Ezeket a filmeket ajánljuk szerdára

Szerda este ezekre készülhetsz a tévé előtt.

Ellenség a kapuknál - Viasat3, december 13. szerda, 21h

Mialatt a német és az orosz hadsereg tízezrével küldi katonáit egymás ellen és a világ rettegve várja a sztálingrádi csata kimenetelét, az ünnepelt orosz mesterlövész, Vaszilij Zajcsev csendben és egyenként cserkészi be ellenségeit. A szerény és zárkózott Vaszilij csak egy átlagember, aki különleges ügyességgel végzi feladatát. Danyilov, a szovjet politikai tiszt felismeri a mesterlövészben rejlő propagandaértéket, és az egyszerű uráli katonából nemzeti hőst csinál. Jó néhány, a németektől elszenvedett vereség után a Szovjetunió az összeomlás szélén áll, és Sztálingrád eleste biztosítaná a megszálló németek végső győzelmét Európában. Sztálin magát Hruscsovot küldi, hogy felügyelje a város védelmét. Vaszilij példája feltüzeli a védők akaraterejét, és tovább harcolnak a túlerővel szemben. Danyilov viszont hamarosan féltékeny lesz arra az emberre, akit ő kreált, amikor a háború közepén mindketten beleszeretnek Tányába, a katonákkal együtt harcoló bátor nők egyikébe. A németek legjobb mesterlövészüket, König őrnagyot küldik, hogy felkutassa és megölje a német és orosz katonák közt egyaránt híressé vált Vaszilijt. Mindkét férfi elszánt türelemmel és tökéletes szakértelemmel vadászik a másikra, és vívja magányos háborúját, miközben rengetegen halnak meg körülöttük Sztálingrád romjai között.

 

Bombázók a seregnek - Paramount Network, december 13. szerda, 21h

Két srác, akik nem élvezik annyira a munkájukat, úgy dönt, hogy belép a seregbe, hogy végre szórakozhassanak egy kicsit.

 

A Sakál - RTL HÁROM, december 13. szerda, 21h

A moszkvai rendőrség és az FBI közös akciója során megölik a Keresztapa testvérét. A maffiavezér bosszúra szomjazik, és felbéreli a világ legprofibb bérgyilkosát, a Sakált (Bruce Willis), hogy ölje meg az Egyesült Államok elnökének a feleségét, a First Ladyt. Carter Preston, az FBI igazgatóhelyettese (Sidney Poitier) és az orosz rendőrtiszt, Valentyina (Diane Venora) megpróbálnak a Sakál nyomára bukkanni, ám hamarosan rá kell jönniük, hogy nem férkőzhetnek a közelébe egykori társa, a börtönben ülő IRA terrorista, Declan Mulqueen (Richard Gere) segítsége nélkül.

 

Túszharc - Viasat Film, december 13. szerda, 21h

Peter Bowman (David Morse) amerikai olajmérnököt túszul ejtik egy dél-amerikai országban. Cége felfogadja a hivatásos tárgyalófelet, az ausztrál antiterrorista katonát, Terryt (Russell Crowe). Az olajcég közben csődbe jut és megvonja a támogatást. A túsz felesége, Alice (Meg Ryan) maradásra bírja az utolsó reményt jelentő túsztárgyalót, Terryt, s minden követ megmozgat, hogy pénzt szerezzen férje kiszabadítására. Petert egyedül felesége iránti szerelme tartja életben. Azonban Terry egyre nehezebben ért szót az emberrablókkal.

 

Halálos iramban 6. - Mozi+, december 13. szerda, 21h

Amióta Dom és Brian a riói balhéval hazavágtak egy helyi kiskirályt és szétosztották a százmilliós zsákmányt a bandának, hőseink szétszóródtak a világban. Ám az életük nem lehet teljes, mivel nem térhetnek haza, állandó szökésben vannak. Eközben Hobbs 12 országon át üldöz egy bandát, melynek tagjai halálosan felfegyverzett sofőrök, és vezérüket egy kíméletlen cinkos segíti, akiről kiderül, hogy nem más, mint Dom halottnak hitt szerelme, Letty. A bűnözőket csak úgy lehet megállítani, ha az utakon fel tudják venni velük a versenyt, ezért Hobbs megkéri Dom-ot, hogy hozza össze "elit alakulatát" Londonban. A fizetség? Teljes kegyelem mindannyiuknak, hogy visszatérhessenek az otthonukba, és egyesíthessék családjaikat...

 

Mad Max – A harag útja - Film+, december 13. szerda, 21h

A katasztrófa olyan régen volt, hogy már alig akad, aki emlékezne rá. Az emberiség egykori dicsőségének nyoma sincs, a Föld egyetlen hatalmas sivatag. A kevés életben maradt kíméletlen ragadozóvá vált, és bármire képes, csak hogy egy nappal tovább éljen. De akadnak még olyanok, akik rendbe hozhatnák azt, ami úgy tűnik, visszavonhatatlanul elromlott. Az egyikük Max (Tom Hardy), a hallgatag, harcos férfi, aki elvesztette a családját. A másik Furiosa (Charlize Theron), a harcosnő, aki hiszi, hogy túlélésének záloga az, ha eljut a sivatagon túlra, ahol a gyerekkorát töltötte.

 

Aki bújt - Moziverzum, december 13. szerda, 21.30h

Grace az esküvőjére készül, amit a vagyonos vőlegénye családjának hatalmas, ódon kastélyában tartanak. A lakodalom után a família _ a régi hagyomány szellemében _ egy játékra, afféle beavatási ceremóniára invitálja a lányt. A feladat egyszerű, Grace-nek bújócskáznia kell a házban. A tét azonban hatalmas: Grace élete. A család tagjainak ugyanis meggyőződése, ha pirkadatig nem áldozzák fel a família legújabb tagját, akkor szörnyűségben lesz részük. Grace-ben azonban emberükre akadtak.

 

Európa Expressz - Magyar Mozi TV, december 13. szerda, 22.20h

A rendszerváltás óta folyamatosan nő a bűnözés Magyarországon. A rendőrség tehetetlen, Papp alezredes azonban hisz abban, hogy a dolgokat mégis meg lehet változtatni. A legjobb embereket gyűjti maga mellé, hogy a legnehezebb feladatokat is megoldhassa. Például hogy lekapcsolja Zavarovot, a kegyetlen maffiózót. Az első kísérlet nem sikerül: a különleges akciócsoport talán el tudná kapni a főnököt és két társát a józsefvárosi pályaudvaron, de a rendőrség egy másik csoportja túl korán érkezik. Lehet, hogy nem is véletlenül. Zavarov egy feladat teljesítésére Bécsbe készül. Miközben az expressz a határ felé száguld, a maffiózó rájön, hogy zsaruk is vannak a vonaton. Ezért társaival túszul ejti az utasokat. Az események azonban - a vonattal egyetemben - hamarosan meglepő fordulatot vesznek.

 

A tanítványok - Duna World, december 13. szerda, 22.30h

Fehér József, a tehetséges parasztgyerek a harmincas évek végén bekerül az egyetemre. A nagyhírű professzor, Magyary Zoltán diákja lesz, aki tanítványaival a közigazgatás reformján dolgozik, ezzel akarják elősegíteni a magyar társadalom fejlődését. Bár az akkori kormány, élén a szintén tudós Teleki Pállal, nem nézi jó szemmel a tanszék kutatásait és eredményeit, a tanítványok mégis egy életre elkötelezik magukat a professzor eszméi mellett. Ám mindez csak akkor válik egészé, ha a munka folytatódik, és van, aki tovább viszi a dolgokat. De úgy tűnik, az ifjabb nemzedék nem fogékony az elődök hite, a tradíciók iránt… A film 1986-ban a Magyar Játékfilmszemlén a társadalmi zsűri rendezői díját, valamint a szakmai zsűri operatőri, díszlet-és jelmeztervezői és Hollósi Frigyes a legjobb férfi alakítás díját kapta. A magyar filmkritikusok a rendezői díjat, és Eperjes Károlynak a legjobb férfialakítás díját ítélték oda.

 

Elpusztíthatatlanok - Film Mánia, december 13. szerda, 22.30h

A gazdasági válság következtében munka nélkül maradt Nada (Roddy Piper) Los Angelesbe megy munkát keresni. Állás helyett azonban egy világméretű összeesküvés nyomaira bukkan. Kezébe kerül egy különleges napszemüveg, amelyen keresztül egészen más színben látja a világot. Az óriásplakátok, a magazinok címlapjai, a tévéreklámok a napszemüvegen keresztül nézve feltárják titkukat: mindenhonnan a tudatalattinak szóló, szabad szemmel láthatatlan üzenetek bombázzák az embereket arra ösztönözve őket, hogy vásároljanak, fogyasszanak, birtokoljanak. Hamarosan kiderül, a tömegek eltompítása nem kereskedelmi fogás, hanem földönkívüliek manipulációja. Az idegenek ezzel a módszerrel szeretnék elterelni az emberiség figyelmét arról, hogy megkezdték Földünk invázióját.

 

Könyvesbolt a tengerparton - DUNA Televízió, december 13. szerda, 23h

Anglia, 1959. A különös nő, Florence (Emily Mortimer) könyvesboltot akar nyitni a festői tengerparti kisvárosban. A helyi előkelőségeknek nem tetszik ez az ötlet, és eleinte az angol felső középosztályhoz méltó udvariassággal, majd egyre kíméletlenebb módszerekkel igyekeznek megakadályozni Florence terveit. Az eltökélt nő nem törődik velük, és megnyitja a hangulatos boltot, ahová eleinte bátortalanul, majd egyre gyakrabban térnek be a városka lakói. A helység nagyasszonya, Violet Gamart (Patricia Clarkson) azonban nem adja fel, és még a parlamentig is elmegy a könyvesbolt elleni hadjáratában. Florence azonban nem várt szövetségesre talál a város egyik elvonultan élő, különc lakójában, az ódon és kísérteties udvarházban lakó, megközelíthetetlen Edmund Brundishban (Bill Nighy)…

 

Különvélemény - Paramount Network, december 13. szerda, 21h

John Anderton (Tom Cruise) egy washingtoni nyomozó 2054-ben. Anderson annak a különleges egységnek a tagja, ahol olyan gyilkosokat tartóztatnak le, akik még nem követték el a bűntettet. Az egység három telepatikus látomásra alapozza a munkáját. A rendszerbe sosem csúszik hiba. Anderson felfedezi, hogy ő maga is egy gyilkosságot fog elkövetni a közeljövőben. Társai a nyomába erednek, hogy letarzóztassák, ezért menekülni kényszerül, és áldozata nyomába ered, hogy kiderítse, a rendszer téved, vagy tényleg megtörténik a gyilkosság.

 

300 - Film+, december 13. szerda, 23.30h

Leonidasz (Gerard Butler) spártai király a szenátus vezetője, Theron (Dominic West) és a jósok tiltakozása ellenére összeszedi 300 legjobb harcosát, hogy megvédje népét Xerxész (Rodrigo Santoro) hadseregével szemben. A több ezer harcos ellen semmi esélyük, ám Leonidasz egy szűk kanyonba csalja ellenfeleit, ahol a perzsák nem tudnak élni létszámbeli fölényükkel. Mindannyian tudják, hogy ez a csata öngyilkos vállalkozás, amellyel időt próbálnak nyerni Gorgo királynőnek (Lena Heady), aki a szenátustól és a görögöktől kér segítséget.

 

Összeomlás - RTL HÁROM, december 13. szerda, 23.40h

Michael Douglas tőle szokatlan szerepben jelenik meg ebben az akciódús, izgalmas filmben. A hétköznapi kisemberek mindennapjait éli, mígnem egyszer egy kilátástalan dugó közepén kocsijában ülve bekattan. Mivel szülinapja van kislányának, úgy érzi nem késhet el, így gyalog indul haza. Buktatókkal teli útját hullák, sebesültek kísérik és nehezítik. Martin Prendergast nyomozón kívül senki nem sejti mi lehet az öldöklés hátterében. A mindenre elszánt apa agresszióval válaszol a nemvárt akadályokra és mire észbekap a rendőrség már a nyomában van.

 

Az oltalmazó - Mozi+, december 13. szerda, 23.45h

A veterán Jim Hanson Arizonában, a mexikói határ mentén él. A férfi nehéz időszakot tudhat maga mögött, nemrég hunyt el ugyanis imádott felesége rákban. Jimet a gyászból két illegális bevándorló zökkenti ki: az anya-fiú párosra véletlenül bukkanó exkatona egy lövöldözésbe keveredik a mexikói kartell tagjaival, mely során egy eltévedt golyó végez az édesanyával. Jim így, ha vonakodva is, de szárnyai alá veszi a fiút, Miguelt, hogy elvigye őt Chicagóban élő rokonaihoz. Ám a kartell legelvetemültebb tagjai továbbra is ott vannak a nyomukban…