Ezeket a filmeket ajánljuk szerdára

Aki szerdán otthon marad, a tévében filmet arat!

Lenyűgöző teremtmények - Filmcafe, szeptember 14. szerda, 20h

Gatlin nevű kisvárosba újonnan érkező Lena Duchannes (Alice Englert) hamar felkelti Ethan Wate (Alden Ehrenreich) érdeklődését. A fiú elvágyódik a szerinte reménytelenül unalmas városkából, ám rövid időn belül annyi izgalom zúdul rá, amennyire sosem számított: Lena ugyanis természetfeletti képességekkel bír. Lena és Ethan bimbózó szerelmét Lena családjának sötét öröksége is veszélyezteti, és hogy a lány igéző, akinek a 16. születésnapján örökre eldől, hogy a fényé vagy a sötétségé lesz-e, a jó vagy a gonosz oldalára áll-e.

 

Mátrix - Újratöltve - Film+, szeptember 14. szerda, 21h

A szenzációs Mátrix-trilógia második részében Neo (Keanu Reeves), Trinity (Carrie-Anne Moss) és Morpheus (Laurence Fishburne) Zionba, az utolsó szabad, emberek lakta városba tart. A két fiatal szerelme itt tovább mélyül, de nem élvezhetik sokáig ezt a boldogító állapotot, mert útjukat hamar folytatniuk kell, hogy küldetésüket beteljesítsék. Neo visszatér a Mátrixba és felkeresi az Orákulumot (Gloria Foster), aki elmondja neki, hogy csak akkor mentheti meg az emberiséget, ha eljut a Forráshoz. Az odavezető úton most is számtalan régi és új ellenség vár rá, hogy célja elérésében megakadályozzák.

 

Halálom napja - Film Mánia, szeptember 14. szerda, 21h

Neil és Christine Thaiföldön töltik romantikus nyaralásukat, egyik éjszaka azonban végzetes fordulatot vesz az idilli vakáció. Egy átmulatott éjszaka után másnaposan ébrednek a hotelszobájukban, a kamerájukon pedig egy különös videót fedeznek fel. Neil látszólag megöli kedvesét, majd egy mély verembe taszítja élettelen testét. Vajon mi történt az éjszaka? És hogy tudnak kiszabadulni ebből a rémálomból?

 

Támadóerő - Viasat Film, szeptember 14. szerda, 21h

Marshall Lawson egy hidegvérű és látszólag véletlenszerű támadás során elveszíti elit kommandóját. A brutális öldöklés szokatlan körülményei felkeltik a gyanúját, és a saját szakállára nyomozni kezd az ügyben. Hamarosan egy szupertitkos katonai akció nyomaira bukkan, és ezzel kimondja maga fölött a halálos ítéletet. Lawsont azonban semmi sem állíthatja meg: könyörtelen háborút indít a hadsereg szakadár csoportja ellen, amely droggal próbálja megfertőzni a világot.

 

Halálhegy - A Dyatlov-rejtély - AMC, szeptember 14. szerda, 21h

Az igaz történeten alapuló film Oroszországba repíti nézőit, ahová öt mindenre elszánt amerikai diák indul útnak a múlt rejtélyes haláleseteit kutatni. 1959-ben kilenc tapasztalt szovjet túrázó holttestére bukkantak a Halálhegyen. Az eset érdekessége, hogy a túrázók halálának okát eddig megoldatlan rejtély övezi. Miért voltak radioaktívak a holttestek? Hogyan sebesülhettek meg úgy a túrázók, hogy semmi nem utalt külső támadásra? A megtörtént esemény feljegyzéseit és a nyomozást még abban az évben titkosították. Közel fél évszázaddal később az öt amerikai diák azzal a céllal utazik a kietlen orosz vidékre, hogy felelevenítse és megoldja a Dyatlov-rejtélyt. Azonban nem sejtik, hogy az események bizarrabbak és félelmetesebbek, mint azt valaha is képzelték.

 

Csupasz pisztoly 2 1/2 : A dermesztő rémület - Paramount Network, szeptember 14. szerda, 21h

Leslie Nielsen visszatér, mint a rettenthetetlen Frank Drebin hadnagy. Ebben a filmben Drebin a Fehér Házban találja magát, ahol díjat vesz át, amiért lelőtte az ezredik drogkereskedőjét, habár ő azt állítja, hogy csak 998-at lőtt le ... a másik kettőn áthajtott kocsival. Közben el akarják rabolni Meinheimert doktort és egy hasonmással helyettesíteni, de Drebin rájön a cserére és belekeveredik az összeesküvésbe.

 

Ragadozó 2. - Mozi+, szeptember 14. szerda, 21.15h

A Los Angeles-i rendőrség egységei, élükön Mike Harrigan hadnaggyal nyílt háborút indítanak a helybéli kábítószer-maffia ellen. Harrigan és az emberei túl kevesen vannak, az ellenfél jelentősebb létszámú, jobban felfegyverzett, a rendőrség így szinte védekezni kényszerül. Ám nem várt esemény történik: a maffia vezető embereivel egymásután végez egy titokzatos és menetrendszerű precizitással, kegyetlenséggel fellépő gyilkos. Harrigan azonban feladatának tartja, hogy törvény elé állítsa az ismeretlent. Megkezdődik hát a nyomozás, de üldözőből üldözött lesz, ugyanis a titokzatos merénylő új célpontja a rendőrség...

 

Ház az utca végén - Filmcafe, szeptember 14. szerda, 22.20h

Sarah nemrég vált el, szinte még meg sem száradt a pecsét a válási papírján. Az asszony új életet akar kezdeni a tini lányával, Elissával. Hamarosan meg is találják álmaik házát az egyik előkelő kisvárosban. Néhány megdöbbentő esményt követően megtudják, hogy a szomszédságukban, az utca végén álló házban évekkel ezelőtt szörnyű bűncselekmény történt. Egy lány megölte a szüleit, és utána eltűnt. A gyilkosságot csak a bátyja, Ryan élte túl. Elissa összebarátkozik a fiúval, ám kiderül, hogy a múlt árnyai kísértenek.

 

Laszámolás Hongkongban - Film Mánia, szeptember 14. szerda, 22.45h

A kábítószer nehezen kifürkészhető útjai és egy elrabolt lány körüli rejtélyek vezérlik Hongkongba a két kemény Nem York-i zsarut. A szálak a hongkongi drogkirályhoz, Mr. Ko-hoz vezetnek. A páros nagy zűrt kavar a számukra idegen világban, és természetesen Mr. Ko köreit zavarják a legjobban...

 

Végítélet - AMC, szeptember 14. szerda, 22.50h

Három évtizeddel ezelőtt halálos vírus ütötte fel a fejét Nagy-Britanniában. Milliók haltak meg, egész területek néptelenedtek el. A kormány végső megoldásként fallal zárta el a külvilágtól a fertőzött lakosságot, így sikerül lokalizálni a járványt. Ám a gyilkos kór most újra felbukkant Londonban, végpusztulással fenyegetve az országot. A Sinclair őrnagy vezette elit kommandó kapja a feladatot, hogy hatoljon be az évtizedek óta elzárt területre és próbálják megtalálni a gyilkos vírus ellenszerét. Két napjuk van arra, hogy a mutáns bandák uralta világban megtalálják, amit keresnek.

 

Jack Ryan: Árnyékügynök - Paramount Network, szeptember 14. szerda, 22.50h

A legnagyobb kritikusok azt mondják, újjászületett egy akcióhős ebben az izgalmas háttértörténetben, ami Tom Clancy legendás hősét, Jack Ryant mutatja be. Nem szűnik az izgalom, mikor a CIA-s újonc, Ryan (Chris Pine) cselszövés és kémkedés hálójában találja magát, amit egy kétes kormányzati ügynök (az Oscar-díjas Kevin Costner), gyanútlan menyasszonya (Keira Knightley), és a félelmet nem ismerő orosz hatalomügynök (Kennet Branagh) szőtt. Jacknek katonából előbb elemzővé, majd teljes körű detektívvé kell válnia, hogy meghiúsítson egy, az Egyesült Államok ellen tervezett merényletet. Soha nem volt még olyan magas a tét, mint ebben a feszes, idegölő, és hihetetlenül izgalmas filmben.

 

Jupiter felemelkedése - Viasat3, szeptember 14. szerda, 22.55h

Jupiter Jones (Mila Kunis) éjszaka született, és a jelek az mutatták, kivételesen nagy jövő áll előtte. Ám ez a jövő nem akar megérkezni: a lány hiába álmodozik, csupán vécéket takaríthat. Ám váratlanul megjelenik Caine (Channing Tatum), és mindent megváltoztat. A genetikailag átalakított exszuperkatona egyetlen okból jött a Földre, hogy magával vigye Jupitert, akinek genetikus kódja földönkívüli örökséget rejt. A jóslat talán igaz volt. Talán valóra is válik. Ám a világ kibillent egyensúlyát helyreállítani szinte lehetetlen feladat még a kiválasztottnak is.

 

Lopakodók: Újratöltve - Viasat Film, szeptember 14. szerda, 23h

Brandon Beckett, a híres mesterlövész fia az ENSZ-rendfenntartóknál teljesít szolgálatot a Kongói Demokratikus Köztársaságban. Parancsot kap, hogy a csapatával mentsen ki egy fehér farmert, aki csapdába esett a lázadók területén. Amikor megérkeznek a farmra, egy rejtélyes orvlövész veszi tűz alá őket, Beckettet megsebesíti, mindenki mást pedig megöl. Apja korábbi pártfogójának, a mesterlövész oktató Richard Miller segítségével Brandonnak meg kell tanulnia az ellenfele fejével gondolkodni. Csak így győzheti le őt, és találhatja meg azt, aki a parancsokat adja.

 

Kedvencek temetője - Moziverzum, szeptember 14. szerda, 23h

A nagy hatású Stephen King regény alapján készült film Dr. Louis Creedet (Jason Clarke) követi, aki feleségével, Rachellel (Amy Seimetz) és két kisgyermekükkel Bostonból kiköltözik vidékre, Maine-be. Louis a család új otthona mellett, az erdő mélyén felfedez egy titkos és rejtélyes temetkezési helyet. Amikor beüt a tragédia, Louis segítséget kér a fura szomszédtól, Jud Crandalltől (John Lithgow), és ezzel egy olyan veszélyes láncreakciót indít el, amely felszabadít egy kifürkészhetetlen gonosz erőt, és ez szörnyű következményekkel jár...

 

Mrs. Doubtfire – Apa csak egy van - SuperTV2, szeptember 14. szerda, 23h

Daniel Hillard-ot egyszerre több csapás is sújtja. Eddig rajzfilm-figuráknak kölcsönözte a hangját, szinkronszínészként kereste a kenyerét és most váratlanul elveszti az állását. Ez még nem minden: felesége, Miranda is megelégeli a viselkedését és elválik tőle. A bíróság döntése kegyetlen, Daniel elveszti mind a két gyerekét, bár hivatalosan hetente egyszer láthatja őket. A kétségbeesett apa úgy érzi, a heti egy alkalom neki nem elég és őrült tervet sző: idős özvegyasszonynak adja ki magát és Mrs. Doubtfire néven jelentkezik az álláshirdetésre, amelyben volt felesége házvezetőnőt keres. Minden színészi képességét beveti, hogy megkapja az állást. A lavina pedig elindul...

 

Penge: Szentháromság - Film+, szeptember 14. szerda, 23.50h

Penge (Wesley Snipes), a világ legelszántabb vámpírgyilkosa visszatér egy harmadik, egyben utolsó ütközet kedvéért. A vámpírvadász éveken át az éjszaka leple alatt harcolt a vérszívók ellen, de most, hogy az FBI vérdíjat tűzött ki a fejére, kénytelen kimerészkedni a napfényre, hogy egyesítse erőit egy emberekből álló vámpírvadász klánnal, melynek létezéséről még csak nem is tudott. Oldalán két rettenthetetlen ifjúval, Abigaillel (Jessica Biel) és Hanniballal (Ryan Reynolds) Penge egy ősi ellenfél nyomába szegődik, aki nem más, mint a legelső vámpír, minden vérszívó őse: Drakula (Dominic Purcell).