Ezeket a filmeket ajánljuk péntekre

Végre eljött a péntek, hozott tévét is!

Nincs bocsánat - Viasat Film, december 1. péntek, 21h

Szokatlan hangvételű, a lelki motívumokra és a realisztikus környezetrajzra hangsúlyt helyező western. Hőse egy kiöregedett, hajdani törvényen kívüli bérgyilkos, aki földműveléssel tengeti életét, mígnem találkozik egy fejvadásszal, aki egy majdnem lovagias ügy megoldásához kéri a segítségét. Munny több mint tíz év után ismét felcsatolja a szögre akasztott pisztolytáskát, és egy fekete bőrű, rabszolgából lett földművessel együtt elindulnak, hogy elégtételt vegyenek a kegyetlen seriffen.

 

Madárka - Paramount Network, december 1. péntek, 21h

Két barát különböző sérülésekkel tér vissza Vietnámból. Az egyiknek fizikai, a másiknak mentális problémái akadnak, ami miatt csodálatának tárgya, egy madár szeretne lenni.

 

Kobra - AMC, december 1. péntek, 21h

Az igazi neve Cobretti. De azoknak, akik ismerik és azoknak, akik azt kívánják, bárcsak ne ismernék, ő egyszerűen csak Kobra. Ha a bűn betegség, Kobra a legjobb gyógyszer ellene. Kobra a nagyváros utcáin edződött specialista: azokra az ügyekre szakosodott, amelyekről a többiek azt állítják, hogy lehetetlen őket megoldani és vagy nem merik, vagy nem akarják leleplezni az igazi tettest. Kobra neve hallatán hideg rázza még a legagyafúrtabb bűnözőt is, hiszen szokatlan, eredeti módszerei, elszántsága, célratörése még saját kollégáit is gyakran őrületbe kergeti. De most, amikor elszabadult a bűn a nagyvárosban, a rendőrség Kobrát küldi az ártatlan áldozatokat sorozatban gyilkoló, bestiálisan kegyetlen ismeretlen bűnöző nyomába. De vajon ez a gyilkos egyedül hajtja végre tetteit, vagy mások is beleártották magukat az ügybe?

 

Az energia - Filmcafe, december 1. péntek, 21h

A Divízió nevű kormányügynökség a titkos kutatóprogram keretében paranormális jelenségekkel kísérletezik. Egyszerű emberekből genetikai transzformáció segítségével pszi harcosokat alkotnak. Aki nem engedelmeskedik, azt megsemmisítik. Nick másodgenerációs "mozgató", aki telekinézis révén képes tárgyakat mozgatni. A cég emberei meggyilkolták az apját és azóta bujkál. Amikor azonban a tizenhárom éves "látó", Cassie a segítségét kéri, mégis föladja az illegalitást. Céljuk, hogy megtalálják a szökevény Kirát, akinél a kulcs van a Divízió programjának megszüntetéséhez. A különös páros hamarosan felkelti Henry Carver ügynök figyelmét.

 

Hajsza a föld alatt - AXN, december 1. péntek, 21h

Walter Garber (Denzel Washington) teljesen hétköznapi fickó, aki egy megvesztegetés miatt a New York-i metróhálózat egyik forgalomirányítójába kerül. Sosem gondolta volna, hogy olyan feladattal kell majd megbirkóznia, amely a rutinos FBI-nyomozókat is próbára teszi. Fegyveresek térítik el az egyik metrószerelvényt. Vezetőjük, az őrült vagy nagyon is okos Ryder (John Travolta) azzal fenyegetőzik, hogyha egy órán belül nem fizetnek neki tízmillió dollárt, akkor kivégzi a kocsiban túszul ejtett utasokat.

 

Csillagok között - Film+, december 1. péntek, 21h

Joseph Cooper (Matthew McConoughey), az egykori NASA-pilóta képtelen tétlenül szemlélni, ahogy a Földön lassan mindent betemet a por. Már csak a gazdálkodás maradt, ám lánya, a tízéves Murphy rajong a tudományért, és biztos benne, hogy a házukban történő különleges üzenetre van magyarázat. Cooper megfejti a kódokat és ráakad a NASA titkos kísérleti telephelyére. A bázis vezetője egykori professzora, Dr. Brand (Michael Cain), aki felkéri arra, hogy legyen a Lazarus misszió vezetője. A nemrégiben feltűnt féreglyukon keresztül három lakható bolygóról gyűjtöttek adatokat, az egyik Dr. Mann (Matt Damon) bolygója, aki a program megalkotója. Három tudós, köztük Amelia Brand (Anne Hathaway) kísérik el, hogy kiválasszák a megfelelő bolygót. Sikerüktől függ az emberiség sorsa.

 

300 - A birodalom hajnala - Viasat3, december 1. péntek, 21.15h

Xerxész, a Perzsa Birodalom uralkodója hatalmas haddal a görög városállamokra támad. Themisztoklész (Sullivan Stapleton), az athéni hős vezetésével a kis hellén hajóhad az Artemiszion-foknál szembeszáll az óriási perzsa flottával. Természetesen nem tudják megállítani őket, ám a túlerő ellen is kitartanak olyan sokáig, hogy a városok felkészülhessenek a perzsák feltartóztatására.

 

Cápa 2. - AMC, december 1. péntek, 22.30h

Amity város lakói már-már kiheverték az egykori tragikus cápatámadásokat. Hamarosan azonban újabb döbbenetes halálesetek történnek, s amikor a partra vetődik egy gyilkos bálna teteme, melyen hatalmas harapásnyomok láthatók, Martin Brody rendőrfőnök biztosra veszi, hogy egy újabb emberevő cápa van a közelben. Brody téves riasztása miatt azonban elmélete hitelét veszti, s a város vezetősége nem hajlandó lezárni a turisztikailag jövedelmező tengerpartot. Amikor újabb vérfagyasztó esetek történnek, maga a rendőrfőnök száll szembe a vérengző bestiával.

 

A futár - Moziverzum, december 1. péntek, 23h

A nevesincs Futár figyelemre méltó módon, pontossággal és megbízhatósággal kézbesíti a rábízott üzeneteket és csomagokat. A Futárt különösen nagyra tartják bizonyos körökben, mert sohasem tesz fel kérdéseket a szállítmánnyal kapcsolatban. Egy napon két fickó veszi igénybe a szolgálatait, egy különlegesen hírhedt alvilági figura, a rettegett, rég halottnak hitt maffiafőnök részére kell csomagot leszállítania. Ehhez először is meg kell találnia. Az utána való nyomozás azonban egyre veszélyesebbé válik...

 

Halálos kitérő 2. - Filmcafe, december 1. péntek, 23.10h

A Földet apokalipszis pusztította el. A néhány túlélő Nyugat-Virginia sűrű erdőségében talált menedéket a pusztulás elől. Ha életben akarnak maradni, csak magukra számíthatnak. Azt persze Nina, Jake és a többiek sem gondolták komolyan, hogy mindezt szó szerint kell érteni. Ők egy különleges valóságshow szereplői, melynek házigazdája a veterán Dale Murphy ezredes. A csapat tagjai hamarosan rájönnek, hogy nem csak a kiszavazás miatt csökken a létszám, gyilkos erő munkálkodik a háttérben. A környék a belterjes család vadászterülete, ahol nekik jutott a vad szerepe.

 

Léon, a profi - Mozi+, december 1. péntek, 23.10h

Leon, a magányos bérgyilkos New Yorkban él. A szomszédjában lakó család áldozatául esik Stansfield nyomozó kegyetlenségének, aki lemészárolja a szülőket. Az egyetlen túlélő, a 12 éves Mathilda Leonhoz menekül. Idővel a szenvtelen bérgyilkos úgy gondoskodik Mathilda-ról, mintha a saját lánya lenne. Stansfield azonban nagyszabású kommandós akció keretében készül megostromolni Leon lakását, hogy végezzen a kis szemtanúval. Ám nem számol Leon profizmusával, aki ráadásul az élete árán is hajlandó megvédeni a lányt...

 

Végképp eltörölni - Viasat3, december 1. péntek, 23.20h

John Kruger (Arnold Schwarzenegger), a Takarító védelemre szakosodott titkos ügynök. Akkor jön el az ő ideje, amikor másoké lejár: megszervezi a veszélyeztetett tanúk új életét és szinte a szó szoros értelemben eltörli a régit. Nála jobban senki sem tud megszervezni egy véletlen balesetet vagy egy katasztrófát, ám egy napon ő is veszélybe kerül. Lee Cullen (Vanessa Williams) Amerika egyik legnagyobb fegyvergyárának munkatársa olyan titkos fegyverkísérletek tanúja lesz, amelyek, ha sikerrel járnak, egy csapásra felborítják a világ törékeny egyensúlyát. A nő egy összeesküvés nyomaira bukkant és a szálak a kormány legfelsőbb köreibe vezetnek. Ettől kezdve csak Kruger segítségével maradhat életben, akit azonban munkatársai árulással vádolnak és ellene fordulnak, így legbizalmasabb barátaiban sem bízhat. Kruger jól tudja, hogy ebben a játszmában Lee mellett csak magára számíthat.

 

Flashdance - SuperTV2, december 1. péntek, 23.30h

Alex, a nappal hegesztomunkásként dolgozó fiatal lány esténként táncosnoként lép fel egy bárban. Az minden vágya, hogy egy nap balett-táncosno lehessen. Érvényesüléséhez azonban csak tehetségét és tánctudását hajlandó latba vetni, a szépségével járó támogatást _ csakúgy, mint minden más protekciót _ élbol visszautasítja…

 

Vanília égbolt - Paramount Network, december 1. péntek, 23.30h

Történet egy New York-i kiadó fiatal vezetőjéről, aki váratlanul a romantika, a komédia, a gyanakvás, a szerelem, a szex és az álmok hullámvasútján találja magát, miközben kétségbeesetten keresi saját lelkét.

 

A vörös bolygó - Viasat Film, december 1. péntek, 23.45h

A földlakók túlélésének egyetlen záloga a Mars. Ha az oda küldött expedíciónak sikerül megtelepítenie a vörös bolygó felszínén bizonyos oxigéntermelő növényeket, az emberiség reménykedhet abban, hogy a legbátrabbak új lakhelyet találnak ott. Ha nem sikerül, a pusztulás előtt álló Földdel együtt pusztulnak majd mindazok, akik még rajta élnek. Kate Bowman parancsnok legénysége azonban nem embertársaiért, hanem saját életéért küzd. Kényszerleszállásukat követően minden kommunikációs és önvédelmi felszerelésüktől megfosztva bolyonganak a sivatagban. Egyetlen géptársuk, a felderítésre és kutatásra kifejlesztett gépkutya ellenük fordul, és mintha ismeretlen, távolról érkező utasításoknak engedelmeskedne. Bowman parancsnok visszatérhetne a Földre, de nem akarja sorsára hagyni legénységét, és különösen nem szerelmét, Gallaghert.