Ezeket a filmeket ajánljuk vasárnapra

Ha az egész napos lazulást választod, fusd át a listánkat!

Állj, vagy lő a mamám! - Mozi+, május 7. vasárnap, 8.40h

Joe Bomowski (Sylvester Stallone), a Los Angeles-i rendőrség őrmesterének egy pillanat alatt megváltozik az élete. Amikor is Tutti (Estelle Getty), azaz az édesanyja érkezik látogatóba New York-ból. Joe-ra ezek után igen kellemetlen szituációk és megaláztatások várnak, mind otthon és mind a munkahelyén, amiket nem igazán tud megfelelően kezelni. Főleg miután Tutti beleavatkozik Joe és felettese, Gwen Harper hadnagy (JoBeth Williams) szerelmi életébe, és ezenfelül még egy gyilkossági ügy korona tanúja is lesz. Ami azért is kellemetlen hír Joe számára, mert így a hétvégi látogatás, akár hetekig is eltarthat.

Zöld kártya - Filmcafe, május 7. vasárnap, 8.45h

George Faure állásajánlatot kap az Egyesült Államokban. A kedvező fejlemény azt jelenti, hogy új életet kezdhet, ám mégis van egy kis bökkenő: nincs zöld kártyája, azaz munkavállalási és tartózkodási engedélye. Jó szokás szerint azonban mindenre van megoldás, erre például az, hogy feleségül kell vennie egy amerikai nőt. Brontë Parrish-nak viszont végre sikerül egy tökéletes lakáshoz jutnia New York-ban. Neki is csak egyetlen apró gondja van: a lakást csak házaspároknak adják ki. Így aztán elég egy közös ismerős, aki bemutatja egymásnak a két, kétségbeesetten és sürgősen párt kereső fiatalt, és máris megköttetik a kizárólag csak üzleti érdekeken nyugvó házasság, amelyben mind a két fél megkapja, amit akart: Brontë az áhított lakást, George az amerikai tartózkodáshoz nélkülözhetetlen zöld kártyát. Az ifjú házasok ezután elégedetten és abban a reményben válnak el egymástól, hogy soha többé nem kell találkozniuk. Ám alig telik el néhány hónap, és a hatóságok vizsgálódni kezdenek. A furcsa pár gyorsan egy fedél alá költözik, hogy mindent megtanuljanak a másikról.

 

Házibuli - AMC, május 7. vasárnap, 9.10h

A 80-as évek egyik legnagyobb slágerfilmjében a 13 éves Vic élete első házibulijába készül, ahol nemcsak a zene és a tánc, hanem az első szerelem is várja. A kérdés csak az: vajon egy tinédzser a szerelemben meddig mehet el, hol érnek véget a szülők által felálított korlátok, és a saját félelmek az ismeretlentől. Vic titkaival életvidám, modern hárfaművész dédnagymamájához fordul, mivel szülei tizenöt év házasság után krízishelyzetbe kerülnek. Fogorvos papája és rajzfilmrajzoló mamája ugyanis épp hasonlóan váratlan és mulattató kalandokat és bonyodalmakat él át, mint a kamasz Vic...

 

Air America - Film Mánia, május 7. vasárnap, 10.45h

Gene Ryack és Billy Covington a CIA titkos légitársaságának, az Air America-nak dolgoznak Laoszban a vietnámi háború idején. A kalandra éhes pilóták sohasem hivatalos megbízások alapján repülnek. Veszélyes útjaik során titkos szállítmányokat kell egyik helyről a másikra vinniük. Sohasem tudják előre, hogy repülésük nem az utolsó lesz-e.

 

Ha eljön Joe Black - SuperTV2, május 7. vasárnap, 12.25h

Előbb vagy utóbb mindenki találkozik a maga Joe Black-jével... Bill Parrish gazdag és befolyásos üzletember, pazar körülmények között él két szerető lányával a közelében, s néhai felesége emlékével a szívében. Életében éppen két nagy dolog van készülőben. Az egyik a cégének egyesítése egy másik mamutvállalattal, a másik pedig a 65. születésnapja, melynek alkalmából idősebb lánya világraszóló partit szervez. Ám valami közbeszól. Egy hang, melyet csak Bill hall, s amely zavarba ejtően és kíméletlenül mondja a magáét. Ez a Halál hangja… De a Halál nem elégszik meg ennyivel, hanem alakot ölt és meghívatja magát a családi vacsorára. Bill a rejtélyes idegent pedig Joe Black néven mutatja be...

 

Szabadítsátok ki Willyt! - RTL, május 7. vasárnap, 12.45h

Willy, az óceántól és családjától elszakított három tonnás kardszárnyú delfin elenyésző számú hétvégi turistát kellene, hogy szórakoztasson a kisvárosi delfináriumban, amire azonban nem hajlandó a fogságban. A kőszívű tulajdonos be akarja zárni a show-t. Ekkor találkozik Willyvel Jesse (Jason James Richter), a tizenkét éves utcagyerek. Gyorsan egymásra találnak, de Willy még új barátja kedvéért sem hajlandó produkálni magát a nagyközönség előtt. A főnök most már hajthatatlan, s Willy elpusztítása mellett dönt, amit Jesse és az idomárok nem hagyhatnak.

 

A kőszívű ember fiai - Moziverzum, május 7. vasárnap, 13.25h

Jókai Mór regénye alapján! A császárpárti Baradlay Kázmér özvegye, szembeszegülve férje végakaratával, jó magyarnak, boldog embernek szeretné látni a fiait. Hazahívja legidősebb fiát, Ödönt Pétervárról, Richárdot és Jenőt Bécsből. Kitört a forradalom. A forradalmár lelkületű Baradlayné biztatására fiai apjuk végakarata ellenére, 1848 ügye mellé állnak. A leggyengébbnek tűnő, fényes pálya előtt álló Jenő a szabadságharc leverése után az életét is feláldozza bátyjaiért.

 

Éjszakai játék - Viasat3, május 7. vasárnap, 13.50h

Max és Annie minden héten összejárnak a barátaikkal ártatlan társasjátékokat játszani. Amikor azonban Max karizmatikus fivére, Brooks gyilkosos játékot szervez álbűnözőkkel és hamis szövetségi ügynökökkel, azonnal nagyobb lesz a tét. És amikor Brooksot elrabolják, az is csak a játék része… vagy nem?

 

E.T. – A földönkívüli - RTL HÁROM, május 7. vasárnap, 14.10h

Egy amerikai kisváros szélén, a családi házaktól alig néhány méternyire húzódó erdőben földet ér egy űrhajó, melyből fura kinézetű "emberkék" szállnak ki, hogy felderítsék a terepet. Ám hamarosan a helyszínre érkeznek a földlakók: őrült zajt csapva, villódzó zseblámpájukkal megrémisztik a békés szándékú látogatókat, s miközben megpróbálják bekeríteni űrjárművüket, a furcsa kis lények menekülésbe fognak. Egy "valaki" közülük azonban lemarad a távozó űrjárműről. Ez a valaki pedig nem más, mint E.T., aki a számára ismeretlen bolygón marad dühös kutyák, nyüzsgő járművek és egy furcsa kisfiú társaságában. Ezen az éjszakán ugyanis egy közelben lakó fiú, a kisiskolás Elliott gyanút fog, hogy valaki kint rejtőzik a kertjükben. Egész éjjel kint marad, s végül magához édesgeti ezt a valakit, aki persze nem más, mint E.T. A két magányos lény, az apa nélkül nevelkedő fiú és a hátrahagyott űrlény összebarátkozik egymással, s ennek a barátságnak állít feledhetetlen emléket Steven Spielberg minden idők legnagyobb filmsikerében.

 

Ragadozó városok - Mozi+, május 7. vasárnap, 14.15h

Évezredekkel azután, hogy a civilizációt elpusztította egy kataklizmikus esemény, az emberiség alkalmazkodott a körülményekhez, és új életmódot fejlesztett ki. Hatalmas mozgó városok róják a föld felszínét, és könyörtelenül vadásznak a kisebb városokra. Tom Natsworthy, aki a mozgó London város egyik alsó soráról származik, találkozik a veszélyes szökevénnyel, Hester Shaw-val, és kisvártatva a saját életéért kell küzdenie…
A két ellenlábas, akiknek sosem kellett volna találkozniuk, váratlanul szövetségre lép, hogy megváltoztassa a jövő alakulását…
Ezt az új, lenyűgöző, nagyszabású kalandfilmet az Oscar-díjas vizuális trükkmester, Christian Rivers (King Kong) rendezte. A forgatókönyvet Peter Jackson, Fran Walsh és Philippa Boyens (A hobbit trilógia, A gyűrűk ura trilógia) írta Philip Reeve díjnyertes könyvsorozata alapján.

 

Mágnás Miska - Duna Tv, május 7. vasárnap, 14.25h

Korláthy gróf lánya a falusi vásárban megismerkedik Baracs István vasútépítő mérnökkel, és egymásba szeretnek. A grófi család persze soha nem egyezne bele a házasságba, ők csak nemesi vőlegényt szeretnének. Bár míg érdekeik úgy kívánják, szívesen látott vendégként fogadják Baracs mérnököt a kastélyban, de házasságról hallani sem akarnak. Miska, a lovászfiú és Marcsa, a cselédlány azonban másként vélekednek. Ők ki tudja miért, jól értik, hogyan kell a szívügyeket megoldani…

 

Bereményi kalapja - M5, május 7. vasárnap, 15.05h

Bereményi Géza egyedülálló, kultikus alakja a magyar kultúrának. Először Cseh Tamásnak írt dalszövegeivel lett országosan ismert, aztán novelláival, forgatókönyveivel, színdarabjaival, filmrendezéseivel, az utóbbi években pedig regényíróként is a legnagyobbak közé emelkedett. A Bereményi kalapja portréfilmben Tóth Barnabás kíséri és kérdezi végig Bereményit az életén. Beszélgetőtársát Bereményi, mint fiatal rendező kollégát, és mint egykori gyerekszínészét _ aki tíz évesen az Eldorádó c. filmjében épp a gyerek Gézát alakította _ avatja be a titkaiba.

 

Szárnyát vagy combját? - Filmcafe, május 7. vasárnap, 15.15h

Az ismert, hatvanéves éttermi kritikus, Charles Duchemin pályafutása csúcsán a visszavonulás gondolatával foglalkozik. Előtte azonban még el akarja készíteni híres éttermi kalauzának utolsó kiadását, illetve át akarja adni fiának, Gérardnak tudását és szakmai tapasztalatát. A fiúnak azonban esze ágában sincs édesapja nyomdokaiba lépni és titokban vándorcirkuszt alapít, amelyben bohócként lép fel. Charles-nak más gondjai is akadnak: legnagyobb ellensége, Jacques Tricatel gyorséttermi birodalmával forradalmasítani akarja a francia gasztronómiát. A férfi megpróbálja ellopni az éttermi kalauz utolsó kiadását, hogy titokban megszerezhesse a rosszul minősített vendéglátó egységeket.

 

Édesek és mostohák - TV2, május 7. vasárnap, 15.15h

Gigi Levangie könyve alapján! Két asszony harcol egy családért. Az egyik szép, fiatal és öntudatos (Julia Roberts), a másik is öntudatos, de kicsit már megkopott a hosszú mintaanya szerepben (Susan Sarandon). Kettejük között a hadszíntér a szeretett férfi (Ed Harris), aki elvált az egyiktől, és feleségül akarja venni a másikat, valamint a felbomlott házasság gyümölcsei, két rosszcsont lurkó. Isabel próbál szerelme gyermekeinek jó anyja lenni, de képtelen felvenni a versenyt a férfi ex-feleségével, a gyerekek édesanyjával. Jackie persze jól ki is használja ezt a helyzetet, s amikor csak teheti, gyerekeit a csinos mostoha ellen uszítja. És ez így menne az idők végezetéig, ha a sors közbe nem szólna…

 

Ellenség a kapuknál - Viasat3, május 7. vasárnap, 15.55h

Mialatt a német és az orosz hadsereg tízezrével küldi katonáit egymás ellen és a világ rettegve várja a sztálingrádi csata kimenetelét, az ünnepelt orosz mesterlövész, Vaszilij Zajcsev csendben és egyenként cserkészi be ellenségeit. A szerény és zárkózott Vaszilij csak egy átlagember, aki különleges ügyességgel végzi feladatát. Danyilov, a szovjet politikai tiszt felismeri a mesterlövészben rejlő propagandaértéket, és az egyszerű uráli katonából nemzeti hőst csinál. Jó néhány, a németektől elszenvedett vereség után a Szovjetunió az összeomlás szélén áll, és Sztálingrád eleste biztosítaná a megszálló németek végső győzelmét Európában. Sztálin magát Hruscsovot küldi, hogy felügyelje a város védelmét. Vaszilij példája feltüzeli a védők akaraterejét, és tovább harcolnak a túlerővel szemben. Danyilov viszont hamarosan féltékeny lesz arra az emberre, akit ő kreált, amikor a háború közepén mindketten beleszeretnek Tányába, a katonákkal együtt harcoló bátor nők egyikébe. A németek legjobb mesterlövészüket, König őrnagyot küldik, hogy felkutassa és megölje a német és orosz katonák közt egyaránt híressé vált Vaszilijt. Mindkét férfi elszánt türelemmel és tökéletes szakértelemmel vadászik a másikra, és vívja magányos háborúját, miközben rengetegen halnak meg körülöttük Sztálingrád romjai között.

 

Coco Chanel - Filmbox Plus, május 7. vasárnap, 16.05h

Egy közép-franciaországi kislány, aki árvaházba kerül a nővérével, és minden vasárnap hiába várja, hogy érte jöjjön az apukája. Egy kávéházi énekesnő, elhaló hanggal, aki egy csapat részeg katona előtt lép fel. Egy alacsony varrónő, aki egy vidéki szabó hátsó műhelyében szegi fel a ruhákat. Egy kezdő kurtizán, aki túl sovány, és akinek menedéket védelmezője, Etienne Balsan nyújt a könnyűvérű nőcskék és az éjszakai császárok világában. Egy szerelmes asszony, aki azt állítja, hogy sosem lesz senki felesége, különösen nem Boy Capelé, a férfié, aki pedig imádja. Egy lázadó, akit a kora társadalmi elvárásai béklyóba zárnak, és aki a szeretői ingét hordja. Ez Coco Chanel története, aki azelőtt testesítette meg a modern nőt, mielőtt azt kitalálta volna a világ számára.

 

A csajok háborúja - Cool, május 7. vasárnap, 16.05h

Liv (Kate Hudson) és Emma (Anne Hathaway) gyermekkoruk óta barátnők, nincs titkuk egymás előtt, még az esküvőről is ugyanazt gondolják. Arra azért ők sem számítanak, hogy ugyanarra a napra, ugyanarra a helyszínre sikerül szervezniük mindent. A kínos baki persze betesz a barátságnak, és kitör a háború. Semmitől sem riadnak vissza, hogy tönkretegyék a drága barátnő nagy napját.

 

A számolás joga - SuperTV2, május 7. vasárnap, 16.20h

Az ötvenes évek vége: az Egyesült Államok elképesztő hajszával igyekszik legyőzni az űrversenyben Oroszországot. De már úgy tűnik, pénz, ész és elszántság mind kevés lehet...amikor találnak néhány kiaknázatlan, kihasználatlan lángeszet, akiket addig senkinek nem jutott eszébe használni. Hiszen többszörösen gyanúsak: nők és feketék. A három nő igazi emberi kompjúter: senki nem érti, hogyan képesek megcsinálni azokat a számításokat, amiket végeznek, de rakétasebességgel emelkednek a NASA ranglétráján, ott, ahol a kor legnagyobb tudósai dolgoznak. A cél: John Glenn-t feljuttatni az űrbe...és azután haza is hozni.

 

Mielőtt felkel a Nap - Viasat Film, május 7. vasárnap, 17.15h

Jesse (Ethan Hawke), az amerikai srác, és Celine (Julie Delpy), a francia végzős diáklány a Budapestről Bécsbe tartó vonaton ismerkednek össze. A két fiatal kellemesen elbeszélget az út során, melynek következtében a fiú arra kéri a lányt, tartson vele a bécsi éjszakában. Celine belemegy a dologba és a két fiatal együtt tölti azt a néhány órát, amely a reggelig még hátravan. Kapcsolatuk végül elsöprő szerelemben teljesedik ki, csakhogy napkeltekor el kell válniuk.

 

A kezdő - Cool, május 7. vasárnap, 18h

A menő netes divatcég az egyenlő esélyek jegyében idősebb gyakornokokat is hajlandó fogadni. Felveszik Bent (Robert De Niro), a 70 éves, öltönyös, diplomatatáskás nyugdíjast. Ben a cég főnöke, a megállíthatatlan tempójú és nehezen elviselhető Jules (Anne Hathaway) mellé kerül, és attól kezdve kénytelenek eltűrni egymást. Különböző szeszélyek, különböző szokások és hasonló nyakasság ütközik össze. Hogy mi lesz ebből?