Ezeket a filmeket ajánljuk vasárnapra

Ha pihenéssel töltenéd a napot.

Kutyám, Skip - Film+, augusztus 6. vasárnap, 9.20h

Javában dúl a második világháború, és ez Yazoo lakóinak hangulatára is rányomja a bélyegét. A nyolcéves Willie (Frankie Muniz) azonban nem emiatt szomorú. Nehezen illeszkedik be a közösségbe, nem talál barátot magának és a lányokkal sem ért szót. Kilencedik születésnapjára egy kutyát kap: Skipet. Az új jó barát teljesen megváltoztatja az életét. Skipnek köszönhetően a többi fiú is lassan befogadja Willie-t, tagja lehet a focicsapatnak, és az iskola legszebb lánya sem fordít hátat többé neki!

 

Hancock - Mozi+, augusztus 6. vasárnap, 12.20h

A szuperhős is csak ember! Hancock például mindenkit megment, aki menthető, ő maga viszont egyre menthetetlenebbnek tűnik. Baj esetén magasan szárnyal, egyébként pedig meglehetősen mélyen van. Talán nem kéne szupermennyiségű alkoholt lenyomnia minden este, s talán rossz, ha a gyermekek erkölcsös példaképe egy lakókocsiban lakik és talán hiba jócselekedet közben lazán romba dönteni a fél várost. Amikor tehát egy bevetése során találkozik Ray Embrey-vel, az állástalan imázsépítő szakértővel, felkéri, hogy segítsen neki visszakerülni a közösség szívébe. A hivatásosnak persze mindegy, hogy kit fényez profi mód, vállalja a megbízást és ezzel csapdába kerül. Arra ugyanis nem számított, hogy a felesége nem véletlenül pártolja annyira a lecsúszott szuperembert...

 

Harmadik típusú találkozások - Paramount Network, augusztus 6. vasárnap, 12.30h

Roy Neary egy egyszerű munkásember, akinek a csendes és átlagos életét teljesen felforgatja egy ufóval való találkozás.

 

Kispályás szerelem - Filmcafe, augusztus 6. vasárnap, 13.30h

A megnyerő egykori futballcsillag, George (Gerard Butler), néhány sikertelen ballépés után hazatér, hogy végre rendbe tegye az életét. George a fiához is szeretne újra közel kerülni, ezért elvállalja az edzőséget a fiú focicsapatában. Hiába igyekszik azonban érett, komoly felnőtté válni, a kikapós "futballanyukák", akik valósággal tapadnak rá, számos megpróbáltatás elé állítják, ráadásul volt szerelme, Stacie (Jessica Biel) is férjhez menni készül.

 

Szakítópróba - Prime, augusztus 6. vasárnap, 14.30h

Sarah gazdag és elkényeztetett, Tom szegény és csöppet sem jól nevelt. De találkoznak, a lány a fiú karjába ájul, és attól kezdve tudják: az ég is egymásnak teremtette őket. Csak Sarah szülei nem akarnak belenyugodni ebbe. Amikor az ifjú pár elindul európai nászútjára, utánuk küldik a lány régi barátját. Peter feladata egyszerű: bármi áron tegye tönkre ezt a házasságot! A srác már úgyis régen szerette volna rátenni a kezét Sarah-ra, úgyhogy az ügy érdekében minden eszközt bevet: minél sportszerűtlenebb, annál fájdalmasabb, és minél fájdalmasabb, annál hatásosabb. Párizs és Velence hamarosan romokban hever, a vén kontinensen minden a feje tetejére áll: ha véletlenül volna még valami, ami nem gyulladt fel vagy nem esett vízbe, az biztosan feldagadt és csúnyán sajog. De Sarah és Tom szerelme az istennek sem akar elmúlni...

 

Vejedre ütök - Moziverzum, augusztus 6. vasárnap, 14.40h

Négy évvel ezelőtt a közönség láthatta, amint Greg Beckur egyetlen hétvége leforgása alatt elveszti poggyászát, felgyújtja a kertet, kicsit elveti a sulykot vízi röplabdázás közben, befest egy macskát, és hazugságvizsgálaton esik keresztül, mégpedig Jack Byrnes jóvoltából _ aki nem más, mint a barátnőjének apja, akiről kiderül, hogy nem is ritka virágokkal foglalkozik, hanem ex-CIA ügynök, és ritka kemény csávó. Most Greg végre bekerült a Bizalom Körébe, és minden remekül megy. Menyasszonyával, Pammel izgatottan tervezik az esküvőt, és már csak egy incuri-pincuri apróság maradt, ami hiányzik az oltár felé vezető úton: a leendő apósoknak-anyósoknak együtt kéne tölteniük egy hétvégét. Így hát Greg és a Byrnes család Jack vadiúj (golyóálló karosszériával és öt centis plexiüveggel felturbózott) lakókocsijával elindulnak a Beckur Szigetre, Bernie és Roz Beckur birodalmába. A következő 48 órában a menyasszony és a vőlegény szüleinek alkalmuk lesz megismerni egymást. A dolgok remekül mennek, míg Jack rá nem jön, hogy az ügyvéd és az orvos, akiket Greg bemutatott, valójában egy otthonülő liberális apa és egy nyugdíjas-szexre specializálódott terapeuta. Aztán van még egy kis fiaskó a lakókocsi slozijával, egy túlontúl lelkes focimeccs, egy titkokat rejtő kubai kajaszállító, valamint az apró incidens a kisbabával és a ragasztóval.

 

Vanília égbolt - Viasat3, augusztus 6. vasárnap, 15.15h

Úgy tűnik, David Aames varázslatos életet él. A jóképű, gazdag, karizmatikus ifjú egy New York-i kiadó vezetője, gondtalan és felelőtlen életvitele elbűvölő, mégis, mintha hiányozna belőle valami. Akár egy impresszionista tájkép: ha közelebbről megvizsgáljuk, ez az élet egész más színben tűnik fel. Egy éjszakán David megismerkedik álmai asszonyával, aztán egy apró hiba következtében el is veszíti őt. A fiú váratlanul a románc, humor, gyanakvás, szerelem és szex szédítő forgatagába zuhan, és azon veszi észre magát, hogy kétségbeesetten keresi saját lelkét, és felfedezi az igaz szerelem értékes és mulandó természetét.

 

Super 8 - Paramount Network, augusztus 6. vasárnap, 15.30h

1979 nyarán egy ohiói kisvárosban egy baráti társaság filmforgatás közben szemtanúja egy vonatkatasztrófának. Gyanakodni kezdenek, hogy nem is baleset volt. Később szokatlan eltűnések és megmagyarázhatatlan események történnek a városban, és a helyi megbízott megpróbálja felfedni az igazságot. Valamit, ami ijesztőbb minden elképzelésüknél.

 

Szuperzsaru - RTL, augusztus 6. vasárnap, 15.30h

David Speed (Terence Hill) átlagos nyomozó, ám egy rendkívüli akció során megváltozik az élete. Egy egykori indián rezervátumban teljesít szolgálatot, amikor a magasban egy rakétára figyel fel. A nukleáris töltetű rakéta sugárzása új, szinte földöntúli képességekkel ruházza fel a zsarut. Dave ezentúl képes a telepátiára. Elég egy gondolat, s bármilyen tárgyat képes elmozdítani. Újonnan szerzett tulajdonságai segítségével nem okoz számára nehézséget a legrejtélyesebb bűntény felderítése sem, s ha a helyzet azt kívánja, egy felhőkarcoló tetejéről is leugrik. Míg más a nyakát törné, neki egy haja szála sem görbül meg. De varázserő ide vagy oda, hősünknek van egy gyenge pontja.

 

Örömapa 2. - TV2, augusztus 6. vasárnap, 15.45h

Az Örömapa második részében még nagyobb bonyodalmak várnak a család fejére, Mr. Banks-re. Pedig minden olyan szépen indul: George és felesége között teljes a boldogság, lányuk, Annie, és férje, Bryan, ugyancsak boldogan élnek, mindkettőjük dolgos, felelősségtudó felnőtté váltak. George fia is lassan felcseperedik, a házra felvett kölcsön utolsó részlete is közeledik már _ igazán nincs tehát ok a panaszra. És egyszer csak bumm, _ beüt a mennykő. Annie és Bryan váratlanul bejelentik, hogy gyerekük lesz. De mindez semmi ahhoz képest, hogy George felesége, Nina is előáll a hírrel: ő is állapotos. George egyszerűen képtelen felfogni, ami körülötte zajlik: nagyapának még túl fiatal, de apának már túl öreg.

 

Fantomas - Filmcafe, augusztus 6. vasárnap, 17.50h

Fantomas (Jean Marais), az arctalan, vagy inkább ezerarcú mesterbűnöző egy tökéletesen végrehajtott ékszerlopás helyszínén hagyja a névjegyét, Juve felügyelő (Louis de Funes) azonban kétségbe vonja, hogy létezik a titokzatos gazember, és egy tévényilatkozatban ennek hangot is ad. A nyilvánosság azonban felkapja a sztorit, és a nagy érdeklődés hullámait meglovagolva egy újságíró, bizonyos Fandor hamis interjút is készít a fantombűnözővel. Fantomas azonban nem nézi jó szemmel az álinterjút, ezért elrabolja Fandort.

 

Váltságdíj - AXN, augusztus 6. vasárnap, 18.25h

Tom Mullen (Mel Gibson) sikeres ember, hozzászokott a kemény alkudozásokhoz. Bankszámláján dollármilliók, otthon szép felesége (Rene Russo), egészséges fia (Brawley Nolte) várja. Ám, amikor egy napon a fia gyermekrablók kezébe kerül, egy kudarcot vallott FBI-mentőakció után rá kell döbbenie, nem elég a pénz, a hatalom és a befolyás. Végül egyedül kénytelen szembeszállni az emberrablókkal, ezért döbbenetes lépésre szánja el magát. Bejelenti a tévében, ha a fiát nem kapja vissza, a követelt váltságdíjat vérdíjul tűzi ki a gyermekrablók fejére.