Itt vannak a legjobb filmek szombat estére

Ha egy lazulós, filmnézős estét tartanál...

Fergeteges forgatás - RTL HÁROM, július 27. szombat, 18.30h

Bobby Bowfinger (Steve Martin), a csőd szélén álló, de nagyratörő filmproducer-rendező még utoljára nekifut a hírnév és dicsőség meredek üveghegyének. Végre talál egy olyan forgatókönyvet, amiért minden követ megmozgat. Lenne rá pénz, egy feltétellel: mindenképpen szerepelnie kell benne Kit Ramseynak (Eddie Murphy), az aktuális sztárnak. Kit azonban nemet mond az ajánlatra. Ám Bowfingert ez nem tántorítja el a céljától, s rögtön meglátja a megoldást Jiffben (Eddie Murphy), a sztár kissé ütődött öccsében. Innen-onnan sebtiben összeszed egy csapatot, s indulhat a forgatás!

 

A hamisító - Paramount Network, július 27. szombat, 18.55h

A világ legjobb hamisítója (John Travolta) korábban kiszabadulhat a börtönből, hogy a haldokló fiával lehessen, de a szabadságért cserébe be kell vállalja élete legnehezebb megbízását.

 

Aline - A szerelem hangja - DUNA Televízió, július 27. szombat, 19.40h

Az Aline - A szerelem hangja Céline Dion élettörténetét dolgozza fel egy fiktív személy, Aline Dieu karakterén keresztül. A film ugyanakkor a legendás énekes életútjának és karrierének állomásait érinti, s benne felhangzanak az olyan Céline Dion slágerek, mint a Let's Talk About Love, az All By Myself, az I'm Alive vagy a My Heart Will Go On.

 

Végzetes hazugságok - Paramount Network, július 27. szombat, 21h

Robert Miller (Richard Gere) a New York-i befektető-mágnás 60. születésnapját ünnepli - első látásra Ő a mintaképe az üzletben és családi életben egyaránt sikeres amerikai embernek. A színfalak mögött azonban Miller kétségbeesetten próbálja eladni birodalmát egy nagy banknak, mielőtt bárki rájönne, hogy csalással szerezte vagyonát. Egy végzetes hiba kényszerhelyzetbe hozza, és miután egy nyomozó gyanakvását is felkelti, Miller versenyfutásba kezd az idővel és olyan döntés elé kerül, ami még saját, kétes erkölcsének határát is súrolja.

 

Becstelen brigantyk - Moziverzum, július 27. szombat, 21h

A megszállt Franciaországban Shosanna szemtanúja lesz, ahogy a német Hans Landa ezredes lemészároltatja a családját. A lánynak azonban sikerül megszöknie. Új személyiséget felvéve Párizsban telepszik le, ahol egy mozit üzemeltet. Közben az amerikai Aldo Raine hadnagy zsidó katonákból verbuvál csapatot, amely a brutális akciói miatt kétes hírnévre tesz szert a németek között. A német vezetés közben Shosanna moziját szemeli ki az új propagandafilm premierjére, amelyen a Führer és a többi vezető is megjelenik. Miközben pedig Shosanna merényletre készül, Raine csapata is akcióba lendül, hogy a helyzetet kihasználja...

 

Zoolander 2 - TV2 Comedy, július 27. szombat, 21h

Kék Acél. La Tigra. Magnum... Egy arc, amely elég erős ahhoz, hogy megállítson egy kínai dobócsillagot a levegőben, és keresztezze egy gonosz géniusz világuralmi terveit. Csak egyetlen férfimodell van, aki képes ilyen szépséget és erőt felmutatni egy csücsörrel... ő Derek Zoolander. Amikor utoljára láttuk Derek-et, és szintén modell barátját, Hansel-t, épp a Zoolander Központ Gyerekeknek, Akik Nem Tudnak Olvasni Jól, És Más Dolgokat Is Meg Akarnak Tanulni Jól égisze alatt jótékonykodtak, és Mugatu rács mögé került. Ám a Központot váratlan katasztrófa sújtja, és a duó visszavonulásra kényszerül, távol a világtól. Meg sem látszó 15 évvel később Derek és Hansel még mindig egymástól és a világtól távol, elvonultan él. Amikor mindketten különleges meghívást kapnak egy nagyszabású divatrendezvényre az ősi és rejtélyes városba, Rómába, nem tudnak ellenállni a csábításnak, hogy visszatérjenek a civilizációba, és ismét régi dicsfényükben ragyogjanak. Rómába érkezve Derek és Hansel bizarr és különc divattervezőket ismernek meg, akik egy új divatbirodalom fejei. Derek-ék hamar ráébrednek, hogy a divatvilág drasztikusan megváltozott, és visszadobta őket a reflektorfénybe - de meglehetősen kínosan. Miközben kétségbeesetten próbálnak kiigazodni a blogolás, vlogolás és antidivat-divat új világában, mellesleg megpróbálnak megakadályozni egy halálos összeesküvést, amely elpusztítaná magát a divatot...

 

Poseidon - VIASAT3, július 27. szombat, 21h

Dylan Jones (Josh Lucas) és Robert Ramsey (Kurt Russell) sose lennének jó barátok, egy katasztrófa azonban összehozza őket. Amikor egy viharban váratlanul felborul a luxus óceánjáró, melynek a fedélzetén utaznak, minden megváltozik. A hajótestbe szorult levegőnek köszönhetően néhány utassal és a személyzet néhány tagjával együtt életben maradnak. De reménytelen helyzetben vannak. Csak akkor élhetik túl a katasztrófát, ha összefognak, és a felfordult hajótestben sikerül a vízfelszín fölé jutniuk.

 

A briliáns csel - Prime, július 27. szombat, 21h

Thom, az ifjú zseni nem találja a számára megfelelő munkát, annak ellenére, hogy óriáscégek csábítóbbnál csábítóbb ajánlatokkal bombázzák. A fiún elnehezedni látszik apja nyomása is, amikor is egy váratlan, titokzatos üzenet érkezik a telefonjára, amely egy olyan munkával kecsegtet, ami rögtön felkelti az ifjú Thom figyelmét. A titokzatos megkeresés egy kincsvadász csapattól érkezik, akik arra vállalkoznak, hogy a Spanyol Központi Bankot kirabolva szerezzenek meg egy nagyon értékes műtárgyat. A feladat azonban nehezebb, mint amilyennek az elsőre tűnik, ugyanis nem elég, hogy az épület biztonsági főnöke mindenre elszánt, de a széf egy titokzatos mérnöki csoda eredménye, ráadásul a csapatnak a foci vb okozta káoszban kell kirabolnia azt.

 

Éjfélkor Párizsban - DUNA Televízió, július 27. szombat, 21.50h

Az Éjfélkor Párizsban kockáin be-benéznek sztárok, ki hosszabb (Marion Cotillard) ki rövidebb (Adrien Brody) ideig, mert hát Woody Allennel mindenki nagy örömmel dolgozik együtt, akkor is, ha limonádé bohózatot forgat. Gil és Inez jegyesek, akik üzleti okokból Párizsba látogatnak. Időközben kiderül, hogy a pár nem egészen egymáshoz való. Gil esetleg Párizsban szeretne élni, és komoly íróvá válni, míg Ineznél ez szóba sem jöhet. Gil szeret esőben sétálni, míg Inez nem. A történetben a fordulatot az hozza, hogy Gil felfedezi, hogy pontban éjfélkor Párizs egy bizonyos pontján egy fiákerbe szállva időutazásban vehet reszt, amely visszaröpíti az általa kedvelt 1920-as évekbe.

 

A könyvelő - Film+, július 27. szombat, 22h

Chris Wolff (Ben Affleck) a világ egyik legjobb könyvelője, és a leghallgatagabb is. Amikor egy nagy, robotokat tervező gyár könyvelésében furcsa hibák tűnnek fel, hozzá fordulnak. A cég egyik munkatársa, Dana (Anna Kendrick) segítségével hamar megtalálja az okot, ám időközben egy hidegvérű bérgyilkos, Brax (Jon Bernthal) kezd vadászni rájuk. A védtelennek látszó Chris azonban tartogat egy-két meglepetést, és néhány közülük halálos.

 

Ne szórakozz Zohannal - RTL, július 27. szombat, 22.15h

Zohan (Adam Sandler), a Moszad legjobb ügynöke szíve mélyén mindig is fodrász szeretett volna lenni. Ezért ősellenségével, a Fantommal (John Turturro) vívott harc során megragadja az alkalmat, és eljátssza a saját halálát, hogy fodrásznak állhasson New Yorkban a gyönyörű Dalia elegáns fodrász szalonjában. Látszólag minden a tervek szerint alakul, csakhogy lebukik, és hamarosan egyértelművé válik, hogy csakis Zohan káprázatos hajformázási technikái menthetik meg a világot.

 

Csekély esély - SuperTV2, július 27. szombat, 22.25h

Az sors útjai totálisan kifürkészhetetlenek. Charlotte (Charlize Theron) gyönyörű, szuperintelligens, befolyásos nő, nem mellesleg az Amerikai Egyesült Államok külügyminisztere. Fred (Seth Rogen) tehetséges újságíró, egy nagyra nőtt gyerek, aki susogós szerkójában élvezi az élet örömeit. Kettejükben az égvilágon semmi közös nincs… kivéve, hogy a 16 éves Charlotte egyszer vigyázott a kiskamasz Fredre, aki persze egyből belezúgott a szőke hercegnőbe. És akkor sok-sok év után a férfi és a nő találkozik. A férfi legerősebb fegyverével, a humorával letaglózza a nőt, aki egyből fel is veszi a stábjába szövegírónak. Pár közösen átbeszélt szónoklattal később a két teljesen különböző ember között – döbbenet a köbön – felizzik az a bizonyos szikra, és egy világot átívelő románc veszi kezdetét lopott csókokkal, diplomatabálokkal, rivaldafénnyel, elnöki jelöléssel és egy kis drogos beütéssel. Mert bármennyire csekély az esély, a lehetetlen néha tényleg valóra válik…

 

Elemi ösztön 2. - Film Mánia, július 27. szombat, 22.55h

Dögös sportkocsi repeszt az éjszakában, majd a folyóba zuhan. Catherine Trammel (Sharon Stone) vizesen ugyan, de épp bőrrel megússza a balesetet. Különös viselkedése miatt a korábban már gyilkossággal megvádolt írónőt Michael Glass (David Morissey), a neves pszichiáter hallgatja ki. A szakvélemény: kockázatfüggőség. Nagy befolyásának köszönhetően persze Catherine-t ismét felmentik a gyilkossági vád alól, ám Catherine jelentkezik Glass magánrendelőjében. Glass számára nem kétséges, újabb játszma vette kezdetét.

 

Hajsza élő adásban - Mozi+, július 27. szombat, 22.55h

Frank Penny, a kegyvesztett zsaru megváltási misszióra indul, hogy megtalálja a rendőrfőnök elrabolt lányát. Mivel a lány túlélési esélyei egyre kisebbek, Penny végzetes hibát követ el, amikor megöli az emberrablót, minimálisra csökkentve ezzel az esélyét, hogy a lány nyomára bukkanjon. Pennynek szüksége van az ambiciózus újságíró, Ava segítségére, aki élőben közvetíti a keresést. Ám elszabadul a pokol, amikor felbukkan a halott emberrabló testvére, aki véres bosszút esküdött a zsaru ellen.

 

Vaklárma - RTL HÁROM, július 27. szombat, 23h

Dave (Gene Wilder) és Wally (Richard Pryor) furcsa páros. Dave süket és újságos, Wally viszont vak és szerencsejátékos valamint Dave alkalmazottja. Amikor az újságos standnál lelőnek egy bukmékert, ők lesznek az első számú gyanúsítottak. Mivel a süket Dave háttal állt az eseményeknek, a vak Wally viszont csak arról tud beszámolni, amit hallott, ketten együttesen is csak csekély információval tudnak szolgálni. Dave látott egy lábat, Wally pedig egy Shalimar nevű parfüm illatát érzi. Kiderül, hogy az áldozatnál volt egy pénzérme, amelyet beledobott Dave borravalós dobozába, amelyet most Wally cipel magával. És ebben az érmében egy olyan mikrocsip van elrejtve, amelyre sokaknak fáj a foga.

 

Víkend - Magyar Mozi TV, július 27. szombat, 23h

Három jómódú, sikeres, boldog ember együtt indul Erdélybe, hogy egy kis hegyi faluban vadászattal töltsék a hétvégét. István (Lengyel Tamás) a milliomos építési vállalkozó, Márta (Gryllus Dorka) az ügyvédje és László (Simon Kornél) az ügyvédnő férje könnyed, békés, boldog napokra számít. De tévednek. Egy baleset során meghal egy falubeli férfi. A látszólagos nyugalom gyorsan semmivé foszlik. Fokozatosan kiderül, hogy mind a három vendégnek megvan a maga titkos terve: a múltjukban rejlő titkok a szövetségesekből ellenséget, az ellenségekből talán újra szövetségest csinálnak. Az isten háta mögött, a Kárpátok sziklái között elszabadulnak a vad, ősi ösztönök _ és mindenki csak magára számíthat.

 

Torrente 4. - AMC, július 27. szombat, 23h

Torrente elvállal egy ügyet, amely balul sül el, sőt rács mögé kerül olyan bűnért, amit el sem követett. A börtönben egyetlen cél lebeg a szeme előtt, hogy mielőbb tisztára mossa a nevét, és bosszút álljon azon, aki oda juttatta. Ehhez azonban először is ki kell jutnia onnan. Ehhez sajátos tervet eszel ki, amihez az egyik kedvenc filmje, a Menekülés a győzelembe ötletét használja fel: focimeccset szervez a rabok és a börtönőrök között. Ha nehezen is, de sikerül megszöknie, és megkezdi bosszúhadjáratát.

 

A tégla - VIASAT3, július 27. szombat, 23h

Billy Costigan (Leonardo DiCaprio), a fiatal rendőr beépül Frank Costello (Jack Nicholson) maffiavezér szervezetébe. Miközben Billy azon dolgozik, hogy elnyerje Costello bizalmát, egy másik fiatal rendőr, Colin Sullivan (Matt Damon) is beépül, miután kiderül, hogy a maffia túlságosan is jól értesült a rendőrség akcióiról. Úgy tűnik, a rendőrök között is van egy tégla.

 

22 lövés - Filmcafe, július 27. szombat, 23h

"Marseille. Maffia. Revans. Az elmúlt három évben már visszavonultan, békésen él a hírhedt gengszter, Charly Mattei (Jean Reno). Végleg feladta törvényen kívüli életét, mindene a családja, felesége és két gyermeke, nekik szenteli életét. Azonban egy hideg téli reggelen minden megváltozik. Szörnyű mészárlás vár rá, hagyják meghalni Marseille régi kikötőjének parkolóházában, 22 golyóval a testében. Esélye az életre nulla, de ő mégis kitart, túléli. Halhatatlan. És hogy ezután mi következik? És mindehhez mi köze régi gyerekkori barátjának? A filmet a marseille-i maffia világának egy 1977-es igaz története inspirálta."

 

A gépész - Paramount Network, július 27. szombat, 23.15h

Trevor Reznik egy éve nem aludt már rendesen. Álmatlansága azonban nem szokványos inszomnia, hiszen folyamatos ébrenléte nem más, mint szakadatlan rémálmok sora, melyekben megdöbbentő paranoiák, bűnök, szorongások kísértik.