Ezeket a filmeket ajánljuk szerdára

Itt a hét közepe, már csak két és fél nap a megváltásig, addig meg nézz filmeket!

Isten hozta, őrnagy úr! - Duna Tv, szeptember 8. szerda, 20.40h

A film egy mátrai kis faluban játszódik a második világháború idején. A tűzoltóparancsnok fia levelet ír szüleinek, mert idegösszeomlás szélén álló parancsnoka szívesen elmenne hozzájuk szabadságra, hogy egy kissé kipihenje magát. Tóték, akik azt remélik, hogy a fronton levő fiúk sorsa jobbra fordul majd, ha az álmatlanságban szenvedő őrnagy minden szeszélyét teljesítik, önfeláldozóan igyekeznek a kedvébe járni… Örkény István művét Fábri Zoltán rendezte, a főszerepekben pedig olyan színészóriásokat láthatunk, mint Latinovits Zoltán, Sinkovits Imre, Fónay Márta, Venczel Vera.

 

A bűn árfolyama - Viasat3, szeptember 8. szerda, 21h

Louis Salinger (Clive Owen) Interpol-ügynök és Eleanor Whitman (Naomi Watts) kerületi ügyész-helyettes elszántan küzdenek, hogy leleplezzék a világ egyik legnagyobb befolyású bankját, amely gyanújuk szerint a világ különböző pontjain végrehajtott terrorcselekményeket pénzel. Nyomozásuk során egyre mélyebbre hatolnak egy olyan világba, melyet a kapzsiság, a korrupció és a gyilkosság ural, és rövidesen olyan nemzetközi összeesküvés célpontjában találják magukat, ahol a túlélésben csak egymásra számíthatnak.

 

A másik Boleyn lány - Filmcafe, szeptember 8. szerda, 21h

A Boleyn család mindent megtesz, hogy növelje befolyását és hatalmát a Tudor-korabeli Angliában. Ennek érdekében a két nővért, Annát és Máriát is kész felhasználni az apjuk, illetve a nagybátyjuk, Norfolk hercege. A két lány a nyugalmas vidéki életből belecsöppen VIII. Henrik udvarának izgalmas, ám veszélyekkel teli világába. A király szerelméért folytatott versenyfutásban előbb Márián akad meg Henrik szeme, és hamarosan a király törvénytelen gyermekét hordja a szíve alatt. Ám Anna nem tesz le arról, hogy egyszer ő lesz az ország királynéja. Az uralkodó mindkettőjüket meghódítja, de csak egyiküknek van esélye a trónra. A sorsát azonban ő sem kerülheti el.

 

Kétéjszakás kaland - Paramount Network, szeptember 8. szerda, 21h

Egy egyéjszakás kaland után két idegen kénytelen a megszokottnál több időt eltölteni egymás társaságában, miután egy hóvihar megbénítja egész Manhattant. Csapdába esnek egy kis lakásban, és úgy tűnik többet is megtudnak egymásról, mint az ilyenkor szokás.

 

Fácángyilkosok - Moziverzum, szeptember 8. szerda, 21.20h

Egy tóparti nyaralóban brutálisan meggyilkolnak egy fiatal ikerpárt. A nyomok alapján a rendőrség egy helyi bentlakásos iskola gazdag és befolyásos családból származó diákjai között keresi az elkövetőt, mivel azonban a bizonyítékok nem perdöntőek, vádemelés nélkül a lezáratlan ügyek közé kerül az akta. Az elfekvő ügyekkel foglalkozó Q-ügyosztály 20 évvel később újra foglalkozni kezd az esettel. Carl Morck nyomozó és társa beleássa magát az ügybe, és hamar rájönnek, hogy a bűncselekmény körül valami bűzlik.

 

A legyőzhetetlen - Duna Tv, szeptember 8. szerda, 23.06h

A legendás német rendező, Werner Herzog tízéves hallgatás után egy igaz történetet vitt filmvászonra. Egy apró lengyelországi zsidó falu patkolókovácsát, Zishét egy nap munka közben megpillantja egy német tehetségkutató ügynök. A harmincas évek elején nagy karriert jósolnak a bivalyerős embernek, aki Berlinbe szerződik, ahol az antiszemita nemzetszocialisták egyre több követőre találnak, Zishe először Hanussen /Tim Roth/ műsorában lép fel, ahol neki kell alakítania Siegfriedet, a világ legerősebb emberét. Hanussen varietészínháza a nácik kedvenc találkozóhelye, és Zishére is úgy tekintenek, mint az árja faj mintapéldányára. Zishe azonban hamar megunja a rá osztott szerepet és egy előadás alkalmával bevallja zsidóságát a megdöbbent hallgatóság előtt... A "Legyőzhetetlen" legendája tovább él a zsidó nép meséiben és balladáiban. A főhős Zishe figuráját egy amatőr erőember alakítja, élete első filmszerepe, Herzog Las Vegas Casino- és revüvilágában fedezte fel, ahol szintén erőembert alakít, a valóság színpadán.

 

Szégyenfolt - Filmcafe, szeptember 8. szerda, 23.10h

Az ígéretes egyetemista, az első rangú zsidó entellektüel Coleman (Wentworth Miller) első szerelme valósággal összeroppan, amikor szembesül a fiú valódi származásával. Sok évvel később az idősődő Coleman (Anthony Hopkins), a tekintélyes professzor és példás férj karrierjét hamis vádak döntik romba. Ráadásul szenvedélyes viszonyt kezd a titokzatos Fauniával (Nicole Kidman), akinek volt férje (Ed Harris) különösen veszélyes. Coleman rájön, hogy kénytelen-kelletlen szembe kell néznie valódi énjével, mielőtt még túl késő.