Ezeket a filmeket ajánljuk szombatra

Régi kedvencekkel dobhatod fel a hétvége első napját, ha a tévé előtt ragadnál.

Rómeó és Júlia - Filmcafe, február 10. szombat, 08.50h

Shakespeare klasszikus szerelmi története modern környezetben, az amerikai Verona Beach-en elevenedik meg. A tengerpartért, a hatalomért és a pénzért harcol egymással a két rivális banda, a Capulet és a Montague család. Tagjai villogó, díszes autóval száguldoznak, kard és tőr helyett pisztollyal ölik egymást. Egy táncos összejövetelen találkozik egymással a két család gyermeke. Rómeó és Júlia az első pillantásra egymásba szeret, és hamarosan, titokban összeházasodnak. Rómeó összeverekszik az egyik Capulettel, és megöli.

 

Válótársak - Paramount Network, február 10. szombat, 10.50h

Audrey Woods (Julianne Moore) és Daniel Rafferty (Pierce Brosnan) egymással szöges ellentétben álló két felfogás szerint végzi ügyvédi munkáját. Nagy a tét, mikor egymással szembe kerülnek a bíróságon, hiszen veszett ügye, még egyiküknek sem volt.

 

Az ötödik elem - Mozi+, február 10. szombat, 10.50h

Minden ötezredik évben egy kapu feltárul két dimenzió között. Az egyikben található az univerzum és benne mindenféle életforma. A másikban a Gonosz, melynek csupán egy célja van: elpusztítani az Életet. Csak a titokzatos ötödik elem mentheti meg a világot az ötezer évenként feltámadó Gonosz pusztításától. Így az univerzumnak minden ötezredik esztendőben szüksége van egy hősre. A XXIII. század veszélyekkel és furcsaságokkal teletűzdelt univerzumában, New Yorkban egy nem mindennapi hős, Korben Dallas száll szembe a Gonosszal, hogy az emberiséget megvédelmezze...

 

Nyakiglove - Filmcafe, február 10. szombat, 11.20h

Pasitlan csaj? Jó, persze. Pasitlan csaj Manhattanben? Kemény, de azért nem gáz. Pasitlan csaj Manhattanben, négy topmodell szobatárssal? Te jó ég! A restaurátor Amanda Pierce hirtelen és váratlanul ebben a helyzetben találja magát. Nagy mázlival és jutányos áron sikerül betársulnia egy eastside-i luxuslakásba albérlőnek, csakhogy négy ultra-vékony szupercica a bérlőtársa. Amanda nem is tudja, hogy most hálát rebegjen-e a szerencsecsillagának, vagy inkább átkozza a sorsot. A modellek azonnal rávetik magukat Amandára, és ripsz-ropsz dögös csajt faragnak a helyes lányból: megtanítják, hogy viselkedjen, miket hordjon, és hogy hogyan érje el, hogy ne kelljen soha kifizetnie az italát. A szitu akkor durvul be igazán, amikor Amanda belezúg Jim Winstonba, a szomszéd házban lakó szívtipróba, és Jim is beleszeret Amandába. Úgy tűnik, Amanda imái meghallgattattak, amíg egy éjjel a srácot kukkoló csajok szemtanúi nem lesznek egy hidegvérű gyilkosságnak! Amanda élete pedig a feje tetejére áll, amint a négy modellel Manhattan utcáin lopakodva, botcsinálta detektívek módjára fényt akarnak deríteni a titokra, miközben megpróbálnak lépést tartani a fejleményekkel és a legújabb divattal.

 

A Jane Austen könyvklub - VIASAT FILM, február 10. szombat, 11.55h

Öt nő és egy férfi találkozik időről időre, hogy megvitassa a kiváló írónő, Jane Austen műveit. A napjaink Kaliforniájában élő klub tagjai lassan ráébrednek arra, hogy bár két évszázad eltelt azóta, és egy óceán választja el őket Angliától, a népszerű írónő regényeinek hősei, Emma, Mr. Darcy és a Bennet-lányok valójában ugyanolyan problémákkal, szívfájdalmakkal és érzésekkel küszködnek, mint ők. Az elvált Sylvia, az idősödő Bernadette, a félrelépésről fantáziáló Prudie és a többiek a könyvekből és egymásból merítenek vigaszt, erőt és bölcsességet.

 

Mentőexpedíció - Mozi+, február 10. szombat, 13.25h

A Marson hatalmas homokvihar készül. A NASA űrhajósai biztonsági okokból azonnal elhagyják a bolygót: halott társuk testét sincs már idejük megkeresni. Nem is találnák. Mark Watney (Matt Damon) ugyanis nem halt meg, csak a szkafanderébe épített adó meghibásodása miatt hiszik a többiek, hogy nem élte túl az első szélrohamokat. A mérnök-botanikus mindent elkövet a túlélése érdekében: gépeket szerkeszt, élelmiszert termel, vizet gyárt, és amikor a földi irányítók felfedezik, hogy él, felkészül a mentőexpedíció fogadására. De az expedíció négy év múlva érkezik, méghozzá az ellenséges bolygó egy egészen másik pontjára. Neki 3200 kilométert kell utazni, hogy fogadhassa őket: egyedül, megfelelő felszerelés nélkül, végtelen magányban...

 

Aludj csak, én álmodom - SuperTV2, február 10. szombat, 13.55h

A bájos, álmodozó Lucy, nap, mint nap jegyet árul a metróban. Egyedüli boldogsága egy úr, aki minden reggel ugyanabban az időben elmegy a jegyárusító bódé előtt. Lucy úgy érzi, ő lehet a nagy Ő. Mígnem egy nap, megmenti a vágányok közé esett férfit, viszont a baj komoly, ugyanis Peter kómába esik és kórházba kerül. A nővér egy félreértés miatt Peter menyasszonyaként mutatja be Lucy-t a családnak, akik rögtön a szívükbe zárják a kedves lányt. De az élet nem mindig úgy alakul, ahogyan tervezzük. Főleg, amikor Lucy megismeri Peter öccsét, Jacket…

 

Csupasz pisztoly 2 1/2 : A dermesztő rémület - TV2, február 10. szombat, 13.55h

Frank Drebin visszatért. Nincs mit tenni…Frank Drebin hadnagy imádja a rejtélyeket. Miért vagyunk itt? Van-e élet a szex után? Igen, Drebin nagy kérdéseket kutat _ és most a legnagyobb az, hogy miként lehet meghiúsítani a fondorlatos Quentin Hapsburg tervét, mellyel a környezetet akarja tönkre tenni! A Csupasz pisztoly fergeteges folytatásában Nielsen-nel együtt visszatér Priscilla Presley, mint Jane, a nő, aki húsz lépésről is megolvasztja a sajtos szendvicset, és George Kennedy, mint az elszánt Ed Hocken kapitány. Itt az egész banda. És velük a poénok is. Ahogy Drebin, te is imádni fogod!

 

Made in Hungaria - Prime, február 10. szombat, 14h

A hatvanas évek elején a magyar fiatalokat elbűvölte Amerika: a rágógumi, a kóla és a rock and roll. Mindenki arról álmodozott, hogy disszidálni fog. Miki viszont visszatér Budapestre, hogy megvalósítsa álmát és ő legyen az új Jerry Lee Lewis. A régi barátai azonban elfordulnak tőle, s az új vezért, Rönét, a csókkirályt követik. A szerelme, Vera is új fiúval jár. Miki ekkor benevez a tehetségkutató versenyre, a Ki mit tud?-ra. A mindent elsöprő zenéjével pedig óriási sikert arat, az elveszett szerelmét és a barátait is sikerül visszahódítania…A Fenyő Miklós életét feldolgozó filmben a Hungária együttes legnépszerűbb számai csendülnek fel!

 

Nagy zűr Korzikán - Film Mánia, február 10. szombat, 14.15h

Rémi François (Christian Clavier) magándetektív. Meg van győződve arról, hogy a nők ellenállhatatlannak találják, és a szakmájában is a legjobbak közé tartozik. Egy nap megbízást kap egy vidéki közjegyzőtől: meg kell találnia a korzikai Ange Leonit (Jean Reno), aki tekintélyes összeget örökölt, de valahogy köddé vált. Rémi belefárad a hiábavaló keresésbe, és úgy dönt, hazatér Párizsba. Dargent rendőrfőnök (Didier Flamand) azonban elfogadhatatlannak tartja a meghátrálást, hisz ő volt az, aki az elveszett örökösről szóló történetével idecsalta a magándetektívet annak reményében, hogy a tehetséges magánnyomozó segítségével végre lezárhatja a Leoni-ügyet. Ange Leoni ugyanis meglovasította azt a pénzt, amelyet a francia kormányzat küldött a szeparatistáknak a fegyverszünet megkötése érdekében. Nem csoda hát, hogy Leoni sarkában lohol mindenki: a szeparatisták, a rendőrök, a fél világ, s most már a zseni Rémi François detektív is.

 

Átkozott boszorkák - RTL, február 10. szombat, 15.35h

Sally (Sandra Bullock) és Gillian (Nicole Kidman), a két testvér mindig tudta, hogy nem olyan, mint a többi gyerek. Szüleik halála után különc nagynénjeik nevelték őket, és a háztartásuk egy cseppet sem volt hétköznapi, már kiskoruktól gyakorolták a családjukban öröklődő varázslást. Egy apró gond van csak a csodálatos örökséggel: egy átok, miszerint az a férfi, aki a család egyik nőtagjába beleszeret, idő előtt meghal. Sally igazi szerelemre vágyik, és megpróbál távolmaradni a varázsló praktikáktól, míg Gillian bolondos és csapodár módon élvezi hatalmát a férfiak fölött. Amikor azonban Gillian találkozik Jimmyvel (Goran Visnjic), egyre különösebb dolgok történnek…

 

Anyád lehetnék - TV2, február 10. szombat, 15.50h

Rosie 40 éves egyedülálló anya Los Angelesben. Az élete nem egészen úgy alakult, ahogy tervezte. Volt férjének gyereke lesz egy fiatalabb nőtől, miközben a Rosie-val közös lányuk, Izzie serdülőkorba lép, és Dylan köti le minden figyelmét. Egy szép napon tehetséges ifjú színész, Adam Per tűnik fel a szereplőválogatáson, és Rosie-nak nagyon bejön. A srác megkörnyékezi a csinos producernőt, aki azonban kizártnak tart egy kapcsolatot ilyen korkülönbséggel. Hiába tiltakozik Rosie, az ostrom sikeres, sőt még Izzie is megkedveli a fiút.

 

Az emlékmás - Moziverzum, február 10. szombat, 15.55h

Philip K. Dick novellája alapján! A Recall nevű cég valóságos emlékké változtatja az emberek álmait. Douglas Quaid gyári munkás is igénybe veszi a szolgáltatást. Bár szép és szerető felesége van, a férfi jelentkezik a vakációra, melynek során a program szerint egy szuperkém emlékeit kapja. Ám a rutinművelet közben probléma merül fel, és Quad-nek menekülnie kell. Találkozik egy szabadságharcossal, aki társaival a kolónia zsarnok kancellárja ellen harcol. Így együtt indulnak megkeresni a földalatti ellenállás vezetőjét...

 

A kezdet kezdete - Film+, február 10. szombat, 16.15h

Zed (Jack Black) és Oh (Michael Cera), a két kőkorszaki szaki nehezen jön ki a törzs többi tagjával. Senki sem rajong a nagyszájú, botcsinálta vadászért és a félénk, szánalmas gyűjtögetőért. Amikor a törzs megunja, hogy eltartsa a két léhűtőt, kiteszik a szűrüket. Zed és Oh vándorútra indul, melynek során akarva-akaratlanul sorsdöntő események részesei lesznek. Miközben bibliai tájakon gyalogolnak, bibliai történetekbe keverednek. Találkoznak Káinnal és Ábellel, Ábrahámmal és Izsákkal, megismerkednek néhány prófétával, Szodomában közerkölcsöt bomlasztanak, és még a rabszolgaságot is megtapasztalják.

 

Gengszterosztag - AMC, február 10. szombat, 16.40h

Los Angelesnek volt már királya. Mickey Cohen (Sean Penn) korlát és gátlás nélkül uralkodott a városon. A negyvenes-ötvenes években a kábítószer- és fegyverkereskedelem, a kuplerájok és a tiltott játékbarlangok mind neki adóztak. De nemcsak a bűnözők voltak az alattvalói; a rendőrség és a politikusok is az udvartartásába tartoztak. A gengszterfőnök uralmának alig volt határa. Csupán néhány őrült, vakmerő zsaru hitte azt, hogy meg kell őt állítani. John O'Mara (Josh Brolin) és Jerry Wooters (Ryan Gosling), az LAPD veteránjai: ők még hisznek abban, hogy ez a város nem a maffiáé, és nekik az a dolguk, hogy a tisztességet védjék.

 

Dilisek vacsorája - Mozi Klub, február 10. szombat, 16.50h

Pierre Brochant és barátai szerda esténként együtt vacsoráznak. Az összejövetel pikantériája, hogy minden meghívott köteles magával hozni egy lökött alakot. Akinek a legidiótábbat sikerül prezentálnia, az a finom étkek elfogyasztása után jutalomban részesül. A mai estére Brochant valóságos kinccsel rukkol ki, egy olyan idiótával, aki garantálja a győzelmet. A kiválasztott Francois Pignon, alázatos adóhivatalnok a Pénzügyminisztériumban, egy megszállott, aki nevezetes épületek makettjeit rakja ki gyufaszálakból. Az este azonban korántsem alakul a várakozásnak megfelelően…