Itt vannak a legjobb filmek szombat estére

Nosztalgiázz a tévé előtt régi filmklasszikusokkal!

A bájkeverő - RTL HÁROM, december 16. szombat, 18.45h

Édes Istenem! Kívánj tőlem bármit, csak add nekem Alison kezét! _ sóhajt fel Elliot Richards (Brendan Fraser ), és fohásza menten meghallgatásra talál. Csakhogy nem az égi hatalmaknál. Az ördög pokoli humorral megáldott, káprázatos nő (Elizabeth Hurley) alakjában jelenik meg előtte, és egyezséget ajánl a jó szándékú, de együgyű műszaki tanácsadónak, aki halálosan és reménytelenül szerelmes kolléganőjébe, Alison Gardnerbe (Frances O'Connor). Teljesíti Elliot hét kívánságát, cserébe pedig a lelkét kéri. A férfi élete már-már zátonyra futott volna, így aztán nem sokat habozik a döntéssel, igent mond az ördögnek. Elsőként vagyont, hatalmat kér, mindenekfölött pedig Alisont. Reggel felkelve egy kolumbiai drogbáró bőrében találja magát...

 

Ünneprontók ünnepe - RTL KETTŐ, december 16. szombat, 19.25h

A két szélhámos jó barát, John (Owen Wilson) és Jeremy (Vince Vaughn) munkaidőben válóperre készülő házastársakat békítenek, szabadidejükben pedig esküvőkre járnak, hogy nőt fogjanak. A lányok tapadnak, a pezsgő isteni, és sosem kell a második randira készülni. De aki a tűzzel játszik, az megégeti magát. Márpedig Johnt elönti a forróság, amikor Cleary szenátor lányának az esküvőjén megpillantja álmai nőjét. Claire (Rachel McAdams) szintén a szenátor lánya, és hamarosan az ő fejét is beköti Sack Lodge (Bradley Cooper), a nagyvárosi tapló. Nincs mese, a nászt bármi áron is, de meg kell akadályozni!

 

Pókember - Hazatérés - Film+, december 16. szombat, 20.15h

Az elsőre átlagosnak látszó Peter Parker (Tom Holland) kezd belerázódni szuperhős alteregójába, és megpróbálja bebizonyítani Tony Starknak (Robert Downey Jr.), hogy több mint a gimis Pókember a szomszédból. Hamarosan lehetősége nyílik rá, ugyanis felbukkan egy új típusú gonosztevő, Keselyű (Michael Keaton), aki velejéig romlott tervével veszélyt jelent mindenkire, aki Peter számára fontos.

 

Kincs, ami nincs - RTL HÁROM, december 16. szombat, 20.45h

Alan (Terence Hill) kincset akar, mégpedig mindenáron. Óriási szerencséjére talál egy térképet, amely egy közeli szigeten kincset jelöl. De hogyan jusson oda? Elrejtőzik Charlie (Bud Spencer), a kalandor hajóján, és becsapva az iránytűt, a sziget felé irányítja a hajót. Charlie-nak persze az egyszemélyes hajón nem nehéz megtalálni a potyautast, ám hamarosan mindketten a vízben kötnek ki. Charlie legnagyobb bánatára kénytelenek kiúszni a szigetre, ahol összebarátkoznak a sziget lakóival, a barátságos és vidám királynővel és csinos lányaival, akik elvezetik őket a térképen jelzett helyre. A baj csak az, hogy "a mesés kincset" Kamasuka (John Fujioka), a második világháború óta ottfelejtett szamuráj őrzi...

 

Schindler listája - Prime, december 16. szombat, 21h

Egyetlen ember is képes lehet arra, hogy a körülmények ellenére megváltoztassa a dolgok menetét. A mondás igazát mi sem bizonyítja jobban, mint Oskar Schindler története. Steven Spielberg nem sokkal a megjelenése után elolvasta az ausztrál Thomas Keneally regényét, mégis 10 évnek kellett eltelnie, hogy elég érettnek tartsa magát a Schindler listája filmre vitelére.A film főhőse, Oskar Schindler született üzletember és szerencsejátékos. A második világháború legelején elkerül a megszállt Lengyelországba és azonnal megérzi, milyen hatalmas üzleti lehetőségek nyílhatnak meg előtte. Baráti kapcsolatok és némi ügyeskedés révén megszerez magának egy gyárat _ a Deutsche Emailware Fabrikot _ és nem győz eleget tenni a beözönlő megrendeléseknek. Könyvelője, Itzhak Stern rábeszéli arra, hogy minél nagyobb számban foglalkoztasson zsidókat, így nemcsak olcsó munkaerőt talál magának, hanem segíthet a koncentrációs táborokban szenvedő embereken. A gyár hamarosan a zsidók egyetlen menedéke lesz. 1944-ben a nácik az Endlösung, azaz a zsidókérdés végső megoldása jegyében bezáratják a helybéli táborokat, és a rabokat Auschwitzba és Treblinkába, vagyis a biztos halálba akarják küldeni.Schindlernek gyorsan lépnie kell, ha meg akarja menteni a munkásait. Némi korrupció árán rábeszéli a német hatóságokat, hogy a termelés szempontjából nélkülözhetetlen munkásokkal együtt a gyárat áttelepíthesse a cseh-lengyel határra, Brinnlitzbe. Ekkor készül el az 1100 nevet tartalmazó lista, amelynek résztvevői kalandos úton, de megmenekülnek a krematóriumokból. Brinnlitzben Schindler gondoskodik arról, hogy a gyár fennállásának 7 hónapja alatt semmi olyasmit ne állítson elő, amelyet a németek hadicélokra tudnának használni. 1945. május 7-én, amikor a tábor lakói megtudják, hogy a németek kapituláltak, és abban is biztosak, hogy az oroszok pillanatokon belül elérik Brinnlitzet, Schindler elbúcsúzik védenceitől. Magára hagyja őket, mert tudja, jobb, ha az amerikaiak kezére adja magát...

 

Ocean's 8 - Az évszázad átverése - VIASAT3, december 16. szombat, 21h

Danny Ocean nagy volt, de nem elég nagy. Háromszor is összegyűjtötte kora legmenőbb bűnözőit, és nagy zsákmánnyal távozott… de van, aki még nála is ravaszabb, bátrabb és vonzóbb: a húga, Debbie. Debbie Ocean (Sandra Bullock) tudja, mitől döglik a légy. Sosem fél és sosem hagyja cserben a humora. Ráadásul ravaszabb bármelyik férfinál. Legújabb célpontja az évente megrendezésre kerülő, az ország összes milliomosa, sznobja és szélhámosa számára kihagyhatatlan nagy esemény, a New York-i Met Gala – amelyen történetesen egy hűtlen expasija (Richard Armitage) is részt vesz. De egy ilyen nagy buli végrehajtásához szüksége van a tökéletes csapatra, így aztán nekiáll, hogy összeszedje a legjobbakat. Jön a bűn legvonzóbb válogatottja: Lou, Rose, Daphne, Kluger, Nine Ball, Tammy, Amita és Constance. Vagyis Cate Blanchett, Helena Bonham Carter, Anne Hathaway, Rihanna, Mindy Kaling, Sarah Paulson és Awkwafina.

 

Magas szőke férfi felemás cipőben - Film Mánia, december 16. szombat, 21h

A titkosszolgálat főnőke meg akar szabadulni egy beosztottjától, aki a tisztségére pályázik. Ezért azt állítja az ártatlan muzsikusról, Francoisról, hogy ellenséges sztárügynök, és ráuszítja kollégáit. Francois persze mit sem sejt az egészből, s egy holdkóros biztonságával botladozik a zűrzavaros helyzetek forgatagában. Valahogy mindig sikerül kikeverednie minden veszedelemből, míg üldözői halomra gyilkolják egymást. Sőt még a szép kémnő, Christine is beleszeret.

 

Hogyan rohanj a veszTEDbe - Filmcafe, december 16. szombat, 21h

Seth MacFarlane (Ted) a rendezője, producere, társszerzője ennek az új vígjátéknak, valamint ő alakítja Albertet, a gyáva birkatenyésztő farmert. Miután Albert kihátrál egy pisztolypárbajból, szeszélyes barátnője elhagyja őt egy másik férfiért. Amikor egy titokzatos, gyönyörű nő lovagol be a városba, segít hősünknek megtalálni a bátorságát, és közben egymásba szeretnek. Ám amikor a nő férje, a hírhedt bandita bosszúszomjasan megérkezik, a farmernek próbára kell tennie újdonsült bátorságát.

 

A lány a vonaton - RTL KETTŐ, december 16. szombat, 22h

Az alkoholproblémákkal küzdő Rachel (Emily Blunt) vonattal ingázik, és naponta kétszer elhalad a régi háza előtt. A ház előtt, ahol a volt férje, Tom (Justin Theraux) az új feleségével, Annával (Rebecca Ferguson) és nemrég született gyermekükkel lakik. Rachel képtelen elengedni a múltat, és egy fiatal párról talál ki történeteket, akiket a vonatról figyel meg. A nő elképzelése szerint Megan (Haley Bennett) és Scott (Luke Ewans) élete tökéletes. Ám egy nap megdöbbentő dolgot lát a vonat ablakából, ami mélységes haraggal tölti el. Elhatározza, hogy felfedi az igazságot, ám arra nem számít, hogy olyan hátborzongató gyilkossági ügybe keveredik, aminek ő lesz az első számú gyanúsítottja.

 

A cápa - RTL HÁROM, december 16. szombat, 23h

Az idillikus turistaparadicsomban elszabadul a pokol, amikor az új seriff, Martin Brody (Roy Scheider) felfedezi egy cápatámadás áldozatának a maradványait. A pánik akkor tör ki, amikor egy fiatal fiú esik áldozatul, és az anya vérdíjat tűz ki a cápára. Az egyre sűrűsödő támadások után Brody egy helyi halász, Quint (Robert Shaw) és a szakértő Matt Hooper (Richard Dreyfuss) társaságában indul vadászni a nagy fehér cápára.

 

Mad Max – A harag útja - Film+, december 16. szombat, 23h

A katasztrófa olyan régen volt, hogy már alig akad, aki emlékezne rá. Az emberiség egykori dicsőségének nyoma sincs, a Föld egyetlen hatalmas sivatag. A kevés életben maradt kíméletlen ragadozóvá vált, és bármire képes, csak hogy egy nappal tovább éljen. De akadnak még olyanok, akik rendbe hozhatnák azt, ami úgy tűnik, visszavonhatatlanul elromlott. Az egyikük Max (Tom Hardy), a hallgatag, harcos férfi, aki elvesztette a családját. A másik Furiosa (Charlize Theron), a harcosnő, aki hiszi, hogy túlélésének záloga az, ha eljut a sivatagon túlra, ahol a gyerekkorát töltötte.

 

A spártai - Filmcafe, december 16. szombat, 23.10h

Robert Scott (Val Kilmer) különleges ügynök küldetése, hogy megtalálja az elnök elrabolt lányát, mielőtt a dolog kipattanna és a sajtó tudomására jutna. Ezúttal a szövetségiek és a CIA együttműködésével Scott felderít egy bűnszövetkezetet, ami prostitúcióra kényszeríti az elrabolt lányokat és aminek köze lehet az elnök lányához is. Scott rájön, hogy az eset csak az első nyoma egy életveszélyes összeesküvésnek, aminek a szálai a legfelsőbb szintekre vezetnek.

 

True Lies – Két tűz között - TV2, december 16. szombat, 23.25h

A neve Tasker, Harry Tasker. Hat nyelven beszél, és mind egyszemélyes hadseregként, mind tangótáncosként roppant hatékony, miközben a nagyon-nagyon titkos Omega csoportnak dolgozik. A True Lies úgy indul, mint egy tipikus 007-es film: bepillantást nyerünk Tasker ügynök hétköznapjaiba. Egy fegyverkereskedők rendezte estélyen először tökéletes, simulékony modorával elvegyül a vendégek között, átgázol néhány női szíven, megfejt egy-két számítógépes kódot, összetöri pár dobermann fejét, majd elegáns menekülése közben hadseregnyi biztonsági őrt hatástalanít...

 

Taxisofőr - Paramount Network, december 16. szombat, 23.25h

Egy elidegenedett, sérült, magányos férfi téveszmék irányította bosszúhadjáratba kezd a manhattani éjszakában.

 

Picasso bandája - DUNA Televízió, december 16. szombat, 23.40h

Az egész világ felkapta a fejét a hihetetlen hírre 1911-ben. A párizsi Louvre-ból megmagyarázhatatlan körülmények között ellopták Leonardo da Vinci festményét, a Mona Lisát. A kiterjedt nyomozás végül eredményre vezet, a rendőrség letartóztatja a képrablással gyanúsított Pablo Picassót és Guillaume Apollinaire-t. Vajon fatális félreértésről van szó, vagy tényleg egy bűnbanda tagjait leplezték le? A városban ugyanis elterjedt a hír, hogy egy nemzetközi bűnbanda készül megtámadni az összes francia múzeumot.

 

A WikiLeaks-botrány - AXN, december 16. szombat, 23.40h

Julian Assange (Benedict Cumberbatch) és barátja (Daniel Brühl) elhatározzák, hogy górcső alá veszik a hatalmat gyakorlók kétes tevékenységeit. Filléres büdzséből létrehozzák a WikiLeaks weboldalt, mely lehetővé teszi, hogy név nélkül bárki publikálhasson olyan bizalmas adatokat, melyek az állami bűnözésre irányítják a figyelmet. Publikációikkal globális diplomáciai viharokat okoznak. Munkakapcsolatuk és barátságuk azonban megroppan, amikor birtokukba kerülnek az amerikai titkosszolgálat legnagyobb diszkrécióval kezelt dokumentumai.