Ezeket a filmeket ajánljuk szerdára

Hétközepi válság ellen nézz jó filmeket!

Meggyanúsítva - Viasat Film, április 6. szerda, 21h

Puerto Ricóban éppen Szent Sebestyén ünnepe zajlik, amikor egy kislány megerőszakolt holttestére bukkannak, immár a másodikra az elmúlt tizenhat napban. A lány holttestét a közösség egyik fontos és megbecsült tagja, Harry Hearst (Gene Hackman) ügyvéd találja meg. Ezt követően a rendőrkapitány rövid beszélgetésre invitálja a férfit, aki következetlen válaszai miatt az első számú gyanúsítottá lép elő. A média rögtön kitálalja az eseményt, és vájkálni kezd az ügyvéd múltjában. Fiatal és gyönyörű felesége, Chantal vallomása is csak tovább bonyolítja a helyzetet.

 

Nyomtalanul - Moziverzum, április 6. szerda, 21h

Egy szolgálatteljesítés közben vétett hiba miatt a tehetséges, de öntörvényű nyomozót, Carl Morc-ot parkolópályára állítják, és megbízzák, hogy egy alagsori irodában irányítsa a Q-ügyosztály munkáját. Társa, Assad segítségével megoldatlanul lezárt ügyeket vesznek újra elő, hogy szelektálják és átolvassák a régi aktákat. Egy nap kezükbe kerül egy eltűnéses-öngyilkossági ügy, és a páros váratlanul olyan részletre bukkan, amely új megvilágításba helyezi az esetet. Minél tovább nyomoznak, annál nyilvánvalóbbá válik, hogy az öngyilkosságként lezárt ügy valójában bűncselekmény volt. Az egyetlen szemtanú azonban az eltűnt beszédképtelen öccse, aki csak korlátozottan képes kommunikálni, és nem akárkinek nyílik meg. Ráadásul a nyomozók főnöke is mind gyanakvóbban tekint a különcnek tekintett párosra.

 

Vitathatatlan - Mozi+, április 6. szerda, 21h

A nehézsúlyú ökölvívó világbajnokot, Iceman Chamberst nemi erőszak vádjával börtönbe zárják. Iceman tombol, hisz profi ökölvívói karrierje csúcsán megakadályozzák abban, hogy kiélvezze és megvédje az őt vitathatatlanul megillető bajnoki státust. Ugyanabban a fegyházban, ahová Iceman kerül, tölti életfogytiglani börtönbüntetését Monroe Hutchen, aki tíz éve a börtön koronázatlan bajnoka. A Sweetwater börtön életfogytig lakója Emmanuel Ripstein is, akit még mindig jó kapcsolatok fűznek a kormányzathoz, a maffiához és a börtönigazgatósághoz. A két bajnok között a börtönben óriási feszültség vibrál. Ripstein felismeri az ellentétek adta üzleti lehetőséget, s megszervezi Monroe és Iceman mérkőzését.

 

Most már elég! - Filmcafe, április 6. szerda, 21h

Minden csodálatosan alakul Slim életében. Megismerkedik a jóképű Mitch-el, és esküvőjük után nem sokkal megszületik kislányuk is. A tökéletes boldogság azonban szertefoszlik, mikor Slim megismeri férje rejtett, sötét oldalát. A brutális férj a veréstől sem riad vissza, hogy sakkban tartsa feleségét. Az egyetlen kiút a szökés a pokollá vált családi fészekből. Mitch azonban ördögi módon a nyomukra bukkan, pénze és befolyásos barátai segítségével mindenhol fenyegeti őket. Anya és lánya már sehol sincsen biztonságban. Slimnek nincs más választása: a menekülés helyett fel kell vennie a harcot. Megkezdődik a küzdelem életre, halálra.

 

Sírok között - Film Mánia, április 6. szerda, 21h

A New York-i ex-zsaru, Matt Scuddert (Liam Neeson) nem hivatalos magánnyomozóként a törvény árnyékos oldalán tesz szívességeket némi készpénzért cserébe. Amikor Scudder elvállalja, hogy segít egy heroin dílernek (Dan Stevens) elkapni pár tagot, akik elrabolták és brutálisan meggyilkolták a feleségét, szembesül vele, hogy ezek a vadállatok nem először tettek ilyet és úgy tűnik, nem is utoljára. A jó és rossz közötti határvonal teljesen elmosódik, és Scudder versenyt fut az idővel, hogy nyomukra akadjon New York peremvidékén, mielőtt újra gyilkolnak.

 

Romuald és Juliette - M5, április 6. szerda, 21.35h

A Blanlait részvénytársaság elnöke fejét akarják venni egy élelmiszer-mérgezésgyanús ügy miatt. Pedig ha Romuald Blindet tudná, hogy az egész lejáratás mögött a két helyettese áll, akik meg akarják kaparintani birodalmát, sőt, a feleségét is. A főnököt, úgy tűnik, hogy már semmi sem mentheti meg a bukástól. Vagy talán mégsem? Ekkor lép be ugyanis a képbe Juliette, az éjszakás takarítónő, aki mindig jó időben és jó helyen van. Blindet a színesbőrű Juliette-nél lel menedékre, s meleg otthonra, ahol nem kevesebb mint öt gyermek szuszog egy ágyban. S innen próbál bizonyítékokat keresni ártatlanságára az asszony segítségével. Coline Serreau megalkotta a XX. század legabszurdabb szerelmespárját, a mai Rómeót és Júliát.

 

Éjjeli féreg - Paramount Network, április 6. szerda, 23.25h

Lou Bloom egy eltökélt fiatalember, aki mindenre elszántan keres munkalehetőséget a los angeles-i oknyomozó újságírás világában. Találkozik egy forgatócsoporttal, akik baleseteket, tűzeseteket, gyilkosságokat és egyéb szörnyűségeket rögzítenek.

 

Vigyázók - Duna Tv, április 6. szerda, 23.30h

Magyarország, az ötvenes évek elején. A heti kártyaparti vendégei mindig ugyanazok Éváéknál. A régi megszokott kis társaság, jó nagy beszélgetésekkel, zenehallgatással, illatos kávéval. Minden olyan itt, mintha megállt volna az idő, olyan, amilyen egy polgári hagyományokhoz szokott családban a boldog békeidőkben volt anno. Ezt az idillt zavarja meg, hogy a ház asszonya az előszobában egy feltételezhetően valamelyik zsebből kiesett Vigyázó névre kiállított ÁVHS- s igazolványt talál. Az igazolványnak természetesen nincs gazdája, de mindenki gyanakszik és fél. Az évtizedes barátságokat lassan kikezdi a bizalmatlanság... Nagy-Kálózy Eszter ebben a filmben nyújtott alakításáért a Magyar Filmszemlén a legjobb női alakítás díját kapta.