorhoz. Az apa baltával támad lányára, aki világgá indul… A filmet 1956-ban Cannes-ban Arany Pálmára jelölték. Törőcsik Mari első filmszerepe, mely nem csak a hazai sikert, de a nemzetközi ismertséget is meghozta számára. A filmet Törőcsik Mari színművésznő tiszteletére sugározza az M5 csatorna, akit Március 15-én Kossuth Nagydíjjal tüntettek ki.

 

Mi kell a nőnek? - AMC, február 18. péntek, 21h

Az igazi macsót nemcsak a nők imádják, a férfiak is felnéznek rá. Nick Marshall (Mel Gibson) a világ császára. Hogy mi jár a nők fejében, miközben ő elcsavarja őket, egy csöppet sem érdekli. Míg be nem üt a mennykő! Marshall túlél egy áramütéssel kombinált villámcsapást és a baleset különös következményeként meghallja a nők gondolatát. A kezdeti kétségbeesés után hamar rájön, milyen jókor jön az extra-segítség, hiszen új főnököt kap a rámenős Darcy (Helen Hunt) személyében.

 

Men in Black - Sötét zsaruk - AXN, február 18. péntek, 21h

Jay (Will Smith) és Kay (Tommy Lee Jones) különleges ügynök nem a CIA-nak, és még csak nem is az FBI-nak dolgozik. Ők egy sokkal titkosabb szervezet ügynökei, akiknek az a feladata, hogy figyelemmel kísérjék a földönkívüliek aktivitását bolygónkon. Ügyfeleik, létformától függetlenül, galaxisszerte rettegik nevüket, s ebből akkor sem engednek, amikor szervezetük végzetes összeesküvést észlel. Egy veszélyes intergalaktikus terrorista a Földön akar megölni két galaktikus nagykövetet. A sötét zsaruk a csillagközi háború megelőzése érdekében azonnal akcióba lépnek.

 

Szövetségesek - Paramount Network, február 18. péntek, 21h

1942-ben Max Vatan kanadai kém ejtőernyővel ugrik ki Francia-Marokkó fölött, hogy találkozzon a francia kémnővel, Marianne-nal, aki az akció során a felesége lesz. A feladatuk a casablancai német nagykövet likvidálása. Néhány napig együtt élnek, és hamarosan beleszeretnek egymásba. Amikor Max visszatér Londonba, Marianne-t is magával hozza, és összeházasodnak. Miután megszületik a lányuk, Max megtudja, hogy a neje valószínűleg német kém. 72 órája van, hogy bebizonyítsa Marienne ártatlanságát.

 

Möbiusz - Moziverzum, február 18. péntek, 21.25h

Egy FSB ügynök beleszeret egy, a szervezete által beszervezett amerikai nőbe, akinek az a feladata, hogy szerezzen terhelő bizonyítékokat főnöke, a milliárdos bankvezér ellen...

 

A hercegnő - Duna Tv, február 18. péntek, 22.35h

A XVIII. század végén játszódó kosztümös dráma a meseszép és elbűvölő Georgiana Spencer története, aki korának legizgalmasabb személyisége volt. Míg szépsége és karizmája hírnevet szerzett neki, extravagáns ízlése, hajlama a szerencsejátékra és a szerelemre hírhedtté tette. Ifjan ment hozzá a nála jóval idősebb, a felsőbb körökbe bejáratos Devonshire herceghez, akinek gyerekeket szült. Georgiana egyszerre vált a kor divatikonjává, odaadó anyává, a politikai közélet eszes résztvevőjévé, és a köznép imádatának tárgyává. Ám történetének velejét mégis a szerelemért folytatott kétségbeesett küzdelem adja. Szenvedélyes és elátkozott viszonya Grey grófjával, valamint a szerelmi háromszög férjével és legjobb barátnőjével, Lady Bess Fosterrel együttesen teszik Georgiana Spencer történetét a hírnévről, dicsőségről, és az igaz szerelem utáni vágyról szóló nagyon is mai mesévé.(.)