Filmek hétközepi válság idejére

A mi részünkről egy éjfekete vígjátékot, a Ronda ügyet ajánljuk, de ezen kívül is lesznek jó filmek a tévében.

Galaxis útikalauz stopposoknak - Filmcafe, november 4. szerda, 18.45h

Arthur Dentnek rossz napja van. A házát egy gyorsforgalmi út építése miatt lerombolják, megtudja, hogy a legjobb barátja egy másik bolygóról jött és mindennek tetejébe a Földet egy hiperbekötőút építése miatt néhány percen belül megsemmisítik. Dent a legjobb barátja, Ford Perfect segítségével az utolsó pillanatban lelép egy űrhajóval és ezzel kezdetét veszi a fantasztikus űrodüsszea. Űrbéli kalandjai során Dent nagy hasznát veszi a Galaxis útikalauz stopposoknak című könyvnek, amely minden tudás és bölcsesség tárháza.

 

Egy asszony illata - Filmcafe, november 4. szerda, 21h

Hálaadás hétvégéje van New Yorkban. Frank Slade nyugállományú alezredes azért jött a városba, hogy végre élvezze az életet: a jó éttermeket, a gyönyörű nőket, a limuzinokat és a luxuslakosztályt a Waldorf-Astoriában. A vak férfit a fiatal Charlie Simms vonakodva kíséri el az útra, nem is sejtve, hogy egy életre szóló leckét kap. Az együtt töltött napok pedig mindkettejüket örökre megváltoztatják.

 

Euro túra - Paramount Channel, november 4. szerda, 21h

Scott éppen az érettségi bankett előtt szakít a barátnőjével, egy punk-együttes oszlopos tagja kedvéért. Hősünk csalódottságában olyan részegre issza magát, hogy európai levelezőtársát, _ aki mellesleg egy szőke bombázó _ és, akit addig fiúnak vélt, csúnyán megbántja. Scotty ekkor megfogadja, hogy a nyári szünetben csakis egyetlen cél lebeg majd a szeme előtt: felfedezni az ismeretlen és hatalmas Európát, s eközben megtalálni a megbántódott lányt.

 

Betépve - AMC, november 4. szerda, 21h

George Jung (Johnny Depp) az amerikai álmot a maga sajátos módján valósítja meg. Meglátja a nagy üzletet a kokainban és elsőként importálja, méghozzá nagy mennyiségben az Államokba. Hamarosan óriási vagyonra tesz szert, bármit megtehet, bármit megkaphat, kivéve egyet. A gyönyörű Mirtha (Penelope Cruz) szerelme még számára is megfizethetetlen.

 

Kolorádó Kid - M2, november 4. szerda, 21.20h

Kreuzer Béla lóverseny- és szerencsejáték-kedvelő rakodó 1959-ben csalárdmód jelentős nyereményhez jut a "lovin", este a galerijével szórakozik, de a titkosrendőrség már a nyomában van. Élettársa, Iskiné információt ad a szórakozóhely mellékhelységében az őket megfigyelő nyomozónak; Kreuzert még az éjjel letartóztatják. Az előzetesben derül ki: politikai ügyben, a forradalom alatt vállalt szerepéért. A cellában egy idősebb férfi a társa (Koltai), majd egy fiatal(Katkó), Moszkvában, kommunista családban született fiút tesznek melléjük. Koltai csúnyán megveri Katkót, akiről kiderül: 56. november 4-e után az oroszoknak tolmácsolt. Koltai ezzel elnyeri Kreuzer bizalmát. Később Katkót elviszik a cellából, Kreuzer és Koltai beszélgetéseiből flashbackekben tekintünk vissza a forradalomra. Kreuzer és Iskiné a Rajk-temetésen találkoztak, elsöprő szexuális vonzódás, szerelem lett belőle, mely még az október 23-án kitörő forradalmat is háttérbe szorította egy ideig. Egy meglepő esemény után a Corvinba mennek, és csatlakoznak is az őket ott érő élmények hatására a fegyveresekhez.

 

Titanic - SuperTV2, november 4.szerda, 22.25h

1912-ben indul útjára a világ legnagyobb, legelegánsabb, legbiztonságosabbnak vélt óceánjárója, a Titanic. A csodálatos hajón sokféle ember utazik, köztük Jack (Leonardo DiCaprio) és Rose (Kate Winslet), akik két teljesen különböző világból érkeztek, de mégis összehozza őket a sors. Amikor a vesztébe száguldó hajó jéghegynek ütközik, már nemcsak a szerelmükért, hanem az életben maradásukért is meg kell küzdeniük... Belfastban elkezdik építeni a világ legnagyobb gőzhajóját, melynek hossza nagyobb, mint a korabeli New York legmagasabb felhőkarcolója. A hajótest építése feszített tempóban zajlik és két évig tart, a belső dekoráció megalkotása pedig újabb egy évet vesz igénybe. A Titanic 1912. április 10-én, egy szerdai napon, déltájban hagyja el Southampton kikötőjét, hogy újabb két megállás után New York felé hajózzon. És bár a Titanic útja során számos figyelmeztető jelzést kap más hajóktól, amelyek a jéghegyek közelségére hívják fel a luxushajó figyelmét, április 14-én este 11 óra 40 perckor _ alig öt nappal azután, hogy útnak indult _ jéghegynek ütközik. Április 15-én hajnali fél háromkor, kevesebb mint három órával a végzetes ütközés után pedig már az Atlanti-óceán fenekén pihen.

 

Ronda ügy - Paramount Channel, november 4. szerda, 22.55h

Egy legénybúcsú egyáltalán nem ronda ügy. Öt barát nekivág Las Vegasnak, hogy még egyszer, utoljára felhőtlenül és gátlástalanul élvezze az életet. Ám a görbe este váratlan tragédiával végződik: és szállodai szobájukban meghal egy prostituált. A barátok megrémülnek, kiutat keresnek _ és egyre jobban belebonyolódnak az újabb tervek és újabb gyilkosságok hálójába. Biztosnak, nyugalmasnak látszó életük hamarosan romokban hever; már nem bíznak senkiben. Szívükben a rémület, kocsijuk csomagtartójában pedig az elásásra váró testrészek gyűlnek egyre jobban. Csak egyvalaki veszi biztosra közülük, hogy mi lesz a vége mindennek: Laura megesküszik, hogy régóta szervezett, tökéletes esküvőjét semmilyen gyilkosság nem ronthatja el _ minden jól fog menni, még ha mindannyian belepusztulnak is.

 

Napló apámnak, anyámnak - Duna Tv, november 4. szerda, 23.05h

1956. október 23-án vagyunk. A forradalom lázában égő tömeg Budapesten ledönti a Sztálin szobrot, a zsarnokság gyűlölt szimbólumát. A tüntetők sorában ott látjuk Jánost és feleségét, Ildit. A népharagtól való félelmükben a bukott hatalom emberei pánikszerűen menekülnek. Magda is megpróbál felkapaszkodni egy Csehszlovákiába tartó teherautóra, de elvtársai durván visszalökik. Juli csak november 4-én tud hazajönni Moszkvából, addig János itthon aktívan részt vesz az eseményekben. Juli látja, hogy ami történt, az nem ellenforradalom, ezért mindent meg akar örökíteni. János életveszélyben van, ezért Julival és Andrással Ausztriába menekülnek, de később Juli és János mégis hazatér. Pár hónapig úgy tűnik, jól döntöttek. Ám az új évben elkezdődnek a letartóztatások…

 

Amerikai história X - Film+, november 4. szerda, 23.30h

Az én Mein Kampfom _ ezzel a dolgozattal sokkolja tanárait Danny Vinyard (Edward Furlong), aki egyébként kiváló tanuló. Talán ez az iromány adta a végső lökést, hogy bálványozott bátyja, Derek (Edward Norton), aki apjuk meggyilkolása óta csak a gyűlölet filozófiája és gyakorlata szerint él, egy hihetetlenül kegyetlen faji gyilkosságot kövessen el, amely mintául szolgál lesz a neonáci, skinhead bandáknak. A rácsok mögött Derek fokozatosan ráébred az erőszak kétarcúságára. Felismeri az örök igazságot: a gyűlölet mindig visszaszáll arra, akitől ered.