Hogy érzed ma magad? Mondd el vasárnapi tévéműsorok címeivel!

Örök lányok, Jelek, Kettős kockázat. Ti mit mondanátok?

Lovagregény - Film4, március 8. vasárnap, 15.30h

William Thatcher (Heath Ledger) nemcsak kiváló szájhős, hanem első osztályú szédítő is, akinek csupán egy rang hiányzik a teljes sikerhez. Mivel az nem terem minden bokorban, hát hazudik egyet magának, amikor Sir Ector a lovagi tornán jobblétre szenderül. Felveszi a vértezetét, és néhai ura nevében megnyeri a díjat. Hamarosan víg cimboráival egyik tornáról járnak a másikra, és William igazi sztár lesz. Csakhogy a szép Jocelyn teljesen elcsavarja a fejét, mellyel egy veszélyes és féltékeny ellenséget szerez magának. Ráadásul Adhemar gróf (Rufus Sewell), a fekete lovag rájön, hogy egy csaló orránál fogva vezeti a sportbarát nemességet.

 

Fészkes fenevadak - Film Mánia, március 8. vasárnap, 15.40h

Amikor a londoni Marwood Állatkertnek _ az új-zélandi Vince McCain személyében _ új tulajdonosa akad, veszélybe kerül a park léte. McCain ugyanis kijelenti, hogyha a vállalkozás rövid időn belül nem lesz képes több profitot termelni, bezárják az állatkertet. McCain Willa Westont bízza meg azzal a feladattal, hogy tartsa szemmel Rollo Lee-t, az állatkert igazgatóját, akinek az a hajmeresztő ötlete támad, hogy meg kell szabadulni a szelíd, kedves állatoktól és helyettük vicsorgó vadállatokat kell beszerezni, mert ezek jobban vonzzák a közönséget. Az állatgondozók azonban résen vannak: a kissé bőbeszédű Adrian "Bugsy" Malone álruhát kényszerít a legszelídebb állatokra, nehogy a szelekció áldozatai legyenek.

 

Örök lányok - Paramount Channel, március 8. vasárnap, 17.40h

Két évtized eltelt, de Suzette (Goldie Hawn) semmit nem változott. Lélekben ugyanolyan gondtalan és szabad, mint egykor volt. Elhatározza, hogy megkeresi régi barátnőjét, Vinnie-t (Susan Sarandon), akiről már húsz éve nem hallott semmit. Útközben felvesz egy furcsa írót, aki saját bevallása szerint nem ért nőhöz már vagy egy évtizede. Lesz meglepetés, ha beállítanak Vinnie-hez! Különösen azért, mert ellentétben barátnőjével, Vinnie teljesen hátat fordított régi önmagának és most ügyvéd férjével, valamint két tinédzser lányával éli a tisztes polgárok hétköznapjait.

 

Csak egy kis pánik - Cool, március 8. vasárnap, 18.50h

Egy keresztapa (Robert De Niro) esetében a gyengeség, a pánikbetegség rosszabb a halálnál. Pedig New York soron következő donjából hirtelen elszállt a merészség. Éjszaka izzadtságban fürdik, nappal remeg, reszket, és a sírás kerülgeti. Ám a szerencse elé vet egy halk szavú, szemüveges pszichológust (Billy Crystal). A maffiafőnök gorillái kíséretében bekopog a rendelésre, és ráparancsol a rémült doktorra, hogy kezelje őt. A pszichológus inkább menekülne, de hát profikkal van dolga. Nem tehet mást, nekilát, hogy a keresztapát megszabadítsa a gátlásaitól. Ilyen furcsa párost valószínűleg nem látott még a világ!

 

Kettős kockázat - Paramount Channel, március 8. vasárnap, 19.50h

Libby Parsons-nak mindene megvan _ jóképű, gazdag férje, akit szeret, egy fia, akiért mindketten rajonganak, csodálatos otthona Seattle közelében, és remek barátaik, akikre mindig lehet számítani. Idillikus élete azonban hirtelen rémálommá válik, amikor férje, Nick egy romantikus hétvégi vitorlázás során eltűnik a hajó fedélzetéről, és Libby-t vádolják a meggyilkolásával. Libby-t elítélik és börtönbe zárják, legjobb barátnője pedig eltűnik a kisfiával. A nő később kideríti, hogy mindketten San Franciscóban élnek Nick-kel, aki megrendezte a saját halálát, majd új személyazonossággal új életet kezdett. Egy jogásznő rabtársa azonban némi vigasszal tud szolgálni a végsőkig kétségbeesett Libby számára: amikor szabadon engedik, nyugodt lélekkel megölheti Nick-et, akár a Times Square közepén, mindenki szeme láttára, ha akarja, hiszen senkit nem lehet kétszer perbe fogni ugyanazért a bűnért. Az kettős kockázat lenne...

 

Holdfény királyság - Film4, március 8. vasárnap, 20h

A New England partjainál fekvő szigeten, 1965 nyarán játszódó Holdfény királyság két 12 éves gyerek történetét meséli el, akik szerelmesek lesznek, titkos egyezséget kötnek és együtt a vadonba szöknek. Különböző hatóságok próbálnak a nyomukra bukkanni, vad vihar készül kitörni a partnál _ és a sziget nyugodt közösségének élete a feje tetejére áll.

 

A suttogó - Filmcafé, március 8. vasárnap, 21h

A 14 éves Grace MacLean (Scarlett Johansson) súlyos sérüléseket szenved, amikor baleset éri versenylova, Pilgrim nyergében. Grace édesanyja, Annie (Kristin Scott Thomas), az ambiciózus magazinszerkesztő rájön, hogy lánya és a ló sorsa elválaszthatatlanul összefonódik. Ezért lányával és a lóval azonnal Montanába utazik az egyetlen suttogóhoz, Tom Bookerhez (Robert Redford), akinek különleges képessége van a lovak gyógyításához. Ám amíg Tom azon fáradozik, hogy helyrehozza a kislány és a ló összetört életét, Tom és Annie egymásba szeret.

 

Hadak útján - Duna Tv, március 8. vasárnap, 21.20h

A Hadak útján egy Albert nevű fiú és Joey névre hallgató lovának elsöprő erejű története. Nehéz idők járnak, nemsokára kitör az I. világháború. Albert édesapja eladja Joey-t a brit lovasságnak, akik rögtön be is vetik őt a frontvonalakon túl _ így megkezdődik Joey kalandos utazása, háttérben az első világháborúval. A temérdek akadály ellenére Joey mindig bátran szembenéz a veszéllyel, megérinti az embereket, és megváltoztatja mindenkinek az életét, akivel útközben találkozik. Albert azonban képtelen elfelejteni hű hátasát és egyben legjobb barátját, így hátrahagyva otthonát, a francia harcmezőket veszi célba, hogy megtalálja, és hazavigye az ő csatalovát.

 

Ford Fairlane kalandjai - AMC, március 8. vasárnap, 21.50h

Ford Farlaine annyira menő, hogy kizárólag híres együttesek, pop- és rocksztárok megbízásait vállalja, lévén ugyancsak bennfentes a zenei szakmában. Ford nem egyszerűen magándetektív: ő a rock'n'roll detektív, aki épp egy heavy metal énekes, műfajához méltó, látványos halálának körülményeit vizsgálja. Közben meggyűlik a baja egy elmebeteg gyilkossal, egy üresfejű libával, néhány majom popsztárral, az epekedő titkárnőjével, valamint a rendőrség egyik oszlopos tagjával, aki azt képzeli, hogy popsztár is lehetne.

 

Ryan közlegény megmentése - RTL Spike, március 8. vasárnap, 23h

1944. június 6 _ a normandiai partraszállás napja. Az Omaha Beach kódnevet kapott tengerparton a csónakokból védhető fedezékbe igyekvő szövetséges katonák pergőtűzbe kerülnek, a vérveszteség óriási. Mindenütt halottak, sebesültek, cafatokra szakadt emberi testrészek, haldoklók halálhörgései. A pokol első bugyrán éppen csak túljutott Miller százados (Tom Hanks) megmaradt embereivel újabb szinte lehetetlen próbatétel előtt áll. Egy kis csapat élén be kell hatolnia az ellenséges hátországba, hogy felkutasson egy amerikai katonát, James Ryan közlegényt. A főparancsnokság utasítására ugyanis azonnal le kell szerelni, mivel három bátyja a világháború különböző frontjain szinte egyszerre vesztette életét, s a hadsereg ezzel adózik a család tragédiájának. De a hosszú és veszélyes úton mindenkiben felmerül a kérdés: vajon miért ér ennek az egy embernek az élete többet, mint az érte küldött kilenc emberé? A sikerrendező Steven Spielberg 1999-ben öt Oscar-díjat nyert el a filmjével, köztük a legjobb rendezésért járót is.

 

Felkoppintva - Prime, március 8. vasárnap, 23.15h

Alison, a huszonnégy éves, ambiciózus tévériporter váratlanul élete legfontosabb kérdésével találja magát szemben. Egyik este bulizni megy a nővérével, majd a piától túlfűtött lány végül a szimpatikus léhűtő, Ben ágyában köt ki. A valószerűtlen egyéjszakás kaland azonban nem marad következmények nélkül: Alison rájön, hogy terhes. Úgy dönt, hogy megtartja a babát. A nagy kérdés viszont, hogy hogyan tálalja mindezt Ben-nek. Vajon hogyan fog reagálni a hírre a mit sem sejtő apa, akinek esze ágában sincs még családot alapítani. Kilenc hónapjuk van, hogy eldöntsék, mit csináljanak...

 

Wilson - Humor+, március 8. vasárnap, 23.15h

Wilson hétköznapi ember, hétköznapi sorssal. Magányos, neurotikus és vidáman őszinte, középkorú mizantróp, aki túlságosan őszinte és empatikus, ami nem feltétlenül jó a mai világban. Wilson lassan mindenkit elveszített, aki fontos volt számára, a szüleit, a legjobb barátját. Ekkor elhatározza, hogy megkeresi a volt feleségét, Pippit, akitől megtudja, hogy van egy tizenéves lánya. Sajátos módon próbál kapcsolatot kialakítani Claire-rel, akit még sohasem látott. Daniel Clowes képregényéből.

 

Jelek - RTL Klub, március 8. vasárnap, 23.20h

Különös események zajlanak egy álmos amerikai kisváros közelében egy farmon. Valaki hatalmas, kör alakú tisztást vág a kukoricásba. A farm tulajdonosa (Mel Gibson), a város egykori lelkipásztora szeretne nem törődni a tréfacsinálókkal, de azok visszatérnek, és a földeken újabb és újabb gabonakörök jelennek meg. A ház lakói egyre jobban félnek; a titokzatos, kísérteties jelek pedig szaporodnak. Talán tényleg nekik van igazuk, nem Graham tiszteletesnek. Talán mégsem emberkéz műve ez az egész. A kutyák megvesznek, a friss víz megposhad, a városka lakói menekülnek, és az egyetlen férfi, aki eddig képes volt megőrizni a józan eszét, maga is kénytelen egyre komolyabban venni a körülötte zajló eseményeket. Hiszen lehet, hogy nemsokára a gyerekei életéért kell küzdenie. Csak azt nem tudja, kivel.

 

Vénusz - TV2, március 8. vasárnap, 00.50h

Maurice és Ian ősrégi jó barátok, veterán angol színészek, akiknek soha nem sikerült igazán a csúcsra jutniuk, de nyugdíjas éveik alatt is kitartóan próbálkoznak, Maurice például haldokló pácienst játszik egy tévésorozatban. Évek óta bejáratott szokások szerint élnek, reggelente kedvenc kávézójukban mennek menetrendszerűen egymás idegeire. Egy napon betoppan Ian vidéki unokahúga, Jessie (Jodie Whittaker), aki alaposan a feje tetejére állítja a két öregúr életét. Ian-nek nincs elég türelme hozzá, Maurice viszont szárnyai alá veszi a lányt és elhatározza, hogy megmutatja neki London kulturális sokszínűségét. Miközben Maurice próbálja átadni élettapasztalatát Jessie-nek, rá kell döbbennie, mennyire keveset tud saját magáról, holott élete már a vége felé közeledik...