Ezeket a filmeket ajánljuk szerdára

A szerda esti kikapcsolódás tévés elemei

Regresszió - Film4, augusztus 14. szerda, 20h

Egy amerikai kisvárosban sátánista szektára utaló ügyet vizsgál a rendőrség, melyben egy 17 éves lány azt állítja, hogy egy sátánista szekta tagjai, többek közt az apja és a nagyanyja is bántalmazták. A nyomozó egy pszichoanalitikus segítségét is kéri az ügyben, aki a regressziós hipnózis technika segítségével egyre félelmetesebb emlékeket idéz fel az ügy szereplőiben.

 

Waterworld - Vízivilág - AMC, augusztus 14. szerda, 20h

A sarki jégtakarók megolvadása után a Föld egyetlen hatalmas tengerré válik. A Szárazföld talán már csak a mesében létezik. Minden túlélő azt keresi, de senki sem tudja, merre lehet. A mesterséges zátonyok lakói és a tenger hajósai egymással és a kalózokkal hadakoznak. A végtelen vizeket járja a magányos Tengerész, akinek lábujjai között úszóhártya, füle mögött pedig kopoltyú nőtt. Egy összecsapás után a hajójára veszi a tízéves kislányt és az anyját. Hamarosan kalózok erednek a nyomukba. A kislány kell nekik, aki különös tetoválást, a Szárazföldhöz vezető út térképét viseli a hátán.

 

Egy igazán dühös ember - Film+, augusztus 14. szerda, 21h

A jól menő biztonsági cég főnöke, H (Jason Statham) csodával határos módon túléli, hogy többször is belelőnek egy pénzszállító kirablása során. Az utolsó pillanat, amire emlékszik, a halott fia látványa és a gyilkos arca. Felépülését csak az igazságszolgáltatás motiválja, és embereivel tűvé teszik az egész várost. Sok áldozat és vallatás során egyértelművé válik, hogy az elkövetőknek beépített emberük van az állami pénzszállítóknál, ezért H új személyazonossággal felveteti magát őrnek. Az újoncnak álcázott férfiról azonban az első támadáskor kiderül, hogy hidegvérű profi, aki szemrebbenés nélkül iktatja ki a fegyveres rablókat. Az őrök bizalmatlanok a pszichopatának tűnő kollégájukkal szemben, ám hamarosan világossá válik H indítéka, aki a rablásokkal foglalkozó FBI-ügynök (Andy Garcia) támogatásával kegyetlen meglepetést tartogat a fia gyilkosai számára.

 

Dzsungelháború - Film Mánia, augusztus 14. szerda, 21h

Nick, az egykori zsoldoskatona új feladatra vállalkozik busás jutalom reményében. Két bányásztársaság vezetője kéri fel arra, hogy toborozzon magánhadsereget és repüljenek egy trópusi szigetre. Feladatuk: rábírni az őslakosságot arra, hogy adják fel földjüket és hagyják, hogy a társaság megkezdje a munkát. Nick röviddel érkezése után szemtanúja lesz annak, hogyan égetnek fel katonák békés falvakat. Rájön, hogy a vérontás tisztességtelen célokat szolgál, ezért meggondolja magát, és átáll a telepesek oldalára, hogy az ő jogaikért harcoljon.

 

Pán Péter - Viasat Film, augusztus 14. szerda, 21h

London egyik téli éjszakáján a kis Wendy (Rachel Hurd-Wood) a legendás kalóz, Hook (Jason Isaacs) kapitány történeteivel szórakoztatja testvéreit. A mesemondásnak Wendy apja (Jason Isaacs) vet véget, és másnap a szigorú Millicent néni (Lynn Redgrave) gondjaira bízza a kislányt, akinek eltökélt szándéka, hogy ifjú hölgyet farag belőle. Csakhogy Wendy történeteit öccsein kívül Pán Péter (Jeremy Sumpter) is élvezettel hallgatja, aki az éjszaka közepén megjelenik a gyerekek hálószobájában, és magával viszi őket a csodálatos Sohaországba. A Hook kapitányról és Pán Péterről szóló történet valósággá válik, és a gyerekek a mesében találják magukat.

 

Vitathatatlan 2. - Mozi+, augusztus 14. szerda, 21h

George Chambers-t (Michael Jai White), a nehézsúlyú boksz-világbajnokot drogcsempészés vádjával egy kegyetlen orosz börtönbe zárják. Odabenn elvesznek a jogai, lépten-nyomon megalázzák és megkínozzák. Csak egy módon szabadulhat, ha megküzd a ringben a maffiavezér pártfogoltjával, a kegyetlen Bojkával (Scott Adkins). Itt nincsenek szabályok és semmit nem érnek az eddigi címek. Képes lesz-e túlélni egy orosz börtön poklát? Küzdelem életre-halálra, kesztyű nélkül...

 

A Nap könnyei - Filmcafe, augusztus 14. szerda, 21h

Waters főhadnagy (Bruce Willis) az elit kommandó katonája, akit Nigériába küldenek, hogy segítsen kimenekíteni az ott ragadt amerikai állampolgárokat. De attól kezdve, hogy megérkezik, minden átalakul. Kendricks doktornő (Monica Bellucci) ugyanis nem hajlandó elhagyni azokat a védenceit, akik nem követhetik Amerikába. Ráveszi a vonakodó katonát, hogy tagadja meg a parancsot, és egy titkos ösvényen kísérje őket Kamerunba. Út közben egy férfi is csatlakozik hozzájuk, akiről hamarosan kiderül, hogy a lázadók milíciája üldözi.

 

Bill és Ted zseniális kalandja - Direct One, augusztus 14. szerda, 21.40h

A teljesen lökött középiskola haverok visszautaznak az időben, hogy a történelem befolyásos szereplőiből álló csapatot gyűjtsenek össze, akik segítenek nekik a létfontosságú történelem záróvizsgán. Az illusztris csapat, köztük Szókratész, Napóleon, Abraham Lincoln, Dzsingisz kán és Jean D'Arc, egyesíti erőit hőseinkkel és együtt térnek vissza a huszadik századba egy őrült kaland után. A fergeteges komédia két főszereplője Keanu Reeves és Alex Winter.

 

Apám néhány boldog éve - Duna World, augusztus 14. szerda, 22.15h

A II. világháborút követő első békenapokban Török János vegyészmérnök váratlanul "hozzájut" egy rombadőlt vegyiüzemhez. Lelkesen nekilát, hogy régi álmát valóra váltva kikísérletezzen egy új szérumot. Anyagi nehézségekkel küszködve, de boldogan dolgoznak a nagy cél eléréséért. Az új társadalmi rend azonban nem támogatja a magánvállalkozást. Simó Sándor filmje a háború utáni éveket idézi.

 

Mrs. Doubtfire – Apa csak egy van - SuperTV2, augusztus 14. szerda, 22.30h

Daniel Hillard-ot egyszerre több csapás is sújtja. Eddig rajzfilm-figuráknak kölcsönözte a hangját, szinkronszínészként kereste a kenyerét és most váratlanul elveszti az állását. Ez még nem minden: felesége, Miranda is megelégeli a viselkedését és elválik tőle. A bíróság döntése kegyetlen, Daniel elveszti mind a két gyerekét, bár hivatalosan hetente egyszer láthatja őket. A kétségbeesett apa úgy érzi, a heti egy alkalom neki nem elég és őrült tervet sző: idős özvegyasszonynak adja ki magát és Mrs. Doubtfire néven jelentkezik az álláshirdetésre, amelyben volt felesége házvezetőnőt keres. Minden színészi képességét beveti, hogy megkapja az állást. A lavina pedig elindul...

 

A dolog - Film Mánia, augusztus 14. szerda, 22.45h

Néhány norvég kutatóval való összeütközés után az amerikai Antarktisz-kutató állomás tagjai befogadnak egy szánhúzó kutyát. A befogadott eb azonban szörnyű átalakuláson megy keresztül, a testébe ugyanis idegen organizmus költözött. Felderítő csapat indul a szomszédos norvég telepre, ahol a romok és halottak mellett az amerikaiak egy jégből kiásott űrhajóroncsra bukkannak. Nyilvánvalóvá válik, hogy amikor a járművet felszínre hozták, az utasa elszabadult és bármilyen alakot képes felölteni. Miközben beköszönt a rideg sarki tél, rettegés költözik az amerikai bázisra.

 

Akihez beszél a föld - Paramount Network, augusztus 14. szerda, 23h

Bő egy évig tartott a Dardanellák ostroma Gallipolinál 1915-ben. Bár az Antant elterelő hadműveletnek szánta a törökök megtámadását, az odavezényelt ausztrál és új-zélandi hadtestek teljesen felmorzsolódtak a központi hatalmak ellenállásán. Amikor Connor értesül róla, hogy mindhárom fia eltűnt a csatában, elindul Ausztráliából Törökországba, hogy felkutassa őket.

 

Sokkal több mint testőr - Mozi+, augusztus 14. szerda, 23h

Egy kiemelt japán ügyfél balul sikerült "kézbesítése" után Michael Bryce-t, a tripla A-s elit védelmi ügynököt lefokozzák egy puszta másodosztályú testőrré. A szégyenletes incidens után Bryce mindent megtesz, hogy bizonyítsa: akkor őt tőrbe csalták, és megérdemli, hogy újra kiemelt testőri szerepet töltsön be. Az Interpol feladatot ad neki: egy hírhedt bérgyilkost kell tanúként Manchesterből Hágába szállítania, biztonságban. A feladat nem olyan egyszerű, mint amilyennek elsőre tűnik, Darius-nak ugyanis rengeteg ellensége van, akik mind azon ügyködnek, hogy az ideiglenesen nem a börtön falai között tartózkodó férfival leszámoljanak...

 

A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső - Filmcafe, augusztus 14. szerda, 23.15h

London legizgalmasabb negyede valószínűleg az East End. Itt él a legtöbb nehézfiú, kábítószerügynök és nagyreményű semmittevő. A film négy hőse, a négy jó barát itt határozza el, hogy meggazdagodik. Az eredmény: hatalmas adósság és egy életveszélyes fenyegetés. Mindössze egy hetük van fizetni, ezért a legelképesztőbb megoldást választják: kirabolnak egy másik bandát. Újabb kétes elemek, bűnözők, csempészek, kétballábas bérgyilkosok és szigorú kocsmárosok tűnnek fel a színen. Mindenki mindenkit összetéveszt valakivel, leszámol valaki mással, miközben a nagy dohánynak lába kél.

 

Miami Vice - Film+, augusztus 14. szerda, 23.25h

A két nyomozó, Sonny Crockett (Colin Farrell) és Ricardo Tubbs (Jamie Foxx) jobban bíznak egymásban, mint bárkiben az életben. Enélkül nem is maradnának életben, amikor kénytelenek átvenni egy fedett akcióban megölt informátor helyét. A kolumbiai drogkartell alvezére, Jose Yero ugyanis eddig minden ügynököt kiszimatolt, és kegyetlenségét az ügynökök családtagjai is elszenvedték. Ricardo azonban zseniális tervvel áll elő, amivel a nagyhal, Montoya is előcsalható. Csakhogy Sonny beleszeret Isabellába (Gong Li), Montoya asszisztensébe, és ezzel új játékszabályok lépnek életbe.