Ezeket a filmeket ajánljuk szombatra

Ha máris beütne a tavaszi fáradtság, maradj ma inkább a tévé előtt!

Manhattan kicsiben - Film+, március 2. szombat, 09.15h

A tizenegy éves Gabe-et (Josh Hutcherson) egyre jobban érdeklik a lányok. Különösen Rosemary, akivel együtt járnak karate-órára. Komoly fejfájást okoz a srácnak, hogy hogyan kérjen randit a lánytól. Miközben a kis hatodikosok ismerkednek a szerelemmel, Gabe szülei épp válni készülnek. Gabe már-már arra készül, hogy szerelmet valljon Rosemarynek, amikor kiderül, hogy a lány egy táborban tölti majd az egész nyarat. A kétségbeesett srác végső elkeseredésében az apjához fordul tanácsért, aki elő is rukkol egy remek tervvel.

 

Napos oldal - Filmcafe, március 2. szombat, 10.15h

Pat Solatano (Bradley Cooper) mindenét elvesztette _ a házát, az állását, a feleségét. És most kénytelen újra a szüleihez (Robert De Niro, Jacki Weaver) költözni, miután nyolc hónapot töltött egy elmegyógyintézetben. Pat szeretné újra rendbe hozni az életét, pozitívan szemlélni a világot és szeretne újra összejönni ex-feleségével is. A szüleinek csak annyi a vágya, hogy Pat képes legyen ismét lábra állni a nehéz időszak után. Ám a dolgok még bonyolultabbá válnak, mikor Pat megismeri Tiffanyt (Jennifer Lawrence), a titokzatos fiatal lányt, aki szintén nem kevés problémával küszködik. Tiffany felajánlja Patnek, hogy segít neki visszahódítani egykori kedvesét, de csak akkor, ha cserébe majd ő is tesz érte valami nagyon fontosat. Mikorra pedig egyezségük kezd beteljesülni, meglepő módon azt tapasztalják, hogy felettébb közel kerültek egymáshoz, és talán a saját elrontott életükre is érvényes lesz a "minden rosszban van valami jó"-tézis.

 

Annapolis - Ahol a hősök születnek - AMC, március 2. szombat, 10.20h

Mikor Jake Huard bejut az Annapolisi Tengerészeti Akadémiára, úgy érzi, végre valóra váltak álmai. Ám a küzdelem, hogy férfivá érjen, csak most veszi kezdetét. Nehezen megy neki a beilleszkedés, a teljesítménye ingadozó, és attól fél, nem tud megfelelni a majd a nagy múltú intézmény szigorú követelményeinek. Ám Jake-et kemény fából faragták, nem adja fel a küzdelmet: benevez a tengerészeti bokszbajnokságra. Szembeszáll a könyörtelen Cole hadnaggyal, remélve, hogy így kivívhatja bajtársai szeretetét, felettese elismerését, és büszkévé teheti édesapját.

 

Szeleburdi vakáció - Duna World, március 2. szombat, 10.30h

A Szeleburdi család című filmben már megismert Faragó família vakációzni készül. A pénzt együttes erővel próbálják előteremteni, ezért a gyerekek is munkát vállalnak. Ekkor ismerkednek meg Dédikével, egy hajóskapitány tolókocsiban lévő özvegyével. A kedves idős hölgy felajánlja a Faragó családnak férje hajóját ingyen, csak rendbe kell tenniük. Ramóna _ a nagyra becsült hajó _ azonban másképp néz ki, mint Dédike fényképein…

 

Eszter hagyatéka - Magyar Mozi TV, március 2. szombat, 12.10h

A II. világháború előtti pillanatokban, a festői Badacsonyban játszódó történet címszereplője a korosodó Eszter, aki húsz éve várja régi szerelmét, hogy tisztázzák lezáratlan kapcsolatukat. Eszter a hosszú évtizedek alatt belesavanyodott a bánatba és a várakozásba, egyetlen társa a család idős házvezetőnője. Lajos, a régóta várt férfi, egyszer csak táviratot küld, hogy másnap érkezik, így a nőnek újra szembe kell néznie önmaga előtt is titkolt érzelmeivel, és máig eleven fájdalmával.

 

Johnny English újra lecsap - Mozi+, március 2. szombat, 12.15h

2018-ban az ikonikus komikus, Rowan Atkinson visszatér a véletlenül szupermenő titkos ügynök, Johnny English szerepében. Egy kibertámadás leleplezi az összes aktív angol beépített ügynököt, és az akció kiagyalója további pusztítással fenyegeti a világot. A titkosszolgálat most csak egy emberben bízhat – Johnny Englishben. A jelenleg leszerelt, és egy kis előkészítő iskolában tanító Englisht újra szolgálatba hívják, hogy találja meg a ravasz hackert, és ugorjon fejest az akcióba. Ám ahhoz, hogy a küldetés sikerrel járjon, hősünknek minden képességét latba kell vetnie – és nincs neki túl sok –, mivel itt a múlt analóg módszereinek kell szembeszállniuk a jövő digitális technológiájával…

 

Hajrá csajok! - Filmcafe, március 2. szombat, 12.40h

A San Diego-i Rancho Carne középiskola focicsapatának, a Rancho Carne-i Bikáknak (Toros) pomponos szurkolócsapata, vidám és vagány fiatalokból áll, akiknek jól felvágták a nyelvét, és olyan gyakorlatuk van, amely biztosíthatja számukra a sorrendben hatodik bajnoki címet az országos bajnokságon. De a Bikák pomponos csapatának útja a győzelemhez nem minden akadálytól mentes. A váratlan fordulat akkor következik be, amikor Torrance, az újonnan választott csapatkapitány felfedezi, hogy tökéletesen megkoreografált gyakorlatukat egy az egyben a rivális csapattól, az East Compton-i Lóheréktől (Clovers) "kölcsönözte" a Bikák korábbi kapitánya. Mindkét csapat lányai új gyakorlatukon dolgoznak, és ahogy fogy a nagy versenyig hátralévő idő, a feszültség egyre nő. Mindkét kapitány a végsőkig hajszolja társait. Ráadásul a Lóherék lányainak, és kapitányuknak Isis-nek van még egy problémájuk. Pénzt kell szerezniük az országos bajnokságra való utazás költségeire. Torrance minden erejével azért küzd, hogy megmentse a Bikák hírnevét, Isis pedig ha lehet még elszántabban hajt azért, hogy csapata végre megszerezze a megérdemelt elismerést. Azonban csak az egyik csapat nyerheti meg az országos bajnoki címet. Kezdődik, hát, a nagy csata, amelyben majd győz a jobbik.

 

Pénz áll a házhoz - Film Mánia, március 2. szombat, 12.50h

Henry Perkins, a középkorú hivatalnok már unja jól megszokott kis életét. Minden megváltozik, amikor a metróban összeütközik egy ismeretlennel és elcseréli vele a pénztárcáját. Az idegen bukszában 5 millió dollárnyi értéket talál, ám esze ágában sincs azt visszajuttatni jogos tulajdonosának, inkább új életet készül kezdeni az ölébe hullott busás summából. Hamarosan a tárca valódi tulajdonosának is hiányozni kezd a tekintélyes összeg és hajszát indít Henry és cinkos famíliája után.

 

Igaz történet - VIASAT3, március 2. szombat, 13.55h

A New York Times kegyvesztett riportere, Michael Finkel találkozik a gyilkossággal vádolt Christian Longgal, aki elrabolta az ő személyazonosságát. Miközben Finkel nyomozni kezd a férfi után, megpróbál minél több információt összegyűjteni róla, rájön, hogy nem ez az első eset, hogy Longo felveszi más identitását. Kettejük különös macska-egér párviadala, sajátos összecsapása számos veszélyt hordoz magában: gyilkosságot, szerelmet, hazugságot és a megváltást. Megtörtént eset alapján.

 

Sabrina - AMC, március 2. szombat, 14.40h

A szerelem fura dolog. Linus Larrabee, az elfoglalt pénzmágnás határidőnaplójában nincs idő a szerelemre. De amikor aranyifjú öccse, David és a sofőr lánya, Sabrina között kialakuló kis románc veszélyeztetni látszik Linus egyik gondosan kimódolt üzleti tervét, szakít magának némi időt egy kis ármánykodásra. Csapni kezdi a szelet Sabrinának, azzal a szándékkal, hogy majd ejti a lányt, ha az üzlet megköttetett. De ember tervez, Ámor végez...

 

Ha eljön Joe Black - Prime, március 2. szombat, 14.55h

Előbb vagy utóbb mindenki találkozik a maga Joe Black-jével... Bill Parrish gazdag és befolyásos üzletember, pazar körülmények között él két szerető lányával a közelében, s néhai felesége emlékével a szívében. Életében éppen két nagy dolog van készülőben. Az egyik a cégének egyesítése egy másik mamutvállalattal, a másik pedig a 65. születésnapja, melynek alkalmából idősebb lánya világraszóló partit szervez. Ám valami közbeszól. Egy hang, melyet csak Bill hall, s amely zavarba ejtően és kíméletlenül mondja a magáét. Ez a Halál hangja… De a Halál nem elégszik meg ennyivel, hanem alakot ölt és meghívatja magát a családi vacsorára. Bill a rejtélyes idegent pedig Joe Black néven mutatja be...

 

Időről időre - TV2, március 2. szombat, 15.20h

21 éves korában Tim Lake rájön, hogy képes az időutazásra...Egy újabb gyászos szilveszteri buli után Tim apja közli a fiával, hogy a család férfitagjai mindig is képesek voltak utazni az időben. Tim nem írhatja át a történelmet, de változtathat azon, ami a saját életében történt és történni fog. Így hát úgy dönt, jobbá teszi a világot...azzal, hogy szerez egy barátnőt. Sajnos kiderül, hogy ez nem is olyan könnyű, mint hinnénk. Tim Londonba költözik a tengerparti Cornwall-ból, hogy ügyvédnek tanuljon, és végre megismerkedik a gyönyörű, de bizonytalan Mary-vel. Egymásba szeretnek, aztán az időutazás miatt nem is találkoztak, aztán először találkoznak újra... és újra... de végül, sok agyafúrt időutazás után Tim elnyeri a lány szívét. Hősünk ezután arra használja képességét, hogy létrehozza a tökéletes lánykérést, hogy megmenekítse esküvőjét minden idők legrosszabb násznagyi beszédjétől, hogy megmentse barátját egy szakmai katasztrófától, és hogy terhes feleségét időben a kórházba juttassa a hatalmas közlekedési dugó ellenére is. Ám ahogy az élete halad a nem megszokott medrében, Tim ráébred, hogy sajátos képessége nem mentheti meg őt azoktól a bánatoktól, amelyekben minden családnak része van. Az időutazásnak vannak határai, és veszélyes is lehet...

 

Örömapa 2. - SuperTV2, március 2. szombat, 15.50h

Az Örömapa második részében még nagyobb bonyodalmak várnak a család fejére, Mr. Banks-re. Pedig minden olyan szépen indul: George és felesége között teljes a boldogság, lányuk, Annie, és férje, Bryan, ugyancsak boldogan élnek, mindkettőjük dolgos, felelősségtudó felnőtté váltak. George fia is lassan felcseperedik, a házra felvett kölcsön utolsó részlete is közeledik már _ igazán nincs tehát ok a panaszra. És egyszer csak bumm, _ beüt a mennykő. Annie és Bryan váratlanul bejelentik, hogy gyerekük lesz. De mindez semmi ahhoz képest, hogy George felesége, Nina is előáll a hírrel: ő is állapotos. George egyszerűen képtelen felfogni, ami körülötte zajlik: nagyapának még túl fiatal, de apának már túl öreg.

 

Féktelenül - Moziverzum, március 2. szombat, 16h

A mindenre elszánt pszichopata, Howard Payne (Dennis Hopper) felrobbantja Los Angeles egyik toronyházának liftjét. Terve azonban meghiúsul, amikor Jack Traven (Keanu Reeves) speciális mentő a robbanás előtt kimenti a felvonóban rekedt túszokat. Bosszúból Howard egy pokolgéppel felszerelt, utasokkal tömött száguldó buszt szabadít a városra, ami fékezéskor robban. Őrült hajsza kezdődik az utasok életéért, melyben egy bátor utas, Annie Porter (Sandra Bullock) és Jack Traven minden idők egyik legveszélyesebb és leglátványosabb mentőakcióját hajtják végre...

 

Az aranyember - Magyar Mozi TV, március 2. szombat, 16.50h

A különc egyetemista lány, Panna (Walters Lili) gyerekkorától kezdve próbál az űrbe küldeni jeleket, válaszra várva. Annak ellenére, hogy az egyetemen senki nem veszi őt komolyan, elmélete mégis bizonyítást nyer: hatására ugyanis a Földre érkezik a saját világában hasonlóan kirekesztett űrlény Fiú (Takács Zalán). Ha ez önmagában nem lenne elég sokk, a jövevény közli Pannával: a bolygó pusztulásra van ítélve, őt magát pedig egyedül az érdekli, hogy megmentse rajongása tárgyát, Zalatnay Sarolta művésznőt.

 

Trükkös halál 2. - Film Mánia, március 2. szombat, 17.05h

A két főszereplő 5 év múltán találkozik össze újra a nagysikerű film folytatásában. Egy rendkívüli akció során megölnek egy rendőrtisztet. A barátja, aki eredetileg a különleges effektusok szakembere, de azóta a játékgyártásra állt át, ismét a rendőrség segítségére siet. Ahogy a szálak kezdenek kibogozódni, természetesen ő is bajba kerül s ekkor felhívja régi zsaru barátját. Ketten közös erővel indulnak a bűnözők nyomába. Szinte felesleges is mondanunk, hogy a különleges szerkentyűk és eszközök teljes arzenálját bevetik a bűnözők ellen.