Ezeket a filmeket ajánljuk szombatra

Íme a mai filmkínálat:

A kis Nicolas nyaral - DUNA Televízió, szeptember 14. szombat, 9.15h

Itt az iskolaév vége, és végre elérkezett a hőn áhított nyári vakáció ideje. Kis Nicolas szüleivel és nagyijával a tenger felé veszi az irányt, és egy kis tengerparti szállodába költözik a nyár idejére. Nicolas nem vesztegeti idejét, sec-perc alatt új barátokra tesz szert. Ott van Ben, aki valójában nem is nyaral, mert a tengerparton lakik; Fructueux, aki bármit magába töm, ráadásul megállás nélkül, még halat is, akár nyersen is. Aztán ott van Djodjo, aki furán beszél, talán mert angol; Crépin, bőgőmasina, és Côme, akinek mindig igaza van, és ezért igazán bosszantó alak tud lenni. Természetesen akad egy lány is, Isabelle, aki képes olyan bociszemekkel követni Nicolast, hogy a felnőttek már egy jövőbeni esküvő képét vizionálják a szemük előtt. A kis Nicolas egy picit meg is ijed a kötelezettségek gondolatától, szerencséjére ott vannak neki újdonsült barátai, hogy kihúzzák a pácból, s persze még nagyobb galibába keverjék.

 

Bérgyilkos a szomszédom - Filmcafe, szeptember 14. szombat, 10.35h

Nicholas "Oz" Oseransky (Matthew Perry) egy jóhiszemű, de balfék fogorvos, aki még pénzéhes, léha feleségét, Sophie-t (Rosanna Arquette) sem képes kirúgni, pedig köztudott, hogy a nő mindamellett hogy átveri, időnként még félre is lép. Ozék hétköznapi életét teljesen felborítja az új szomszéd érkezése, aki nem más, mint a hírhedt bérgyilkos, Jimmy (Bruce Willis). Oseransky véletlenül belekeveredik a maffia leszámolási ügyébe. A szálak teljesen összekuszálódnak, ugyanis Sophie meg akarja öletni Ozt, Jimmy bosszút akar állni Janni Gogolakon (Kevin Pollak), aki meg éppen Jimmy fejére vadászik. Oz nyugalomra vágyik, na meg persze Jimmy nejére, Cynthiára (Natasha Henstridge), de mint tudjuk, még a jó szomszédok sem osztoznak mindenen.

 

Rövidzárlat 2. - RTL HÁROM, szeptember 14. szombat, 11.20h

Johnny-V, az amerikai hadseregtől megszökött harci robot Newton és Stephanie farmján próbálja hasznossá tenni magát kevés sikerrel, ezért felküldik a nagyvárosba, hogy segítsen Bennek (Fisher Stevens) az elektronikai üzletében. Hamarosan azonban kénytelen rájönni, hogy robotikus tehetségére a város alvilági emberei is igényt tartanak, ráadásul egy kapzsi bankár is meg akarja kaparintani.

 

Pénznyelő - Film Mánia, szeptember 14. szombat, 11.35h

Egy régi ház megvételénél számítani lehet néhány problémára. A lelkes fiatal párt így is meglepetésként éri, hogy új házukhoz képest egy kártyavár atombiztos óvóhely. Ők azonban nem csüggednek, és minden akadályon átgázolva megpróbálják rendbehozni a romhalmazt...

 

A Jaguár - Filmcafe, szeptember 14. szombat, 12.35h

Campana (Jean Reno) európai körútra viszi Wanut (Harrison Lowe), a nagysámánt, hogy meggátolja az Amazonas-vidék pusztulását. Perrin (Patrick Bruel) kisstílű párizsi kókler, akire rászállt a maffia. A Crillon szálloda liftjében Wanu összebarátkozik Perrinnel és őt jelöli ki, hogy szerezze majd vissza ellopott lelkét. Wanut szívrohammal kórházba viszik, az állapota reménytelen. Utolsó óhaja: Perrin ölje meg az Amazonasnál a lélektolvajt. Minden ezen áll vagy bukik. Csak Wanu ereje segíthet rajta. Wanué, akit a bennszülöttek Jaguárnak neveznek.

 

A csendes amerikai - Film Mánia, szeptember 14. szombat, 13.20h

Egy fiatal amerikai orvos, Alden Pyle (Brendan Fraser) 1952 őszén a forrongó Vietnamba érkezik. Nagy lelkesedéssel lát neki küldetésének, hogy gazdasági segély-programjával segítse a szabadságáért harcoló vietnami népet. Saigonban találkozik és összebarátkozik a London Times tudósítójával, Thomas Fowlerrel (Michael Caine). Rövidesen azonban elbűvöli és valósággal rabul ejti Fowler fiatal vietnami szeretője, Phuong (Do Thi Hai Yen), aki épp olyan gyönyörű, egzotikus és titokzatos, mint maga Vietnam. A három ember elsöprő erejű, viharos szerelmi háromszögbe sodródik, mely meglepő felfedezésekhez, s végül gyilkossághoz vezet.

 

Kalandok keleten - Mozi Klub, szeptember 14. szombat, 13.20h

Egy zseniális tudóst a vállalati laborból Indiába küldenek azzal a céllal, hogy eladja az általa létrehozott, géntechnológiával módosított rizst. A gyönyörű Linda (Brie Larson) hisz a tudományban és biztos benne, hogy a gazdák le lesznek nyűgözve a segítségétől. Időközben azonban rá kell döbbennie, hogy valójában lassan, de biztosan tönkreteszi őket. A helyzetet tovább bonyolítja, hogy beleszeret Rajitba (Utkarsh Ambudjar).

Bolondok aranya - VIASAT3, szeptember 14. szombat, 13.30h

Ben a világ legpechesebb kincsvadásza. A felesége, Tess belefáradt, hogy a férje házasságuk nyolc éve alatt sikertelenül hajszolta a Királynő Hozományaként elhíresült kincset, amely 1715 óta a tenger fenekén hever. A férjével és az álomkergetéssel való szakítás után Tess fedélzetmester lesz egy luxusjachton. Ugyanekkor Ben biztos nyomra bukkan. Jobb híján fellopódzik exneje új munkahelyére és megpróbálja rávenni Nigel Honeycutt-tot, az unatkozó iparmágnást, hogy együtt induljanak kincsvadászatra. Azt azonban nem köti az orrára, hogy nemcsak ők pályáznak a kincsre.

 

E.T. – A földönkívüli - RTL HÁROM, szeptember 14. szombat, 13.45h

Az éj leple alatt földönkívüliek landolnak egy kaliforniai kisváros szélén. Az FBI azonnal a helyszínre vonul, melynek következtében az egyik jövevény a Földön reked. Az apró és védtelen lény a 10 éves Elliott (Henry Thomas) házában keres menedéket, és hamarosan összebarátkozik a fiúval. Csakhogy Keys (Peter Coyote), a sikerre éhes FBI-ügynök hajtóvadászatot indít E.T. után. Elliott és barátai mindent megtesznek, hogy megmentsék idegen barátjukat, és segítsenek neki időben hazajutni.

 

Az aszfalt királyai - Moziverzum, szeptember 14. szombat, 13.45h

Az igaz történet alapján készült filmben, 1963-ban Henry Ford II, a Ford Motor Company tulajdonosa arra utasítja az alkalmazottait, hogy álljanak elő jobbító javaslatokkal a cég autóit illetően, amivel növelni lehetne az eladásokat. Az alelnök, Lee Iacocca azzal a javaslattal áll elő, hogy készítsenek egy sportkocsit, amivel meg lehetne nyerni a 24-órás francia Le Mans autóversenyt. Erre a feladatra Iacocca felbérli a látnoki erővel bíró autótervezőt, Carroll Shelby-t. Shelby, a vakmerő és brit születésű autóversenyzőt, Ken Miles-t hozza magával a munkához. Ők ketten együtt küzdenek meg a vállalati beavatkozással, a fizika törvényeivel és saját démonjaikkal, hogy megépíthessenek egy forradalmi versenyautót a Ford Motor Companynek, amivel legyőzhetik Enzo Ferrari autóit az 1966-os Le Mans-i 24 órás versenyen.

 

A hét mesterlövész - DUNA Televízió, szeptember 14. szombat, 13.55h

Calvera rablóbandája évek óta fosztogatja Mexikó falvait. A banditák időnként lejönnek a hegyekből, elveszik a pénzt és a termés javát. Ixcatlan falu lakosai megelégelik az ismétlődő támadásokat és minden maradék vagyonukon fegyvereseket fogadnak. A fizetség kevés, de a feladatra így is összegyűlik hét ember, akiknek a vezetésével a falubeliek már felkészülten várják Calverát és bandáját.

 

Az olasz meló - Mozi+, szeptember 14. szombat, 14.15h

A terv tökéletes. A melót hibátlanul megcsinálták, a menekülés is tiszta ügy volt. Az egyetlen bökkenő, amire Charlie Croker mestertolvaj álmában sem gondolt, saját csapatának egyik tagja lett. Miután sikerült végrehajtaniuk egy elképesztő aranyrúdrablást Velence egyik szigorúan őrzött palotájában, Charlie és bandája nem akarnak hinni a szemüknek és az eszüknek, amikor egyik társukról kiderül, hogy kettős játékot űzött. Innentől nem a kassza a tét, hanem a bosszú! Ekkor lép a képbe Stella, a gyönyörű, acélidegzetű kasszafúró, aki csatlakozik Charlie csapatához, amikor vissza akarják lopni az aranyat. Mégpedig úgy, hogy betörnek Los Angeles közlekedésfelügyeleti központjába, megbabrálják a jelzőlámpákat, és a város történetének legnagyobb közlekedési dugóját idézik elő… Az 1969-es klasszikus modern változata tele van fordulatokkal, izgalmas kaszkadőrmutatványokkal, páncélkocsikkal, motorokkal, helikopterekkel, beláthatatlanul vad kanyarokkal, akcióval és izgalommal!

 

Támad a Mars! - RTL HÁROM, szeptember 14. szombat, 16.15h

Mi lenne, ha marslakók egy csoportja megérkezne a Földre? Ám ebben, a világsztárok tömegeit felvonultató komédiában a földlakók oly agyamenten és érdektelenül szemlélik, ahogy a másik bolygóról érkező, apró kis zöld lények betörnek mindennapjaikba, hogy az nemcsak példa nélküli, hanem elképesztően mulatságos is. Marslakók támadják meg a Földet, ám az Egyesült Államok elnökének, James Dale-nek (Jack Nicholson) az okozza a legnagyobb gondot, milyen ruhában üdvözölje az idegeneket. Felesége, Marsha (Glenn Close) csak annyit közöl, hogy ezeket nem akarja látni a házában. Közben persze a marslakók sem tétlenkednek, s úgy tűnik, nagyszabású inváziójuk megfékezhetetlen. Egy véletlen folytán azonban, egy süket nagyinak köszönhetően megtalálják a zöld fickók ellenszerét: a francia sanzonoknak még ők sem tudnak ellenállni, s egytől egyig kipurcannak…

 

Megjött Apuci 2 - Prime, szeptember 14. szombat, 16.15h

Brad (Will Ferrell) és Dusty (Mark Wahlberg) elérték a lehetetlent: barátok és apatársak lettek. Minden simán megy, amíg Dusty régi motoros, macsó faterja, Kurt (Mel Gibson) és Brad ultraérzékeny és érzelmes apja, Don (John Lithgow) meg nem érkeznek a karácsonyi ünnepekre. Kurt-nak feltett szándéka, hogy éket verjen Dusty és Brad közé. Vajon a fiúk össze tudnak-e dolgozni, hogy bebizonyítsák Kurt-nak, hogy működik a modern nevelésük, és sikerül összehozniuk a nagy családi karácsonyt?

 

A mestergyilkos - Feltámadás - Mozi+, szeptember 14. szombat, 16.30h

Arthur Bishop, a profi bérgyilkos, azt hitte, maga mögött tudhatja a múltat, és nyugodtan élvezheti a paradicsomi hétköznapokat gyönyörű barátnőjével, Ginával. Ám amikor egy veszélyes bűnszervezet elrabolja Ginát, Bishop kénytelen három, balesetnek álcázott gyilkosságot végrehajtani. A tiszta munkára specializálódott mestergyilkos ezúttal is a saját szabályai szerint játszik: összefog az egyik kiszemelt áldozattal, hogy a segítségével együtt kiiktassák ellenségeiket, és kiszabadítsák a foglyul ejtett lányt. A hidegvérű gyilkost ezúttal semmi sem állíthatja meg. Ez az ügy sokkal személyesebb, mint eddigi bármelyik küldetése.

 

Egy bébiszitter naplója - Filmcafe, szeptember 14. szombat, 16.40h

Annie, friss főiskolai diplomájával a kezében nehezen tudja eldönteni, hogy anyja álmait valósítsa meg, vagy saját vágyait követve továbbtanuljon. A sors egy váratlan megoldást kínál a döntés elhalasztására: a lány megismerkedik egy, a New York-i felső tízezerhez tartozó családdal. A következő pillanatban már egy ötéves, kisfiúnak látszó ördögfióka nevelőnője, aki mindent elkövet, hogy megnehezítse Annie dolgát. A hétköznapi élethez szokott lány csak kapkodja a fejét a manhattani elit szokásait és értékrendjét figyelve. Értetlenül áll a gyermekeiket idegenekre bízó, idejüket és millióikat vásárlásra és utazásra költő nők életstílusa előtt. Telnek a hetek, és Annie sok mindenre rájön. Például arra, hogy a kisfiú igazából imádnivaló; a munkaadói a csillogó látszat ellenére nem is annyira boldogok és arra is, hogy a szomszéd egyetemista a legjóképűbb férfi Manhattanben. Kár, hogy a bébiszittereknek tilos a randizás.