Itt vannak a legjobb filmek szombat estére

Készíts be rágcsát, innivalót, a távirányító is legyen kéznél, és kezdődhet a mozieste!

Piszkos tizenkettő - Végzetes küldetés - Moziverzum, július 20. szombat, 19h

Wright őrnagy megint csak lehetetlen küldetést vállal: Worden tábornok megbízásából egy szupertitkos vonatot kell megtámadnia, amelyen Németország legtehetségesebb nácijai utaznak Isztambulba, hogy ott alapjaiban építsék újra a Harmadik Birodalmat. Wright egy tizenkét fős, mindenre elszánt, katonai fegyencekből álló csapatot toboroz, amelyhez hamarosan csatlakozik egy nő is, Cambell hadnagy személyében. Amikor elérkezik a támadás pillanata, kiderül, a csoport tagjai közt van egy áruló.

 

Mókás arc - DUNA Televízió, július 20. szombat, 19.40h

Dick, a divatfotós és Maggie, egy divatmagazin főszerkesztője, új és különleges arcot keresnek a párizsi divatbemutatóra. Véletlenül veszik észre Jo Stocktont, aki egy könyvesboltban eladónő. A lányt nem érdekli a fotózás, annál inkább szeretne viszont találkozni egy filozófussal, aki Párizsban él. Dicknek rögtön megtetszik a lány, ezért megígéri neki, hogy elviszi őt, ha részt vesz a divatbemutatón. Ekkor kezdődnek a problémák...

 

Venom - Film+, július 20. szombat, 20h

Eddie Brock (Tom Hardy) oknyomozó riportert kirúgják az állásából, amikor megvádolja Carlton Drake-et (Riz Ahmed), az Élet Alapítvány vezetőjét, hogy kísérteties kutatásával embereket öl meg. Amikor Drake egyik munkatársával, Dora Skirth (Jenny Slate) kutatóorvos segítségével betör az Alapítvány épületébe a bizonyítékokért, az egyik szimbióta megtámadja. Bár egy ilyen élősködő lény befogadását még egy alany sem élt túl, Eddie tökéletesen egyesül a szimbiótával, aki szupererővel ruházza fel. Új barátja Venomnak nevezi magát és leleplezi a nagy tervet. Kiderül, hogy Drake már rabjává vált a saját szimbiótájának, Káosznak, aki még több szimbiótát akar a Földre telepíteni. Ez pedig egyet jelent az emberiség teljes pusztulásával.

 

Faterok motoron - RTL, július 20. szombat, 20h

A középkorú baráti társaság megelégeli családiasan kényelmes életét. Woody (John Travolta), Bobby (Martin Lawrence), Doug (Tim Allen) és Dudley (William H. Macey) kalandra vágynak, ezért elhatározzák, hogy keresztülmotoroznak Amerikán. Ám amint betérnek egy motoros fogadóba, máris bajba kerülnek. Jack (Ray Liotta), a tulaj rászedi Dudley-t. Woody megpróbálja rendezni a helyzetet, és akarva-akaratlanul porig rombol maga mögött mindent.

 

Holtpont - Paramount Network, július 20. szombat, 21h

Egy fiatal FBI ügynök beépül különleges extrém sportolók közé, mert azt gyanítja, közük lehet egy zseniálisan kitervelt rablássorozathoz.

 

Bérgyilkos a szomszédom - AMC, július 20. szombat, 21h

Nicholas "Oz" Oseransky (Matthew Perry) egy jóhiszemű, de balfék fogorvos, aki még pénzéhes, léha feleségét, Sophie-t (Rosanna Arquette) sem képes kirúgni, pedig köztudott, hogy a nő mindamellett hogy átveri, időnként még félre is lép. Ozék hétköznapi életét teljesen felborítja az új szomszéd érkezése, aki nem más, mint a hírhedt bérgyilkos, Jimmy (Bruce Willis). Oseransky véletlenül belekeveredik a maffia leszámolási ügyébe. A szálak teljesen összekuszálódnak, ugyanis Sophie meg akarja öletni Ozt, Jimmy bosszút akar állni Janni Gogolakon (Kevin Pollak), aki meg éppen Jimmy fejére vadászik. Oz nyugalomra vágyik, na meg persze Jimmy nejére, Cynthiára (Natasha Henstridge), de mint tudjuk, még a jó szomszédok sem osztoznak mindenen.

 

21 Jump Street - A kopasz osztag - Filmcafe, július 20. szombat, 21h

Jenko (Channing Tatum) és Schmidt (Jonah Hill) csak nemrég fejezték be a rendőrakadémiát, és nem állnak a legjobb zsaruk hírében. Közösen elbaltázott ügyük után mindössze egy esélyt kapnak. Vissza kell ülniük a padba, hogy a gimnazistákat veszélyeztető drogkereskedő bandát leleplezzék. A baj csak az, hogy a gimisek már egyáltalán nem olyanok, mint ők voltak néhány évvel ezelőtt. Ezúttal Schmidtnek jut a népszerűség, míg megdöbbenésére Jenko a kockafejű lúzerek közt találja magát. A háború kezdetét veszi a suli folyosóin.

 

Stephen King: Halálsoron - Moziverzum, július 20. szombat, 21h

Stephen King regénye alapján! Az 1930-as években Paul Edgecomb cinikus és tapasztalt börtönőrként szolgál a siralomházban. Halálraítéltek utolsó napjainak szemtanújaként már nem érhetik meglepetések. Azonban egész világfelfogása megrendül John Coffey megérkezésével. Az óriás termetű fekete férfit kettős gyermekgyilkosságért ítélték halálra. A börtönőr visszaemlékezik a siralomház elítéltjeire. Elgondolkozik Coffey különös lényén, természetfeletti képességein és beteges, durva őrtársain…Ki is valójában az óriás halálraítélt, és valóban bűnös-e?

 

Carter edző - VIASAT3, július 20. szombat, 21h

A feszültség egyre nőtt, ahogy a richmondi High Oilers a következő kosárlabda bajnokságra készülődött. A város csupa izgalom volt a veretlen csapatnak köszönhetően, és a lelátók minden meccsen megteltek ujjongó szurkolókkal. Senki sem gondolta volna, hogy 1999. január 4-dikén a közösségben kitör a viszály, és oly sok élet megváltozik, amikor Ken Carter edző lelakatolta a tornatermet, és nem engedte be játékosait, mert azok lerontották a jegyeiket... Az igaz történet alapján készült Carter edző az ellentmondásos gimnáziumi kosárlabda-tréner, Ken Carter lélekemelő története. Cartert az egekig magasztalták és a sárba döngölték egyszerre, amikor belekerült a hírekbe azzal, hogy az egész veretlen csapatot a kispadra küldte, gyatra tanulmányi eredményük miatt. A kaliforniai Richmondban játszódó cselekmény az emberi bátorság és meggyőződés felemelő, őszinte portréja; arról szól, hogyan lehet legyőzni a környezet által állított akadályokat, hogyan lehet fiatal embereknek egy olyan jövőt felvázolni, amely túlmutat a bandákon, a drogokon, a börtönön, és igen, még a kosárlabdán is.

 

Rendes fickók - TV2 Comedy, július 20. szombat, 21h

Mi a jobb egy tökös és nagypofájú nyomozónál? Két tökös és nagypofájú nyomozó. Igaz, az egyik inkább csak verőlegény, a másik meg a világ leggázabb detektívje, de mindketten lelkesek, szeretik az alkoholt, és nem restek erőszakot alkalmazni a jó ügy és a jók nők érdekében. Jó ügyekből és jó nőkből pedig nincs hiány: elsőként egy gyönyörű pornósztár látszólagos öngyilkossága után kezdenek el nyomozni, majd a titokzatos és csinos bírónő kérésére annak nem kevésbé csinos lányát, Ameliát próbálják meg előkeríteni. És ami egyszerű rutinmelónak ígérkezett, arról hamarosan kiderül, hogy az évszázad bűnügye, amelyben érintett a Los Angeles-i alvilág színe-java...

 

Gringo - Prime, július 20. szombat, 21h

A jóhiszemű és becsületes jenki, Harold Soyinka (David Oyelowo) látszólag egy zökkenőmentes üzleti útra indul Mexikóba. De ami a határon túl vár rá, az a legvadabb rémálmait is felülmúlja: hirtelen egy drogkartell és a kábítószer-ellenes ügyosztály kereszttüzében találja magát, és mire rádöbben, hogy sunyi kollégái bepalizták, a törvénytisztelő állampolgárból körözött bűnözővé válik. A világ egyik legveszélyesebb helyén mindenre elszánt gengszterek és morális dilemmával küzdő zsoldosok eszén kell túljárnia, miközben mindenki szív - így vagy úgy.

 

Hős kerestetik - AXN, július 20. szombat, 21h

Liam Case egy utcaseprő és egy hős. Néhány évvel ezelőtt ugyanis saját életének kockáztatásával megmentett egy lányt egy égő kocsiból. Következő hőstette azonban kis híján végzetesnek bizonyul.

 

Férfit látok álmaidban - DUNA Televízió, július 20. szombat, 21.25h

A film két házaspár, Alfie és Helena, valamint lányuk, Sally és férje, Roy történetét meséli el, amint szenvedélyeik, vágyaik és félelmeik örvénye beszippantja és bajba sodorja őket, és mind a négyen elveszítik józan eszüket. Megromlott Alfie és Helena házassága. A férfi az elveszett ifjúságát keresi a nála jóval fiatalabb call-girl oldalán, aki színésznő szeretne lenni. Az elhagyott asszony, Helena a lányának, Sallynek önti ki a szívét, és jósnőhöz jár, annak tanácsai szerint alakítja életét. Idővel pedig találkozgatni kezd egy férfival, aki nemrég veszítette el a feleségét. Helena lánya is boldogtalan házasságban él, se munkájuk, se pénzük, se gyerekük. Sally férje, Roy sikertelen író, aki leginkább a szomszéd lányt kukkolja. Miközben Sally egyre közelebb kerül a főnökéhez, úgy távolodik el a férjétől.

 

Venom 2. – Vérontó - Film+, július 20. szombat, 22h

Eddie Brock (Tom Hardy) kilátástalan küzdelmet folytat azért, hogy beilleszkedjen az idegen Venom szimbióta-gazdájaként, amely emberfeletti képességekkel ruházza fel. Brock megpróbálja újraéleszteni romokban heverő karrierjét azzal, hogy interjút készít a sorozatgyilkos Cletus Kasady-vel (Woody Harrelson), aki a Carnage szimbióta gazdatestévé válik, és egy sikertelen kivégzés után nagyon is sikeresen megszökik a börtönből. Cletus már rég nem ura önmagának, és szimbiótája minden eddiginél borzalmasabb akcióra készül.

 

Nekem 8 - RTL, július 20. szombat, 22.10h

Jobb lett volna meg sem születni _ gondolja Nick Beam (Tim Robbins), amikor hazaérve édes kis feleségét félreérthetetlen helyzetben találja, a saját főnökével. A felszarvazott férj azt gondolja, ennél rosszabb már nem történhet aznap. Vagy mégis? A mostohasors Terrance Pault (Martin Lawrence) sodorja az útjába. Az izgága kis fekete, a botcsinálta útonálló beugrik a szerencsétlen lakli kocsijába, és megpróbálja kirabolni. Egy nappal előbb Nick talán megadóan engedett volna, de most beletapos a gázba és elrabolja kirablóját. A két vadidegen hamarosan hajmeresztő kalandokba keveredik.

 

Börtöncsapda - Film Mánia, július 20. szombat, 22.40h

Burke pályafutásának legkeményebb feladata egy őrült pszichopata gyilkos börtönbe juttatása. Ennek sikeres teljesítése után úgy érzi, hogy megérdemelne egy kis pihenést. A rendőrfőnök azonban másképpen gondolja. A Harrison-börtönben rejtélyes halálesetek sora történik, s ennek kivizsgálásával Burke-öt bízzák meg...

 

Prometheus - Mozi+, július 20. szombat, 22.50h

A tudósok idegen civilizáció emlékeire bukkannak a Földön. Az ősi jelek útmutatását követve a Prometheus űrhajót útnak indítják a világegyetem távoli sarkába, hogy választ találjanak az emberiség alapvető kérdésére. A legénységet két tudós vezeti. Shaw vallásos hitétől vezérelve szeretne találkozni az Istenekkel, Holloway-t pedig a kalandvágy hajtja. Ám egyikük sincs felkészülve az iszonyatra, ami a bolygón vár rájuk. Könyörtelen ellenféllel találkoznak, összecsapásuk tétje az emberi faj jövője...

 

Bibliothéque Pascal - Magyar Mozi TV, július 20. szombat, 23h

Mona Paparu egyedül neveli hároméves kislányát. Egy külföldi utazás miatt a gyermeket a nagynénjénél hagyja. A nagynénitől a gyámhatóság elveszi a kislányt. Amikor Mona visszatér, a gyámhatóságon el kell mondania, mivel töltötte külföldön az idejét. A film utazásainak, szerelmének, nyugat-európai kálváriájának a története. Mona Paparu beszámolója.

 

13 kísértet - Filmcafe, július 20. szombat, 23h

Ha egy szűkölködő család a rég nem látott nagybácsi végrendelete révén egy csodálatos házat örököl, a családtagok azt gondolják, legmerészebb álmuk valósult meg. Már ha ez az álom nem rémálom. A ház ugyanis egy hermetikusan záródó börtön, pincéjében 12 olyan rémisztő és démoni kísértettel, akiknek két céljuk van: a bosszú és a pusztítás. A házban rekedt család és a váratlanul feltűnő két idegen hamar ráébred arra, hogy nincs menekvés. Valaki csapdába ejtette őket, az életben maradás esélye a kísértetek ellenében nem túl nagy. S ekkor feltűnik a színen még valami, ami mindennél rettenetesebb.

 

Hannah és nővérei - DUNA Televízió, július 20. szombat, 23.05h

Az amerikaiak meghitt családi ünnepe, a hálaadás napja fogja keretbe az egy évet felölelő, szerteágazó családtörténetet. Az ünnepre gyülekeznek Hannah, Holly és Lee, a New York-i művészcsalád lányai. A három nővér közül Hannah a legidősebb, sikeres színésznő, odaadó feleség, és jó testvér. Ám éppen ez sodorta válságba nászát. A biztosítási ügynök férj hűtlensége miatt azonban minden a feje tetejére áll. Elliott a már-már ellenszenvesen tökéletes feleségének a húgába szeretett bele, ráadásul Lee viszonozza a férfi "vad" szenvedélyét. A neurotikus harmadik nővérnek, Holly-nak viszont a füle cseng, még az is lehet, hogy agytumora van.

 

Get Carter (Az igazság fáj) - VIASAT3, július 20. szombat, 23.55h

A Las Vegasban tevékenykedő Jack Carter (Sylvester Stallone) egész életében másoknak dolgozott: adósságot hajtott be, büntetést foganatosított. Egyedül volt és mindig távolságtartó volt mindenkivel. Ám amikor értesül róla, hogy bátyja, Ritchie meghalt egy balesetben, hazatér. A családhoz, melyet elhagyott, az adósságokhoz, melyeket soha nem fizetett ki, és egy rejtélyhez, ami a lelke mélyéig hatol. Azt mondják neki, hogy Ritchie egy részeg autóssal ütközött össze. Jack kérdezgeti bátyja családtagjait, ismerőseit, s végül rájön, hogy Ritchie-t valószínűleg meggyilkolták. Jack elmegy annak a klubnak a tulajdonosához, melyet bátyja igazgatott. Cliff Brumby (Michael Caine) nem hiszi, hogy bárkinek oka lett volna megölni Ritchie-t, de elmondja neki, hogy a férfinak viszonya volt egy helyi bártündérrel, aki Cyrus Paice pornófilm-producer (Mickey Rourke) barátnője.