Halottgyalázás vagy tiszteletadás? Jön a Piedone-spinoff

Bud Spencer halála után hét évvel sorozat formájában támasztják fel a nápolyi rendőr kalandjairól szóló filmeket.

A Sky Italia a múlt hét végén mutatta be 2023/24-es sorozatterveit, és az Index kiszúrta, hogy van köztük egy ígéretes cím: a Salvatore Esposito főszereplésével készülő Piedone. A Gomorra című sorozatban Gennaro Savastanót alakító színész viszont nem olyan értelemben veszi át a stafétát, hogy az ő közreműködésével támasztanák fel a nápolyi zsaru Bud Spencer által 1973 és 1980 között bemutatott négy filmmel halhatatlanná tett alakját, hanem egy másik rendőrt játszik majd.

Piedone, a zsaru. Forrás: TV2


A Peppe Fiore által írt és Alessio Maria Federici által rendezett sorozatban ő lesz Vicenzo Palmieri nyomozó, aki sok év után visszatér Nápolyba, hogy leszámoljon a múlttal.

A folytonosságot pedig az teremti meg, hogy a karakter egykori mentora nem volt más, mint Piedone, azaz Rizzo felügyelő.

Hozzá hasonlóan pedig Vicenzo sem szereti a fegyvereket, ezenkívül az is gondot okoz, hogy sajátos módszereivel kell kivívnia társai tiszteletét, hogy elfogadják a legendás nyomozó utódjának. Hősünk ráadásul hazatérte után egy egészen másmilyen Nápolyba érkezik, mint amit otthagyott, szóval a visszatérés sokkal nehezebb lesz a számára, mint gondolta.

Esposito a Gomorrában. Forrás: HBO Max


A sorozatból egyelőre négy részt rendeltek be. Salvatore Espositót egyébként a Gomorrán kívül hollywoodi produkcióban is láthattuk már, hiszen szerepelt a Fargo széria negyedik évadában is. További filmjei és sorozatai pedig a Taxi 5., egy Jeeg robot vagyok című akciókomédia és a Gomorra folytatásaként készült A halhatatlan.


(via index.hu)

 

A múltkor nem sült el jól...

Dühbe jöttünk a Különben dühbe jövünk remake-től

Szentségtörés új verziót készíteni Bud Spencer és Terence Hill 1974-es klasszikusából – de ezt tudták a készítők is, ezért inkább folytatást csináltak hozzá a Blöff stílusában. Sajnos csak mérsékelten lett vicces.

Tovább