Ezeket a filmeket ajánljuk szerdára

Egészen jó lesz a felhozatal szerda este a tévében!

Mi kell a nőnek? - AMC, április 13. szerda, 21h

Az igazi macsót nemcsak a nők imádják, a férfiak is felnéznek rá. Nick Marshall (Mel Gibson) a világ császára. Hogy mi jár a nők fejében, miközben ő elcsavarja őket, egy csöppet sem érdekli. Míg be nem üt a mennykő! Marshall túlél egy áramütéssel kombinált villámcsapást és a baleset különös következményeként meghallja a nők gondolatát. A kezdeti kétségbeesés után hamar rájön, milyen jókor jön az extra-segítség, hiszen új főnököt kap a rámenős Darcy (Helen Hunt) személyében.

 

Kétéjszakás kaland - Filmbox Extra HD, április 13. szerda, 21h

Egy egyéjszakás kaland után két idegen kénytelen a megszokottnál több időt eltölteni egymás társaságában, miután egy hóvihar megbénítja egész Manhattant. Csapdába esnek egy kis lakásban, és úgy tűnik többet is megtudnak egymásról, mint az ilyenkor szokás.

 

Hanna - Gyilkos természet - Viasat3, április 13. szerda, 21h

Hanna (Saoirse Ronan) egyszerű kamaszlánynak látszik. De olyan erős, gyors, ravasz és kitartó, mint egy profi zsoldos katona. Apja, a CIA egykori ügynöke (Eric Bana) az északi sarkkörön túl, Finnország néptelen tundráin nevelte fel. Amikor a férfi úgy érzi, hogy a lány felkészült, visszaküldi a civilizált világba, és egy feladatot bíz rá. Hanna egy számára teljesen ismeretlen közegbe kerül, amit eddig csak könyvekből ismert. Nyomában a kegyetlen ügynökökkel, és egy titokzatos nővel (Cate Blanchett) a lány egyre közelebb kerül kitűzött célpontjához.

 

A mestergyilkos - Film+, április 13. szerda, 21h

Arthur Bishop (Jason Statham) profi bérgyilkos mindig tiszta munkát végez. Ám amikor megölik Harryt (Donald Sutherland), a mentorát, Bishop nem tudja szétválasztani a munkáját és az érzelmeit. Most maga választ célpontot. A feladat tovább bonyolódik, amikor Harry bosszút forraló fia, Steve (Ben Foster) is feltűnik, hogy elsajátítsa Bishop szakmájának fortélyait. Bishop mindig egyedül dolgozik, de ezúttal kénytelen elfogadni Harry fiának az ajánlatát. Maga mellé veszi a lobbanékony tanítványt, és vele együtt egy újabb problémát.

 

Oltári nő - Filmcafe, április 13. szerda, 21h

Ike Graham az a fajta újságíró, aki mindig az utolsó percben írja meg a leadandó cikket. Egy nap, éppen sztori híján késlekedik, amikor egy bárban egy részeg idegen mesél neki Maggie Carpenterről, aki mindig elmenekül az oltár elől. Ike, aki egyébként sincs túl jó véleménnyel a nőkről, gúnyos hangú cikket ír az ismeretlen Maggie-ről anélkül, hogy utánamenne a hírek valódiságának. Másnap kirúgják a munkahelyéről, mert túl messzire ment, és meghamisította a valóságot. Ike-nak egyetlen esélye marad: lemenni a kisvárosba, és megírni a valóságot Maggie-ről, akinek negyedik esküvői kísérlete közeleg. Hamarosan kiderül azonban, hogy az egész falu Maggie újabb menekülését várja, és ez már egy cseppet sem tetszik Ike-nak.

 

Fácángyilkosok - Moziverzum, április 13. szerda, 21h

Egy tóparti nyaralóban brutálisan meggyilkolnak egy fiatal ikerpárt. A nyomok alapján a rendőrség egy helyi bentlakásos iskola gazdag és befolyásos családból származó diákjai között keresi az elkövetőt, mivel azonban a bizonyítékok nem perdöntőek, vádemelés nélkül a lezáratlan ügyek közé kerül az akta. Az elfekvő ügyekkel foglalkozó Q-ügyosztály 20 évvel később újra foglalkozni kezd az esettel. Carl Morck nyomozó és társa beleássa magát az ügybe, és hamar rájönnek, hogy a bűncselekmény körül valami bűzlik.

 

Mosás, vágás, ámítás - M5, április 13. szerda, 21.35h

A harminc körüli Emilie (Audrey Tautou) egy fodrászszalont vezet, ahol vendégei és barátai számára a frizurakészítésen kívül mindig végtelen számú magánéleti jótanáccsal és ötlettel szolgál. Az egyetlen ember, akin régóta képtelen segíteni, az édesanyja, Maddy, akiben megszűnt az élni akarás vágya, mióta férje elhagyta. Végül Emilie neki is kitalál valamit, ami fellelkesíti a még mindig gyönyörű, de már régóta magányos asszonyt. Egy titkos hódolót "kreál" számára, aki nevében romantikus leveleket küldözget Maddynek. Maddy azonban annyira izgatott lesz a gondolattól, hogy nyomozni kezd udvarlója után. Ez már az egyébként nagyon leleményes Emilie cselszövő-képességének is feszegeti a határait.

 

Kill Bill - SuperTV2, április 13. szerda, 22h

A Menyasszony egykor hírhedt bérgyilkosnő volt, egy világklasszis női bérgyilkos-csapat tagja. Ám terhes lett és férjhez akart menni, de a főnök ezt nem hagyhatta. Az esküvője napján a csapat vezetője, Bill mindenkit lemészárol. A nő nem hal bele a fejlövésbe, hanem ötévi kóma után véres bosszút esküszik főnöke és egykori csapattársai ellen. Senki nem tudhatja, mikor fog következni a listán.

 

Örökbefogadás - Duna World, április 13. szerda, 22.35h

Kata vidéki, özvegy munkásasszony, aki a negyvenes éveinek az elején jár. Mindenáron tartozni szeretne valakihez, és mivel más választása nincs, nős szeretőjétől szeretne gyereket. Bár Kata minden felelősséget vállal, a férfi nem akar bonyodalmat. Egy napon Anna, a szökött intézeti lány keres nála menedéket. A két nő összebarátkozik és a megkeseredett Kata hozzá lát, hogy a lány életét révbe juttassa, mielőtt a magáén is változtat...

 

Mr. Holmes - AXN, április 13. szerda, 22.50h

1947-et írunk. Az öregedő Sherlock Holmes (Ian McKellen) épp Japánból tér vissza, ahol egy erősítőnek hitt ritka növény után kutatva szembesülnie kellett a nukleáris háború pusztításával. A világtól elzárt tengerparti házacskájában Holmes méhészkedéssel tölti napjait, várja az elkerülhetetlen elmúlást. Bejárónője és annak fia, Roger, jelentik számára az egyetlen társaságot. Egykor oly éles elméje hanyatlásával viaskodva Holmes egyre inkább a fiúra támaszkodik, vele próbálja megoldani az esetet, ami nyugdíjba kényszerítette. Közben az élet és a szerelem nagy rejtélyeit is igyekszik sorra venni, mielőtt még túl késő lenne.

 

Végállomás - Film Mánia, április 13. szerda, 22.50h

Két bérgyilkos egy gonosz küldetésre indul, de a történetben feltűnik egy beteg tanár, egy rejtélyes takarító és egy pincérnő is, aki kettős életet él. Hőseink sorsa váratlanul keresztezi egymást, ám ennek halálos következményei lesznek…

 

Hallgatási fogadalom - Filmcafe, április 13. szerda, 23.05h

Dr. Joachim Ferrer (Gérard Depardieu) erőszakos múltjától menekülve, lelkében egy mélységes titokkal az egyházban talál vigasztalást. Egy nap fiatal karmelita nővért szállítanak kórházába. A megmagyarázhatatlan fájdalmaktól és hallucinációktól elgyötört Sarah (Élodie Bouchez) szörnyű titkot őriz, amelyen a tőle messze élő ikernővérével, Gaëlle-lel osztozik. Ferrer megpróbál segíteni a lányon, ám hamar szembetalálja magát az egyházzal, amely minden lehetséges eszközt megragad, hogy a szörnyű bűn sose tudódjon ki.

 

Utószezon - Duna Tv, április 13. szerda, 23.25h

A balatoni üdülőhelyen az utószezont élvező társaság unalmában elhatározza, hogy megvicceli a társaság egyik tagját. Kerekes nyugalmazott gyógyszerészt felhívják telefonon, és a megyei főkapitány nevében "igen fontos ügyben" beidézik másnapra. Nem is sejtik, hogy a tréfa milyen válságot idéz elő Kerekesben. Ő ugyanis a II.világháború alatt Szilágyiék patikájában dolgozott, és Holl Péter, az akkori rendőrkapitány az ő elszólása nyomán vitette el a zsidó származású Szilágyiékat. Ráadásul a patikát kiutalták az árja Kerekesnek. Másnap Kerekes elindul a megyeszékhelyre. A barátok, akik titokban követik, látják, hogy milyen felindult állapotban van. Szeretnék közölni vele a valóságot, de egész napos hajsza után csak este sikerül Kerekest erőszakkal visszacipelni a Sodits-villába. Itt _ meglepetésükre _ a szívrohammal küszködő Kerekes követeli, hogy most már komolyan tárgyalják le az ügyét, annál is inkább, mert a társaságban egy nyugalmazott bíró is van... Rónay György "Esti gyors" című regénye nyomán a forgatókönyvet Szász Péter írta. A film és a főszereplő Páger Antal, 1967-ben a Velencei Filmfesztivál különdíját nyerte el.