Jöhet egy újabb film szexi bérgyilkosnővel?

A film címe A védenc, a címszereplőt a bájos Maggie Q alakítja, aki Samuel L. Jackson tanítványa, de Micheal Keatonnal lesz dolga. Mindenféle dolga.

Az egyik legjobban bejáratott filmes klisé a gyönyörű női bérgyilkos – függetlenül attól, hogy magánzó gyilkosról, egy bűnszervezet emberéről vagy egy kormányügynökség végrehajtójáról van szó -, aki, bár vadidegeneket öl pénzért vagy parancsra, valahogy mégis jó ember tud maradni. És ezeket a menő bérgyilkoslányokat meglepően gyakran hívják Annának – még akkor is, ha jelen esetben vietnámiak, mint A védenc (2021) címszereplője.

Forrás: Prorom

 

Annát (Maggie Q) gyermekkorában mentette meg a legendás bérgyilkos, Moody (Samuel L. Jackson) egy vietnámi bandától még Da Nangban – a város híres ütközet helyszíne volt a vietnámi háború idején, de a dolog jóval később történt. A férfi kiképezte a lányt és munkát adott neki a családi vállalkozásban, miközben álcaként egy antikváriumot működtetnek Londonban. Ám amikor Moody-t, a férfit, aki olyan volt számára, mint egy apa, és megtanított neki mindent, amit a bizalomról és a túlélésről tudnia kell, brutális módon megölik, Anna bosszút esküszik. Csakhogy közben belefut egy rejtélyes gyilkosba, bizonyos Rembrandtba (Michael Keaton), akinek az iránta való vonzódásából messze több alakul ki, mint a már jól ismert macska-egér játék. Rembrandt ugyanis pont azt az embert védi, akit Anna ki akar iktatni – és akiről dühítő módon nem lehet tudni, hogy kicsoda. Merthogy mindenki meghal, aki bármilyen információval szolgálhatna, és lassan Anna is célponttá válik.

Forrás: Prorom

 

Hogy mindez tényleg csak egy jó nagy klisé és az egyébként jó nevű, Bond-filmeket is jegyző – James Bond: Aranyszem, Casino Royale - Martin Campbell munkája nem sok eredeti mozzanatot tartalmaz? Hogy a nagy fordulatok is teljesen kiszámíthatóak? Naná! És ez baj? Nem, legalábbis addig, amíg az akció izgalmas és látványos,

mert aki egy ilyen történet miatt néz meg egy filmet, az pontosan tudja, mire számítson.

És az akció teljesen rendben van, az egyébként félig valóban vietnámi – a másik oldalon lengyel és ír – Maggie Q pedig tökéletesen meggyőző profi gyilkosként, aki nála kétszer akkora pasikkal is simán elbánik. Igaz, nem először játszik profi bérgyilkost, az volt a Meztelen fegyverben (2002) vagy a Nikita (2010) című sorozatban – ami természetesen Luc Besson azonos című filmjén alapszik. Azt speciel nehéz elhinni, hogy Maggie pont a már kissé lestrapált Keatonra gerjedne, aki némileg hasonló karaktert nyomott az Amerikai bérgyilkosban (2017) , de ki ismeri a női lélek rejtelmeit?

Forrás: Prorom