Ezeket a filmeket ajánljuk szombatra

Ha véletlenül kibabrálna velünk az időjárás.

Közös többszörös - AXN, szeptember 10. szombat, 10.20h

Ha valakinek, akkor Doug Kinneynek (Michael Keaton) igazán nagy szüksége volna valami csodára, hogy megoldja zavaros életét. Mint odaadó férj, apa, és megszállott üzletember, Dougnak sajnos két nagy szerelme van életében: imádnivaló felesége (Andie MacDowell) és a munkája. E kettő bizony nehezen fér meg együtt, mindkettő teljes embert kíván. Úgy tűnik, nincs kiút, hiszen nem lehetünk egyszerre két helyen _ vagy mégis? Hősünk már-már az idegösszeomlás szélére kerül, amikor a sors összehozza a zseniális genetikussal, Dr. Owen Leedsszel (Harris Yulin), aki hihetetlen megoldást ajánl Doug problémájára. Ha egy élet két embert követel, teremtsünk hozzá két embert: klónozással sokszorozzuk meg az eredeti alanyt! Az ötlet első pillanatra tökéletes megoldásnak tűnik. Csak arra nem számít senki, hogy ha az élet bonyolult egy embernek, a problémák a másolt példányok számával egyenes arányban növekszenek majd.

 

Szóljatok a köpcösnek! - Filmcafe, szeptember 10. szombat, 10.35h

Filmet készíteni egyszerű. Chili Palmer (John Travolta) biztos benne, hogy ő is tudna csinálni egyet. Eddig Miamiben volt gengszter, de most, hogy valami zsarolási pénz behajtása miatt úgyis Los Angelesben jár, úgy dönt, belevág. Kiszemel magának egy producert, éjjel rátör, és a maga egyszerű, de életveszélyes módján meggyőzi: kezdjék együtt a következő nagy filmet. Minden a legjobb úton halad, csakhogy Chili régi kollégáinak más tervei vannak. A miami alvilág színe-java hamarosan megindul az álomvárosba.

 

Haláli fegyver - Film+, szeptember 10. szombat, 11h

Egy volt nyomozót hidegre tesznek Los Angelesben, hogy azon melegében kicsalják tőle a hőn áhított mikrofilmet a kokainos süti receptjéről. Colt és Lüger _ a pisztolynevű zsarupáros _ a nyomukba ered, hogy még Bruce Willis-en is keresztülgázolva rázzák fel a kábult alvilágot. A Halálos fegyver, az Elemi ösztön és más bűnügyi filmek nevettető paródiája a magyar mozikban is zajos sikert aratott fergeteges, senkit és semmit nem kímélő humorával.

 

Billy Madison – A dilidiák - AMC, szeptember 10. szombat, 11.20h

Billy, a kissé ütődött milliomos csemete húszéves létére rendszeresen fogócskázik egy nem létező pingvinnel a kastély kertjében. Apja egy nap úgy határoz, visszavonul az üzleti élettől, és mivel fia ütődött, unokaöccsére, Ericre hagyja hatalmas szállodaláncát. Billy arra kéri apját, adjon neki még egy lehetőséget, és megígéri, hogy újra kijárja az iskolát, méghozzá jelessel és ezúttal segítség nélkül. Mr. Madison elfogadja az ajánlatot, s úgy dönt, a bizonyítvány fejében Billyé lesz a vállalat. Ám a ravasz Eric sem várja tétlenül az iskola végét.

 

A leleményes Hugo - Paramount Network, szeptember 10. szombat, 12.10h

Hugo, az árva fiú megpróbálja megfejteni az apja által ráhagyott titkot, ami mindent megváltoztat, és végre otthonra találhat. Oscar-díjas rendező, Martin Scorsese filmje.

 

Négy esküvő és egy temetés - Filmcafe, szeptember 10. szombat, 12.40h

Charles és Carrie egy esküvőn pillantják meg egymást és a fiú úgy érzi, hogy Carrie a legvonzóbb nő, akivel valaha is találkozott az életében. Egy önfeledt és szenvedélyes éjszakát töltenek együtt, majd elbúcsúznak egymástól. Két hónap múlva azonban ismét találkoznak egy másik esküvőn, ahol Carrie bemutatja Charles-nak a vőlegényét. Tíz hónappal később Charles a saját esküvőjére készülődik. Carrie is megérkezik és közli a fiúval, hogy elvált. Charles életének legnehezebb döntése előtt áll. Mindjárt oltár elé kell vezetnie a menyasszonyát, ő pedig Carrie-t szereti.

 

Spionfióka - Film+, szeptember 10. szombat, 12.50h

A gimis Michael osztálykirándulásra érkezik Európába, egy szerencsétlen félreértés folytán azonban összetévesztik egy ugyanoda tartó szuperkémmel. Amint a párizsi reptérre megérkezik a gép, máris két titkos ügynök várja az amerikai diákot. Elszakítják osztályától és "hőn szeretett" franciatanárától, s Michael hiába bizonygatja, hogy ő bizony nem az, akinek gondolják, tiltakozása ellenére luxuskocsit és fegyvereket sóznak rá, és kijelölik az elvégezendő feladatait is. A fiú lassan rájön, hogy a rábízott munka csöppet sem unalmas, sőt vannak kimondottan élvezetes összetevői is...

 

Kavarás - RTL Klub, szeptember 10. szombat, 12.55h

Az első randik szabálya egyszerű: tégy próbát, dönts gyorsan, ha pedig nem tetszik a másik, lépj le azonnal. Jim (Adam Sandler) így is tesz, amikor első randija Laurennel (Drew Barrymore) nem jön össze. Ám közös barátaiknak köszönhetően egy szobába kerülnek a luxus családi üdülőhelyen, korábbi házasságaikból származó gyermekeik társaságában. A két csapat között a háború elkerülhetetlen, de nem kétséges, hogy Jimet és Laurent a sors egymásnak teremtette.

 

Rés a pajzson - Moziverzum, szeptember 10. szombat, 13.20h

Két kiváló pilóta egy B-3-as vadászbombázóval, fedélzetén két nukleáris töltettel, próbarepülést hajt végre. Deakins őrnagy (John Travolta) azonban terroristák kezére játssza a tömegpusztító fegyvereket szállító gépet, társát pedig katapultálja. Hale (Christian Slater) túléli a merényletet, és bosszúra éhesen nyomába ered áruló barátjának. A sivatagban így hamarosan gyilkos hajsza kezdődik a mindenre elszánt pilóták között...

 

Két emelet boldogság - Duna Tv, szeptember 10. szombat, 14.05h

Egy frissen átadott ház lakóiról szól ez a bájos vígjáték. Korbuszéknál nincs béke, túl sok nemzedék él együtt a kis lakásban. Jani (Szabó Gyula) és felesége (Csűrös Karola) egy percet sem tudnak kettesben tölteni. Birkás doktor (Kaló Flórián) a hagyományos családmodellt kedveli, ezért zavarja, hogy felesége (Domján Edit) dolgozik. Nem elég, hogy mindig szalad a lakás, de időnként még főznie is kell. Ferenc (Garas Dezső), a női fodrász állandóan féltékeny gyönyörű, vonzó feleségére (Krencsey Marianne). Talán nem is alaptalanul… Farsangék állandóan vitáznak egymással, ám úgy tűnik, ezzel csak színt visznek házaséletükbe. És persze a csendes Siposéknál sem eseménytelen az élet!

 

Botcsinálta borász - TV2, szeptember 10. szombat, 14.15h

Honza egy igazi életművész, legyen szó ingatlanbizniszről, fotózásról, vagy nőkről, ám a sumákoláson kívül nem ért semmihez, nagyapja nagy sajnálatára. A fiú folyamatosan azon ügyködik, hogy barátjával pénzt csaljon ki emberekből, új ötlete támad, ehhez nagyapját nyaralni küldi, és ő veszi át az irányítást a férfi szőlőbirtokán. Az itt eltöltött idő alatt Honza megismerkedik a becsülettel, a szerelemmel, és persze a szőlőtermesztéssel.

 

Az istenek a fejükre estek 2. - Mozi+, szeptember 10. szombat, 14.25h

Egy előkelő New York-i hölgy, aki eddig csak könyvekből csodálta Afrika szépségeit, a sivatag fölött kényszerleszállást hajt végre, de egy fa tetején landol. Kényszerpihenője alatt különös állatokkal kerül szorosabb ismeretségbe, közben megismerkedik Xixóval, a busmannal, egy csapat gyerkőccel, néhány orvvadásszal, na meg azokkal a marcona katonákkal, akik időnként túszul ejtik egymást. Mindeközben persze iszonyú hőség van, tűz a nap és bármilyen könnyű is a repülőgép, nem akar lekerülni a fa tetejéről...

 

Mrs. Doubtfire – Apa csak egy van - Prime, szeptember 10. szombat, 16.25h

Daniel Hillard-ot egyszerre több csapás is sújtja. Eddig rajzfilm-figuráknak kölcsönözte a hangját, szinkronszínészként kereste a kenyerét és most váratlanul elveszti az állását. Ez még nem minden: felesége, Miranda is megelégeli a viselkedését és elválik tőle. A bíróság döntése kegyetlen, Daniel elveszti mind a két gyerekét, bár hivatalosan hetente egyszer láthatja őket. A kétségbeesett apa úgy érzi, a heti egy alkalom neki nem elég és őrült tervet sző: idős özvegyasszonynak adja ki magát és Mrs. Doubtfire néven jelentkezik az álláshirdetésre, amelyben volt felesége házvezetőnőt keres. Minden színészi képességét beveti, hogy megkapja az állást. A lavina pedig elindul...

 

Görögbe fogadva - SuperTV2, szeptember 10. szombat, 18h

Ősei földjére utazik Georgia, a görög származású amerikai idegenvezető. Legnagyobb bosszúságára azonban csoportjának tagjait nem nagyon érdekli a mediterrán ország történelme és gazdag kultúrája, leginkább a tengerparton süttetik a hasukat. Egyikük, Irv szerint nem kellene mindezt a lelkére vennie, azt tanácsolja neki, hogy próbálja ő is élvezni az életet, talán még a szerelemet is megtalálja. Meglepetésére erre nem is kell túl sokat várnia. Georgia ugyanis egyre vonzóbbnak találja Poukit, a turistabusz kizárólag görögül beszélő, kezdetben ellenszenves sofőrjét.