Istenes szívesen kiállna újra Rácz Jenő ellen

Szóba viszont nem áll vele a Sztárbox legutóbbi adásában elveszített meccse után.

A vasárnapi, botrányos előzményeket követően lezajlott mérkőzés után mind Istenes Bence, mind Rácz Jenő viszonylag hosszú interjút adott arról, hogyan élték meg a séf pontozásos győzelmével zárult meccset. A műsorvezető továbbra is azt hangoztatja, hogy

igazságtalan döntés született,

és nemcsak az ő, de más versenyzők edzői is úgy látták: neki kellett volna nyernie.

Istenes azt is sérelmezi, hogy a bíró nem állította le a küzdelmet azok miatt a káromkodások miatt, amelyek állítása szerint elhagyták Rácz száját (mondjuk az nem világos, erre miért lett volna szükség). Ezzel együtt azt nyilatkozta, hogy nem maga miatt szomorú és csalódott, hanem az edzői miatt, akik rengeteg munkát tettek bele a felkészülésébe.

Arra a kérdésre, hogy bevállalná-e újra, hogy a séffel bokszoljon, Istenes határozott igennel felelt. „Abszolút! Azt gondolom, amit Kokó mondott erről:

ennek a meccsnek szinte kötelező, hogy legyen egy visszavágója.

Nagyon nyitott lennék rá. Sok bokszolónak volt olyan ellenfele, akivel akár trilógiát is csinált. Lehet, hogy mi is ilyenek leszünk egymásnak” – mondta az interjúban.

 

 


Rácz Jenő a maga interjújában azért kárhoztatta Istenest, mert szerinte folyamatosan valótlanságokat állított azzal kapcsolatban is, hogy a ringben leb*zizta (hogy saját bevallása szerint pontosan mit mondott, arról ebben a cikkünkben írtunk),

illetve véleménye szerint a meccs előtti üzengetés és nyilvános kihívás is csak a műsorvezető fantáziája volt.

A jövővel kapcsolatban Rácz azt nyilatkozta, hogy az Istenes Bencével vívott küzdelemtől eltérően (ami szerinte és edzői szerint „piszkos bunyó” volt) akár Józan László, akár Molnár Áron lesz az ellenfele,

sportszerű örömbokszra számít.

Molnárt fegyelmezett sportembernek tartja, akivel akár nagybetűs sporteseménnyé is válhat a bokszuk, Józan pedig szerinte a Sztárboksz legnagyobb meglepetése, vele is szívesen kiállna.

Ami pedig Istenes Bence sérelmeit illeti a pontozással kapcsolatban: megszólalt időközben a műsor szakmai vezetője, Kovács „Kokó” István egykori bokszoló mellett az egyik pontozóbíró, Béki Piroska is. Mindketten azt hangsúlyozták:

attól, hogy egyértelmű végeredmény született, még nagyon szoros meccs volt, hiszen Rácz mindössze két ponttal nyert, mindhárom pontozóbíró döntése szerint 39:37 arányban.

Béki azt is elárulta, hogy

a bírók önállóan pontoznak, nem tudják, hogy a másik hogyan ítéli meg a mérkőzést,

csak a végeredmény ismertetésekor szembesülnek a többiek pontszámaival.

Minderről részletesen itt és itt olvashatunk.


(via rtl.hu)

 

Az előzmények

Durván egymásnak esett Istenes Bence és Rácz Jenő

Csak a hétvégén csapnak össze a Sztárbox ringjében, de a verbális csörte már megy egy rasszista komment miatt.

Tovább