Ezeket a filmeket ajánljuk szombatra

Ha valamiért otthon töltenéd a szombatot, mutatunk pár jó filmet, amit megnézhetsz a tévében.

Életrevalók - Mozi+, június 24. szombat, 11h

Az ejtőernyős baleset után tolószékbe kerülő gazdag arisztokrata, Philippe felfogadja otthoni segítőnek a külvárosi gettóból jött Drisst. Azt az embert, aki most szabadult a börtönből, és talán a legkevésbé alkalmas a feladatra. Két világ találkozik és ismeri meg egymást, és az őrült, vicces és meghatározó közös élmények nyomán kapcsolatukból meglepetésszerűen barátság lesz, amely szinte érinthetetlenné teszi őket a külvilág számára. Az elmúlt évek egyik legnagyobb francia filmsikere megtörtént események alapján készült.

 

Marslakó a mostohám - Paramount Network, június 24. szombat, 11.50h

Egy idegen bolygóról érkezett lény elcsábít egy félénk fizikust a Földön, hogy megszerezze a kutatási eredményeit. A fontos küldetés a vártnál is sokkal jobban sikerül.

 

Kétéjszakás kaland - Film Mánia, június 24. szombat, 12.15h

Egy kötődés nélküli egyéjszakás kaland a huszonéves New York-i Megan és Alec számára katasztrófával felérő fordulatot vesz másnap reggel, amikor egy hatalmas hóvihar megbénítja a várost. Csapdába esnek Alec szűk brooklyni lakásában, ahol kénytelenek egy tipikus egyéjszakás kaland határain túl is megismerni egymást.

 

Fantomas a Scotland Yard ellen - AMC, június 24. szombat, 12.50h

Fantomas, az álarcos szupergengszter megállíthatatlanul hajtja végre akcióit, miközben mindvégig ismeretlen marad. Konok ellenfele, a kudarcokba beletébolyult Juve felügyelő nem adja fel a reménytelen küzdelmet és a Scotland Yard segítségével hajtóvadászatot indít Fantomas ellen.

 

Négybalkezes - Filmcafe, június 24. szombat, 13.25h

Francois Pignon (Pierre Richard) özvegyember egyedül neveli lányát, Jeanne-t. Már régóta munkanélküli, és végső kétségbeesésében elhatározza, hogy kirabol egy bankot. A kétbalkezes férfi azonban elszúrja az akciót, ezért úgy dönt, hogy a biztosabb menekülés érdekében túszt ejt. A kiszemelt áldozat egy börtönből most szabadult nehézfiú, Jean Lucas (Gérard Depardieu), akit bosszant a rabló ügyetlensége, ezért kénytelen maga irányítani az akciót, amikor a rémült rabló véletlenül lábon lövi. És ez még csak a kezdete ennek a fergeteges vígjátéknak.

 

Krokodil Dundee - TV2, június 24. szombat, 14.15h

A világszerte nagy sikerrel játszott vígjáték főhőse Mick Dundee kedélyes, és kissé faragatlan krokodilvadász, aki szinte az egész életét az ausztráliai őserdőkben töltötte. Ám egy napon felfigyel rá a világ, amikor híre megy, hogy egyik expedíciója során egy krokodil majdnem letépte a fél lábát, ő pedig sebesülten egy teljes héten át vonszolta magát a dzsungelen keresztül segítségért, és csodával határos módon túlélte ezt a kalandot. Sue Carlton, egy vállalkozó szellemű New York-i riporternő elhatározza, hogy felkeresi a hőst és személyesen készít interjút vele. Pénzt és fáradságot nem sajnálva felkutatja Krokodil Dundee-t, hogy együtt _ nem kevés kaland árán _ rekonstruálják az eseményeket. Ám a sikeren felbuzdulva Sue ráveszi Mick-et, hogy kísérje el őt New Yorkba, ami elképesztő világ egy vadász számára, aki soha nem látott még nagyvárost, és több mint 40 embert egyszerre egy helyen...

 

Batman és Robin - RTL, június 24. szombat, 15.05h

Batman (George Clooney) egy fürge motoros, Robin (Chris O'Donnell) kíséretében kel útra, hogy együttes erővel szálljanak szembe Mr. Faggyal (Arnold Schwarzenegger) és a gyönyörű, ámde végzetes szépséggel, Méregcsókkal (Uma Thurman), akinek csábítása halálos. Kettejük ellen a lehető leghatékonyabb csapatra van szükség, ezért Batman és Robin szövetsége hamarosan háromtagúvá bővül a bátor és ruganyos Batgirl (Alicia Silverstone) személyében. Ez az éjjeli hármas hihetetlen járműveivel és minden képzeletet felülmúló fegyvereivel méltó ellenfélként száll szembe Gotham City eddigi legfélelmetesebb veszedelmével.

 

007 - Skyfall - Mozi+, június 24. szombat, 15.20h

A 007-es immár 23. alkalommal vállalkozik a lehetetlenre, hogy megmentse a világot és a brit koronát. Daniel Craig harmadszorra bújik James Bond szmokingjába. Amikor M múltjából sötét kísértet bukkan elő, Bond hűségének is ki kell állnia a próbát. A 007-es ügynök nekivág, hogy felkutassa és elpusztítsa a fenyegetést, még akkor is, ha ő maga is súlyos árat fizet érte. Bond legutóbbi munkájába hiba csúszik, és ügynökök tucatjainak kilétére derül fény világszerte. Az MI6 központját támadás éri, M-nek pedig el kell költöztetnie az egész ügynökséget. A támadások kereszttüzében álló főnöknek egyetlen szövetségese marad: Bond. A 007-es feltűnés nélkül _ csupán egy operatív ügynök, Eve segítségével _ a rejtélyes Silva nyomába ered, s reméli, hogy fényt deríthet a férfi mélyen titkolt, vészjósló indítékaira...

 

Kisiklottak - Filmcafe, június 24. szombat, 15.20h

Charles Schine (Clive Owen) reklámszakember egy napon összeismerkedik a vonatmegállóban Lucinda Harisszel (Jennifer Aniston). Ez a találkozás örökre megváltoztatja az életét. Lucinda bájos, gyönyörű és izgató. Annak ellenére, hogy mindketten házasok és gyermekeik is vannak, mágnesként vonzódnak egymáshoz. Kis románcuk azonban nem várt véget ér, amikor Laroche (Vincent Cassel), egy idegen férfi rájuk töri az ajtót és fegyvert fog rájuk. Az igazi rémálom csak ezt követően kezdődik: kalandjuknak sokkal szörnyűbb következményei lesznek, mint amiről bármelyikük álmodni mert volna.

 

Szabadíts meg a gonosztól - Magyar Mozi Tv, június 24. szombat, 15.55h

A tánciskola ruhatárából eltűnik egy kabát. A ruhatárosnő két felnőtt gyerekével és a sógorával elindul, hogy visszaszerezze a kabátot és a becsületét. 1944-ben vagyunk, Budapesten.

 

Made in Hungaria - Prime, június 24. szombat, 16.20h

A hatvanas évek elején a magyar fiatalokat elbűvölte Amerika: a rágógumi, a kóla és a rock and roll. Mindenki arról álmodozott, hogy disszidálni fog. Miki viszont visszatér Budapestre, hogy megvalósítsa álmát és ő legyen az új Jerry Lee Lewis. A régi barátai azonban elfordulnak tőle, s az új vezért, Rönét, a csókkirályt követik. A szerelme, Vera is új fiúval jár. Miki ekkor benevez a tehetségkutató versenyre, a Ki mit tud?-ra. A mindent elsöprő zenéjével pedig óriási sikert arat, az elveszett szerelmét és a barátait is sikerül visszahódítania…A Fenyő Miklós életét feldolgozó filmben a Hungária együttes legnépszerűbb számai csendülnek fel!

 

Egy veszedelmes elme vallomásai - Viasat Film, június 24. szombat, 16.30h

Az Egy veszedelmes elme vallomásai egy legendás showman kettős életének története, aki nappal tévéproducer volt, éjszaka a CIA bérgyilkosa. A fiatal, energikus Chuck Barris, aki az egyre növekvő tévés iparágban a csúcsra kerül, egyszer csak azon kapja magát, hogy egy rejtélyes alak követi, majd elcsábítja őt a CIA ügynökök titkos és veszélyes világába. Miközben Barris olyan leleményes és népszerű vetélkedők dinamikus producereként szerez nevet, mint "Az ifjú pár játék" vagy a "Gong Show", rendszeresen merényleteket hajt végre az Egyesült Államok kormányának megbízásából. Ahogy a nézettsége emelkedik, Barris belevonja műsorait titkos életébe: "Az ifjú pár játék" nyertes szerelmesei a "mesés Helsinkibe" és a "romantikus Nyugat-Berlinbe" utazhatnak _ ami nem éppen Párizs, viszont remek álcát nyújt a párokat gardírozó Barrisnak titkos küldetéseihez. Miközben Barris sütkérezik e két világ _ a szórakoztatás és a kémkedés _ káprázatában, az élete lassan fenekestül felfordul. Vergődik két nő között: az egyik szereti őt, a másikat viszont ő találta ki. A közvélemény azzal vádolja, hogy szennyezi a légkört... miközben egy áruló ügynök őt szemeli ki célpontnak. Barrisnak vissza kell szereznie az életét. Mindkettőt.

 

Szárnyát vagy combját? - AMC, június 24. szombat, 17.15h

Az ismert, hatvanéves éttermi kritikus, Charles Duchemin pályafutása csúcsán a visszavonulás gondolatával foglalkozik. Előtte azonban még el akarja készíteni híres éttermi kalauzának utolsó kiadását, illetve át akarja adni fiának, Gérardnak tudását és szakmai tapasztalatát. A fiúnak azonban esze ágában sincs édesapja nyomdokaiba lépni és titokban vándorcirkuszt alapít, amelyben bohócként lép fel. Charles-nak más gondjai is akadnak: legnagyobb ellensége, Jacques Tricatel gyorséttermi birodalmával forradalmasítani akarja a francia gasztronómiát. A férfi megpróbálja ellopni az éttermi kalauz utolsó kiadását, hogy titokban megszerezhesse a rosszul minősített vendéglátó egységeket.

 

Vakszerencse - Filmcafe, június 24. szombat, 17.25h

A meggazdagodás egyik sajátos módja az internetes szerencsejáték. Ennél már csak az internetes hazárjáték üzemeltetése nyereségesebb. A milliárdos Ivan Block rámenős és veszedelmes fickó, aki Costa Ricáról irányítja a szerencsejáték vállalkozását, és mindenre képes, hogy minden buliból nyertesen kerüljön ki. Ebben a legfőbb segítője, a hűséges cégvezetője, Rebecca. Ám feltűnik a színen a princetoni egyetemista és szerencsejátékos Richie, aki úgy érzi, hogy átverték, és most szembe akar nézni Blockkal.

 

Felhőatlasz - Film Mánia, június 24. szombat, 17.40h

Az emberi életek és tettek kihatással vannak egymásra. Rajtuk keresztül kapcsolódik össze múlt, jelen és jövő, végső soron minden mindennel összefügg. A lelkek téren és időn keresztül vándorolnak, akár az égbolton a felhők. De vajon mi magunk irányítjuk sorsunkat, vagy valamilyen külső erő hatására történik mindez? Hat történet bontakozik ki 1849 és 2321 között, a rabszolgaság elleni szenvedélyes felszólalástól, az apokalipszis után törzsi szintre süllyedt emberiség újrakezdéséig.

 

Bazi nagy görög lagzi - SuperTV2, június 24. szombat, 17.55h

Mire vágyik egy apa? Természetesen arra, hogy a lánya menjen férjhez valami rendes, megbízható férfihoz. Mire vágyik egy görög apa? Természetesen arra, hogy a lánya menjen hozzá egy görög férfihoz, aki lehetőleg még rendes is. Toula 30 éves, szülei chicagói éttermében, a Táncoló Zorba-ban dolgozik, elhanyagolja magát és családja legnagyobb rémületére semmi jelét nem mutatja, hogy kedve volna végre megházasodni és gyerekeket szülni. Az apja pedig már bármilyen vővel kiegyezne. Pontosabban: majdnem bármilyennel. De Toula, az örök lázadó egyszer csak beiratkozik az egyetemre, megszabadul a szemüvegétől, egyre szexisebben öltözködik, senkinek sem árulja el, hogy mivel tölti az estéit, és végül bemutatja álmai férfiját, Ian-t, aki szőke, nem görög, és még vegetáriánus is. Elszabadul hát a pokol! De nincs mese: az apának el kell viselnie Ian-t, Ian-nek el kell viselnie az új családját, Toula-nak pedig el kell viselnie, hogy szerettei képtelenek elviselni egymást...

 

Dutyi dili - RTL HÁROM, június 24. szombat, 18.30h

Egy fatális véletlen folytán a bankrablók helyett két harkálykosztümös, puhány reklámembert tartóztatnak le és ítélnek 125 év börtönre. Harry (Richard Pryor) nem tudja komolyan venni a dolgot, biztos benne, hogy nemsokára olyan könnyen kiszabadulnak, mint ahogy bekerültek. Ám a helyzet valahogy nem akar jobbra fordulni, ezért kénytelenek a sarkukra állni, ha nem akarják ebben a nehézfiúktól hemzsegő társaságban egy zsákban végezni. Ezért bőszen tettetik a nagyfiút, nem kis hatást gyakorolva a börtönlakókra.

 

Blöff - Viasat Film, június 24. szombat, 18.50h

A gyémántokra specializálódott, minden hájjal megkent ékszertolvaj, Franky Four Fingers, miután teljesítette legfrissebb megbízatását New Yorkba indul, hogy szállítsa az árut főnökének, Avinek. Útközben azonban megáll Londonban, ahol apróbb brilleket kell kézbesítenie megbízója ügyfeleinek. Boris, egy szélhámos orosz ráveszi Frankyt, hogy fogadjon egy illegális bokszmeccsen, ahol tervei szerint kirabolja majd a férfit.