Ezeket a filmeket ajánljuk szerdára

Ha a szerda este a tévé előtt talál.

Több mint testőr - Filmcafe, január 11. szerda, 21h

Frank Farmer (Kevin Costner) olyan ember, aki hisz a fegyelemben. Az egykori titkos ügynök profi testőrként dolgozik, és szakmájának egyik legjobbja. A sors egy nap összehozza Rachel Marronnal (Whitney Houston), a népszerű popsztárral. A fiatal énekesnő felfelé ívelő karrierjét úgy tűnik, semmi sem állíthatja meg, de ezért el kell viselnie a sikerrel járó kényelmetlenségeket: a menedzsert, az újságírókat, a kísérőszemélyzetet, és természetesen a rajongókat, akik közül az egyik őrült levelekkel zaklatja a sztárt. Rachelnek testőrre van szüksége, és mivel Frank Farmer a legjobb a szakmában, őt kéri fel a nő a veszélyes feladatra.

 

A titkok könyvtára 3. - A Júdás-kehely átka - AMC, január 11. szerda, 21h

Flynn Carsen ezúttal most egy árverésen szeretne mindenáron megszerezni egy vázát, mivel pontosan tudja, hogy a mindent arannyá változtató bölcsek kövét rejti. Katie, a történész barátnője azonban ezt nem veszi jó néven, ezért elhagyja Flynnt. Az események persze nagyon megviselik őt, ezért Charlene szabadságra küldi. Flynn ekkor furcsa álmot lát, s egy lány hívogatja magához, melynek hatására New Orleansba utazik. Ott találkozik Simone-nal, az álombéli lánnyal, aki egy újabb feladatot bíz a könyvtárosra. A következő küldetése így hát a Júdás kehely felkutatása és a vámpírőserő feltámadásának megakadályozása.

 

Cloverfield Lane 10 - Moziverzum, január 11. szerda, 21h

Michelle (Mary Elizabeth Winstead), mialatt pánikba esik és próbál megfutamodni komoly kapcsolata elől, autóbalesetet szenved. Ám mikor felébred nem egy kórházban találja magát, hanem egy földalatti ablaktalan helységben, egy matracon, láncra verve. "Fogvatartója", Howard (John Goodman) elmondása szerint azonban nem rabolta el. Ellenkezőleg, megmentette az életét, mialatt a bolygót megtámadták a "marslakók" és az ezt kiváltó sugárzás miatt a földfelszín lakhatatlanná vált. Michelle természetesen kételkedik és annak ellenére is a szökésen járnak a gondolatai, hogy a bunker másik túlélője, Emmett (John Gallagher Jr.) is megerősíti Howard történetét.

 

Pixel - Viasat Film, január 11. szerda, 21h

A videójátékok kora lejárt. De mi lesz az egykor népszerű, mára elfeledett figurákkal és feladatokkal? Talán élvezik a békés nyugdíjas életet? Tévedés! Utálják a feledést, és ha eljön az idő, visszatérnek. És akkor lesz haddelhadd! Ebben az ellen-Tron filmben, PacMan, Tetris és társaik fellázadnak teremtőik ellen, kilépnek a monitorról, és háborút indítanak az egyre modernebb játékokra vágyó emberek ellen. Még szerencse, hogy egy mindenre kész csapat felveszi ellenük a harcot.

 

Az utolsó emberig - Mozi+, január 11. szerda, 21h

John Link (Mel Gibson) a korábbi keménymotoros és elítélt zavaros élete pillanatok alatt még inkább viharossá válik, amikor egy nap feltűnik az évek óta eltűnt kislánya, Lydia (Erin Moriarty). Ő azonban nem önszántából tűnt fel ismét, hogy a kis család újra egymásra találjon. Segítségre van szüksége, mert egy mexikói drogkartell szeretné őt levadászni. Így veszi kezdetét az a meredek kaland avagy hajsza, amit apa és lánya most együtt élhet át, hosszú évek után...

 

Sebhelyek - Film+, január 11. szerda, 21h

Orin Boyd (Steven Seagal) mindig kilógott a sorból. Gyűlöli a szabályokat, a maga útját járja, és sosem tudni, mire készül, mire gondol éppen. De valamit még jobban gyűlöl: az árulókat. Keresztes hadjáratot indít mindazok ellen, akik a rossz oldalra álltak. Új háború kezdődik, ezúttal rendőr harcol rendőr ellen. Boyd dolgát csupán egyvalami nehezíti: nem tudja, kiben bízhat, és ki van ellene. A biztonság kedvéért feltételezi, hogy csak magára számíthat, de ebben is téved.

 

Trükkös halál 2. - Film Mánia, január 11. szerda, 21h

A két főszereplő 5 év múltán találkozik össze újra a nagysikerű film folytatásában. Egy rendkívüli akció során megölnek egy rendőrtisztet. A barátja, aki eredetileg a különleges effektusok szakembere, de azóta a játékgyártásra állt át, ismét a rendőrség segítségére siet. Ahogy a szálak kezdenek kibogozódni, természetesen ő is bajba kerül s ekkor felhívja régi zsaru barátját. Ketten közös erővel indulnak a bűnözők nyomába. Szinte felesleges is mondanunk, hogy a különleges szerkentyűk és eszközök teljes arzenálját bevetik a bűnözők ellen.

 

Az ötödik pecsét - Duna World, január 11. szerda, 22.40h

Békés, kispolgári hangulat egy városszéli kiskocsmában. Egy jól összeszokott asztaltársaság beszélget, moralizál jó ételekről, a halálról, feltámadásról, és a háborúról. 1944-et írunk. Másnap mindez már az ő sorsuk is, hisz egy spion árulásának köszönhetően a nyilasok börtönében találják magukat, ahol bebizonyíthatják, hogy a gyakorlatban megfelelnek-e saját maguk elveinek. És vajon melyik a könyebb: becsülettel meghalni, vagy mások iránti felelőségből megalázottan tovább élni…

 

A 13. harcos - Mozi+, január 11. szerda, 22.45h

Mint távoli földre kiküldött képviselő, Ahmed Ibn Fadhlan a harcosok egy csoportjához csatlakozik, akik arra kényszerítik, hogy felvegye a harcot az éjszaka homályából felbukkanó ellenséggel, mely felfalja áldozatai holttestét. Egy jóslat szerint nem győzhetnek, ha nem lép be közéjük egy tizenharmadik harcos, aki nem északról való. Mikor rásütik, hogy ő az idegen, akire a sikerhez szükségük van, Ibn rájön, le kell győznie félelmét, és az éjszaka sötétjében a többiekkel neki is csatába kell szállnia.

 

Movie 43: Botrányfilm - Paramount Network, január 11. szerda, 22.55h

Összekapcsolt rövidfilmek sorozata követ egy már jövő nélküli producert, aki őrült történeteket mutat be Hollywood legnagyobb sztárjaival.

 

Kocka 2.: Hiperkocka - Moziverzum, január 11. szerda, 23h

Nyolc idegen egy kocka alakú szobában találja magát. Hamarosan rájönnek, hogy csapdába kerültek _ egy négydimenziós kocka, a Hiperkocka tartja őket fogva. Ahogy a foglyok megpróbálnak keresztüljutni a végeláthatatlan és egymásba kapcsolódó szobákon, halálos csapdákkal találják szembe magukat: az Időfogaskerék, a Borotvagömb és a Fény kockája állja útjukat. Az egyik fogoly azonban birtokában van a titoknak, mely kijuttathatja őket a csapdából. Miután heten életüket vesztették a különleges kockában, a nyolcadik fogvatartott rájön a titokra és épségben kijut, de ott a kormány emberei várják őt és megölik, azért, hogy emberiség ne szerezhessen tudomást a történtekről.

 

Mátrix – Forradalmak - Viasat3, január 11. szerda, 23h

Zion katonái, bátor önkéntesekkel az oldalukon kétségbeesetten harcolnak, hogy visszaverjék a gyilkos őrszemek támadását, amikor a géphadsereg fúrásai már-már a rejtekhelyük közelébe érnek. Nem csak saját életükért, de magáért az emberiség jövőjéért is küzdenek. Smith ügynök (Hugo Weaving), az immár öntudatra ébredt program kikerült a gépek ellenőrzése alól, és az a célja, hogy elpusztítsa a gépek birodalmát a való világgal és a Mátrix-szal együtt. Az Orákulum (Gloria Foster) végleges útmutatást ad Neónak (Keanu Reeves), de ő fenntartásokkal fogadja a szavait, mert attól tart, hogy a nőt is csak egy program irányítja. Niobe (Jada Pinkett Smith) segítségével Neo és Trinity (Carrie-Anne Moss) messzebbre merészkednek, mint eddig bármelyik ember. A gépek városának szívébe indulnak, ahol Neo szemtől szembe kerül a gépek legfőbb vezérével.

 

A számolás joga - SuperTV2, január 11. szerda, 23h

Az ötvenes évek vége: az Egyesült Államok elképesztő hajszával igyekszik legyőzni az űrversenyben Oroszországot. De már úgy tűnik, pénz, ész és elszántság mind kevés lehet...amikor találnak néhány kiaknázatlan, kihasználatlan lángeszet, akiket addig senkinek nem jutott eszébe használni. Hiszen többszörösen gyanúsak: nők és feketék. A három nő igazi emberi kompjúter: senki nem érti, hogyan képesek megcsinálni azokat a számításokat, amiket végeznek, de rakétasebességgel emelkednek a NASA ranglétráján, ott, ahol a kor legnagyobb tudósai dolgoznak. A cél: John Glenn-t feljuttatni az űrbe...és azután haza is hozni.

 

Felpörögve - RTL HÁROM, január 11. szerda, 23h

Chev Chelios (Jason Statham) nem várt telefonhívásra ébred. Támolyog, gyakorlatilag nem tud mozogni, és a szíve is alig ver, nagy erőfeszítésébe kerül, hogy felvegye a mobilját. Ricky Verona (Jose Pablo Cantillo) van a vonalban, és elárulja hősünknek, hogy megmérgezte álmában, már csak egy órája van hátra. Mint kiderül, Chev egy bérgyilkos, aki a Nyugati Parti bűnszövetkezeteknek dolgozik. Chev eddig soha nem hibázott, de az elmúlt éjszakai meló váratlan kudarcba fulladt. Chev ugyanis futni hagyta a célpontot. Ki akar szállni, hogy új életet kezdhessen barátnőjével, Eve-vel (Amy Smart). Most Chevnak, szó szerint, rohannia kell az életéért. Csak úgy képes lelassítani a szívét leállítani készülő mérget, ha testében folyamatosan magasan tartja az adrenalin szintet! Ahogy az óra sebesen ketyeg, Chelios nagy zűrzavart okoz Los Angeles utcáin, és mindenkit elsöpör, aki az útjába mer állni. Meg kell mentenie Eve-t, ki kell cseleznie az őt üldöző fejvadászokat, miközben meg kell találnia az ellenanyagot is, mielőtt szíve végleg feladja. De adrenalin szintje közben egy pillanatra sem eshet vissza!

 

Túszharc - AXN, január 11. szerda, 23h

Peter Bowman (David Morse) amerikai olajmérnököt túszul ejtik egy dél-amerikai országban. Cége felfogadja a hivatásos tárgyalófelet, az ausztrál antiterrorista katonát, Terryt (Russell Crowe). Az olajcég közben csődbe jut és megvonja a támogatást. A túsz felesége, Alice (Meg Ryan) maradásra bírja az utolsó reményt jelentő túsztárgyalót, Terryt, s minden követ megmozgat, hogy pénzt szerezzen férje kiszabadítására. Petert egyedül felesége iránti szerelme tartja életben. Azonban Terry egyre nehezebben ért szót az emberrablókkal.

 

Csapda - Film+, január 11. szerda, 23.10h

Az üzletember John Matthewst (Dwayne Johnson) letaglózza a hír, hogy 18 éves fiára, Jasonre (Rafi Gavron) minimum tíz esztendei, kötelezően letöltendő börtönbüntetés vár. A fiút olyan csomaggal a kezében kapták el, amit a barátjától vett át, és amiben tudtán kívül kábítószer volt. Amikor Jason elutasítja az ambiciózus államügyész ajánlatát, hogy büntetése enyhítéséért cserébe mártson be valakit, John megkéri Keeghant (Susan Sarandon), hogy inkább hadd épüljön be ő a drogkartellbe. Az elkeseredett apa beszivárog Malik (Michael Kenneth Williams) bandájába, ám miközben fiát próbálja megmenteni, bajba sodor egy másik ártatlan embert. Amikor váratlanul leleplezi a mexikói drogkereskedelem nagykutyáját, a már amúgy is veszélyes játszma tétje még nagyobb lesz.

 

Bosszú szeretetből - Filmcafe, január 11. szerda, 23.30h

Július 4-én, az esti kerti partit követően Teena és 12 éves lánya, Bethie hazafelé sétálnak. Elhatározzák, hogy levágják az utat a találkozóhelyen át, ahová Teena is kijárt középiskolás korában. Ám találkoznak egy bandával, és a négy férfi szexuálisan bántalmazza Teenát a lánya előtt. A helyszínre érkezik Dromoor nyomozó, akivel Teene korábban már találkozott. Az özvegy, Öböl-háborús veterán mindent megtesz, hogy igazságot szolgáltasson, különösen, miután a banda felbéreli a rámenős ügyvédet.