Ezeket a filmeket ajánljuk vasárnapra

Ha végeztél mára a fontos dolgaiddal, ülj le egy kicsit és pihenj!

Bilko főtörzs - Mozi+, június 9. vasárnap, 08.40h

Azt mondják, az életben semmi sem biztos, a halált és az adókat kivéve. De most még valamit hozzávehetünk a kivételekhez: biztos minden, amire Ernie Bilko főtörzs fogadást köt. Bilko főtörzs a Fort Baxter laktanya szerelőműhelyének góréja. Az a csekélység, hogy még életében egy jármű motorházába sem kukkantott be, pedig merőben mellékes. Neki máshoz van tehetsége, például száz lépésről kiszagolja a sapka bélésébe rejtett suskát. És talán hibáztathatjuk azért, mert rájött, hogy kifizetődő bérbe adni az USA harci járgányait? Egy szó, mint száz, Bilko a lelke mélyén hiszi, hogy az Egyesült Államok hadseregében látástól-mikulásig gürizők hazafias fáradozásukért igazán megérdemelnek egy kis lazítást. És Bilko személyes felelősségének érzi, hogy megfelelő kikapcsolódást nyújtson nekik - amiért még a közlegények és közleányok is úgy fizetnek, mint a katonatiszt…

 

Az igazi Micimackó - Film Mánia, június 9. vasárnap, 08.55h

Harry Colebourn állatorvosként szolgál a 34. Fort Garry Lovashadosztály kötelékében az első világháború idején. A hadnagy egy árva medvebocsot fogad örökbe, melyet a szülővárosa, Winnipeg után Winnie-nek nevez el. Bár bajtársai óva intik attól, hogy a bocsot magával vigye, a katonákkal együtt bejárják fél Európát. Angliában Winnie-t a londoni állatkert gondjaira bízza, majd irány a francia front. Winnie hamarosan a londoniak kedvence lesz. Amikor Milne is ellátogat az állatkertbe a kisfiával, a mackó története arra inspirálja, hogy megírja a gyermekirodalom egyik legszebb történetét.

 

Mint a kámfor - AMC, június 9. vasárnap, 09.15h

Jack Foley (George Clooney) több bankot rabolt fegyver nélkül, mint bárki más. Háromszor kapták el, amikor nem volt szerencséje menekülés közben. Három évtizedet kellene letöltenie. Mindennap szökéséről, az utolsó nagy balhéról és új életéről álmodozik. A szökés pillanatában egy nyomozónő kerül a férfi és társa, Buddy (Ving Rhames) útjába, ezért túszként magukkal viszik. Karen Sisco (Jennifer Lopez) becsületes nyomozócsaládból való, és minden alkalmat megragad fogva tartói terveinek meghiúsítására. Az első menet döntetlent hoz, de már késő: Jack rabul ejtette Karen szívét. A következő randevún Detroitban viszont már túl sokan akarnak velük lenni...

 

Rossz versek - Mozi Klub, június 9. vasárnap, 10.40h

A 33 éves Merthner Tamás (Reisz Gábor) magánélete összeomlik, amikor párizsi ösztöndíjas barátnője, Anna (Nagy Katica) szakít vele. Tamás elmerül az önsajnálatban, és nem tudja eldönteni, hogy harcoljon vagy feladja ezt a kapcsolatot. A múltjában próbálja megtalálni a választ arra, hogy a szerelem valóban csak akkor létezik-e, amikor már tulajdonképpen nincs. Magánéleti válsága közepette Tamás apránként ráébred a mai társadalom elveszettségére, és arra is, hogy a reményvesztettség ellenére van kiút belőle.

 

Totál gáz - Film Mánia, június 9. vasárnap, 10.50h

Az öt tagú Cox család, plusz a nagypapi nyaralni készül. Szeretnék elkerülni a csúcsforgalmat, ezért hajnalban indulnak útnak az újonnan vásárolt családi egyterűvel. Tom (José Garcia - Szemfényvesztők, A csodacsapat) a családfő, gondosan beállítja a tempomatot 130 km/ órára, és kezdetét veszi az utazás. Julia (Caroline Vigneaux), az anya, többször szóváltásba keverdik apósával, és egy letérőnél követeli, hogy forduljanak vissza. Tom lassítani próbál, de az autó semmiféle beavatkozásra nem válaszol. Az elektronika teljesen felmondja a szolgálatot, és ráadásul a 130 km/órás sebesség szép lassan el kezd emelkedni, és meg sem áll egészen 160 km/óráig. A kocsit a benneülők képtelenek rábírni a lassításra... A hat utas hisztérikus hangulatban keresi a megoldást, és a pánikot csak fokozza, hogy elöttük alig 200 km-re egy óriási dugó alakult ki.

 

Jack Hunter - A Menny csillaga - Film Mánia, június 9. vasárnap, 12.45h

Jack Hunter megtudja, hogy a Menny csillaga nevű ókori ereklye valahol Törökországban rejtőzik. Helyi vezetőjük Armen Antaki antik kereskedő és fia, Fuad lesznek. Egy rámenős kalandor, Albert Littmann, aki eddig minden fontos ereklyét megszerzett előlük, most is megelőzi őket. Erőszakkal megszerzi a kincs utolsó birtokosának nevét és megöli Jackék helyi vezetőjét, Arment is. Littmann a Menny csillagának birtokában egy vulkanikus terület felé halad, hogy találkozzon alvilági megbízójával, Petrovskyval. Jack tudja, hogy a Littmann birtokában lévő ereklye és a korábban megszerzett Írisz együttes alkalmazása végzetes hatalommal ruházhatja fel annak birtokosait. Utolsó lehetőségként megpróbálják megszerezni a Csillagot Littmanntól, mielőtt Petrovsky összeilleszti azt az Írisszel.

 

Szép kis nap! - TV2, június 9. vasárnap, 13.10h

Még a legfelkészültebb szakember is szétszórt, fűhöz-fához kapkodó szerencsétlenné válhat, ha a gyermeke váratlanul felrúgja a napi programját. Az élete egyik legfontosabb riportján dolgozó Jack volt felesége hirtelen úgy dönt, hogy a férjére hagyja kislányukat. Eközben a szintén rendkívüli tárgyalás előtt álló Melanie gyerekgyűlölő főnökétől igyekszik távol tartani a kisfiát. Az egynapos iskolai kirándulás mindkettejük számára remek megoldásnak ígérkezik. A gyerekek azonban lemaradnak a buszról, így a két szülő megállapodik abban, hogy felváltva vigyáznak rájuk.

 

Lazacfogás Jemenben - Paramount Network, június 9. vasárnap, 13.40h

A boldogtalan Fred Jones (Ewan McGregor), a halászat-specialista egy nap különleges, vagy talán inkább nevetséges projekt vezetésére kap felkérést, Jemenben száraz, kiapadt folyómedreiben kell meghonosítania a lazachalászatot.

 

Pompon klub - Prime, június 9. vasárnap, 13.45h

Tudni kell élvezni az életet…a kor nem kifogás. Martha (Diane Keaton) élete egyik legbizarrabb kihívásával néz szembe, amikor a nyüzsgő New York-ból elköltözik egy csinos nyugdíjas otthonba, ahol a lakosok puccos golfautóval közlekednek, klubfoglalkozásokra járnak, és mindezt egy túlbuzgó biztonsági őr vigyázó szemei előtt teszik. Martha eleinte mindenkit lenéz, még az életvidám szomszédját, Sheryl-t (Jacki Weaver) is, aki csak igyekszik kimaxolni a helyi lehetőségeket némi alkohol és pár pókerparti kíséretében. Amikor a folyton csacsogó Sheryl rátalál Martha gimis pompon-lány egyenruhájára, a nőből feltörnek az emlékek, hogy mekkora boldogság is volt együtt szurkolni a lányokkal. Az újdonsült barátnők másnap fantasztikus ötlettel állnak elő: megalakítják a saját klubjukat, az első hatvan pluszos Pompon-klubot, ahol végre felszabadultan, minden tabut megdöntve, szanaszét táncolhatják magukat. A vidámságra kiéhezett lakók között hamarosan megtalálják a legderűsebb csapattársakat, akikkel még a helyi versenyre is beneveznek, és ország-világ előtt bebizonyítják, hogy az álmok megvalósításához sosincs késő _ mert egy biztos, nem létezik lehetetlen!

 

Minden kút Rómába vezet - SuperTV2, június 9. vasárnap, 14.30h

Az ambiciózus Beth kurátorként dolgozik a New York-i Guggenheim Múzeumban. A fiatal nő épp rossz passzban van: kiábrándult a szerelemből, nemrég szakított a barátjával. Kikapcsolódásként Rómába utazik, a húga esküvőjére. Találkozik egy jóvágású pasival, ám kiderül, hogy foglalt. Az elkeseredett Beth a szökőkútban hűti le magát, majd - vesztére - kiszed néhány pénzdarabot. A szerelem kútjából kiszedett érmék tulajdonosai ugyanis a nyomába szegődnek, a szerelmükkel ostromolják. Van közöttük kolbászgyáros, bűvész, festő, és még egy riporter is.

 

Túl a csúcson - Mozi+, június 9. vasárnap, 14.25h

Hawk, a kamionsofőr, életének legnagyobb tévedését próbálja jóvátenni: 10 éve nem látott fiával, Michael-lel szeretné rendbe hozni a kapcsolatát. Hawk sorban nyeri a díjakat a szkander bajnokságokon. Így igyekszik elnyerni Michael elismerését és szeretetét. A fiú, akit egész életében apja ellen neveltek a nagyszülei, lassan rádöbben: szüksége van az apjára...

 

A csodálatos Pókember - Film+, június 9. vasárnap, 14.40h

Peter Parker (Andrew Garfield), a magányos tini szuperképességével még kívülállóbbnak érzi magát, miközben szeretné elnyerni Gwen szerelmét. Amikor Peter megtalálja apja régi aktatáskáját, nyomozni kezd, és a szálak egyenesen az Oscorphoz és a tudóshoz, Dr. Curt Connorshoz (Rhys Ifans) vezetnek. Hamarosan kiderül, hogy a tudós különleges gyíkkivonattal kezeli magát, melynek következtében gonosz szörnyszülötté válik. Peter nem tehet mást, kénytelen használni rendkívüli képességét, hogy Pókemberként legyőzhesse.

 

Babysitting - A felvigyázó - Film Mánia, június 9. vasárnap, 14.45h

Claire és Marc elutaznak a hétvégére, örökmozgó gyereküket pedig rábízzák egy bébiszitterre. Franck megbízható fiatalember hírében áll, a házaspár biztos benne, hogy fiuk jó kezekben lesz. Másnap azonban egy rendőrségi telefonhívásra ébrednek, miszerint otthonukban történt egy kisebb incidens: a házukat teljesen felforgatták, a fiúk pedig eltűnt! A rendőrség talált ugyanakkor egy GoPro kamerát, amely úgy tűnik, rögzített mindent, ami az éjjel történt. Claire és Marc izgatottan nézik vissza a felvételeket, hogy megtudják, mi történt a házban és hová tűnhetett a gyerekük. Az első dolog, ami kiderül, hogy az előző nap volt Franck 30. születésnapja.

 

A kék lagúna - Filmcafe, június 9. vasárnap, 15.15h

Két gyermek és egy hajószakács a Csendes-óceán déli részén hajótörést szenvednek, amit csak ők élnek túl. Emmeline (Brooke Shields) és Richard (Christopher Atkins) azonban nem sokáig számíthat az idős férfi oltalmazására. Paddy (Leo McKern) néhány nap múlva meghal. A két gyermek teljesen magára marad a sok-sok veszélyt rejtő, lakatlan szigeten. Lassanként alkalmazkodnak a hajótöröttek életmódjához, s berendezkednek a paradicsomi helyen.

 

Mindenki szereti a bálnákat - TV2, június 9. vasárnap, 15.40h

Thomas Rose könyve alapján! Az Alaszka északi csücskén dolgozó helyi tévériporter, Adam Carlson alig várja, hogy leléphessen, hogy valamelyik nagyobb nézettségű csatornánál dolgozhasson. Egy napon ölébe hull élete nagy lehetősége egy szürke bálna család képében, akiket körbe zárt az északi sarkkör gyorsan szilárduló jege. Adam tudósítása nyomán a szenzációéhes újságírók mellett felbukkan a városkában régi barátnője, az elkötelezett környezetvédő Rachel Kramer. Mivel az idő egyre fogy, Rachelnek és Adamnek össze kell hoznia egy különleges szövetséget az eszkimó őslakosok, egy olajcég, valamint az orosz és amerikai hadseregek között, hogy előítéleteiket félretéve segítsenek kiszabadítani a bálnákat.

 

Anyám új pasija! - Moziverzum, június 9. vasárnap, 15.40h

Henry Durand ügynök (Colin Hanks), mikor hazalátogat a menyasszonyával, Emilyvel (Selma Blair), megdöbben anyja, Martha (Meg Ryan) hihetetlen átváltozásán. Hihetetlenül szexisen néz ki, bejárta a fél világot, és a saját fiánál fiatalabb pasikkal szórakozik. Egy nap megismerkedik a sármos Tommyval (Antonio Banderas), ám Henry egyáltalán nem örül a kölcsönös vonzalmuknak. Megtudja ugyanis, hogy a férfi nemzetközi műkincstolvaj, a legkeresettebb bűnözők egyike.

 

Napsütötte Toszkána - Prime, június 9. vasárnap, 15.45h

Frances (Diane Lane) sikeres és boldog írónő volt egészen addig, amíg házassága zátonyra nem futott. Az alkotói válságát is képtelen legyűrni, ezért barátnője egy repülőjeggyel ajándékozza meg, és elküldi Olaszországba pihenni és feltöltődni. Frances az elhanyagolt, ódon villában kap szállást és szinte pillanatok alatt elvarázsolja a környezet szépsége, a kisváros és lakóinak melegsége. Hirtelen ötlettől vezérelve elhatározza, hogy hátat fordít eddigi életének és megvásárolja a villát.

 

Oltári nő - SuperTV2, június 9. vasárnap, 16.30h

Ike Graham egy New York-i lapnál dolgozik. Az a fajta újságíró, aki mindig az utolsó percben írja meg a leadandó cikket. Egy nap, amikor éppen nincs semmi ötlete, hogy miről is írjon, visszavonul kedvenc kocsmájába \"gondolkozni". Itt hall egy Maggie nevű lányról, aki valahol vidéken él, és látszólag boldog, de amikor megkérik a kezét, hirtelen elretten a férjhez ménestől. Ike megírja egy cikkben Maggie történetét, aki már három vőlegényt hagyott ott az oltárnál, majd Hale-ba utazik, hogy személyesen is megismerje a nőt. Maggie-t nagyon feldühíti a cikk, ezért azt tervezi, hogy bosszút áll a szerzőjén…

 

Heves jeges - Film Mánia, június 9. vasárnap, 16.30h

Hatalmas esküvő készülődik a de Tartas és a Crépin-Jaujard család között, a szülők már mindent elrendeztek Didier és Evelyne kézfogójával kapcsolatban. Ám váratlanul megtalálják de Tartas feleségének a nagyapját, méghozzá jégbe fagyva. A papát magához veszi a család, s hogy ne okkozzanak neki megrázkódtatást, múlt századbéli stílusban rendezik be a házukat és a környezetét. Ám eljön az az idő, amikor is az "örökifjú" megtudja az igazat.

 

Nicsak, ki beszél! - RTL HÁROM, június 9. vasárnap, 16.40h

Mollie (Kristie Alley), a nagyszájú titkárnő gyermeket vár főnökétől, aki hallani sem akar a dologról, és eszébe sincs elválni a feleségétől. A kilátástalannak tűnő jövő ellenére a nő megtartja a babát, s hamarosan megszületik a kis Mickey. Ám a gyermek megszületése után segítségre van szüksége, ezért épp kapóra jön James (John Travolta), a kissé infantilis taxisofőr, aki szívesen vigyáz a kisfiúra. És miközben Mollie a megfelelő apát kutatja gyermeke számára, Mickey már ki is választotta magának Jamest. De hogyan hozza ezt a felnőttek tudtára?

 

A randiguru - Filmcafe, június 9. vasárnap, 17.30h

Albert (Kevin James), a jámbor könyvelő fülig szerelmes egy hírességbe: az elbűvölő és gyönyörűséges Allegra Cole-ba (Amber Valletta). Albert trenírozása közben azonban Hitch is emberére talál a bámulatos és ambiciózus Sara Melas (Eva Mendes) személyében, aki - mivel egy pletykarovatnak dolgozik - állandóan Allegra nyomában van. Hitch, az agglegények utolsó mohikánja hamarosan azt veszi észre, hogy őrülten belehabarodott Sarába, a riporterbe, akinek élete nagy fogása - lapjának pedig óriási szenzációja - lenne, ha le tudná leplezni Manhattan leghíresebb randidoktorát.