George Clooney a legjobb társat kapta

A 22-es csapdája minisorozat verziójában maga Doktor House lesz az egyik partnere.

Joseph Heller szatirikus háborús regényéből a Hulunál készül hatrészes sorozat. A II. világháború utolsó éveiben Olaszországban játszódó történetben a főszerepet, John Yossarian első osztályú bombázótisztet az a Christopher Abbott játssza, akit elsősorban a Csajok című sorozat Charlie-jaként ismerhetünk.

George Clooney (rendezői és executive produceri tevékenysége mellett) egy negatív figurát fog megformálni, Cathcart ezredest, akinek csak az a fontos, hogy katonáit minél több bevetésbe hajszolja bele, így gyűjtve jópontokat feljebbvalóinál a saját maga számára. A szereplőgárdához most csatlakozó Hugh Laurie (Fekete Vipera, Doktor House) De Coverley őrnagyot alakítja majd, az ezred szálláscsináló tisztjét, egy arisztokratikus és excentrikus alakot.

Hugh Laurie 2016-ban, amikor csillagot kapott a hollywoodi Walk of Fame-en. Forrás: Axelle / Bauer-Griffin / Getty Images

 

Heller regénye egyébként arról az abszurd helyzetről szól, miszerint főhősünk és sorstársai egy lehetetlen szabály miatt hiába próbálják elmebetegségre hivatkozva elkerülni az egyre szaporodó bevetéseket, s így megmenteni a saját életüket. „Csak egy csapda volt, és ez a 22-es csapdája volt, amely leszögezte, hogy bárki, aki közvetlen és valós helyzetben saját biztonságára gondol, az döntésre képes elme természetes működéséről tesz bizonyságot.

Orr őrült, tehát le lehet szerelni. Csak annyit kell tennie, hogy kéri a leszerelését, de ha kéri a leszerelését, akkor nem lehet őrült, és további bevetésekre küldhető.

Orr lehet őrült, ha további bevetésekre megy, és lehet egészséges, ha nem megy. Ha egészséges, akkor viszont mennie kell. Ha megy, akkor őrült, és nem kell mennie; de ha nem akar menni, akkor egészséges, és mennie kell” – olvashatjuk a 22-es csapdájának leírását a regényben.

George Clooney tavaly szeptemberben a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon. Forrás: J. Merritt / Getty Images

 

A könyvből készült minisorozatot 2018 első felében kezdik el forgatni, és még az idén be is mutatják.


(via Variety, Wikipedia)