Itt vannak a legjobb filmek vasárnap estére

Pihenj rá a jövő hétre a tévé előtt!

Trója - Viasat3, november 27. vasárnap, 21h

Az ókori Hellászban az irodalom talán legismertebb szerelmespárja _ Parisz, Trója hercege (Orlando Bloom) és Helené, a spártai hercegnő (Diane Kruger) _ ártatlan találkozásából akkora háború robban ki, ami egy egész civilizáció végromlását fogja előidézni. Parisz elszereti és elrabolja Helenét férjétől, Meneláosz királytól (Brendan Gleeson), és ez nem maradhat megtorlás nélkül. És aki Meneláoszt sérti meg, az megsérti bátyját is, Mükéne hatalmas királyát, Agamemnónt (Brian Cox), aki azonnal hadba hívja a görög seregeket, hogy Trója ellen vonuljanak, visszaszerezzék Helenét és fivére becsületét. Agamemnónnak kapóra is jön ez az eset, hiszen végtelen kapzsiságában régóta feni a fogát Ilionra: ha elfoglalja Tróját, övé a teljes Égei-tenger, és megerősíti hatalmát máris óriási birodalma felett. Ilion, a fallal körülvett város, amit Priamosz király (Peter O'Toole) irányít és fia, a nagy Hektór herceg (Eric Bana) véd, olyan fellegvár, amit még soha egyetlen sereg sem tudott bevenni. Hogy Trója győz, vagy elbukik, az egyetlen ember döntésén múlik: sikerül-e megnyerni a háborúnak Akhilleuszt (Brad Pitt), az ókor leghatalmasabb és legtekintélyesebb hadvezérét? Akhilleusz öntörvényű, lázadó és a szóbeszéd szerint sebezhetetlen, nem hódol be senkinek és semminek, csak saját dicsőségéért harcol. Az örök hírnév iránti csillapíthatatlan étvágya veszi rá, hogy Trója alá vonuljon Agamemnón zászlaja alatt _ de végül a szerelem lesz az, ami meghatározza sorsát. Két civilizáció fog összecsapni a becsületért és a hatalomért. Ezrek fognak elesni a dicsőségért vívott harcban. És egy egész nép fog eltűnni a föld színéről _ a szerelemért.

 

A Király - RTL, november 27. vasárnap, 21h

A Király című sorozat Zámbó Jimmy, a rendszerváltás utáni könnyűzenei élet egyik meghatározó alakjának az életét és tragikus halálát dolgozza fel, valós eseményeket vegyítve fikciós elemekkel. Jimmy felszolgálóként és pohárleszedőként kezdte, aztán szerezte meg a bárzongorista fellépésekhez szükséges engedélyt _ így ismerték meg őt a budapesti éjszaka emblematikus helyeinek látogatói. Aztán a kilencvenes évek elején Joós István zenei producer csinált belőle mindenki által ismert sztárt. Jimmy azonban nehezen viselte a rivaldafénnyel járó nyomást, önpusztító életet élt, ami nem könnyítette meg a hozzá közel állók sorsát sem.

 

Förtelmes főnökök - Cool, november 27. vasárnap, 21h


Dave Harken (Kevin Spacey) megalomán marketinges, Dr. Julia Harris (Jennifer Aniston) szexmániás fogorvos, Bobby Pellitt (Colin Farrell) pedig mindent tönkretesz maga körül. Ők hárman a világ legutálatosabb főnökei. Kurt (Jason Sudeikis), Nick (Jason Bateman) és Dale (Charlie Day) a szenvedő alkalmazottak, akik felbérelik Jonest (Jamie Foxx) három piszkos munkára. Jones azonban csak tanácsadóként hajlandó közreműködni, és azt tanácsolja, egymás főnökeit tegyék el láb alól. Az amatőr banda a sorozatokból vett fogásokkal vág neki a feladatnak.

 

Üvegtigris 2. - Prime, november 27. vasárnap, 21h

Ha minden jól megy, a dolgok gyakran rosszra fordulnak… Az Üvegtigrisnél akkor is rosszra fordulnak, ha előtte se ment jól. Lalit, a büfést és simlis, fél-bűnöző vagy csak félkegyelmű barátait komoly veszély fenyegeti. Érzik, hogy itt az idő, cselekedniük kell! De nem teszik, mert mindig közbejön valami: egy esküvő, egy temetés, egy meteor, egy térkép, egy gazdáját beköpő Trabant, egy aligátor vagy egy körhinta. Lali ebben a részben is igyekszik megszelídíteni az Üvegtigrist és a világot _ de a Tigrist nem lehet. A történetben most külső veszély fenyegeti az Üvegtigrist és Laliékat, ugyanis egy építési vállalkozó úgy döntött, hogy lakóparkot épít a tóparton és ki akarja onnan vásárolni Lalit. Neki persze nem a pénz számít, hanem, hogy ez az akadály tűnjön el az útjából. Lali pedig ugyanezt akarja, csakhogy számára az életébe betolakodó üzletember az akadály, akit szeretne eltüntetni közeli és távoli jövőjéből…

 

Ebgondolat - Moziverzum, november 27. vasárnap, 21h

Gart Stein regényéből! Enzo egy öreg, bölcs kutya, akit a feltörekvő Forma 1-es versenyző gazdája, Denny Swift a legendás olasz versenyautó-tervezőről, a Ferrari autógyár alapítójáról, Enzo Ferrariról nevezett el. Miután Enzo meg van győződve arról, hogy emberként fog újjászületni, megosztja gondolatait, emlékeit az autóversenyzésről és az életről. Enzo sajátos betekintést nyer az emberi világba, s rájön, hogy a versenypályán alkalmazott technikák a hétköznapokban is használhatóak...

 

Bizonyítás - TV4, november 27. vasárnap, 21h

Catherine éveken át gondját viselte ragyogó szellemű, de labilis apjának, a zseniális matematikusnak. A halála után egyedül marad fájdalmával, apja jegyzeteivel és a kérdéssel: mit kezdjen önmagával. Felbukkan a nővére, Claire, aki szeretné kezébe venni húga életének irányítását. És feltűnik Hal, az egykori tanítvány, aki szeretné áttanulmányozni az öreg jegyzeteit. Miközben Catherine egyre jobban megismeri Halt, és megtudja Claire terveit, a lehető legnyugtalanítóbb problémával kell megküzdenie: vajon mennyit örökölt apja őrültségéből vagy éppen zsenialitásából?

 

Tűzszekerek - Duna Tv, november 27. vasárnap, 21.25h

A film, amely igaz történetet mesél el, két megszállott futó vérre menő küzdelméről szól. Ők képviselik Angliát az 1924-es párizsi olimpián, s miután a futás mindkettőjük számára az életet jelenti, így küzdelmeik során hihetetlen indulatoknak és ellentéteknek lehetünk szemtanúi. Varázslatos és felemelő képsorokban kísérhetjük végig e két csodás sportember elszánt, bátor harcát a személyes és az olimpiai diadalért. A film minden korosztály számára feledhetetlen élményt nyújt.

 

Az éjszaka urai - Film Mánia, november 27. vasárnap, 21.45h

Bobby (Joaquin Phoenix) és Joseph (Mark Walberg) testvérek, akik az évek alatt egyre inkább eltávolodtak egymástól, köszönhetően teljesen különböző életfelfogásuknak. Bobby a család fekete báránya, aki már nem is használja a családi nevet, a '80-as évek New York-jának pezsgő, nagyvilági életét éli, egy menő éjszakai klub vezetőjeként. Joseph apjuk, a brooklyni rendőrkapitány nyomdokába lépett, és rendőrként szolgál. Bobby klubjának orosz tulajdonosa szoros szálakkal kapcsolódik a drogkereskedelemhez, Vadim, az unokaöccse a klubot használja a tranzakciók helyszínéül. Bobby bár személyesen nem érintett a drogüzletben, a "nem lát _ nem kérdez" politikáját követi. Ám, amikor a rendőrség Joseph vezetésével lecsap a bűnözőkre, választania kell a régi és az új élete között.

 

A Nagy Fehér Főnök - RTL, november 27. vasárnap, 22.15h

A Lengyel Tamás és Rujder Vivien főszereplésével készült A Nagy Fehér Főnök különleges szemszögből _ kritikusan, de ugyanakkor szeretettel _ mutatja be egy szebb napokat látott vidéki kisvárosban élő közösség mindennapi életét és problémáit. A harcot a nyomor, a rasszizmus, a különböző előítéletek ellen. Főszereplőink maguk sem mentesek ezektől, egyáltalán nem idealizált alakjaik azonban végül megtalálják a közös célt és a fejlődéshez vezető utat. A Nagy Fehér Főnök dramedy mai emberekről mai embereknek, igazi tétekkel és egyáltalán nem pc humorral.

 

Fifti-fifti - RTL KETTŐ, november 27. vasárnap, 23.30h

Adam (Joseph Gordon-Levitt) még nincs harminc, amikor váratlanul a gerincrák egy ritka formáját diagnosztizálják nála. Legjobb barátja, Kyle (Seth Rogen) meglepően jól fogadja a hírt, hiszen barátjának 50 százalék esélye van a túlélésre. Kyle azonnal kinevezi magát Adam őrző-védőjének, és minden gond nélkül megszabadítja az élősködő barátnőjétől, és új életigenlő programokra próbálja barátját rávenni. Adam azonban az ötven százalék halálfélelmet éli meg, és pszichiáterhez fordul segítségért. Nem tudja, mire vélje, amikor a sors a teljesen kezdő rezidenshez, a még bizonytalan Katherine-hez (Anna Kendrick) küldi. A kanapén fekve azonban új nézőpontból tekint az életére, és amikor megismerkedik a terápiás csoport többi tagjával, ráébred arra, hogy a pohár valójában félig tele van.

 

Ne nézz vissza! - Duna Tv, november 27. vasárnap, 23.35h

John és Laura Baxter Velencében élnek és dolgoznak. Megpróbálják túltenni magukat kislányuk tragikus halálán. Két spiritiszta vénkisasszony feljánlja, hogy segítenek nekik kapcsolatba lépni a vízbefúlt gyerekkel. John elutasítja az ötletet, pedig álomszerű vizióiban gyakran felbukkan a lány, amint az utcákat rója kis piros esőkabátjában, s ilyenkor feleségét is látja a halottas gondolán…