Itt vannak a legjobb filmek vasárnap estére

Pihenj rá a következő hétre a tévé előtt!

Összeesküvés-elmélet - AMC, július 2. vasárnap, 20h

Jerry (Mel Gibson) taxisofőrként rója New York utcáit. Különböző összeesküvés-elméletek megszállotja, melyekkel utasait is előszeretettel traktálja. Amikor nem a volán mögül terjeszti zavarosnak tűnő gondolatait, akkor papírra veti őket, és saját kis újságot szerkeszt belőlük. Elméleteivel egy fiatal ügyvédnő, Alice (Julia Roberts) figyelmét is megpróbálja magára vonni. Hamarosan azonban a titkosszolgálatok egyik pszichiátere, Dr. Jonas elrabolja, és Jerry számára egyre egyértelműbbé válik, hogy minden, amit eddig hitt és gondolt, az létezik. Feszült macska-egér játék veszi kezdetét, és egyetlen esélye a túlélésre, ha Alice-t is meggyőzi az igazáról, és együtt összerakják a kirakós darabkáit.

 

Értelem és érzelem - Viasat2, július 2. vasárnap, 20h

A Dashwood lányok pénz nélkül maradnak apjuk váratlan halála után. Egyetlen esélyük, ha jól mennek férjhez. Az idősebbik lány, Elinor (Emma Thompson) nem bízik az érzelmeiben, és bár Brandon ezredes (Alan Rickman) és Edward Ferrars (Hugh Grant) is megkörnyékezi, úgy véli, a szív dolgaiban is az eszére kell hallgatnia. Húga, Marianne (Kate Winslet) viszont egészen más természet. Csöppet sem leplezi az elbűvölő Willoughby (Greg Wise) iránt érzett szenvedélyes szerelmét.

 

Magic Mike XXL - Filmcafe, július 2. vasárnap, 20h

Három évvel azután, hogy Mike hátat fordított a férfisztriptíz világának, a Tampa Királyai is készen állnak arra, hogy bedobják a törülközőt. Búcsúzóul egy emlékezetes turnéval rukkolnak ki, melyre a legendás Magic Mike is elkíséri őket.

 

Judy - Film4, július 2. vasárnap, 20h

A Judy a legendás amerikai színész-énekesnő, Judy Garland életének utolsó hónapjait dolgozza fel. A negyvenes éveiben járó Judy Garland, az Óz, a csodák csodája Dorothyja több, tragikusan végződő házasságon jutott túl, és a hatvanas évek végére folyamatos anyagi és drog problémákkal küzdött. Annak reményében, hogy elegendő pénzt kereshet két kisebb gyermekének eltartására, elvállal egy londoni varietéturnét. Bár Garland népszerűsége Amerikában már megkopott, csillaga Európában még fényesen ragyogott, amikor 1969 telén megérkezett Londonba. A fellépések azonban nem minden zökkenő nélkül zajlanak, Garland folyamatos harcot folytat saját magával, a közönséggel, és a menedzsmenttel egyaránt.

 

Csak semmi pánik - Duna Tv, július 2. vasárnap, 20.10h

A Balatonnál játszódó bűnügyi kalandfilm egy, a második világháborúban lelőtt repülőgép vízbe zuhant értékes rakományának megszerzése körül bonyolódik. A rendőrség és egy bűnbanda ügyködik a cél érdekében, de mintha Ötvös Csöpi főnöke, a mindenre alkalmatlan Kardos doktor akaratlanul is inkább a bűnbandának segítene. Végül Csöpi esze és ereje minden problémát időben megold, Kardos learatja a babérokat, és Csöpi is éppen eléri a balatoni Kék szalag vitorlásverseny startját. A Bujtor István főszereplésével, saját forgatókönyvéből készült film bemutatásakor nagy sikert aratott a magyar mozikban.

 

2012 - RTL, július 2. vasárnap, 20.15h

Jackson Curtis író (John Cusack) a Yellowstone Nemzeti Parkban kirándul a gyerekeivel, amikor váratlanul katonák jelennek meg, és egy titkos laboratóriumba szállítják őket. A férfi rájön, hogy a kormány elhallgatta a közelgő világvégét, melyről a maja próféciákban is szó esik. A világ vezetői a legnagyobb titokban láttak hozzá az óriás bárkák megépítésének, melyek Tibet legeldugodtabb hegyei közt várják kiváltságos utasaikat. A természeti katasztrófák a vártnál is hamarabb alakulnak ki, így Jackson kétségbeesett versenyfutásba kezd az idővel, hogy megmentse a családját.

 

Nagyfater elszabadul - SuperTV2, július 2. vasárnap, 21h

Sosem tudhatod a nagyfater milyen extra igényekkel áll elő. Jason Kellyt egy hét választja el, hogy feleségül vegye főnöke irányításmániás lányát, és így végre társtulajdonossá váljon apósa ügyvédi irodájába, amivel megkezdődhet kiszámítható, tökéletesnek tűnő élete. Azonban ez a szépen megtervezett jövő egy csapásra veszélybe kerül, mikor Jason szabadszájú nagyapja, Dick csőbe húzza a mit sem sejtő ifjú titánt. Dick a felesége halálát követő napon arra kéri unokáját utazzon el vele Daytonába, ahová a feleségével jártak el minden évben, és ahol éppen a Tavaszi Szünet nevű, vad partijairól híres fesztivál zajlik.

 

Déryné, hol van? - ATV Spirit, július 2. vasárnap, 21h

A magyar színházi világ 19. századi nagy változásai idején az öregedő Déryné válságba jut: folytassa-e színészi pályáját, vagy vonuljon vissza? Bár tehetsége teljében van, úgy érzi, az új, divatos áramlatok a pálya szélére sodorják. Ekkor - tizennyolc évi távollét után - érte jön Déry, hogy megmentse, hogy elvigye abba a békés kis családi fészekbe, amelyet az ő számára teremtett meg. Déryné vele megy, de hamarosan rádöbben, hogy nem a gondtalan, gondolattalan polgári élet az ő világa. Visszatér a színházba, a mindennapos harcok és sikerek világába.

 

Holtodiglan - Paramount Network, július 2. vasárnap, 21h

Az ötödik házassági évfordulójukkor Nick Dunne bejelenti, hogy gyönyörű felesége eltünt. A rendőrség és a média nyomása alatt Nick szemszögéből megismerhetjük, hogy egy szerencsésnek tűnő házasság hogyan omlott össze.

 

Rendőrakadémia - Viasat6, július 2. vasárnap, 21h

Az amerikai városban egy csapásra megváltozik az élet, amikor egy nő kerül a polgármesteri székbe. Így most, amikor a polgármesterasszony hatására a Rendőrakadémia, nemtől, testsúlytól és iskolázottságtól függetlenül, mindenki előtt kitárja kapuit, szeretnivaló, örök vesztesek rohamozzák meg a kiképzőbázist. Így nem csoda, hogy ami rossz csak megtörténhet, az meg is történik a két osztálytárssal: Karen Thompsonnal és Moses Hightowerrel. A kiképzőszemélyzet, élükön Callahan őrmesterrel és a ravasz Harrisszal, mindent elkövet, hogy a hallgatók kihozzák magukból a maximumot.

 

Álommeló - Prime, július 2. vasárnap, 21h

Maya (Jennifer Lopez) okos, talpraesett nő, aki többre vágyik az élettől. Hosszú évek óta dolgozik a helyi szupermarketben és szeretne feljebb jutni a ranglétrán. Amikor megpályázza a menedzseri állást _ ami után oly régóta epedezik -, felsőfokú végzettség híján elutasítják. De Maya nem adja fel ilyen könnyen az álmait. Egy tévedés folytán, amiben egy kamu Facebook profil is szerepet játszik, állást ajánlanak neki New York egyik legmenőbb vállalatánál. Egyszerre minden az ölébe hullik, ami után eddig csak áhítozott: csilli-villi lakás, trendi ruhák, remek állás. Csak egy a bibi: mindenki azt hiszi az új helyen, hogy ő valaki egészen más…

 

Asterix és Obelix - Duna Tv, július 2. vasárnap, 21.40h

Caesar lába előtt hever Gallia. Kivéve egy megátalkodott népség által lakott falucskát, amely csak azért is ellenáll a világhódító latin légiók ostromának. Tehetik is, hiszen druidájuk révén olyan mágikus főzet birtokában vannak, amely legyőzhetetlenné teszi őket. Egy ambiciózus római helytartó azonban elhatározza, erővel vagy csellel, de mindenképpen megszerzi a főzet titkos receptjét, s ő lesz a cézár. Tervébe mindössze egy apróbb és egy nagyobb bökkenő csúszik: az egyiket Asterixnek, a másikat pedig Obelixnek hívják.

 

8 milliméter - Filmcafe, július 2. vasárnap, 22.20h

Tom Welles magándetektívként dolgozik az egyik pennsylvaniai kisvárosban. Miközben a nagy kihívásról álmodik, leginkább házasságtörési ügyekkel és más piti dolgokkal foglalkozik. Egyik nap azonban különös feladattal bízzák meg. Az idős és dúsgazdag özvegyasszony a férje páncélszekrényében régi, nyolcmilliméteres filmtekercset talált. A pornófilmen halálra kínoznak egy lányt. Az asszony arra kéri a magánnyomozót, hogy járjon utána, ki lehet az áldozat. A nyomozás Wellest a társadalom legsötétebb, legmocskosabb bugyraiba vezeti.

 

A Sárkány - Bruce Lee élete - AMC, július 2. vasárnap, 22.30h

Bruce Lee az egyik legdinamikusabb harcművészet, a kung-fu mestere volt. Többször is megsértette az ősi hagyományokat, amikor iskolájában nem csak kínai tanítványokat oktatott valamint egyszerűsítette a kung-fu mozgássorait, és kidolgozta a Jeet Kun Doo-t, az "elhárító örök" módszerét. Hamarosan Hollywood is felfedezte a karizmatikus harcművészt és hamar kiderült róla, hogy színészként is használható. Több óriási filmsiker után 32 éves korában, máig tisztázatlan körülmények között halt meg. A látványos akciófilm Bruce Lee feleségének emlékiratai alapján készült. A fiatal Bruce Leet apja Amerikába küldi, az ígéretek földjére. A tökéletes angolsággal beszélő, kiváló harcművész az egyetemen megismerkedik Lindával, akinek a segítségével kung-fu iskolát alapít. Ám hamarosan nemcsak az amerikaiak előítéleteivel kell megbirkóznia, hanem a kínai hagyomány őrzőivel is, akik megtiltják neki, hogy kínaiakon kívül mást is oktasson. Bár egy élet-halál küzdelemben megvédi igazát, olyan súlyos sérülést szenved, hogy tolószékbe kerül. Már majdnem feladja hitét, amikor a mozi felfigyel elképesztő képességeire.

 

A nagy borzongás - Viasat6, július 2. vasárnap, 23h

Harold, Michael, Sam, Nick, Sarah, Meg és Karen együtt csinálták végig a 60-as évek diáklázadásait és ez az élmény egész életükre egybekötötte őket. Ennek ellenére hosszú évekig nem találkoztak, és ami végre újra összehozta őket, az az egyik közös barátjuk temetése...

 

Görögország, 2015 - Duna Tv, július 2. vasárnap, 23.35h

Jánisz Vároufakisz Görögország radikális kormányának pénzügyminisztereként megpróbálta újratárgyalni az országa kapcsolatát az Európai Unióval, kiprovokálva ezzel a politikusok, a gazdasági szereplők és a médiaelit dühét. De az igazság szinte ismeretlen a világ előtt, mert Európa valódi üzleteit zárt ajtók mögött hozzák. Varoufakisz szerint Európát egy csapat cinikus ember irányítja, akik elszakadtak az emberi, politikai és kulturális aggályoktól, és kizárólag a számok és maguk megszállottjai.