Ezeket a filmeket ajánljuk szerdára

Hét közepi válság esetére.

Interjú a vámpírral - Viasat3, február 9. szerda, 21h

A halhatatlanok köztünk járnak. Korunk öt legnépszerűbb férfiszínésze, élükön Tom Cruise-zal, Brad Pitt-tel valamint Antonio Banderasszal az Anne Rice bestseller regényéből készült filmben éppen olyan, mint a film, melyben játszik: csodálatos, hátborzongató, romantikus. Louis, az arisztokratikus, szomorú tekintetű vámpír megjelenik egy fiatal riporternél, hogy a lehető leghitelesebb forrásként beszámoljon neki a vámpírok életének minden részletéről. Története 200 évvel korábban kezdődik: a vámpír Lestat végtelenül gonosz, ám ellenállhatatlan egyénisége rabul ejti a fiatal és gazdag Louist. A különös mámor vonzásában a fiú az elátkozottak sorsát, a halhatatlanságot választja: átalakul vámpírrá. Ettől kezdve élete folyamatos szenvedéssé válik: ahhoz, hogy éljen, ölnie kell.

 

A biztonság záloga - Mozi+, február 9. szerda, 21h

Luke Wright exrendőr egy napon elveszít egy megbundázott mérkőzést, ezért az orosz maffia bosszúból megöli a családját. Luke-ot a véletlen összehozza Mei-jel, a kínai kislánnyal, akit ugyanazok a gengszterek üldöznek, akik a családját is megölték. Meiről kiderül, hogy matekzseni, akit a triádok arra kényszerítenek, hogy nekik dolgozzon. A lány egy felbecsülhetetlen értékű kódszámot őriz az emlékezetében, amelyért a triádok, az orosz maffia és a New York-i rendőrség korrupt tagjai akár gyilkolni is képesek. Luke hadjáratot indít a város alvilága ellen, hogy megmentse az ártatlan lány életét.

 

Tökéletes hang - Filmcafe, február 9. szerda, 21h

Beca az a fajta lány, aki inkább hallgatja azt, ami a fejhallgatójából jön, mint azt, ami belőled. Amikor megérkezik a főiskolára, világos lesz számára, hogy egyik klikkbe sem passzol bele, ám mégis beleerőltetik egybe, amit magától sosem választott volna: a vagány csajok, a cuki csajok és a fura csajok közé, akiknek egyetlen közös témája az, hogy mennyire szólnak jól, amikor együtt énekelnek ebben a fergeteges új vígjátékban. Beca kiragadja az acapella énekcsoportot az unalomig ismert standardok és tökéletes harmóniák világából, és új mixekbe rángatja bele őket, miközben élet-halál harcot folytatnak az érvényesülésért a főiskolás énekcsoportok könyörtelen világában. Ez vagy a legdögösebb dolog lesz, amit valaha csináltak, vagy a legőrültebb, de leginkább mindkettő.

 

Kiadatás - Sony Movie Channel, február 9. szerda, 21h

Anwar (Omar Metwally), az egyiptomi származású vegyészmérnök hazafelé tartva eltűnik a repülőgépről. Állapotos felesége, Isabella (Reese Witherspoon) mindent megtesz, hogy megtalálja, ám nyomozása nem vezet sikerre. Egykori osztálytársa, Alan Smith (Peter Sarsgaard), aki politikai kapcsolatokkal rendelkezik, kideríti, hogy Anwart terrorizmus vádjával letartóztatták és a CIA utasítására külföldre szállították. Douglas (Jake Gyllenhaal), a CIA-ügynök utazik a harmadik világbeli országba, hogy kivallassa a gyanúsítottat.

 

Felcsípve - M5, február 9. szerda, 21.35h

Alice negyvenéves, elvált divatmagazin szerkesztő, akit semmi más nem érdekel a szakmáján és karrierjén kívül. Munkájában maximalista, de bármennyire is áhítozna egy főszerkesztői állásra, valami hiányzik ehhez az életéből. Az a valami pedig egy férfi. Ebben játszik kezére a szerencse, egy nála húsz évvel fiatalabb egyetemista srác személyében, akit véletlenül ismer meg egy repülőúton, majd sorozatos véletlenek folytán félreérthetetlen helyzetben fotózzák le őket. A hirtelen jött "kalandtól" viszont a munkahelyén olyan pasifalónak kezdik látni, aki így akár még főszerkesztő is lehetne. Alice tehát kap a lehetőségen, és a fiatal srácot afféle trendi kellékként felhasználja az áhított főszerkesztői pozíció megszerzéséhez. A divat világába belepottyanó tini azt hiszi, viszonya, a roppant csinos szerkesztőnővel akár komolyabbra is fordulhat, amiről Alice a kezdetekben hallani sem akar. Ám nem könnyű az események irányítása, ha a szerelem veszi át a hatalmat cselekedeteink irányítása felett és kezdeti kihasználást követően a szépséges szerkesztőnő is kezd belehabarodni az ártatlan tinédzserbe....

 

A legnagyobb showman - SuperTV2, február 9. szerda, 22h

A cirkusz maga a csoda. És élt valaha egy ember, aki csodatévőnek született. P. T. Barnum (Hugh Jackman) a legendás Barnum cirkusz alapítója lángész volt, próféta, akinek hihetetlen dolgok születtek a fejében, és valósággá tudta tenni őket. Az ő utánozhatatlan képzelőerejéből születő műsorszámokat azóta sem tudja leutánozni senki. Most a film kedvéért újjászületik a show, és újjászületik a showman _ egyetlen fergeteges, látványos, szemkápráztató kavalkádban mutatkozik be a világ legkülönösebb cirkuszigazgatója, és élete főműve: a Barnum.

 

Kopaszkutya - Duna Tv, február 9. szerda, 23h

A banda turnéja akadozik. Változtatni kell. A főnök felismeri az idők szavát: külvárosivá kell lenni, le kell menni kutyába. Legyenek Kőbánya Blues Band. A fiúk ráállnak. Szereznek egy kutyát, felfedezik Billt, aki mindenkinek tetszik, durvább szövegeket írnak, és már az első koncert sikeres. Az igazi nagy áttörést a gellérthegyi szabadtéri buli hozza, a gyerekek őrjöngnek... Szomjas György 1981-ben készült kultuszfilmje, a Kopaszkutya egy rockzenekar történetét meséli el.