Ezt 11 filmet nézd meg a tévében, ha otthon töltöd a napot!

Leadják az Amerikai szépséget, de az iskolakezdésre való tekintettel megnézhetjük a Veszélyes kölyköket is.

A stepfordi feleségek - TV2, szeptember 9. vasárnap, 13.55h

Joanna Eberhart azt hiszi, a lábai előtt hever a világ. Ő az EBS tévétársaság történetének legfiatalabb elnöke, egy figyelmes férjjel és két gyönyörű gyerekkel. Úgy tűnik, minden tökéletes mígnem egy katasztrofális napon összeomlik Joanna élete. Állásából kirúgják, már arra sem emlékszik, hová járnak suliba a srácok, a mintaházasság is becsődölni látszik... Az idegösszeroppanás után Joanna és férje úgy döntenek, ideje új életet kezdeni: összepakolják a családot, és elköltöznek az idilli kisvárosba, Stepfordba. Stepfordban pedig minden tökéletes. A házak nagyok, tágasak, díszesek, csillognak-villognak, az ég kék, és süt a nap, a fű zöld és szépen van nyírva, és a feleségek... Elragadóak! Sütnek, főznek, mosnak, vasalnak, takarítanak, gyereket nevelnek, szőkék, folyton mosolyognak, illegnek-billegnek színes, takaros ruháikban, és fergeteges szexpartnerek a nap bármely szakában! Sőt, gombnyomásra megnő a mellük!

Avatar - SuperTV2, szeptember 9. vasárnap, 18.30h

Egy deréktól lefelé megbénult háborús veterán a távoli Pandorára utazik. A bolygó lakói, a Na'vik az emberhez hasonló faj - de nyelvük és kultúrájuk felfoghatatlanul különbözik a miénktől. Ebben a gyönyörű és halálos veszélyeket rejtő világban a földieknek nagyon nagy árat kell fizetniük a túlélésért. De nagyon nagy lehetőséghez is jutnak: a régi agyuk megőrzésével új testet ölthetnek, és az új testben, egy idegen lény szemével figyelhetik magukat és a körülöttük lévő felfoghatatlan, vad világot. A veterán azonban más céllal érkezett. Az új test új, titkos feladatot is jelent számára, amit mindenáron végre kell hajtania.

A bűn árfolyama - Duna Tv, szeptember 9. vasárnap, 21.05h

Louis Salinger (Clive Owen) Interpol-ügynök és Eleanor Whitman (Naomi Watts) kerületi ügyész-helyettes elszántan küzdenek, hogy leleplezzék a világ egyik legnagyobb befolyású bankját, amely gyanújuk szerint a világ különböző pontjain végrehajtott terrorcselekményeket pénzel. Nyomozásuk során egyre mélyebbre hatolnak egy olyan világba, melyet a kapzsiság, a korrupció és a gyilkosság ural, és rövidesen olyan nemzetközi összeesküvés célpontjában találják magukat, ahol a túlélésben csak egymásra számíthatnak.


Angyali szemek - M2, szeptember 9. vasárnap, 21.10h

Az Angyali szemek két sebzett lelkű ember története: a nő rendőr, a férfi leginkább csavargónak látszik. Egy utcai bunyóban ismerkednek meg, amikor Catch (James Caviezel) megmenti Sharont (Jennifer Lopez) egy rátámadó bűnözőtől. Az eset után többször is összefutnak és Sharon lassan sejteni kezdi, hogy korábban már találkoztak egyszer, ám Catch ridegen elzárkózik minden kérdés elől. Eközben Sharonnak is meg kell küzdenie saját terhével. Szülei megújítani készülnek házassági esküjüket és a szertartásra nem hívják meg a lányukat, mert brutális apja egy korábbi összetűzésük miatt neheztel rá. Catch és Sharon csak egymás pártfogására számíthatnak, de egyre inkább úgy tűnik, amíg önmagukkal nem békélnek meg, egymást sem bírják elviselni.

Csillagok között - Film+, szeptember 9. vasárnap, 20.30h

A legendásan titkolózó rendező új sci-fijéről annyit már tudni, hogy csupa sztár működik közre benne és a csillagok között játszódik. Tudósok felfedeznek egy féreglyukat az űrben, és egy csapatnyi felfedező meg kalandor nekivág, hogy átlépje mindazokat a határokat, amelyeket addig áthághatatlannak hittünk: túl akarnak lépni téren és időn.

Egerek és emberek - Film Mánia, szeptember 9. vasárnap, 21h

Az 1930-as évek elején, a nagy gazdasági válság idején vándormunkások járják az országot. Az értelmes George és bivalyerős, ám szellemileg visszamaradott társa, Lennie is munkát keresve sodródik tanyáról tanyára. George saját farmról álmodik, ahol nyulat is tenyésztenének, amit Lennie annyira imád. Sikerül munkát kapniuk a Tyler farmon. A többi munkás hamarosan kipécézi magának Lennie-t. Különösen Curley, a főnök fia jár az élen a piszkálódásban. A férfi csinos és kikapós felesége azonban kedves a mamlasz férfival. George hiába figyelmezteti, hogy maradjon távol a nőtől. John Steinbeck regényéből.

Liza, a rókatündér - Filmcafé, szeptember 9. vasárnap, 21.05h

Liza, a csinos, ám szerény ápolónő tizenkét éve gondoskodik a japán nagykövet özvegyéről. Egyhangú élete megváltozik, amikor születésnapi kimenőt kap. Elhatározza, hogy megtalálja élete szerelmét, ám a dolgok rendre balul sülnek el. Liza a japán slágerénekes, Tomy Tani szellemének segítségével arra a következtetésre jut, hogy ő a japán mesék elátkozott rókatündére. Miközben Liza megpróbálja legyőzni az átkot és megtalálni az igazit, a zsaruk, különösen Zoltán Zászlós érdeklődését is felkelti.

Ryan közlegény megmentése - SuperTV2, szeptember 9. vasárnap, 22h

1944. június 6 - a normandiai partraszállás napja. Az Omaha Beach kódnevet kapott tengerparton a csónakokból védhető fedezékbe igyekvő szövetséges katonák pergőtűzbe kerülnek, a vérveszteség óriási. Mindenütt halottak, sebesültek, cafatokra szakadt emberi testrészek, haldoklók halálhörgései. A pokol első bugyrán éppen csak túljutott Miller százados (Tom Hanks) megmaradt embereivel újabb szinte lehetetlen próbatétel előtt áll. Egy kis csapat élén be kell hatolnia az ellenséges hátországba, hogy felkutasson egy amerikai katonát, James Ryan közlegényt. A főparancsnokság utasítására ugyanis azonnal le kell szerelni, mivel három bátyja a világháború különböző frontjain szinte egyszerre vesztette életét, s a hadsereg ezzel adózik a család tragédiájának. De a hosszú és veszélyes úton mindenkiben felmerül a kérdés: vajon miért ér ennek az egy embernek az élete többet, mint az érte küldött kilenc emberé? A sikerrendező Steven Spielberg 1999-ben öt Oscar-díjat nyert el a filmjével, köztük a legjobb rendezésért járót is.

Veszélyes kölykök - RTL II, szeptember 9. vasárnap, 22h

A megtörtént eseményeket feldolgozó film főhőse, Louanne Johnson kilenc év után búcsút mond haditengerészeti pályafutásának, hogy megvalósítsa régi álmát és végre tanár lehessen. Első munkahelye egy észak kaliforniai középiskola, ahol első osztálya gyökeresen megváltoztatja az életét. Ezek a látszólag önálló, szinte felnőtt és kemény gyerekek majd meghalnak egy jó szóért, azért, hogy valaki végre törődjön velük. Ám az élet arra már megtanította őket, hogy senkinek ne higgyenek, senkiben ne bízzanak. Ekkor érkezik közéjük LouAnne, aki megszeg minden eddigi szabályt, saját tantervet dolgoz ki nekik, és a korábbinál sokkal színvonalasabb órák után igen magas követelményeket állít eléjük. LouAnne-t felháborítja, hogy diákjai milyen könnyedén fogadják el a kudarcot, nyugszanak bele a vereségbe, mert ez tartozik hozzá mindennapjaikhoz. A tanárnő csellel, jutalommal, játékkal ráveszi őket arra, hogy tanuljanak, s érjék el saját képességeik maximumát.


Amerikai szépség - Duna Tv, szeptember 9. vasárnap, 23.05h

Lester Burnham (Kevin Spacey) átlagos férfi, szürke és unalmas fickó, aki legszívesebben folyton a tv előtt ülne. Az élete azonban egyik pillanatról a másikra gyökeresen megváltozik, és ennek két oka van, az egyik az, hogy ki akarják rúgni a munkahelyéről, a másik pedig, hogy elmegy a feleségével egy iskolai meccsre, ahol olyannyira megakad a szeme a lánya barátnőjén, Angelán, hogy attól kezdve képtelen kiverni a fejéből a kislányt. Amikor rájön, hogy ki fogják rúgni, ő maga is rásegít a dologra, és nem hajlandó együttműködni a vállalat költségracionalizáló szakemberével, akinek az a dolga, hogy eldöntse, kit kell majd kirúgni. Kihallgatja lánya és Angela beszélgetését, melyből az derül ki számára, hogy ha gyúrna egy kicsit felsőtestre, Angela nem tudná megállni, hogy lefeküdjön vele. Ezért Lesternek máris van mivel kitöltenie az idejét. Gyúr, és füvet szív, amit lánya udvarlójától, Rickytől vásárol. Eladja a modern autóját, és vesz egy régi Firebirdöt, gyerekkori álmát valósítva meg ezzel, és közben folyamatosan Angeláról fantáziál.

Sellők és Rinocéroszok - M2, szeptember 9. vasárnap, 23.20h

Egy ábrándozó, magányos kislány, Tilda története, aki naphosszat az ablakból figyeli az őt körülvevő világot. Szomszédai különös, groteszk szeretetéhségükben esendő figurák. Őket figyelve Tilda emlékeibe és a múltba menekül, amikor még boldog családban élt. A világhírű cirkuszi számban lépett fel gyönyörű anyukája, a Sellő és az Erőművész apuka. Ám a társulat bűvésze mindent tönkretett.