Itt vannak a legjobb filmek szombat estére

Szusszanj egy kicsit a tévé előtt, hogy holnap pihenten kezdd a karácsonyt!

A hobbit - Az öt sereg csatája - SuperTV2, december 23. szombat, 18h

Zsákos Bilbo és barátai visszahódították otthonukat Smaugtól. A dühös sárkány bosszúból rátámad Tóvárosra. A visszaszerzett kincsektől megrészegült Tölgypajzsos Thorin elárulja a barátait. Eközben Szauron szörnyű tervet forral: orkok seregét indítja útnak a Magányos Hegy ellen. A törpék, tündék és az emberek hamarosan választás elé kerülnek: összefognak vagy elpusztulnak. Bilbo az öt sereg gigászi csatája közepén találja magát, ahol Középfölde sorsa forog kockán.

 

Az elveszett frigyláda fosztogatói - Moziverzum, december 23. szombat, 18.30h

Indiana Jones élete egyik felében jólszituált régészprofesszor, aki félszegen ácsorogva a katedrán, szemlesütve fogadja egyetemi tanítványai rajongását. A másik felében viszont magányos hős, oldalán univerzális lasszóval és pisztolyokkal, s aki semmilyen kalandtól nem riad vissza, hogy megszerezzen egy-egy értékes műkincset a múzeumának. A németek Adolf Hitler parancsára hatalmas ásatásokba kezdenek Kairó közelében, hogy megkeressék az eltűnt Frigyládát, azaz a Biblia egyik legendás ereklyéjét. Ez az a láda, amelyben a zsidók több ezer évvel ezelőtt elhelyezték Mózes kőtábláit a Tízparancsolattal. A mítosz szerint pedig, aki a ládát birtokolja, legyőzhetetlenné válik...

 

A bakancslista - Film+, december 23. szombat, 18.40h

A bakancslista azon dolgok sora, amelyeket az ember meg akar tenni az életben, mielőtt feldobná a bakancsot. Carter Chambers (Morgan Freeman) is kénytelen összeírni, amikor kórházba kerül. A milliárdos Edward Cole-t (Jack Nicholson), akit csakis a pénzcsinálás érdekel, szintén kénytelen szembenézni a véggel, és osztozni a kórházi szobán Carterrel. A két, egymástól teljesen különböző ember elhatározza, hogy hátralevő idejükben végrehajtják mindazt, amiről álmodoztak.

 

Gyakornokok - Filmcafe, december 23. szombat, 21h

Vannak emberek, akik bármit rá tudnak sózni embertársaikra. Nick (Owen Wilson) és Billy (Vince Vaughn) született kereskedők: bájosak, jó fejek, hazudósak: mindent eladnak ám a cég, amelynek dolgoznak, csődbe megy, és ők elvesztik az állásukat. Kénytelenek új életet kezdeni, csak fogalmuk sincs, merre induljanak. Míg végül néhány szerencsétlen véletlen és még szerencsétlenebb próbálkozás után a Google gyakornokai lesznek. Nem ismerik ki magukat a digitális világban, azt sem tudják, mi az a posztolás és mit jelent az, hogy LOL. Húszévesekkel kell megküzdeniük az új állásért _ de ők bármire hajlandóak, és majdnem mindenre képesek: a régi gárda nem adja meg magát.

 

Focus - A látszat csal - VIASAT3, december 23. szombat, 21h

A mesternek tanítvány kell. Nicky (Will Smith) szélhámosok között nőtt fel, és a szélhámosok királya lett: de ő is utódra, vagy legalább egy tanítványra vágyik. A szárnyai alá vett ifjú csaló (Margot Robbie) igazi tehetség, mégis bajt okoz: a mester beleszeret. Márpedig ebben a szakmában az ilyesmi tilos _ lebukás lehet a vége. Amikor néhány év múlva találkoznak, már egyforma esélyekkel indulnak életük nagy fogásáért: egy spanyol aranyifjút (Rodrigo Santoro) próbálnak kiforgatni a vagyonából. Ám a szakma és az érzelmeik végleg összekeverednek, amikor kiderül, hogy más jelentkező is van a pénzre és a csinos szélhámosnő kegyeire is.

 

Tökéletes hang - AMC, december 23. szombat, 21h

Beca az a fajta lány, aki inkább hallgatja azt, ami a fejhallgatójából jön, mint azt, ami belőled. Amikor megérkezik a főiskolára, világos lesz számára, hogy egyik klikkbe sem passzol bele, ám mégis beleerőltetik egybe, amit magától sosem választott volna: a vagány csajok, a cuki csajok és a fura csajok közé, akiknek egyetlen közös témája az, hogy mennyire szólnak jól, amikor együtt énekelnek ebben a fergeteges új vígjátékban. Beca kiragadja az acapella énekcsoportot az unalomig ismert standardok és tökéletes harmóniák világából, és új mixekbe rángatja bele őket, miközben élet-halál harcot folytatnak az érvényesülésért a főiskolás énekcsoportok könyörtelen világában. Ez vagy a legdögösebb dolog lesz, amit valaha csináltak, vagy a legőrültebb, de leginkább mindkettő.

 

Rómeó és Júlia - M5, december 23. szombat, 21h

William Shakespeare halhatatlan remekművének talán az egyik legsikeresebb és legszebb feldolgozása Franco Zeffirelli filmje. Eredeti helyszínen, Veronában forgatták. A Rómeót és Júliát alakító színészek korukat meghazudtoló hitelességgel és mély átéléssel alakítják a tragikus sorsú szerelmeseket. Ebben a filmben minden együtt van, amit csak elvárhatunk. A díszletek és jelmezek varázslatos reneszánsz hangulatot varázsolnak elénk, míg Nino Rota szép dallamai elandalítanak.

Amerikai pite 2. - Prime, december 23. szombat, 21h

A második részben újra együtt a díszes társaság, immáron túl a középiskolán és túl a férfivá avató élményeken. Ám a tapasztalatokból sosem elég, így a pitével bensőséges viszonyt ápoló Jim, a lovagias Oz, a titkon még mindig Vicky-ért epekedő Kevin, a hormonálisan túlvezérelt Stifler és a Stifler mamájára specializálódó Finch úgy dönt: a nyári vakáció idejére házat bérelnek a tengerparton, és parti-zónává alakítják a parti zónát. És valóban: buli ér bulit, kaland követ kalandot. Oz szeretné megismerni a telefon-szex gyönyöreit az épp Európában tanuló Heather-rel, ám valami mindig megzavarja a virtuális hancúrt. Az örök különc Finch, Stifler mamáját várja, Stifler a szomszéd lányokat szeretné behatóbban megismerni, Jim pedig látogatást tesz a zenetáborban, hogy nem éppen zenei jellegű leckéket vegyen Michelle-től, mielőtt megérkezik bohém buli-tanyájukra Nadia, a cseh bombázó. Mit mondjunk még? Ezt a pitét is mindenki kajálni fogja!

 

Sonic, a sündisznó - Moziverzum, december 23. szombat, 21h

Sonic, a sündisznó véletlenül hihetetlen erő birtokosa lesz, amit ő maga sem ért teljesen. Saját védelme érdekében a Földön rejtőzik el, és egyetlen szabályt kell betartania: nem szabad, hogy a világ tudomást szerezzen a létezéséről. Ám ez nem könnyű feladat egy 15 évesnek, főleg ha az a 15 éves Sonic képességeivel és habitusával van megáldva. Így aztán nem kell hozzá sok, hogy felfedezze őt Tom, a szarkasztikus, ám áldott jószívű kisvárosi zsaru. Ők ketten összeállnak, és hihetetlenül akciódús kalandokba keverednek, miközben átszelik a fél világot úgy, hogy üldözik őket a mániákus Dr. Robotnyik és robotszerkentyűi.

 

Másnaposok 3. - RTL, december 23. szombat, 21.10h

Marshall (John Goodman), azaz a Főnök elrabolja a Farkasfalkát, és arra kényszeríti őket, hogy szerezzék vissza a 21 millió dollárnyi aranyat, amit Mr. Chow (Ken Jeong) ellopott tőle. A négy jó barát, Phil (Bradley Cooper), Stu (Ed Helms), Alan (Zach Galifianakis) és Doug (Justin Bartha) újra pácban vannak. Meg kell találniuk Chow-t, akivel Alan meleg hangvételű levelezést folytatott a börtönből. Hamarosan meg is találják a fickót, ám a katasztrófa elkerülhetetlen. Alan ugyanis hónapok óta nem szedi a gyógyszereit.

 

Igazából szerelem - TV2, december 23. szombat, 21.15h

Kacajra fakaszt, feldúl mindent, szíveket tör össze, elkötelez, döntésre kényszerít, felszabadítja a szellemet, túlkapásokat eredményez, kockázatra késztet _ mámorító, izgalmas, meghökkentő, váratlan, kellemetlen, felfoghatatlan, bárdolatlan, páratlan. A szerelem tényleg körülvesz minket…Az új, agglegény miniszterelnöktől kezdve, aki azonnal belezúg a személyzet egyik üdítően valóságos tagjába, amint belépett a Downing Street 10-be, az íróig, aki Dél-Franciaországba menekül újfent összetört szívét ápolgatni, és szerelemre lel egy tóban. A jómódú férjes asszonytól, aki arra gyanakszik, hogy a férje félrelép, az újdonsült menyasszonyig, aki férje legjobb barátjának távolságtartását érti félre. Az iskolásfiútól, aki a suli legmegközelíthetetlenebb lányának figyelmét szeretné felhívni magára, az özvegy nevelőapáig, aki megpróbál kapcsolatba kerülni a fiúval, akit hirtelen alig ismer. A szerelemtől epedő menedzsertől, aki szerencsét próbál vágyának régóta dédelgetett, ki nem mondott tárgyával az irodában, a korosodó, "már láttam mindent, de kevésre emlékszem" rock-sztárig, aki pályája alkonyán a saját meg nem alkuvó módján akar visszatérni a színre. A szerelem, ez az egyenlő esélyekkel kecsegtető bajkeverő mindenkinek zűrzavart hoz! Ezek a londoni életek és szerelmek találkoznak, keverednek össze és tetőznek be Szenteste _ újra és újra és újra _ romantikus, fergeteges és keserédes következményekkel mindenki számára, aki elég szerencsés (vagy szerencsétlen) ahhoz, hogy a szerelem bűvöletébe essen...

 

Az utolsó arisztokrata - Duna Televízió, december 23. szombat, 22.05h

Frank Kostka, nemesi leszármazottat nagy öröm éri, amikor kiderül, hogy sikerül visszaszereznie családja régi birtokát, a kostkai kastélyt. Csakhogy amikor családjával megérkezik oda, rájön, hogy a hagyaték sokkal több gonddal, mint örömmel jár. De mivel ígéretet tett őseinek, hogy megőrzi a családi vagyont ezért mindent elkövet, hogy a lehető legjobbat hozza ki a váratlan helyzetből.

 

Farkas - AMC, december 23. szombat, 23h

Will Randall egy könyvkiadó szerkesztője üzleti útjáról hazafelé tartva véletlenül elgázol egy farkast. Mikor kiszáll, hogy megnézze, mi történt, az állat megharapja, és ezzel drámai változás következik be a férfi életében. Érzékei élesebbé válnak, ereje megsokszorozódik, és éjszakánként különös szenvedély keríti hatalmába: magányos sétákra indul New York utcáin, melyekről később csak homályos emlékei maradnak. Lassanként a fenevad teljesen a hatalmába keríti, és a biztos pusztulás várna a farkasemberre, ha nem találna rá egy asszony szerelmére, aki minden körülmények között kitart mellette...

 

Életfogytig - Moziverzum, december 23. szombat, 23h

New York City, 1932. Ray Gibson piti kis zsebtolvaj terjedelmes szóvirágok árán épp most jutott be egy elegáns éjszakai mulatóba, ahol kiszúrja magának aznap esti első áldozatát, a mit sem sejtő Claude Banks-t. Claude, a törtető bankpénztáros, aki egy hölgy társaságában szórakozni indult a városi éjszakába, nem is gyanítja, hogy pár órával később _ ha nem akarja a folyó mélyén végezni betoncsizmában _ egy rizikós szeszcsempész melót lesz kénytelen elvállalni Ray-jel együtt közösen. Ez azonban események olyan láncolatát indítja el, melynek végén szertefoszlanak álmaik a hajszálcsíkos öltönyös életről, helyette meglehetősen hosszú ideig csak a csíkos rabruhára van kilátásuk...A két szerencsétlen flótás lassan rájön, hogy fölösleges egymást marniuk, inkább össze kellene fogniuk, hogy együtt szökjenek vissza a külvilágba. Bár mindig lebuknak, és az idő múlik, de soha sem veszítik el a reményt, hogy akárhogyan is, de egy napon még szabad emberként fognak kisétálni a börtönfalak közül. A két káprázatos komikus életre szóló kalandjai egyszerre izgalmasak, mulatságosak és meghatóak…

 

2 kaliber - Film+, december 23. szombat, 23h

Bobby, a DEA beépített ügynöke (Denzel Washington) kihasználja társa, Stig (Mark Wahlberg) ötletét, és kirabolják a maffiafőnök, Greco (Edward James Olmos) bankját, hogy bizonyítékokat találjanak a pénzmosásra. A rablás során azonban a vártnál sokkal több pénzt foglalnak le, és nemcsak Grecót haragítják magukra, hanem a CIA korrupt vezetőit is. A meglepetéseknek azonban még nincs vége, Stig ugyanis valójában a haditengerészeti hírszerzés ügynöke, aki a negyvenmillió dolláros zsákmány miatt hamarosan saját felettesei célpontjává válik, akárcsak Bobby. A két ügynök kénytelen összefogni a túlélés érdekében.

 

Rémálmok sikátora - Prime, december 23. szombat, 23.15h

Stanton Carlisle, miután gyilkosság miatt menekülni kényszerül, egy vándorcirkusznál talál új otthonra. A férfi hamar beilleszkedik a sokszínű társaságba, ahol, miután kitanulja a mentalizmus csínját-bínját, útra kel újdonsült társával és szerelmével, Molly-val. A páros rövid idő alatt virágzó üzletet csinál, de mikor egy titokzatos pszichiáter, Lilith felkeresi őket, Stanton rögtön új lehetőséget lát a meggazdagodásra a nő páciensein keresztül. Idővel azonban a férfi becsvágyó, manipulatív és önpusztító természete egyre inkább kiütközik, ez pedig elindítja őt a lejtőn. De vajon sikerül feleszmélnie, mielőtt még túl késő lenne?