Filmek, ha nem a választási műsorokon akarod lerágni a körmöd!

Ha nem szeretnéd politikával múlatni az időd vasárnap - bár egy külön cikkben összegyűjtöttük a választási műsorokat - akkor ezeket a filmeket ajánljuk!

A szajré - Cinemax 2, április 8. 17h

A sötét szobában csak egy zseblámpa világítja meg a széfet. A fúró tompa zaját elnyomja a lentről felszüremlő ütemes dübörgés. Fémforgácsok hullnak a padlóra, feltárul a páncélszekrény ajtaja... Nck Wells eltökélte: visszavonul, ez volt az utolsó szajré. Összeköltözik barátnőjével, Diane-nel, és törvényes üzletére, a montreáli jazzklubra koncentrál. Azonban Maxnek, aki Nick barátja, üzlettársa és orgazdája, más tervei vannak.

Rólunk szól - Sony Max, április 8. 19h

A Rólunk szól négy ugyanazon a napon született embert mutat be, akiknek a történet előrehaladtával egészen különleges módon fonódik össze az élete. Az őszinte és provokatív, többszereplős családi történet már indulásakor hatalmas siker volt. Az aktuális rész ismertetője: Kate és Toby Las Vegasba mennek a legény és leánybúcsú alkalmából. Jack és Rebecca az évfordulójukat ünneplik.

Anyám borogass - Comedy Central Family, április 8. 20h

Frankie Heck (Patricia Heaton) középkorú, középosztálybeli családanya, aki az Államok közepén él. Ahhoz, hogy a kis családja túlélje a mindennapokat, nagy adag humorra van szüksége, így számunkra is garantált a szórakozás.

Drágán add az életed - MOZI+, április 8. 21h

John McClane (Bruce Willis) nyomozó New Yorkból Los Angelesbe tart, hogy rendbe hozza házasságát. Még csak nem is sejti, hogy rajta kívül még mások is nagy dobásra készülnek Los Angelesben, méghozzá éppen a szeretet ünnepén. Terroristák egy csapata a hidegvérű Hans Gruber (Alan Rickman) vezényletével arra készül, hogy megszabadítsa a multinacionális Nakatomi céget a kötvényeitől. A terroristák behatolnak az épületbe, túszul ejtik a Nakatomi cég dolgozóit, köztük McClane feleségét, Hollyt (Bonnie Bedelia), és nekilátnak, hogy kinyissák a cég széfjét. Ám McClane, akiről a támadóknak fogalma sincs, mindent elkövet, hogy meghiúsítsa ezt. Nem könnyű feladata, hiszen a terroristák nemcsak létszámbeli fölényben vannak, hanem hatalmas fegyverarzenállal is rendelkeznek, szemben McClane szolgálati fegyverével. A 34 emeletes épületben megkezdődik a macska-egér harc.

Gyilkos sorok - Az utolsó szabad ember - Story 5, április 8. 21h

Jessica Dél felé veszi útját, hogy utánajárjon azoknak a rokonainak, akik valaha ezen a vidéken telepedtek le. Megismerkedik egy kutatóval, aki egyik rabszolga ősét szeretné tisztázni a gyilkosság gyanúja alól, mely miatt kétszáz évvel korábban megölték. Kiderül, hogy Jessica rokona az említett rabszolga gazdája volt, így együtt kezdenek nyomozásba, régi levelek és naplórészletek alapján képről képre rakják össze az eseményeket, melyben felelevenednek a "dicső" Dél hagyományai, gonoszsága, embertelensége és mindaz a hősiesség, mellyel egyes fehérek vették védelmükbe fekete embertársaikat.

A diktátor - Cinemax, április 8. 22h

Haffaz Aladdin tábornok hatéves kora óta vezeti az olajban gazdag, ám elszigetelt észak-afrikai Wadiya köztársaságot. Mindent megtesz azért, hogy a demokrácia be ne tehesse lábát országába, amelyet kizárólag ő hivatott sanyargatni és kiszipolyozni. Az elpusztíthatatlan szakállú Aladdin, akkor kerül a nemzetközi figyelem középpontjába, amikor felröppen a hír a titkos atomprogramjáról. Az ENSZ-be indul beszédet tartani, ám egy félresikerült merényletet követően egy fillér nélkül magára marad New York utcáin.


Escobar milliói - Discovery Channel, április 8. 22h

Pablo Escobar, Kolumbia hírhedt, híres drogbárója egyszerű kokainfutárból vált a Medellín kartell fejévé és ezzel egyidőben multimilliárdos szereplővé a drogbizniszben. A legenda szerint Kolumbia és Dél-Amerika több pontján továbbra is elrejtve, parlagon hevernek a kincsei - a Discovery Channel legújabb sorozatában ennek jár utána.

Az átok - Paramount Channel, április 8. 22h

Karen (Sarah Michelle Gellar) szociális munkásnak készül, s cserediákként tanul Japánban. A lány mit sem sejtve elvállalja, hogy helyettesít egy nővért, aki aznap nem jelent meg a házban, ahol dolgoznia kellett volna. Mikor Karen megérkezik a megadott címre, a házban - amely elhagyatottnak, üresnek és valahogy rendetlennek, feldúltnak tűnik - egy idős amerikai asszonyt talál, Emmát, aki a teljes katatónia állapotában van. Ahogy a merevgörcsben szenvedő nőt próbálja ellátni, Karen kaparászás hangjait hallja az emeletről. S mikor utánajár a dolognak, olyan természetfeletti borzalommal találja magát szemben, amit legrosszabb rémálmaiban sem tudott volna elképzelni.

Védd magad! - Filmcafé, április 8. 22.55h

Jack DiNorsciónak (Vin Diesel) lehetősége nyílik arra, hogy enyhítsen saját büntetésén, amennyiben hajlandó feladni a maffia többi tagját. A szokásosan egyhangú és fárasztó perben DiNorscio saját magát védi a maga egyéni, keresetlen beszédmódján, és a bíróság legnagyobb szomorúságára végigpoénkodja a több évig húzódó tárgyalást. Ezzel eléri, hogy az esküdtszék megkedvelje, ráadásul a tévéközvetítések kedvence is lesz.

Az éhezők viadala: A kiválasztott - 1. rész - Film+, április 8. 23h

Miután Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) másodszor is túlélte az éhezők viadalát, új életet kell kezdenie a 13. körzetben. Bár nehezen dolgozza fel korábbi otthona és Peeta elvesztését, hamarosan új, minden eddiginél fontosabb döntés meghozatalára kényszerül. A lázadók immár nyílt felkelést indítottak a Kapitólium zsarnoksága ellen, melyhez egyre több körzet csatlakozik. Katniss a forradalom vezéralakjaként reményt adhat nekik, és épp ez az, amire Snow elnök (Donald Shuterland) is számít. Hamarosan mindenki számára nyilvánvalóvá válik Snow ördögi terve.

Szóljatok a köpcösnek! - PRIME, április 8. 23.20h

Filmet készíteni egyszerű. Chili Palmer (John Travolta) biztos benne, hogy ő is tudna csinálni egyet. Eddig Miamiben volt gengszter, de most, hogy valami zsarolási pénz behajtása miatt úgyis Los Angelesben jár, úgy dönt, belevág. Kiszemel magának egy producert, éjjel rátör, és a maga egyszerű, de életveszélyes módján meggyőzi: kezdjék együtt a következő nagy filmet. Minden a legjobb úton halad, csakhogy Chili régi kollégáinak más tervei vannak. A miami alvilág színe-java hamarosan megindul az álomvárosba.

Totál szívás - RTL Klub, április 8. 1.25h

Walter (Bryan Cranston), a kémiatanár az 50. születésnapján tudja meg, hogy végső stádiumú tüdőrákban szenved és alig egy éve van hátra. Szereti a várandós feleségét és gondozásra szoruló tinédzser fiát, ezért úgy dönt, hátralevő idejében a lehető legtöbb pénzt gyűjti össze. Erre azonban csak a törvény másik oldalán van lehetősége, ezért szövetkezik egykori, drogdíler diákjával és belefognak a metamfetamin gyártásába. Hamar kiderül, hogy Walterrel ellentétben Jesse egy pancser, és már az első üzletkötésnél összehoz másfél hullát. Walter elindul a lejtőn, ahol nincs megállás.

A Keresztapa 2 - Paramount Channel, április 8. 2.05h

Vito Corleone halála után Michael lép apja örökébe. A férfi szerteágazó kapcsolatrendszerének felhasználásával új profilt alakít ki a családja vezette maffiának. Hamarosan újabb összeütközések és árulások veszik kezdetüket, s Michael nem habozik a legveszedelmesebb fegyverekhez nyúlni, hogy hatalmát, befolyását és pénzét megtartsa, s védelmet biztosítson családjának. Közben az is kiderül, hogy néhai apja hogyan alapozta meg a Corleone család hírnevét. A film hat Oscar-díjat nyert, többek közt a legjobb film, rendező és férfi mellékszereplő (Robert De Niro) kategóriájában. 

27 idegen igen - Prime, április 8. hajnali 3.30h

Jane (Katherine Heigl) egy idealista, végtelenül romantikus és mindenkinél önzetlenebb nő. Ugyanakkor pedig állandó résztvevője mindenféle esküvői és lakodalmi rendezvényeknek, bár a saját boldogsága még látóhatáron belül sincs. Ám amikor Jane húga, Tess (Malin Akerman) iránt saját főnöke, George (Edward Burns) lobban szerelemre (s, akibe titkon Jane is szerelmes), hősnőnk kénytelen felülvizsgálni eddigi "örökké-csak-koszorúslány" életstílusát. Jane mindig is jó volt abban, hogy odafigyeljen másokra, saját boldogságáról azonban képtelen gondoskodni.