Ezeket a filmeket ajánljuk vasárnapra

A hosszú hétvége középső napján Bud Spencer – Terence Hill-maratont tarthatunk, hiszen nem kevesebb mint három filmjüket tűzik műsorra a tévécsatornák. De azért másnak is terem babér, nem csak a pofozkodó páros rajongóinak.

King Kong - AMC, október 31. vasárnap, 10.30h

Jack Prescott paleontológus fellopózik egy olajat kutató kereskedelmi hajóra, amely egy ismeretlen sziget felé tart. A földdarabon azonban nem csupán olajat találnak. A sziget primitív lakóit egy óriási majom, King Kong tartja rettegésben, akinek nőket áldoznak fel. Ezért a bennszülöttek a kutatókkal tartó gyönyörű Dwant foglyul ejtik, hogy feláldozzák az istenként tisztelt szörnynek. Prescott kiszabadítva Dwant foglyul ejti King Kongot és mindannyian visszatérnek New Yorkba. Az óriási majmot cirkuszi látványosságként akarják mutogatni Amerika-szerte, de az _ óriási pánikot keltve _ megszökik fogvatartói elől, hogy megtalálja Dwant.

Tökéletes gyilkosság - Sony Movie Channel, október 31. vasárnap, 11.25h

A New York-i milliomos, Steven Taylor mindent megkapott az élettől, amit ember csak kívánhat: pénzt, hatalmat és egy gyönyörű, fiatal feleséget. Emily az ENSZ-ben dolgozik többnyelvű tolmácsként; előkelő, okos asszony, akit egy csöppet sem elégít ki, hogy a férje csupán gyűjteménye legértékesebb darabjának tekinti. Nem csoda hát, hogy egy idő után egy másik férfi karjaiban keres vigaszt: David Shaw szegény, de tehetséges festő, aki mindent megad az elhanyagolt fiatalasszonynak, amit Emily a férjétől nem kaphat meg. Taylor azonban hamarosan rájön, mi az oka felesége egyre hűvösebb viselkedésének és végzetes lépésre szánja el magát. Nem kevesebbet kíván elkövetni, mint a tökéletes gyilkosságot.

Csillagpor - Paramount Network, október 31. vasárnap, 12.50h

"Cselszövő hercegnő, gonosz boszorka, repülő kalózok, tiszta szívű hős, mindez egy mesebirodalomban. Mi kellhet még?" _ áradozik a Today kritikusa Gene Shalit a Csillaporról, a Claire Danes, Michelle Pfeiffer és Robert De Niro főszereplésével készült kalandfilmről. Szíve választottjának (Sienna Miller) Tristan (Charlie Cox) megígéri, hogy elhoz egy hullócsillagot. Elindul hát szerencsét próbálni, és kalandjai során rájön, hogy a csillag nem más, mint egy mennyei szépség, Yvaine (Danes). Amikor Lamia (Pfeiffer), az öreg banya, megpróbálja ellopni Yvaine fiatalságát, Tristan minden erejével a védelmére kel. Ez a páratlan, bűbájos tündérmese mindenkit megkacagtatva bizonyítja a szerelem erejét.

A csodacsatár - Hír TV, október 31. vasárnap, 13h

Kormányválság fenyeget Futbóliában, ha a kedvenc futballcsapat továbbra is folyamatosan kikap és nem lesz kiugró eredménye. Az államelnök kiosztja a feladatokat. Megbízza Duca tengernagyot, hogy kerül, amibe kerül, szerezze meg a Svájcban játszó magyar csapat csodacsatárát. Duca "feláldozza magát" és elmegy Svájcba, ahol "megvásárol" egy csodacsatárnak hitt magyart…

Hyppolit, a lakáj - DUNA Televízió, október 31. vasárnap, 14.35h

Minden idők egyik legnépszerűbb magyar filmvígjátéka már a harmincas évek elején megszületett, és diadalútja, elsősorban Kabos Gyula és Csortos Gyula játékának köszönhetően, máig tart. Schneider Mátyás fuvarozó úrhatnám felesége egy grófi lakájt szerződtet a polgári család villájába. Hyppolit, fenekestül felforgatja a család életét, átrendezi a lakást, az étrendet, a személyzetet, a társasági kapcsolatokat. Schneider úr tűri, de egyszer aztán elege lesz…

Kincs, ami nincs - RTL Klub, október 31. vasárnap, 15.25h

Alan (Terence Hill) kincset akar, mégpedig mindenáron. Óriási szerencséjére talál egy térképet, amely egy közeli szigeten kincset jelöl. De hogyan jusson oda? Elrejtőzik Charlie (Bud Spencer), a kalandor hajóján, és becsapva az iránytűt, a sziget felé irányítja a hajót. Charlie-nak persze az egyszemélyes hajón nem nehéz megtalálni a potyautast, ám hamarosan mindketten a vízben kötnek ki. Charlie legnagyobb bánatára kénytelenek kiúszni a szigetre, ahol összebarátkoznak a sziget lakóival, a barátságos és vidám királynővel és csinos lányaival, akik elvezetik őket a térképen jelzett helyre. A baj csak az, hogy a mesés kincset Kamasuka (John Fujioka), a második világháború óta ottfelejtett szamuráj őrzi.

Én a vízilovakkal vagyok - TV2, október 31. vasárnap, 15.50h

Tom Afrikába szervez szafarikat külföldi vadászoknak. Így nem örül túlságosan fivére megjelenésének, aki önkéntes állatvédő. Slim tönkre is teszi az üzletét, amikor egyetlen lövéssel defektessé teszi testvére dzsipjét. Tom a tóban, a vízilovak közt köt ki. Ekkora sérelem pedig nem maradhat megtorlatlanul, ám a testvérháború helyett közös ellenségük, a kapzsi állatkereskedő és cinkosai ellen egyesítik erőiket…

Jumanji – Vár a dzsungel - AXN, október 31. vasárnap, 16.25h

A történelem nem ismétli magát, de néha újra próbálkozik. Négy középiskolás talál egy régi játék konzolt, amelyen egy olyan program fut, amiről még sosem hallottak: a Jumanji. Kipróbálják, és a játék rögtön beszippantja őket _ de igazán. Átváltoznak saját avatárjukká: Spencer, a nagy gémer izomagyú kalandorrá válik (Dwayne Johnson), a focista Fridge "elveszti teste felső ötven centijét", cserébe okos lesz, mint Einstein (Kevin Hart), a nagymenő bombázó csajból középkorú, pocakos prof. válik (Jack Black), a nünüke Martha viszont vagány harcos nővé alakul (Karen Gillan). Hamar rájönnek, hogy ezen a pályán a túlélés a tét. Akkor győzhetik le a játékot, és juthatnak vissza a valódi világba, ha bevállalják életük legveszélyesebb kalandját, rátalálnak arra, amit egy 20 évvel ezelőtti gémer hátrahagyott számukra, és tesznek néhány nagyon bátor felfedezést. Mert ha belebuknak, örökre a játékban ragadnak.

Mint a kámfor - AMC, október 31. vasárnap, 17.15h

Jack Foley (George Clooney) több bankot rabolt fegyver nélkül, mint bárki más. Háromszor kapták el, amikor nem volt szerencséje menekülés közben. Három évtizedet kellene letöltenie. Mindennap szökéséről, az utolsó nagy balhéról és új életéről álmodozik. A szökés pillanatában egy nyomozónő kerül a férfi és társa, Buddy (Ving Rhames) útjába, ezért túszként magukkal viszik. Karen Sisco (Jennifer Lopez) becsületes nyomozócsaládból való, és minden alkalmat megragad fogva tartói terveinek meghiúsítására. Az első menet döntetlent hoz, de már késő: Jack rabul ejtette Karen szívét. A következő randevún Detroitban viszont már túl sokan akarnak velük lenni…

Erin Brockovich – Zűrös természet - Cool, október 31. vasárnap, 17.55h

A megtörtént eseményeket feldolgozó film főszerepéért Julia Roberts megkapta a Legjobb nő főszereplőnek járó Oscar-díjat. Az állástalan, háromgyermekes Erin (Julia Roberts) végső elkeseredésében meggyőzi Edet, alkalmazza őt az ügyvédi irodájában. A jogban járatlan nő egy nap ráakad néhány, a telekkönyvi iratok közé helyezett orvosi leletre. Nem érti az összefüggéseket, ezért nyomozni kezd. Hamarosan hihetetlen következtetésekre jut: egy óriáscég gátlástalanul szennyezi egy kisváros vízkészletét, ami súlyos betegségeket okoz az ott lakók körében. Erin házról házra járva több mint hatszáz panaszos aláírását gyűjt össze, és Eddel karöltve megnyeri az USA történetében pereskedés útján kifizetett legnagyobb anyagi kárpótlást: 333 millió dollárt.

Kapj el, ha tudsz! - Paramount Network, október 31. 18h

A történet Frank Abagnale életrajza alapján készült a legsikeresebb szélhámosról Amerika történetében. A Leonardo DiCaprio által játszott Frank a megtévesztés mestere, aki éveken keresztül sikeresen kijátszotta az FBI-t. Dolgozott többek között pilótaként, gyermekorvosként, történelem professzorként, és több millió dollárt szerzett csekkhamisítással. Carl Hanratty FBI ügynök elsődleges feladatának tartotta, hogy elkapja és bíróság elé állítsa Abagnale-t.

Egyszerűen bonyolult - SuperTV2, október 31. vasárnap, 18.30h

Jane három felnőtt gyermek anyja, jól menő péksége és étterme van. Ráadásul tíz évvel a válásuk után is baráti kapcsolatot ápol az ügyvéd ex-férjével. Jane és Jake a fiúk diplomaosztójára készülve összefutnak egy étteremben. A vacsora borozgatásba torkollik, majd némi nosztalgiázás után az ágyban kötnek ki. A helyzet egyszerűen bonyolult, hiszen Jake-nek csinos, ifjú felesége van, meg egy mostohagyereke. Jane-nek viszont egy félszeg, elvált építész csapná a szelet. A férfi pedig megint belehabarodik a volt asszonyába, akinek az életében nincs igazán helye az exnek…

Nincs kettő négy nélkül - RTL+, október 31. vasárnap, 18.40h

Greg (Bud Spencer) és Eliot (Terence Hill) egy furcsa állásajánlat kapcsán találkozik először. Fejenként egymillió dollárért helyettesíteniük kell két riói milliomost, a Coimbra fivéreket, akik nemrégiben életveszélyes fenyegetéseket kaptak. A munka nem tűnik nehéznek: a két vagány pontos hasonmása a két milliomosnak. Néhány probléma mégiscsak felmerül: Greg és Eliot az első pillanattól kezdve ki nem állhatja egymást. Az egymillió dollárért azonban úgy gondolják, hajlandók lesznek elviselni a helyzetet egy hétig.

Vágy és vezeklés - DUNA Televízió, október 31. vasárnap, 19.50h

Anglia, 1935 forró nyara. A tehetős családba született tizenhárom éves Briony a kiváltságosok életét éli viktoriánus villájukban. Amikor az egyik hétvégén összejön a család, Briony meglesi nővérét, amint az a szomszéd fiú szeme láttára levetkőzik, és a Tallis-ház parkjának szökőkútjába merül. Az írói tehetséggel megáldott kislány a nap folyamán más rejtélyes események szemtanúja is lesz, és gyermeki, de nem éppen ártatlan képzelete kiszínezi a valóságot, szörnyű titkokat sejt a két kamasz évődése mögött. Egy avatatlan kézbe került szerelmi vallomás, egy balul sikerült családi estély, és a túlfűtött gyermek döntő lépésre szánja el magát, ami tragédiába torkollik, és aminek jóvátételéhez talán egy élet is kevés Egy sor félreértés következményeként Briony ártatlanul meggyanúsítja Robbie Turnert, Cecilia szerelmét egy bűncselekmény elkövetésével. A gyanúsítás is elég ahhoz, hogy tönkretegye a pár bimbózó szerelmét, és örökre megváltoztassa mindannyiuk életét. A Booker-díjas Ian McEwan regényének feldolgozása.