Jó kis kilencvenes évekbeli filmekkel nosztalgiázhatunk vasárnap

Például a Veszélyes vizeken és a Muriel esküvője is terítékre kerül, viszont leadják a tavaly készült Trezor című magyar filmet is, aminek esélye van a nemzetközi Emmy-díjra is.

Bőrnyakúak - AMC, november 24. vasárnap,  17.30h

Az önkéntes Anthony húszéves, amikor 1990 nyarán Szaúd-Arábiába küldik, hogy harcoljon az Öböl-háborúban. Közelről azonban egészen másként látja az iraki háborút, mint amilyennek azt az újságok és a televíziók bemutatják. Érzi az égő olajkutak bűzét, ott retteg a fiatal katonák között, akik nem tudják mi vár rájuk a sivatagban, átéli a támadásra készülődés unalmát, megszagolja a vér ízét, és megtapasztalja az ütközetek fizikai és pszichológiai hatását, a katonák között kialakuló összetartás érzését. Anthony Swafford könyvéből.

Az igenember - Viasat3, november 24. vasárnap, 18.45h

Carl Allen (Jim Carrey) a válása után teljesen bezárkózik, és csak kedvenc horrorfilmjeinek él. Hiába próbálja őt barátja, Peter (Bradley Cooper) kirángatni a gödörből, mindig mindenre nemet mond. Egészen addig, amíg össze nem hozza a sors egy félőrültnek látszó ismerősével, aki elcipeli őt Terrence (Terence Trump) szemináriumára. Maga sem tudja, hogyan és miért, de fogadalmat tesz, hogy mostantól mindenre igent mond. Az igeneknek köszönhetően az utcai verekedéstől az előléptetésig mindent átél, még a nagy szerelmet és annak az elvesztését is.

A nagyon nagy ő - Prime, november 24. vasárnap, 18.45h

Hal Larson (Jack Black) nem valami nagy szám, de igényei és kritikus megjegyzései azok vannak, ha nőkről van szó. De a kutya se megy el vele, ezért kihasználja a váratlan lehetőséget. Tony (Anthony Robbins), a motivációs guru felajánlja, hogy hipnózissal segít rajta. A gyors kezelés után Hal csak a nők belső értékeit veszi észre. Nemsokára vadul szerelmes lesz a kövér Rosemarybe (Gwyneth Paltrow). Mauricio (Jason Alexander) szintén pancser barátja rá se ismer, és mielőtt végzetesre fordulna Hal sorsa, minden eszközzel azon dolgozik, hogy visszaterelje a helyes útra.

Muriel esküvője - Film Mánia, november 24. vasárnap, 19h

Az utóbbi évek egyik legismertebb ausztrál filmje Murielről, a bátortalan, gátlásos és csúnyácska lányról szól, aki egy álmos, vidéki kisvárosban él. Muriel életét az apján és a testvérein kívül még az ismerősei is megkeserítik. A lány naphosszat ül a szobájában, ABBA-dalokat hallgat és a saját esküvőjéről álmodozik, amelynek köszönhetően kiszabadulhatna a családi fészekből. Az esküvő rövidesen Muriel rögeszméjévé válik. Amikor a keserűség pohara betelik, a lány az első adandó alkalommal, kitisztítja apja bankszámláját és habozás nélkül Hawaiira szökik, hogy szakítson eddigi életével.

Kong: Koponya-sziget - RTL Klub, november 24. vasárnap, 20h

A Csendes-óceán egy távoli, feltérképezetlen szigetére különös expedíció érkezik. Vegyes csapat: kutatók, természettudósok, üzletemberek és katonák is vannak köztük, de mindannyian a sziget belsejét szeretnék jobban megismerni. Az erdő ősi, háborítatlan Paradicsomnak látszik.
Ám a látszat csal.
A sűrűben egyre mélyebbre jutók nem tudják, hogy átléptek egy határt, és már a legendás Kong területén járnak...

Sorsjegyesek - TV4, november 24. vasárnap, 20h

Charlie Lang (Nicolas Cage) semmi másra nem vágyik, mint hogy jó zsaru, segítőkész szomszéd, szerető férj és jó apa legyen. Murielnek (Rosie Perez), a feleségének viszont minden gondolata a pénz körül forog. Egy nap Charlie munka közben egy olyan kávézóban ebédel, melynek pincérnőjét, Yvonne-t (Bridget Fonda) kisemmizte felelőtlen férje. Amikor a férfi észreveszi Yvonne szomorúságát, megpróbálja felvidítani, de munkája elszólítja és amikor fizetni készül, akkor veszi csak észre, hogy nincs nála pénz borravalóra. Van azonban egy lottószelvénye, ezért megígéri Yvonne-nak, hogy ha kihúzzák a számait, megfelezi vele a nyereményt. És csodák-csodája Charlie megüti a négymillió dolláros főnyereményt.

Veszélyes vizeken - Filmcafe, november 24. vasárnap,  21h

A tajtékzó sodrású folyón két gumicsónak halad lefelé. Az egyik hajóban egy vakációzó család, a másikban két kalandvágyó férfi ül. E két csónak között egy kapocs van, egy láthatatlan kötelék: az egyik férfinek megtetszik a vagány asszony, aki ezt kihasználva elkezd kacérkodni a férfival. A férj észreveszi mindezt, de nem tesz említésre róla. A két férfi rosszban sántikál, amit lehet, hogy a család túl későn fedez fel.

Elrabolva 2. - Moziverzum, november 24. vasárnap, 21h

Két évvel lánya elrablását követően Bryan Mills (Liam Neeson), a vérprofi volt CIA-ügynök Isztambulba utazik egy biztonsági munka miatt, ahová magával viszi a lányát, Kimet (Maggie Grace) és volt feleségét, Leonore-t (Famke Janssen) is. A halottaikat gyászoló albán maffia bosszút esküszik, és Mills családjára ismét lecsapnak. A tapasztalt ügynök azonban semmitől sem riad vissza: kíméletlen, véres harcba kezd, hogy megóvja szeretteit, és kiszabadítsa túszul ejtett feleségét.

Amerikai pite - Prime, november 24. vasárnap, 21h

Minden fiatal életében eljön egyszer a pillanat, amikor megpróbálja átélni a felnőtté válás legmeghatározóbb élményét. Jimnek (Jason Biggs) és Chrisnek (Chris Klein) feltett szándéka, hogy még az érettségi előtt elveszítik a szüzességüket. Mivel az idő sürget, a nemes cél érdekében mindenki latba veti, amije van, más-más úton próbál közeledni kiszemelt példányához. Akad azonban olyan, akinek be kell érnie apja jótanácsaival és egy almás pitével. A címbéli sütemény ugyanis a szexuális tapasztalás sajátos fokmérője.

Bridget Jones naplója - SuperTV2, november 24. vasárnap, 21h

"Hirtelen rádöbbentem, hogy ha azonnal nem változtatok, olyan életem lesz, ahol a legmeghittebb kapcsolat egy üveg borhoz fűz. Egyedül és kövéren halok meg, és mire három hét múlva rám találnak, már félig megettek a farkaskutyák. Vagy Glenn Close-zá változom a Végzetes vonzerőből. Így hát fontos elhatározásra jutottam. Annak érdekében, hogy jövőre ne végezzem ilyen trágya képpel, az Önsajnáló Rádió harmincon túliaknak szóló slágermúzeumát hallgatva, úgy döntöttem, hogy a kezembe veszem az életem. Naplóba kezdek, és elmondom az igazat Bridget Jonesról. A tejes igazságot. Egyes számú elhatározás: magától értetődően leadok tíz kilót. Kettes elhatározás: mindig bedobom az előző napi bugyit a szennyeskosárba. Ugyanilyen fontos, hogy találjak egy kedves, érzékeny barátot, akivel járhatok, és hogy ezentúl az alábbiak közül egyikkel se alakítsak ki romantikus kötődést: alkoholistákkal, munkaholistákkal, viszonyfóbokkal, nagyzolókkal, kukkolókkal, érzelmi fogyatékosokkal vagy perverzekkel. És főleg nem fantáziálok egy konkrét személyről, aki mindezeket megtestesíti. Sajnos ez a személy történetesen a főnököm. És azt gyanítom, hogy különféle, kissé igazságtalan okokból kifolyólag, ő sem fantáziál rólam."

A Zodiákus - Viasat3, november 24. vasárnap, 21h

Sorozatgyilkos szedi áldozatait San Franciscóban. A rendőrség képtelen a nyomára bukkanni, pedig a tettes üzeneteket küld több napilapnak is. Csak néhány rendőr, újságíró, köztük Paul Avery és egy halk szavú, tehetséges szerkesztőségi rajzoló, Robert Graysmith bízik abban, hogy megfejtheti a rejtélyes üzeneteket, melyek alapján a gyilkos a Zodiákus nevet kapta. Elszántan, vadul és szenvedélyesen üldözik ellenségüket. Kezdetben kötelességtudóan, később egyre inkább elvakultan, mígnem már maguk is az őrület határán járnak.

Trezor - Duna Tv, november 24. vasárnap, 21.15h

A Trezor című történelmi thriller _ amelyet megtörtént események ihlettek _ 1956 novemberében, napokkal a szabadságharc bukása után játszódik a belügyminisztérium földalatti trezorjában. Az alaphelyzet hihetetlen, de igaz: a szabadságharcot vérbe fojtó, újraszerveződő belügyesek '56 novemberében azzal a kínos helyzettel szembesülnek, hogy képtelenek behatolni saját trezorjukba, ahol a bizalmas, személyes anyagokat őrzik. A speciális trezorkulcsok a forradalom zűrzavarában elvesztek, a trezorajtó pedig olyannyira bombabiztos, hogy a kézigránátnak sem enged. Pedig az épületet felügyelő orosz katonák sok mindennel próbálkoznak. Végül rendőrök kihoznak a börtönből egy hajdani bankrablót, akinek egyszer már sikerült feltörnie ezt a trezort. A fegyenc azonban egész mást talál a feltáruló trezorajtó mögött, mint amire számított, és onnantól egy izgalmas, fordulatos játszma veszi kezdetét, ahol senki és semmi nem az, aminek látszik.

Veszélyes kölykök - Cool, november 24. vasárnap, 00.00h

A megtörtént eseményeket feldolgozó film főhőse, Louanne Johnson kilenc év után búcsút mond haditengerészeti pályafutásának, hogy megvalósítsa régi álmát és végre tanár lehessen. Első munkahelye egy észak kaliforniai középiskola, ahol első osztálya gyökeresen megváltoztatja az életét. Ezek a látszólag önálló, szinte felnőtt és kemény gyerekek majd meghalnak egy jó szóért, azért, hogy valaki végre törődjön velük. Ám az élet arra már megtanította őket, hogy senkinek ne higgyenek, senkiben ne bízzanak. Ekkor érkezik közéjük LouAnne, aki megszeg minden eddigi szabályt, saját tantervet dolgoz ki nekik, és a korábbinál sokkal színvonalasabb órák után igen magas követelményeket állít eléjük. LouAnne-t felháborítja, hogy diákjai milyen könnyedén fogadják el a kudarcot, nyugszanak bele a vereségbe, mert ez tartozik hozzá mindennapjaikhoz. A tanárnő csellel, jutalommal, játékkal ráveszi őket arra, hogy tanuljanak, s érjék el saját képességeik maximumát.

Hazugságok hálója - Viasat3, november 24. vasárnap, 00.20h

Roger Ferris CIA-ügynök céltudatos és bátor ember, nem fél senkitől és semmitől. Életét a jó ügyért folytatott harcra tette fel. A cég veteránja, Ed Hoffman viszont otthonról, a laptopja segítségével irányítja a terepen mozgó emberét. Ferris hamarosan új feladatot kap, el kell kapnia a terroristavezért. Az akció során együtt kell működnie a jordán titkosszolgálattal, meg kell próbálnia beépülni a terrorista szervezetbe. Ferris a fél világon keresztül üldözi emberét, ám minél közelebb kerül hozzá, annál több ellentmondásba és hazugságba ütközik. Rájön, hogy igazából csak önmagára számíthat.