Ezeket a filmeket ajánljuk péntekre

A legjobb pénteki buli a tévé.

Rohanás - Viasat3, december 16. péntek, 21h

A szabadulás nem egyenlő a szabadsággal. Egy férfi (Dwayne Johnson) kiszabadul a börtönből, és tudja: legfontosabb feladata az, hogy megbosszulja a testvére halálát, akivel együtt vett részt egy félresikerült betörésben. Nem érdekli, hogy vannak-e tanúk. Nem finomkodik. Akinek része lehetett az árulásban, annak vége. Tudja, hogy csak néhány órája van. A nyomában egy zsaru (Billy Bob Thornton) és egy bérgyilkos (Oliver Jackson-Cohen). Ő mégis mindenen keresztülverekszi magát, hogy megtudja, pontosan mi történt azon a végzetes éjszakán, megtalálja a bűnöst, és a szemébe nézzen.

 

Pénzcsináló - AXN, december 16. péntek, 21h

Billy Beane igazi őstehetség volt. A baseball szupersztárja lehetett volna belőle, ám maga sem hitte, hogy képes lehet erre. Ha kiváló játékos nem is, de remek játékosfigyelő, majd csapatfőnök lett belőle. Azután találkozik Peterrel, a Yale-n végzett fiatal közgazdásszal, aki saját programot fejlesztett a baseball-játékosok statisztikai elemzésére. Billy társul vele, és a program segítségével olyanokat szerződtetnek, akikről már mindenki lemondott. Kezdetben mindenki csak nevet rajtuk, de azután jönnek az eredmények. Igaz történet alapján.

 

Babylon A.D. - AMC, december 16. péntek, 21h

Az apokalipszis után, valamikor a nem túl távoli jövőben, a világ tele van háborús zónával, ahol mindennapos az erőszak. A kemény harcos, Toorop a túlélés egyszerű szabálya szerint él: öl, vagy őt ölik meg. Az egykori veterán elvállalja a sok pénzzel és egy tiszta útlevéllel kecsegtető megbízást: a gyönyörű Aurorát és a kísérőjét kell épségben leszállítania New Yorkba. Arról azonban mit sem tud, hogy a nő valójában egy olyan organizmust hordoz a testében, amely fontos szerepet játszik a nagyhatalmú szekta világmegváltó tervében. A világ sorsa Toorop kezében van.

 

Hitman: A 47-es ügynök - Mozi+, december 16. péntek, 21h

A 47-es ügynököt (Rupert Friend) még senki sem látta. Aki látta, nem ismeri fel. Aki felismerte, nem élte túl. Tökéletes fegyver, tökéletes katona. Gyors, kegyetlen, embertelen. Nem is ember igazán: egy génlaboratóriumban született, és minden tulajdonságát úgy alakították ki, hogy megfeleljen a célnak, és kétely nélkül, halálos pontossággal teljesítsen bármilyen parancsot. Ám úgy látszik, nincs tökéletes gyilkológép. A 47-es szembekerül a legendás bérgyilkossal, John Smith-szel (Zachary Quinto), amikor mindketten egy bajba került nőn (Hannah Ware) próbálnak segíteni. Ám a játszma sokkal bonyolultabb ennél: a kialakuló háromszög-történetben mindenki egyszerre áruló és áldozat. Valaki mégis győzni fog...

 

Dzsungelháború - Film Mánia, december 16. péntek, 21h

Nick, az egykori zsoldoskatona új feladatra vállalkozik busás jutalom reményében. Két bányásztársaság vezetője kéri fel arra, hogy toborozzon magánhadsereget és repüljenek egy trópusi szigetre. Feladatuk: rábírni az őslakosságot arra, hogy adják fel földjüket és hagyják, hogy a társaság megkezdje a munkát. Nick röviddel érkezése után szemtanúja lesz annak, hogyan égetnek fel katonák békés falvakat. Rájön, hogy a vérontás tisztességtelen célokat szolgál, ezért meggondolja magát, és átáll a telepesek oldalára, hogy az ő jogaikért harcoljon.

 

A sötét lovag - Felemelkedés - Film+, december 16. péntek, 21h

Nyolc év telt el azóta, hogy egy szörnyű éjszakát követően Batman (Christian Bale) nyom nélkül eltűnt. Magára vállalta Harvey Dent államügyész minden vétkét, és a hősből üldözött bűnöző lett. Önfeláldozása azonban nem volt hiábavaló: a Dent-törvénynek köszönhetően Gotham békés várossá vált. De csak átmenetileg. A városban feltűnik egy macskajelmezes betörő, és megérkezik Bane (Tom Hardy) is, a gátlástalan bűnöző. Bruce Wayne féltve őrzött magánya véget ér, amikor Bane katonai bázissá változtatja a várost.

 

Angyalok és démonok - Moziverzum, december 16. péntek, 21.30h

Dan Brown regénye alapján! A professzorok sem élnek mind nyugodt életet. Robert Langdon ugyan könyvek között érzi a legjobban magát, különleges tudományára azonban az egyetemeken kívül is szükség van. Régi kódexek tanulmányozása közben merül fel benne a gyanú, hogy új életre kelt egy középkori, titkos testvériség. Az illuminátusok a történelem leghatalmasabb földalatti szervezete volt _ aki viszont kapcsolatba kerül vele, esetleg a titkait próbálja kifürkészni, az életével játszik. De Langdon kutakodásai során egy másik, talán még hatalmasabb ellenséggel is kénytelen szembenézni: a társaság ősi ellenségével, a katolikus egyházzal. Az illuminátusok pokolgépe már élesítve van, ezért a professzor kénytelen Rómába repülni, hogy megkeresse. Egy rejtélyes olasz nő és több száz éves szimbólumok segítségével száguld a bomba nyomában. Lepecsételt kripták, sötét katakombák, elhagyott katedrálisok és a világ legjobban őrzött páncélszekrénye sem állíthatja meg...

 

Számkivetettek - Film Mánia, december 16. péntek, 22.45h

Celeste (Eva Longoria) és Carlos (Billy Bob Thornton) válása nem sikerült túl szépre. Az asszony most felbérel három gengsztert, hogy visszaszerezze fiát, Robot, az exférjétől. A kiszabadító küldetés viszont bonyolultabbá válik, mint előre gondolták volna, a csapatnak női bérgyilkosokkal, bennszülött vadászokkal, szövetségi ügynökökkel, és egyéb nehézségekkel kell megküzdeniük, hogy megmentsék és megvédjék Celeste ártatlan gyermekét.

 

Grindhouse: Halálbiztos - Paramount Network, december 16. péntek, 22.55h

Stuntman Mike (Kurt Russel) két, kéjsóvár nőkből álló banda után ered halálbiztos autójával, hogy véghez vigye gyilkos tervét, Quentin Tarantino egyik legmegbotránkoztatóbb filmjében.

 

Atomcirkusz - Filmcafe, december 16. péntek, 22.55h

Torpedó James, a profi kaszkadőr még nem is sejti, hogy a kisváros, ahová éppen igyekszik, milyen meglepetéseket tartogat neki. Először is beleszeret a munkaadója, Bosco lányába, a gyönyörű énekesnő Concia-ba. Bosco az egyetlen ember, aki a poros kisváros életébe egy kis hangulatot visz, ám amikor James elrontja a kaszkadőrjelenetét, még börtönbe is akarják csukni, így hát kénytelen elmenekülni. Közben egy zenei impresszárió érkezik a városba és rögtön megtetszik neki Concia, így hát Bosco-t az orránál fogva vezetve próbál a lánya közelébe kerülni. A fesztivál kezdete közeleg, miközben a város melletti erdőt szörnyű lények szállják meg.

 

Motel 3. - Viasat6, december 16. péntek, 23h

Scott az esküvőjére készül. Előtte a három haverjával, Justinnal, Mike-kal és Carterrel legénybúcsúra mennek Las Vegasba. Egy sztriptízbár, pia, néhány szexi csaj, és máris egészen más színben látják a világot. Nikki és Angela elcsábítja őket a városszéli lokálba, ahol állítólag remek partit tartanak. Másnap megpróbálják összerakni, mi történt, amikor rájönnek, hogy Mike eltűnt. A keresésére indulnak, de mintha csak a föld nyelte volna el. Azután kiderül, mi vár rájuk. Az elit vadászklub tagjai pokoli játékot szerveztek, melyben nekik szánják a főszerepet.

 

Doom - Mozi+, december 16. péntek, 23h

A Mars egyik távoli kutatóállomásán valami baj történt, az odluvai állomással megszakadt az összeköttetés. Ötös szintű karantén lép érvénybe, és bevetik a Gyorsreagálású Harci Osztagot. A Főtörzs vezette osztagnak sikerül is lezárnia a Föld felé vezető átjárót, majd elindulnak felderíteni az állomást. A tengerészgyalogosok azonban ismeretlen eredetű, rémséges szörnyekkel találják magukat szemben, amelyek lesben állnak minden fal mögött, és a telep termeiben, alagútjaiban ólálkodnak, hogy legyilkolják a még életben lévő embereket...

 

A maffia ügyvédje - DUNA Televízió, december 16. péntek, 23.01h

Thomas Accardo, a fiatal ügyvéd a Los Angeles-i maffiafőnök, Don Antonio Macaluso keresztfia és jogi tanácsaddója. Miután rövid börtönbüntetés után szabadul, Thomas bejelenti a donnak, hogy nem akar tovább a szervezetben tevékenykedni, inkább becsületes, hétköznapi életet kezdene barátnőjével. Don Antonio annyira szereti Thomast, hogy elengedi, azonban egy alárendeltje, Vincenzo Garofalo ebben a maffiatörvények semmibe vételét látja, és nyílt háborút indít Macaluso hatalmának megdöntésére. A hír hallatán Thomas azonnal keresztapja segítségére siet és felvállalja a tanácsadó posztját, hogy a család megmaradt embereire támaszkodva szembeszálljon Garofalóval.

 

Tökéletes katona: A visszatérés - Viasat Film, december 16. péntek, 23.15h

Luc Devreaux (Jean-Claude Van Damme) egykori katona ma már a kormánynak dolgozik, hogy a korábbi szériánál is erősebb, gyorsabb, hatékonyabb harcosokat építsenek. Az új generációs UniSol-katonákat egy mesterséges intelligenciával ellátott szuperkomputer vezérli, a SETH. Ám amikor SETH rájön, hogy a kormány megszorító intézkedései miatt az ő programját is törölni akarják, védekezésképp mindenkit megöl, aki ki akarja kapcsolni, ráadásképp pedig szabadon ereszti a UniSol-sereget is. Sőt, egy Squid nevű hacker segítségével SETH emberi alakot ölt, és elrabolja Luc 13 éves lányát. Ezzel kényszeríti Deveraux-t, hogy visszafogja Radford tábornokot, aki mindenre elszántan meg akarja állítani az elszabadult számítógépet. Ám egyedül Luc képes lányát is kiszabadítani, mert csak ő tudja, hogyan érez, gondolkodik és harcol egy UniSol.

 

A babafotós - Film4, december 16. péntek, 23.50h

Egy nő babafotósnak adja ki magát, hogy összebarátkozzon egy fiatal anyával és ellopja a kisbabáját.