Ezeket a filmeket ajánljuk vasárnapra

Néznivalók ágyban heverős, laza vasárnaphoz.

A végső visszaszámlálás - Film Mánia, január 7. vasárnap, 08.40h

A Nimitz atommeghajtású anyahajó váratlanul irdatlan erejű elektromos ciklonba keveredik. Amikor kijutnak a viharból, lassacskán rá kell döbbenniük, hogy csaknem fél évszázadot utaztak vissza az időben, s belecsöppentek a második világháborúba, Pearl Harbor lebombázásának előestéjén. Képes-e a legkorszerűbb fegyverekkel felszerelt "úszó erőd" megakadályozni a támadást, és döntő fordulatot adni az eseményeknek?

 

Zorro álarca - VIASAT FILM, január 7. vasárnap, 09.30h

Don Diego de la Vega, a titokzatos Zorro álarca mögé rejtőzve sikerrel vívta egyszemélyes harcát a vaskezű kormányzó, Don Rafael Montero és a spanyol uralom ellen. Egy suhintás az acélpengével, egy nagy Z betű, s már mindenki tudja, Zorro járt itt, hogy oltalmazza a gyengéket és kiszolgáltatottakat, s bosszút álljon az elszenvedett igazságtalanságokért. Ám e legyőzhetetlen, sebezhetetlen hős jelmeze hús-vér embert takar, akit a kormányzó végül mégis sarokba szorít és megfoszt mindattól, amiért él: a családjától és a szabadságtól. Megöli feleségét, magához veszi kislányát, őt magát börtönbe záratja. Mire húsz év multán sikerül megszöknie, már túl öreg ahhoz, hogy a legendás Zorro-álarcot újra felöltse. Pedig az elnyomás kegyetlenebb, mint valaha, s a kormányzó minden eddiginél sötétebb terveket forgat a fejében. A véletlen azonban útjába sodor egy útonállót, Alejandro Murrietát, akiben meglátja a lehetőséget, hogy sok tanulás és hosszas gyakorlás után örökébe léphessen.

 

Miss Arizona - Magyar Mozi TV, január 7. vasárnap, 09.55h

1919, Budapest. Steint, az ékszerészt különítményesek agyonverik, de nem találják meg amit kerestek, a férfi gyémántjait. Feleségét, a könnyűvérű Micit és kisfiát Rozsnyai, a zenész menti meg, és a kis grupp végül Olaszországba menekül az üldözők elől. Majdnem egy évtized múltán, a drágakövek előkerülése után térnek vissza Budapestre, ahol mulatót vesznek, és azt Arizona néven világhírűvé teszik. Bárók, grófok, milliomosok, arisztokraták a törzsvendégek. A gazdag család jól él, és Mici, vagyis Miss Arizona azt hiszi, mindent el tud intézni, meg tud oldani. Ám vészterhes idők közelednek, ahol nem számít sem összeköttetés, sem pénz, sem ékszerek.

 

Várom a párom és a papám - Moziverzum, január 7. vasárnap, 12.05h

Felesége halála után az arisztokrata Bernard megtudja, hogy van egy lánya, akinek létezéséről mindeddig nem tudott, így Angliából azonnal Franciaországba utazik, hogy felkeresse őt. Kiderül azonban, hogy egykori szerelme feleségül ment egy hóbortos és alkoholista szakácshoz, Gustave-hoz, aki sajátjaként szereti Chloe-t. A lány azonban _ miután hallani sem akar Gustave-ról _ egy ál-apukát készül szerződtetni közelgő házassága miatt. Bernard és Gustave ekkor elindulnak, hogy rendbehozzák az életüket...

 

Fedőneve: Donnie Brasco - VIASAT FILM, január 7. vasárnap, 12.10h

A valós történet alapján készült drámai és fordulatos filmben Joe Pistone (Johnny Depp), FBI ügynök _ feleségét (Anne Heche) hátrahagyva _ Donnie Brasco néven épül be az alvilágba. A fiatal és eszes Pistone ékszeres fenegyerekként szivárog be a rettegett maffia soraiba, ahol sikerül elnyernie Lefty Ruggiero (Al Pacino), az öregedő, ám világéletében kisstílű maffiózó bizalmát. Lefty hűséges barátként bánik vele, épp ezért Donnie-nak egyre nehezebb pusztán célszemélyként tekinteni az öregre. Amikor egyre közelebb kerül a "Család" nagykutyáihoz, olykor át-át lépi a szövetségi ügynököt a bűnözőtől elválasztó, láthatatlan határvonalat. Eközben tisztában van azzal is, hogy küldetésével Lefty-t a biztos halálba vezeti… Sőt, e felkavaró, szokatlan barátság akár mindkettejük számára is végzetes lehet…

 

Egy csodálatos elme - TV2, január 7. vasárnap, 13.05h

Sylvia Nasar regénye alapján! 1947-et írunk: John Forbes Nash Jr., megérkezik a Princeton Egyetemre, hogy matematikát tanuljon. A titokzatos Nyugat-Virginiai zseninek sem pedigrés iskolai múltja, sem pénze nincs elég ahhoz, hogy bekerüljön az elit diákok körébe. Ám számára semmit sem jelent a társasági élet _ sem az órák látogatása. A különc fiút egyetlen dolog érdekli: egy egészen eredeti ötlet megtalálása. A matematika szakon könyörtelen verseny folyik, és sokan szívesen látnák Nash bukását. Mégis épp a rivalizálás adja meg neki a kellő lökést, egy este a helyi bárban megfigyeli, hogyan versengenek a fiúk egy szőke lányért, és az ötlet, mely oly régóta kísérti, megfogan. Megírja dolgozatát a játékelméletről _ a versengés matematikájáról -, mely bátran szembeszegül Adam Smith-nek, a modern közgazdaságtan atyjának doktrínáival. 150 év elfogadott gondolatvilága hirtelen idejétmúltnak tűnik, és Nash élete örökre megváltozik. Megnyer egy rangos ösztöndíjat, és tanári állást kap, de nem elégedett. A tudomány, jelentős szerepet játszott Amerika második világháborús győzelmében, és most, a hidegháború csúcsán Nash feladatot akar az új konfliktusban. Vágyai teljesülnek, amikor felbukkan a rejtélyes William Parcher, és szigorúan titkos megbízatást ad neki: ellenséges kódokat kell megfejtenie. Nash teljes szívvel és aggyal veti magát a munkába. Ám a szívére is vár feladat. Megismerkedik a gyönyörű és ragyogóan okos Alicia-val, aki Nash-t egy számára eleddig teljesen ismeretlen fogalommal ismerteti meg: a szerelemmel. Összeházasodnak, de Nash nem avathatja be hitvesét kettős életébe. Ám ennek a munkának, a veszélynek és titkolódzásnak súlyos ára van...A film 4 Oscar-díjat és 3 Golden Globe díjat nyert!

 

Nagy Sándor, a hódító - Film Mánia, január 7. vasárnap, 14.55h

Gyermekkora óta diadalról és harcról álmodozott. Egy csöpp országból indult el, és mire 25 éves lett, meghódította az ismert világ nagy részét. A kis macedón sereget a hatalmas Perzsa Birodalom ellen vezette, elfoglalta Egyiptomot, majd a sivatag után a hófödte hegycsúcsok felé kanyarodott: India jelentős részét is meghódította. Korábban sosem egyesült ekkora hatalom egyetlen kézben, és talán azóta sem volt rá példa. Nagy Sándor a világ ura lett, mégis magányosan halt titokzatos halált alig 33 éves korában. Néhány nagy barátság, néhány felejthetetlen csábítás, és 9 év vérben és páncélban a világ legnagyobb hadserege élén. Nagy Sándor élete megváltoztatta a világ történetét.

 

Ovizsaru - SuperTV2, január 7. vasárnap, 15.15h

John Kimble felügyelő veteránnak számít a Los Angeles-i rendőrségen. Kész és képes bármit felderíteni. Egyszer azonban, amikor egy veszedelmes gyilkost kellene elkapnia, eddigi életének legnagyobb kihívásával kell szembenéznie: fel kell vállalnia inkognitóban az óvó-bácsi szerepét. 23 ricsajozó gyerekkel áll szemben, akiket kordában kell tartania, anélkül, hogy inkognitóját felfedné. Nagy nehezen megnyeri a nagycsoportosok bizalmát és a szépséges tanítónő szimpátiáját, úgyhogy most már bátran felkészülhet a végső leszámolásra...

 

A dzsentlemanus - TV2, január 7. vasárnap, 15.45h

Thomas Jefferson Johnson egy szélhámos, annak viszont átlagon felüli. Már majdnem lebukik, amikor segítségére siet a véletlen: egy hosszantartó diktálás közben titkárnője combjai között tragikus hirtelenséggel elhalálozik Florida állam képviselője. A választási kampány épp kapóra jön Johnsonnak: elindul és bekerül az Amerikai Egyesült Államok legfőbb törvényhozó szervébe. Ám a győzelmi mámor nem tart soká: Johnson ugyanis rádöbben, hogy a törvénykező honatyák ugyanazt a játékot űzik, mint ő, csak sokkal nagyobb tételben.

 

Utódomra ütök - Paramount Network, január 7. vasárnap, 16h

Hiába a két gyerek, az akadályok legyőzése, Greg tíz évvel az első találkozásuk óta jelentéktelennek érzi magát a szigorú apósa, Jack mellett. Most be kell bizonyítania a gyanakvó apósának, alkalmas arra, hogy átvegye a családfő szerepét.

 

Banános Joe - RTL HÁROM, január 7. vasárnap, 16.30h

Banános Joe (Bud Spencer) balszerencséjére a Mr. Torsillo (Gianfranco Barra) vezette helyi maffia ráteszi a kezét a banánkereskedelemre. Joe nem hagyja magát, és úgy dönt, üzletéhez megszerzi az összes hivatalos papírt. Ám a városban szerelmes lesz Dorianne-be (Marina Langner), az énekesnőbe, besorozzák a hadseregbe, ráadásul hiába szerzi meg az áhított engedélyt, börtönbe csukják. Amikor hazatér, döbbenten tapasztalja, hogy otthonából modern, korrupt maffiaközpont lett. Joe a sarkára áll, és alaposan móresre tanítja a bűnözőket.

 

A csodacsatár - Magyar Mozi TV, január 7. vasárnap, 16.30h

Futbólia minisztertanácsa elhatározza, hogy megszerzi az országnak a világhírű magyar csodacsatárt. Duca tengernagyra bízzák az akció végrehajtását. A magyar csapat éppen Svájcban játszik, Duca tehát odautazik embereivel. A labdarúgókat két nyugaton élő magyar _ Bruno és Jóska _ követi a szállodába, hogy töltőtollakat adjon el nekik. Véletlenül őket is lefényképezik, s Duca tengernagy Jóskát raboltatja el. A szerencsétlennek döntő mérkőzésen kell játszania, a dolog botrányba fullad, s a szurkolók már-már forradalmat robbantanak ki.

 

Kavarás - Cool, január 7. vasárnap, 17.20h

Az első randik szabálya egyszerű: tégy próbát, dönts gyorsan, ha pedig nem tetszik a másik, lépj le azonnal. Jim (Adam Sandler) így is tesz, amikor első randija Laurennel (Drew Barrymore) nem jön össze. Ám közös barátaiknak köszönhetően egy szobába kerülnek a luxus családi üdülőhelyen, korábbi házasságaikból származó gyermekeik társaságában. A két csapat között a háború elkerülhetetlen, de nem kétséges, hogy Jimet és Laurent a sors egymásnak teremtette.

 

Csúcsformában 2. - Film+, január 7. vasárnap, 17.20h

A jó detektív sosem nyaral. A leállíthatatlan beszédű Carter nyomozó (Chris Tucker) meglátogatja Hongkongban régi cimboráját, Lee-t (Jackie Chan), és igyekszik a lehető legrövidebb idő alatt túl lenni a lehető legtöbb nőn, bulin és egyéb kalandon. Csakhogy Lee éppen egy helyi maffiavezér nyomában van. Carter pihenését tehát megszakítja néhány hatalmas pofon, bandaháború, robbantásos merénylet, pénzhamisítás és a nyomukban loholó kigyúrt gorillahad.

 

Míg a jackpot el nem választ - SuperTV2, január 7. vasárnap, 17.25h

Joy (Cameron Diaz) egy nagy csalódást szeretne elfelejteni, Jack (Ashton Kutcher) pedig bármilyen csalódást elkerülni jön Vegasba. A véletlen úgy hozza, hogy este együtt buliznak, éjszaka viccből összeházasodnak és reggel egymás mellett ébrednek. De nemcsak egy házastársat nyertek az éjjel, hanem meg is gazdagodtak: egy játékgéppel megütötték a főnyereményt. De kié lesz a vagyon? Azonnal beindul a kölcsönös hadviselés, mézeshetekről pedig szó sincs. Csapdákról, gyilkossági kísérletekről és átverésekről annál inkább!

 

Eszelős szivatás - AXN, január 7. vasárnap, 17.25h

A nagyon laza lapkiadó Thorne, a nagyon szép Diana kísérőjeként, és a nagyon buta milliomos barátaival útra kel, hogy eljusson egy nagyon fontos tárgyalásra. Egy stoptábla azonban a végzetüket okozza, és a helyi őrültek tébolyodott, múltban rekedt világába kerülnek, ahol életük legképtelenebb kalandja és legnagyobb szívatása várja őket.