Ezeket a filmeket ajánljuk vasárnapra

Ha egész nap ki se mozdulnál a lakásból...

Franciska vasárnapjai - Magyar Mozi Tv, október 1. vasárnap, 10.25h

Franciska a negyvenes években cselédlány valahol vidéken. Beleszeret egy nős emberbe, a szomszéd Lajosba. Hétvégén a férfi motorozni viszi. Aztán jön a háború, a gazdáékat és Lajost lágerbe és munkaszolgálatra hurcolják. A háború után Franciska Pestre megy és rendőrnek áll, hogy "valaki" legyen. Egy szép napon visszatér hozzá Lajos. Franciskának ettől kezdve két élete van: hétköznap a lágerben szobaparancsnok, vasárnapjait azonban Lajossal tölti.

 

Mindenki szereti a bálnákat - Moziverzum, október 1. vasárnap, 11h

Thomas Rose könyve alapján! Az Alaszka északi csücskén dolgozó helyi tévériporter, Adam Carlson alig várja, hogy leléphessen, hogy valamelyik nagyobb nézettségű csatornánál dolgozhasson. Egy napon ölébe hull élete nagy lehetősége egy szürke bálna család képében, akiket körbe zárt az északi sarkkör gyorsan szilárduló jege. Adam tudósítása nyomán a szenzációéhes újságírók mellett felbukkan a városkában régi barátnője, az elkötelezett környezetvédő Rachel Kramer. Mivel az idő egyre fogy, Rachelnek és Adamnek össze kell hoznia egy különleges szövetséget az eszkimó őslakosok, egy olajcég, valamint az orosz és amerikai hadseregek között, hogy előítéleteiket félretéve segítsenek kiszabadítani a bálnákat.

 

Tűzparancs - AMC, október 1. vasárnap, 11.40h

David Grant (Kurt Russell) terroristaszakértő tudomására jut, hogy a hírhedt Hassan (David Suchet) minden eddiginél halálosabb ideggázbombát helyezett el egy 747-es utasszállító gépen. A kormány két lehetőség közül választhat: hagyják leszállni a gépet Washingtonban, amivel kockára teszik a város lakóinak az életét, vagy megsemmisítik a gépet a levegőben, de ezzel halálra ítélnek 400 utast. Austin Travis ezredes (Steven Seagal) azonban új javaslattal áll elő. Feljuttatná négytagú csapatát a fedélzetre és ártalmatlanítanák a bombát. De csak ketten jutnak fel a gépre, ráadásul elveszítik az összeköttetést a külvilággal.

 

T4xi - Mozi+, október 1. vasárnap, 11.45h

A marseilles-i rendőrség feladata, hogy egy nagyon veszélyes bűnözőre vigyázzanak, amíg tovább nem szállítják a városból. A férfi, akit Belga (Jean-Luc Couchard) néven ismernek az alvilágban, ki van kötözve, arcát szoros maszk borítja, de Gibert felügyelőnek (Bernard Farcy) és a kétbalkezes Émiliennek (Frédéric Diefenthal) még így is nehézséget okoz a feladatot teljesíteni. Amikor pedig a bűnöző megszökik, hogy végrehajtsa nagyszabású tervét, Danielnek (Samy Naceri) kell bevetnie magát, hogy lekapcsolják a Belgát.

 

A halott menyasszony - RTL HÁROM, október 1. vasárnap, 12.30h

Két félénk fiatal házasodni készül. Az Everglot család kész arra, hogy hozzáadja Victoriát a rettenetes, pontosabban újgazdag Van Dort klán sarjához. Victor és Victoria az esküvő előestéjén találkoznak először, amikor is a két család összejön a menyegzőpróbára. A próba alkalmával azonban Victor annyira belezavarodik a házassági eskü szövegébe, hogy Galswells atya elküldi, csak akkor jöjjön elő, ha tudja a szöveget. A fiatalember beveszi magát a falut övező sötét erdőbe, ahol olyannyira belejön a szerepébe, hogy végső gesztusként egy öreg fa gyökerére húzza a jegygyűrűt. A gyökér azonban egy oszlásnak indult, különös szépségű nőalak csontos ujja…

 

Ne játssz a tűzzel - TV2, október 1. vasárnap, 13.25h

Tűzhöz riasztják Jake Carson elit tűzoltóegységét. A csapat három gyermeket ment ki egy lángoló házból. Kiváló felkészülésüknek köszönhetően a tüzet gyorsan eloltják, arra azonban senki sem készítette fel őket, mekkora kihívást jelent három gézengúzra felügyelni, gondoskodni róluk. A gyerekek szüleit ugyanis nem sikerül megtalálni. Az erdőtüzek oltására specializálódott, marcona tűzoltóosztag tagjai bizony emberükre akadnak a három izgága, csintalan csemetében.

 

Kutyám, Skip - RTL, október 1. vasárnap, 13.35h

Javában dúl a második világháború, és ez Yazoo lakóinak hangulatára is rányomja a bélyegét. A nyolcéves Willie (Frankie Muniz) azonban nem emiatt szomorú. Nehezen illeszkedik be a közösségbe, nem talál barátot magának és a lányokkal sem ért szót. Kilencedik születésnapjára egy kutyát kap: Skipet. Az új jó barát teljesen megváltoztatja az életét. Skipnek köszönhetően a többi fiú is lassan befogadja Willie-t, tagja lehet a focicsapatnak, és az iskola legszebb lánya sem fordít hátat többé neki!

 

Hajrá csajok! - Filmcafe, október 1. vasárnap, 13.35h

A San Diego-i Rancho Carne középiskola focicsapatának, a Rancho Carne-i Bikáknak (Toros) pomponos szurkolócsapata, vidám és vagány fiatalokból áll, akiknek jól felvágták a nyelvét, és olyan gyakorlatuk van, amely biztosíthatja számukra a sorrendben hatodik bajnoki címet az országos bajnokságon. De a Bikák pomponos csapatának útja a győzelemhez nem minden akadálytól mentes. A váratlan fordulat akkor következik be, amikor Torrance, az újonnan választott csapatkapitány felfedezi, hogy tökéletesen megkoreografált gyakorlatukat egy az egyben a rivális csapattól, az East Compton-i Lóheréktől (Clovers) "kölcsönözte" a Bikák korábbi kapitánya. Mindkét csapat lányai új gyakorlatukon dolgoznak, és ahogy fogy a nagy versenyig hátralévő idő, a feszültség egyre nő. Mindkét kapitány a végsőkig hajszolja társait. Ráadásul a Lóherék lányainak, és kapitányuknak Isis-nek van még egy problémájuk. Pénzt kell szerezniük az országos bajnokságra való utazás költségeire. Torrance minden erejével azért küzd, hogy megmentse a Bikák hírnevét, Isis pedig ha lehet még elszántabban hajt azért, hogy csapata végre megszerezze a megérdemelt elismerést. Azonban csak az egyik csapat nyerheti meg az országos bajnoki címet. Kezdődik, hát, a nagy csata, amelyben majd győz a jobbik.

 

Egy csók és más semmi - Duna Tv, október 1. vasárnap, 13.45h

Annie, a válófélben lévő fiatalasszony a tárgyalásig egy szállodába költözik, ahol megismerkedik egy sármos fiatalemberrel, Albert Sándorral. Annak ellenére, hogy Annie a per miatt nem bonyolódhatna új kapcsolatba, beleegyezik egy kompromittáló találkába. Csak a tárgyalás napján derül ki, hogy Albert Sándor nem más, mint Annie válásról hallani sem akaró férjének az ügyvédje, aki magándetektívvel figyelteti az asszonyt. Annie azt hiszi, csapdát állítottak neki… Romantikus film, Eisemann Mihály fülbemászó dallamaival.

 

Nagy szemek - Film Mánia, október 1. vasárnap, 14.20h

Tim Burton 10 év után kilép a fantáziavilágból és egy életrajzi filmmel áll elő. A dráma középpontjában a Margaret Keane által festett, az '50-es évek Amerikájában hatalmas sikert aratott festmények állnak, amelyeken az összes szereplőnek jellegzetesen nagy szeme van.

 

Életeken át - Viasat3, október 1. vasárnap, 14.20h

Az FBI egyik legjobb, a bűnözők személyiségét vizsgáló szakembere, Illeana Scott ügynök (Angelina Jolie). Rendhagyó módon, mindig a megérzéseire hagyatkozva próbálja kiismerni a gyilkosok gondolkodásmódját. Képességei szinte misztikusak, sok megoldhatatlannak tűnő bűncselekmény elkövetőjét fogták már el az ő intuíciója segítségével. A Leclair (Tchéky Karyo) nyomozó által vezetett montreali csapat is az ő segítségét kéri egy megfeneklett sorozatgyilkossági ügyben. Illeana aprólékos elemző munka után meglepő elmélettel rukkol elő: akit keresnek, életeket rabol. Az elkövető mindig felveszi áldozata személyiségét, új néven, új arccal él tovább, és ha megunta, újból öl.

 

Instant család - SuperTV2, október 1. vasárnap, 14.55h

A sikeres pár abból él, hogy házakat újítanak fel, és eladják őket. Amikor felmerül a családalapítás ötlete, megrettennek a gondolattól, hogy "vén szülők" lesznek, mire a gyerekük diplomázik, és viccből kitalálják, hogy mi lenne, ha örökbe fogadnának egy 5 éves gyermeket, és úgy tennének, mintha már öt éve szülők lennének. Amikor azonban komolyan foglalkozni kezdenek az örökbefogadással, és rájönnek, hogy sok jót tehetnek vele, úgy döntenek, hogy nevelőszülőkként magukhoz vesznek egy fiatal fiút vagy lányt. Meglepő módon egy tinédzserrel találják meg legjobban a közös hangot. Ráadásul ennek a tinédzser lánynak van még két kisebb testvére is! Fenntartásaik ellenére Ellie és Pete magukhoz veszik mindhárom csemetét. Ahogy az összetartó tesók befonódnak életük szövetébe, Ellie és Pete nevetések és könnyek közt tapasztalják meg, milyen is egy igazi család...

 

Bor, mámor, Provence - TV2, október 1. vasárnap, 15.25h

A bankár Max (Russell Crowe) élete gyökeresen megváltozik, amikor Provence-ba utazik, ahol kastélyt és szőlőbirtokot örökölt nagybácsijától (Albert Finney). Max maga sem tudja, mihez kezdjen, vegye át az irányítást, vagy értékesítse. Szinten minden percét lekötik emlékei és Fanny (Marion Cotillard), a közeli étterem elbűvölő tulajdonosnője. Azonban az álmodozásnak vége szakad, amikor felbukkan Christie (Abbie Cornish), a nagybácsi törvénytelen lánya. Azonban nem ez az egyetlen rejtély a nagybácsi és a birtok életében...

 

Beépített szépség 2.: Csábítunk és védünk - Film+, október 1. vasárnap, 16.20h

Az előző szépségversenyen történt bevetése és új média-szerepköre különös személyiség-torzulásokat indított el a korábban legendásan slampos Gracie-nél (Sandra Bullock). A szükségesnél nagyobb fontosságot kezdett tulajdonítani a külsejének és ennek következtében igencsak elpuhult. Amikor azonban legjobb barátait, Cheryl Fraziert (Heather Burns), a szépségverseny győztesét, illetve Stan Fields (William Shatner) műsorvezetőt Las Vegasban ismeretlen tettesek elrabolják, a Barbie-ügynök bűnüldöző ösztönei újra megmutatkoznak. Amikor világossá válik, hogy a barátai kiszabadításával megbízott Collins felügyelő (Treat Williams) zsákutcába viszi a nyomozást, Gracie akcióba lép, és ismét bebizonyítja, hogy semmitől sem riad vissza, ha egy nehéz esetről vagy a barátairól van szó.

 

Idétlen időkig - AXN, október 1. vasárnap, 16.40h

Az időjós Phil önző, cinikus szűklátókörű alak, aki utálja a világot és pokollá teszi mások életét. Amikor vidékről kell tudósítania, már alig várja, hogy visszatérhessen Pittsburghbe a "száműzetéséből". Ebben azonban megakadályozza a váratlan hóvihar, amelyről azt jósolta, hogy nagy ívben elkerüli a környéket. Másnap reggel különös dolog történik vele: úgy érzi megismétlődik vele az előző nap, minden nyomorúságával együtt. A következő nap sem változik a helyzet, megint minden újra megismétlődik. A kétségbeesett Phil orvoshoz, majd pszichiáterhez fordul segítségért.

 

A Pál utcai fiúk - Moziverzum, október 1. vasárnap, 17h

Molnár Ferenc regénye alapján! A Pál utcai grundon délutánonként kisdiákok játszanak. Hírét veszik, hogy a füvészkertben tanyázó rivális társaság, amelynek Áts Feri a vezére, rohamra készül, hogy elfoglalja a Pál utcaiak grundját. A fiúk felkészülnek az ellenséges támadásra. Bokát választják vezérül, a többiek is kapnak rangot, egyedül a vézna, szőke Nemecsek Ernő marad közlegény. Geréb, aki szintén a vezéri rangra pályázott, bosszúból a füvészkertiekkel szövetkezik. Az árulás gyanúja Nemecsekre terelődik. A vézna kisfiú, hogy bebizonyítsa hűségét, visszaszerzi az ellenség által elrabolt grundzászlót. Akciója során kényszerű fürdőt vesz a füvészkerti tó hideg vizében. Elérkezik a csata napja. A lázasan fekvő Nemecsek kiszökik a betegágyából és bátran veszi ki részét a harcból. Ő is hozzájárul a Pál utcaiak győzelméhez. De nem sokáig örülhet új főhadnagyi rangjának, mert a fürdés miatt tüdőgyulladást kap...

 

Hegyek között - SuperTV2, október 1. vasárnap, 17.25h

A fotóriporter Alex és a sebész Ben útja Boise városának repterén keresztezi egymást. Alex az esküvőjére, Ben pedig egy műtét elvégzésére utazna, ám a viharos idő miatt lemondták a járatokat. Alex és Ben megegyeznek egy magánpilótával, hogy elviszi őket. Walter azonban rosszul lesz, és a gép lezuhan a hegyek között. A katasztrófát csak Alex, Ben és Walter kutyája éli túl. A kietlen hegyvidéken csak magukra számíthatnak. Miközben a természet erőivel harcolnak, egymással is meg kell küzdeniük...