Itt vannak a legjobb filmek vasárnap estére

Még maradt pár órád a feltöltődésre, mielőtt kezdődik az új hét, használd ki!

Az új fiú - AMC, június 9. vasárnap, 18.15h

Dizzy Harrison (DJ Qualls), a menthetetlen balfék napról napra szörnyű kínokat áll ki a gimiben. Börtönben ülő spanja, a szupermenő Luther (Eddie Griffin) gatyába rázza és Gil Harris álnéven beiratkozik egy másik iskolába. Az új külső, új stílus és egy kitalált, izgalmasan sötét múlt segítségével a lúzerből igazi sztár lesz és Dizzy egy csapásra a csajok első számú kedvencévé lép elő. A bajok akkor kezdődnek, amikor a döntő meccsen régi osztálytársai felismerik és színt kell vallania, ki is ő valójában.

 

Út a díjesőig - VIASAT3, június 9. vasárnap, 18.30h

A milliárdos vállalkozónak zseniális ötlete támad, hogy neve az örökkévalóságig fennmaradjon. Elhatározza, hogy egy korszakalkotó filmet készít és ehhez a legjobbakra van szüksége. Az elismert filmest, Lola Cuevast (Penélope Cruz) bízza meg a nagyratörő terv kivitelezésével. A világsztár csapat két hatalmas tehetségű, de még annál is nagyobb egójú színésszel egészül ki: a hollywoodi szívtipróval, Félix Riveroval (Antonio Banderas), valamint a megrögzött színpadi színésszel, Iván Torresszel (Oscar Martínez). Mindketten legendás művészek, de nem épp a legjobb barátok. Lola egy sor egyre bizarrabb próbának veti alá őket, melyek során Félix és Iván nemcsak egymással kerülnek szembe, de mindazzal, amit eddigi pályafutásuk alatt értékesnek véltek. Vajon melyikük marad talpon a forgatás kezdetéig?

 

Újoncok napja - AXN, június 9. vasárnap, 18.45h

Sonny Weaver egy amerikai futball csapat menedzsere, akinek az a feladata, hogy Clevelandben helyrerázza a sportágat. Csakhamar azonban olyannyira összemosódnak a határok munkája és magánélete között, hogy döntenie kell, melyiket áldozza fel a másikért.

 

Mancs őrjárat: A film - Moziverzum, június 9. vasárnap, 19.20h

A Mancs őrjárat bevetésre kész! Amikor legnagyobb riválisuk, Humdinger lesz a közeli Kalandváros polgármestere, és egymás után csinálja a kalamajkákat, Ryder, és mindenki kedvenc hős kutyijai nagy sebességre kapcsolnak, hogy szembenézzenek a kihívással. Miközben az egyik kutyusnak zűrös múltja van Kalandvárossal, a csapat segítséget kap egy új szövetségestől, Libertytől, a dörzsölt tacskótól. Együtt, a legújabb kütyükkel, szerkókkal és járgányokkal felszerelkezve a Mancs őrjárat beveti magát, hogy megmentse Kalandváros lakóit, mert a Mancs őrjárat sosem fáradt!

 

Szellemirtók - Filmcafe, június 9. vasárnap, 19.50h

Dr. Venkmant (Bill Murray), Dr. Stantzot (Dan Aykroyd) és Dr. Spenglert (Harold Ramis), a mániákus parapszichológusokat kirúgják az egyetemről, ahol eddig tanítottak és kutatásaikat végezték. Megélhetésük és Manhattan érdekében szellemirtó irodát nyitnak. Az első komoly megbízásuk nem is várat sokáig magára, a szomszédjukat és annak házát megszállták a szellemek. A baj nem jár egyedül: hőseinknek hamarosan a New Yorkban elszaporodó kóbor szellemek is feladják a leckét.

 

Escobar - Film Mánia, június 9. vasárnap, 20h

1983-ban Virginia Vallejo, a szépségéről is híres médiaszereplő, akinek kegyeiért milliomosok versengnek, megismeri Pablo Escobart. Négy évig tartó románcuk egy olyan világba enged bepillantást, amelyet a kábítószer, a korrupció, erőszakos hatalmi harcok és páratlan gazdagság ural. A borzalmas és szenvedélyes szerelmi történet korunk egyik legsötétebb bűnöző elméjének fejlődéstörténete is egyben. A legendás drogbáró elképesztő kegyetlenséggel építi birodalmát, amelyet nemcsak az illegális üzleti világhoz fűznek erős szálak, de természetesen a politikához is. A film Virginis Vallejo Loving Pablo, Hating Escobar című könyve alapján készült.

 

Pókember - Film+, június 9. vasárnap, 20.30h

Egy pókcsípés nem a világ. Peter Parker (Tobey Maguire), a kétballábas diákújságíró élete mégis fenekestül felfordul, amikor egy laboratóriumi osztálykirándulás során megcsípi egy mutáns pók. Ezt követően egyre furább képességeket tapasztal magán. Könnyedén sétál a plafonon, csuklójából ragadós pókszálat lő ki, a veszélyeket pedig jóval bekövetkezésük előtt megérzi. Ami kezdetben játéknak tűnik, hamarosan szörnyű és izgalmas kötelezettséggé válik. Peternek meg kell küzdenie az emberfeletti erővel rendelkező, gonosz Zöld Manóval (Willem Dafoe) és el kell nyernie a gyönyörű Mary Jane (Kirsten Dunst) szerelmét.

 

Haszonélvezők - Mozi Klub, június 9. vasárnap, 20.45h

Mathias Gold (Kevin Kline), a nincstelen ötvenes New York-i megörökli apja kastélyszerű házát Párizsban. Cinikusan alig várja, hogy eladhassa, ám amit ott talál, az több, mint hajmeresztő. Titokzatos apjáról ugyanis kiderül, hogy speciális bérleti szerződéssel szerezte meg a házat, így Mathias nemcsak a házat, hanem annak egy különös lakóját, az idős Mathilde Girardot (Maggie Smith) is megörökölte. Ráadásul amíg Mathilde él, nem adhatja el a házat, sőt, az alku részeként még nyugdíjat is kell fizetnie az idős hölgynek.

 

West Side Story - Prime, június 9. vasárnap, 21h

A legendás filmrendező, Steven Spielberg producer és rendező, a forgatókönyvíró és drámaíró Tony Kushner forgatókönyve alapján készült WEST SIDE STORY a szenvedélyes rivalizálás és a fiatalok szerelmének klasszikus történetét meséli el 1957-ben New Yorkban. Egy teljesen új generáció élheti át a szeretett musical újragondolását. Tony és María megismerkednek, egymásba szeretnek, de a hozzájuk közel állók lebeszélik őket a kapcsolatról. Ahogy a faji és territoriális feszültségek elmérgesednek a rivális bandák között, olyan események bontakoznak ki, amelyek veszélyeztetik a fiatal szerelmesek boldogságát.

 

I Love Budapest - Magyar Mozi TV, június 9. vasárnap, 21h

A film főhőse négy fiatal. Az egyik pár a mai világban otthonosan mozgó, dekoratív, a minél gyorsabb meggazdagodásra törekvő, drága kocsival és ruhákban járó fiú és lány. A másik a bumfordi cipőjű, álmodozó, vágyakozó vidéki lány és a szakadt alsónadrágos, ügyetlen biztonsági őr. Mit tanulhat egy fiatalember abban a környezetben, ahová nem való, ahová csak hamis álmai vagy mások csábítása vitte? Megőrizhető-e a belső harmónia egy idegen környezetben, ahol nem élhetünk a saját értékeink szerint?

 

Haverok harca - VIASAT FILM, június 9. vasárnap, 21h

Kalandra vágysz? Szeretsz idegen emberek házában bujkálni, az ország másik felében dolgozó alakok munkahelyét megostromolni, vagy csak előugrani egy régi barát kertjében a bokorból, amikor ő a legkevésbé számít rád? Nem vagy egyedül. Néhány régi iskolatárs a ballagás napján megfogadta, hogy megőrzi magában a kisgyereket, és a régi haverjainak is segít ugyanebben. Évente egyszer vérre menő fogócska/bújócska veszi számukra kezdetét – ugyanaz, ami valaha az iskolaudvarban, csak most az egész ország a pálya. Vadásznak egymásra, becserkészik és meglepik egymást… mindegy hogy áldozatuk dolgozik, csajozik, vagy gyereket nevel-e éppen. Játék az egész, de ők nagyon komolyan veszik. Ettől annyira viccesek.

 

A Da Vinci-kód - RTL HÁROM, június 9. vasárnap, 21h

A neves amerikai tudós, Robert Langdon (Tom Hanks) éppen Párizsban tartózkodik, amikor az éjszaka közepén telefonon keresik. A Louvre egyik jól őrzött termében holtan találták a múzeum egyik kurátorát, és a rendőrség abban bízik, Langdon segíthet megfejteni a rejtélyt: az áldozat mellett ugyanis érthetetlennek tűnő jeleket találtak. A tudós akarata ellenére belekeveredik az eseményekbe. Szakértőből hamarosan gyanúsított lesz, és kénytelen együtt menekülni a kurátor kiismerhetetlen unokájával, Sophie-val (Audrey Tautou). Hamarosan rájönnek, hogy két titkos egyházi társaság, a Sion testvérei és az Opus Dei harcába keveredtek.

 

Addams Family - A galád család - Moziverzum, június 9. vasárnap, 21h

Charles Addams egykori rajzfilmfigurái elevenednek meg a filmvásznon! Addams-ék boldogan élnek régi villájukban, különböznek mindenkitől, és ők az egyetlenek, akiket ez egy cseppet sem zavar. Zavartalan nyugalmukat egy elveszettnek hitt rokon felbukkanása borítja fel, amikor egy este összegyűlik a család és a barátok, hogy szeánszon idézzék meg Fester szellemét, aki huszonöt évvel ezelőtt tűnt el a Bermuda-háromszögben. A szellemidézés olyan tökéletesen sikerül, hogy Fester egyszer csak ott áll épen és egészségesen a küszöbön! A csapat boldogan ünnepli váratlan visszatérést, de a felhőtlen örömbe hamarosan némi zavar vegyül, ugyanis Fester viselkedése némiképp eltér a megszokottól, nem emlékszik a titkos jelszavakra, és a család gyanakodni kezd…

 

Palm Springs - Paramount Network, június 9. vasárnap, 21h

Ugyanabban az egy napban ragadva két esküvői vendég között románc szövődik, miközben szeretnének kikerülni a nap csapdájából.

 

A Védelmező - AMC, június 9. vasárnap, 22.25h

Robert McCall maga mögött hagyva a rejtélyes múltját, gondtalanul élvezi az új, békés életét. Az egykori kommandós megrendezte a halálát, hogy visszavonulhasson. Találkozik azonban Terivel, a fiatal lánnyal, akit erőszakos orosz gengszterek terrorizálnak. McCall nem tudja tétlenül nézni mindezt, és újra aktivizálja magát, hogy segítsen neki. A különleges képességeit a rászorultak szolgálatába állítja, és a törvény helyett igazságot szolgáltat számukra. Ha nincs kihez fordulni, McCall, a Védelmező segít.

 

Az elárult arany - Duna Televízió, június 9. vasárnap, 22.45h

Egy történet a szenvedélyes szerelemről, a kosárlabdáról és az életeket befolyásoló politikáról. 1938-ban Csehország német megszállása alatt a kosárlabda válogatott zsidó származású edzője egyik napról a másikra eltűnik. A háború után, 1946-ban megrendezett genfi kosárlabda EB-n aranyérmet nyernek a fiatal jogász és élsportoló, Franta vezetésével. A fiú megismerkedik egy lengyel emigráns táncosnővel, akibe menthetetlenül szerelmes lesz. Életüket a családján, a nagypolitikán kívül két egymással szemben álló alak, az egykori edző, Valenta példája és a sporthivatalnok Hrabal is befolyásolja. 1951-ben, amikor Európát már hosszú ideje kettéválasztotta a vasfüggöny, a párizsi Európa Bajnokság sporteseménye sem zajlik tisztességes módon, rávetül a hatalmi harcok árnyéka.

 

Ruben Brandt, a gyűjtő - Magyar Mozi TV, június 9. vasárnap, 22.50h

Egy különös rablássorozat rázza meg a világ leghíresebb múzeumait: egy rejtélyes bűnbanda egymás után szerzi meg a legértékesebb képeket. Hiába minden óvintézkedés, semmi sem akadályozhatja meg a Gyűjtőt és csapatát az újabb festmények ellopásában, a rendőrség pedig tehetetlen. Csupán Kowalski, a washingtoni magánnyomozó veszi észre, hogy mi a közös az ellopott műtárgyakban, de az ő élete is veszélybe kerül, amikor beleszeret a rablóbanda femme fatale-jába, Mimibe. A pánikba esett biztosítótársaságok százmillió dollár jutalmat ajánlanak a nyomravezetőnek, ezt hallva pedig az alvilág is bekapcsolódik a macska-egér játékba, mindent elsöprő lavinát indítva el.

 

Az éjszaka urai - Paramount Network, június 9. vasárnap, 22.55h

Bobby (Joaquin Phoenix) és Joseph (Mark Walberg) testvérek, akik az évek alatt egyre inkább eltávolodtak egymástól, köszönhetően teljesen különböző életfelfogásuknak. Bobby a család fekete báránya, Joseph pedig rendőrként szolgál.

 

Zombieland - Film+, június 9. vasárnap, 23h

Az egyik szimplán lelép, ha valami ijesztővel találkozik. A másik imádja a harcot, és az öklénél csak a feje keményebb: ha a világot elárasztották a zombik, az emberiség pedig felkerült a legveszélyeztetettebb fajok listájára, mindkét módszer elfogadhatónak tűnik. Columbus és Tallahassee nagyon különböznek egymástól, mégis közösen próbálják átvészelni a folyamatosan rájuk leskelődő bajt, a mindenütt jelenlévő élőhalottakat. Pedig az igazi veszély az emberek között les rájuk. Összeismerkednek két lánnyal, akik egész más eszközöket vetnek be a túlélés érdekében. Ám amikor négyszemélyessé szervezik a csapatot, már nem biztosak, mi volna jobb, megbízni egymásban, vagy a zombik kitárt karjába futni.

 

Boldog halálnapot! - SuperTV2, június 9. vasárnap, 23h

Tree csodálatosan beképzelt teremtés, aki egyetlen embert szeret feltétel nélkül: saját magát. Miután a születésnapján felébred aktuális egyéjszakás kalandja, Carter mellett (Israel Broussard), kénytelen rájönni, hogy élete gyökeres fordulatot vesz. Visszaszambázik a kolesz épületébe, ahol meghallgatja a szobatársa Lori (Roby Modine) és a dikákkör elnöke, Danielle (Rachel Matthews) epés megjegyzéseit, aztán beleveti magát a diákok megszokott életébe. Látszólag minden kerek, kerülgeti a szokásos aktivistákat az udvaron, flörtölget a tanárával, Gregoryval (Charles Aitken), mégis az a furcsa érzés vesz erőt rajta, hogy ezt a napot már átélte egyszer. Éppen lezárná a bizarr születésnapot, amikor brutálisan meggyilkolja egy álarcos idegen... aztán másnap újra ott ébred az egyetlen ember mellett, aki szintén hisz abban, hogy különös erők játékszerévé vált. Tree naponta újraéli a rémes születésnapot, és félelmeit legyőzve egyre közelebb jut támadójához. Ha letépheti róla az álarcot, véget vethet pokoljárásának, ám ha nem, örökre az eszement időhurok rabja marad.

 

Lánytesók - TV2, június 9. vasárnap, 23.30h

Maura és Kate lánytestvérek, ám egyáltalán nem hasonlítanak egymásra. Míg Maura visszafogott és önzetlen, addig Kate bulizós és felelőtlen. Amikor kiderül, hogy szüleik eladják a családi házukat, a két lány egy őrületes bulit szervez a régi idők emlékére. A buli előtt úgy döntenek, hogy szerepet cserélnek és így végre Maura is kitombolhatja magát, ám a buli őrültebbre sikerül mint tervezték.

 

Az utolsó erőd - VIASAT3, június 9. vasárnap, 23.40h

Az Erőd az utolsó állomás a három csillagos Irwin tábornok lenyűgöző katonai pályáján. Hadbíróság elé állították, megfosztották rangjától, és az ítélet a legjobban őrzött katonai börtön bevehetetlen falai közé száműzte a dicső múltú hadfit. Még az Erőd vasfegyelmet követelő igazgatója, Winter ezredes is tisztelettel viszonyul a legendás tábornokhoz. Ám ez a tisztelet csakhamar sértődöttséggé, majd nyílt rosszindulattá válik, amikor Irwin következetesen szembeszáll az igazgató embertelen, nem ritkán halálos áldozatokat is követelő módszereivel. Mivel a kitörés ebből az Erődből lehetetlen, Irwin más módszerhez folyamodik. Meg akarja törni Winter hatalmát, és át akarja venni az irányítást az Erőd felett. Ehhez azonban a saját pártjára kell állítania a többi elítéltet, el kell hitetnie velük, hogy bár most fegyencek, azért még nem szűntek meg katonának lenni. Először a lelkekkel kell csatát vívnia, hogy aztán belefoghasson a totális háborúba.