Ezeket a filmeket ajánljuk péntekre

Ilyen hidegben még péntek este is ér tévézni!

Mátrix - Viasat Film, december 8. péntek, 21h

Két valóság létezik. Az egyik mindennapi életünk _ a másik az, ami mögötte van. Az egyik álom. A másik a mátrix. Neo kétségbeesetten kutatja az igazságot a mátrixról. Erről a titokzatos és ismeretlen valamiről. Neo csak mendemondákból hallott _ de biztos benne, hogy ez az elképzelhetetlen dolog rosszindulatú, és titokban irányítja az életét. Neo úgy véli, Morpheus, ez a legendák övezte férfi, akit a világ legveszélyesebb emberének tartanak, megmutatja neki az igazságot. Egy éjszaka Neo találkozik egy gyönyörű ismeretlennel, Trinityvel, aki elvezeti őt egy másik világba, ahol Neo találkozik Morpheusszal és személyesen megtapasztalja az igazságot a mátrixról. Neónak egy kérdésre is választ kell találnia, amely ugyanolyan mellbevágó, mint az első. Vajon ő a kiválasztott?

 

Megváltó lövés - Moziverzum, december 8. péntek, 21h

Church seriff és Zeppelin nyomozó igyekszik fenntartani a békét a durva kisvárosban, ahol a lakosok egyetlen érdeklődési köre a templom vagy az oxikodon. A frissen eljegyzett Shelby John és Ruby Red új életet akarnak kezdeni. Elhatározzák, hogy közös családot alapítanak és leszoknak a drogokról, Ruby sógora, Peter támogatásával. Shelby azonban holtan találja szeretett Rubyját a verandájukon, mielőtt teljesíthetné utolsó kívánságát: megkeresztelkedni a folyóban, hogy minden bűnét lemossák róla. A tüzes dühvel teli Shelby gyilkosságsorozatba kezd, hogy megbosszulja mindazt, amit Rubyval szemben a drogkereskedő-hálózat minden egyes láncszeme elkövetett. Semmi mással, csak adrenalinnal és szögbelövővel felfegyverkezve Shelby sorra likvidálja a dílereket és drogosokat, amíg el nem jut a csúcsra. Church seriffnek és Zeppelin nyomozónak versenyt kell futnia az idővel, hogy véget vessenek Shelby önbíráskodásának, mielőtt a bűnbanda fejével, Coyote-tal folytatott harca vérfürdővé változtatja az egész várost.

 

Vakszerencse - Paramount Network, december 8. péntek, 21h

Amikor a princetoni egyetemista, Richie Furst (Justin Timberlake) azt hiszi, hogy egy online pókeroldal becsapta, Costa Ricába indul, hogy szembeszálljon a szerencsejáték-mágnással, Ivan Blockkal (Ben Affleck), aki szerinte felelős.

 

Démonok között 2. - RTL HÁROM, december 8. péntek, 21h

A paranormális esetek két világhírű kutatója, Ed (Patrick Wilson) és Lorraine Warren (Vera Farmiga) valós, lejegyzett esetei között az egyik legmeghökkentőbb ez a történet. A páros ismét egy bajba került családon segít, és egy bajt okozó házat szeretne megtisztítani az ártó szellemektől. Ezúttal Angliába hívják őket: egy négy gyerekét egyedül nevelő anya könyörög a démonűzők segítségéért. Két lánya egyre furcsább jelenségeket tapasztal az ódon házban. És ami eleinte játéknak tűnt, az nemsokára megállíthatatlan, borzasztó valósággá válik.

 

Zaklatás - Filmcafe, december 8. péntek, 21h

Tom Sanders elégedett cégénél befutott karrierjével, ráadásul a tőzsdén kisebb vagyon vár rá, mi többléptetés előtt áll. Ám hamarosan nagyot változik a világ. Minden azzal kezdődik, hogy ahelyett, hogy ő léphetne előre a ranglétrán, új főnöke az a Meredith Johnson lesz, akivel jó tíz évvel korábban viszonya volt. Egy este, a vonzó és céltudatos Johnson behívatja az irodájába, és megpróbálja elcsábítani a meglepett férfit. Sanders azonban ellenáll és otthagyja a nőt. Másnap Johnson panaszt emel ellene, s azzal vádolja a férfit, hogy szexuálisan zaklatta a megbeszélésük során. Sanders élete pillanatok alatt a feje tetejére áll és jó híre megmentése érdekében az egyetlen, korántsem könnyű megoldás, ha bepereli a főnökét.

 

Alien vs. Predator - A Halál a Ragadozó ellen - Mozi+, december 8. péntek, 21h

Különös építményre bukkannak az Antarktisz jege alatt. A milliárdos gyáros, Charles Bishop Weyland vezetésével tudósokból és szakértőkből álló csapat indul a jégréteg alatt rejtőző ősi piramis felderítésére. Az izgalmasnak tűnő kaland azonban borzalmas versenyfutássá alakul, amikor kiderül, hogy a piramis két földönkívüli faj összecsapásának évezredes színtere. A Ragadozók bizarr beavatási ceremóniájában az Alien-ivadékok a zsákmány, míg az emberek az Alienek kifejlődéséhez szükséges elemózsia szerepét töltik be. A fajok háborújában így az ember csak vesztes lehet...

 

Elysium - Zárt világ - Film+, december 8. péntek, 21h

Az emberiség kilátásai aggasztóak. 2154-ben a nagyon gazdagok az Elysium űrállomáson élnek luxus körülmények között, míg a többiek a túlnépesedett, romos Földön tengődnek. Delacourt miniszter (Jodie Foster) semmilyen eszköztől sem riad vissza, hogy megőrizze az Elysium polgárainak fényűző életmódját. Csakhogy a Föld lakói is bármi képesek a túlélésért. A sarokba szorított Max (Matt Damon) beleegyezik a félelmetes küldetésbe, amely ha sikerrel jár, nemcsak az életét mentheti meg, de egyenlőséget hozhat a két polarizált világ között.

 

G. I. Jane - Film Mánia, december 8. péntek, 21h

Ridley Scott, a Gladiátor és a Hannibal rendezője olyan hősnőről forgatott drámaian feszült, pergő akciófilmet, aki az elképesztő katonai szigor és a fizikai megterhelések ellenére is képes kitartani elhatározása mellett, hogy a férfiakkal egyanrangú katona váljon belőle. A katonai költségvetési bizottság elnöke arra kényszeríti a haditengerészet leendő parancsnokát, hogy a katonai szolgálatnál vezesse be a nők teljes egyenjogúságát. A kísérlethez a haditengerészet élgárdájának egyik gyakornokát, a SEALS-kommandó egyik tagját, Jordan O'Neil (Demi Moore) hadnagyot választja. Senki nem bízik a sikerben, mivel a kegyetlen kiképzés során a férfiak 60%-a kiesik a rostán. De O'Neil elszánta magát, mindenképp bizonyítani akar.

 

Zöld Lámpás - Viasat3, december 8. péntek, 21.15h

A Zöld Lámpás Alakulat tagjainak feladata a világűr békéjének őrzése. Különleges gyűrűt viselnek, mely különleges képességeket biztosít számukra. Nem elég, hogy az univerzum egyensúlyát minden eddiginél veszélyesebb ellenfél veszélyezteti, az Alakulat tagjai egy földi embert is kénytelenek bevenni a csapatba. Hal Jordan berepülő-pilóta akaratán kívül olyan helyzetben találja magát, hogy rajta áll vagy bukik a Föld sorsa. Hal a gyerekkori szerelme, Caroll segítségével veti magát a küzdelembe, hogy megmentse az emberiséget a pusztulástól.

 

Célt tévesztett élet - Moziverzum, december 8. péntek, 23h

Miután egy orvlövész szilveszter éjjelén 29 ember halálát okozza, az FBI vezető nyomozója, Geoffrey Lammark (Ben Mendelsohn) emlékezteti a baltimore-i rendőrség embereit, hogy a gyanúsítottjuk nem egy átlagos személy, és emlékeztet arra, hogy "valaki szeretette, valaki kiképezte, és valaki eladta neki azt a fegyvert". A hallgatók között van egy Eleanor nevű fiatal járőr (Shailene Woodley), aki a végzetes éjszakáján elsőként reagált a támadásra. Ők ketten próbálnak eligazodni egy korrupt rendszerben, amelyet jobban érdekel a közvélemény róluk alkotott véleménye, mint a közbiztonság.

 

A sötét tengeren - Mozi+, december 8. péntek, 23h

Egy beépült ügynök fogságban, egy tengeralattjáró cellájában tér magához. Egy másik fogoly és egy amatőr ügynök segítségével kell versenyt futnia az idővel, hogy kijuthasson a hajóról, ahová ártatlanul került.

 

Hajszál híján - Film Mánia, december 8. péntek, 23.25h

Robert Caulfield a Los Angeles-i ügyészség egyik vezető beosztású ügyésze Kanadába utazik, hogy onnan elhozza Carol Hunnicut-tot, aki az amerikai maffia egyik vezetőjének perében koronatanúként kell részt vegyen. Caulfield azonban végzetes hibát követ el: véletlenül elárulja a maffia bérgyilkosaival kapcsolatot tartó embernek a nő hollétét. Így életveszélybe sodorja a per kimenetelét döntő módon befolyásoló tanút. Hatalmas kockázattal azonban Caulfield-nek sikerül Hunnicut-tal elmenekülni egy expresszvonatra. A maffia azonban ide is követi őket. S a vonat elindulása után megkezdődik a rémálom...

 

Halálos kitérő 3. - Filmcafe, december 8. péntek, 23.25h

Nate és Alex az erdős hegységbe megy kirándulni néhány barátjukkal. Szeretnének kikapcsolódni a természetben, ám valóságos pokoljárás lesz belőle. Az erdőségben ugyanis egy belterjes kannibál család él, amely lemészárol mindenkit, aki betéved a területükre. Közben néhány kegyetlen gyilkos is felbukkan a környéken, akik a buszról szöktek meg, ami a börtönbe szállította őket, ám balesetet szenvedett. A bűnözőknek és a fiataloknak egyetlen esélye az életben maradásra, ha összefognak, és megpróbálnak együtt kijutni az erdőből. A fiatalok két rossz közül választhatnak.

 

Zöld könyv - Útmutató az élethez - DUNA Televízió, december 8. péntek, 23.30h

Tony Lip egyszerű ugyanakkor jó lelkű fickó, az a típus, akinek a problémamegoldó készsége kimerül az "előbb ütök és csak aztán kérdezek" módszerben. Egy kis mellékes reményében elvállalja, hogy egy afroamerikai zongorista, Don Shirley sofőrje lesz, aki Amerika déli államaiba indul turnézni, oda, ahol a helyiek nem látják szívesen azokat, akiknek más a bőrszíne. Don kifinomult stílusa szöges ellentéte az egykori kidobó ember nyers modorának, ám az út során rájönnek, hogy nem is annyira különbözőek.

 

A szörny - AMC, december 8. péntek, 23.35h

Lake Placid, azaz Szelíd-tó pokoli hellyé változik, amikor szörnyű beszámolók kezdenek keringeni egy emberevő krokodilról. A tulajdonosok még a turistaszezon előtt szeretnének a híresztelések végére járni, és egy csapatot bíznak meg az ügy tisztázására. Még hogy krokodil a hegyek között? A nagyvárosi paleontológusnőt, Kelly Scottot (Bridget Fonda) egy helybéli keményfiú, Jack Wells (Bill Pullman) segíti a rejtély megoldásában. Munkájukat azonban jelentősen akadályozza egy túlbuzgó állatbarát, aki betegesen szereti a krokodilokat. Az új veszély hamarosan felborítja a kisváros csendjét.

 

Egy háború margójára - SuperTV2, december 8. péntek, 23.45h

Németország, 1946. Rachael Morgan télen érkezik a romos Hamburgba, hogy újra találkozzon a férjével, Lewis Morgan ezredessel, aki a város újjáépítését irányítja. Amikor az új otthonukba indulnak, Rachael megdöbben, amikor megtudja, hogy Lewis váratlanul úgy döntött, hogy a nagy házat megosztják a korábbi tulajdonosaival, az özveggyé lett német férfival és annak tini lányával. Az együttélés hamarosan problémák sorát hozza felszínre. Eközben váratlan szenvedélyre lobban Rachael és az özvegy.