Kedden Mészáros Márta Piroska és a farkas feldolgozását is megnézhetjük a tévében

Amit egyébként részben Kanadában, részben Magyarországon forgattak, és egyáltalán nem gyerekeknek készült.

Arsene Lupin - Film Mánia, június 23. kedd, 18.40h

1894-et írunk, a helyszín Normandia. Egy tüzesen szenvedélyes, csábító fiatalember, aki még a húszas évei elején jár, úgy dönt, hogy enged tolvaj-szenvedélyének, és olyan kalandokba veti magát, amelyek majd híressé teszik a nevét. Ez a fiatalember Arsene Lupin... Elcsen mindent, amit csak tud, a grófnők családi ékszereitől a csillagok konstellációjában rejlő legbensőbb titkokig.Ebben az új feldolgozásban, amely Caux sziklás vidékéről egészen a korabeli Párizs borongós világáig viszi a nézőt, a fiatal Lupin figurájának néhány olyan vonását is megismerhetjük, amelyeket eddig homály fedett. Nyomon követjük, ahogyan művelődik és tanul, de tanúi vagyunk komoly elhatározásának is, hogy a legmélyebb emberi érzelmekkel megbirkózzék.

 

Hannah és nővérei - Paramount Channel, június 23. kedd, 18.40h

Az amerikaiak meghitt családi ünnepe, a Hálaadás napja fogja keretbe az egy évet felölelő, szerteágazó családtörténetet. Az ünnepre gyülekeznek Hannah, Holly és Lee, a New York-i művészcsalád lányai. A biztosítási ügynök férj hűtlensége miatt azonban minden a feje tetejére áll. Elliott a már-már ellenszenvesen tökéletes feleségének a húgába szeretett bele, ráadásul Lee viszonozza a férfi "vad" szenvedélyét. A neurotikus harmadik nővérnek, Holly-nak viszont a füle cseng, még az is lehet, hogy agytumora van.

 

Piroska és a farkas - Filmbox, június 23. kedd, 19.25h

Fanny meteorológusként dolgozó anyjával él az erdőben. Apja rég elhagyta őket, de a lány soha nem adta fel a reményt, hogy egyszer újra láthatja őt. Egy nap, mikor elindul, hogy meglátogassa a közelben élő nagymamáját, Fanny előbb egy barátságos farkassal, aztán egy városi fiúval, végül pedig egy madarásszal találkozik, aki kísértetiesen emlékeztet rég nem látott apjára. Élete új fordulatot vesz..

 

Félix és Rose - Filmcafe, június 23. kedd, 19.35h

Ha egy reptér várótermében játszódnak az események, akkor ugye már mondhatjuk, hogy Ég és Föld között, a Senkiföldjén járunk?! Ha itt találkozik véletlenszerűen egy átutazó férfi és egy átutazó nő _ amúgy franciásan -, az akkor ugye bárhová elvezethet?!Ami egy ilyen találkozást egyedivé, különlegessé tesz, az az, hogy mindketten _ férfi és nő _ meg vannak győződve arról, hogy sose fogják egymást újra látni, és így aztán olyan dolgokat mondanak el magukról, amelyekről normál körülmények között nem beszélnének. A Félix (Jean Reno) és Rose (Juliette Binoche) bizony nem úgy tűnnek, mint akiknek találkozni kellett. A nő menekül egy férfi elől, azt remélve, hogy már nem szereti. A férfi fut egy nő után, s szentül hiszi, hogy még mindig szereti. A férfi repülőjegye első osztályra szól, a New York _ München járatra. A nő last minute jeggyel Mexico Citybe készül. A nő csevegő, nyitott a külvilág felé, nem lehet nem észrevenni. (Főként, hogy sminkből is egy kicsit többet használ, mint az diszkrétnek lehetne mondható.) A férfi hallgatag, visszahúzódó és zárkózott _ viszont remekül főz.A férfi az idegösszeomlás határán van, de ezt semmi pénzért sem vallaná be. A nőnek, először életében, kinyílik a szeme és rájön, hogy az élete teljes kudarc. A nőnek van egy telefonja, de azt a film harmadik percében a WC-be ejti. A férfinak is van egy telefonja és azt a nő kölcsönkéri. Utazunk, de nem repülünk, s az éteren át így beszélünk.

 

Café Society - Paramount Channel, június 23. kedd, 21h

Bobby egy New York-i zsidó, összetett foglalkozású család legkisebb gyermeke. Elutazik szerencsét próbálni Phil (Steve Carell) bácsikájához, akinek gyönyörű titkárnője, Veronica (Kristen Stewart) azonnal megragadja. Csakhogy ő titokban a házas Phil bácsi szeretője... Főhősünk visszatérve New Yorkba gengszter bátyjával megnyitja a környék egyik legmenőbb szórakozóhelyét. Ám történetük Veronicával nem ért még véget!

 

Nem férek a bőrödbe - Filmcafe, június 23. kedd, 21h

Dr. Tess (Jamie Lee Curtis) képtelen megbirkózni tinédzser lánya szeszélyeivel, és egy este a szokásosnál is csúnyábban összekapnak. Anna (Lindsay Lohan) rockzenészi ambícióival megy anyja idegeire, míg Tess küszöbön álló házasságát a lánya nem nézi jó szemmel. Két elfogyasztott szerencse süti azonban a fejetetejére állítja az életüket: a csodával határos módon testet cserélnek. A következő nap, amit egymás bőrében töltenek el, sok tapasztalattal szolgál mindkettejük számára. Azonban vészesen közeledik a szombat, amikor Tess frigyre lép jövendőbelijével, s addig anyának és lányának mindenképpen vissza kell jutnia a saját testébe.

 

Végrehajtók - AMC, június 23. kedd, 21h

Toronto, a nem is olyan távoli jövőben. Az orvostudomány vívmánya, hogy már nincs szükség donorokra a szervátültetéseknél, mesterséges szervekkel dolgoznak. Más kérdés, hogy kevesen engedhetik meg maguknak a költséges transzplantációt. Ezért létrehoztak egy hitelkonstrukciót, melynek lényege, ha valaki nem tudja fizetni a részleteket, visszaveszik tőle a szervet. Az ügyet a Repo Mannek nevezett behajtóemberek végzik. Remy az egyik legjobb a szakmában. Egy napon azonban arra ébred, hogy ő is adósként szerepel a listán, és a cég nyakára küldi a korábbi társát.

 

Copland - Paramount Channel, június 23. kedd, 22.55h

New York városában minden nyolcadik másodpercben elkövetnek egy bűntényt. A folyón túl van a zsaruk városa, Copland, ahol Freddy Heflin (Sylvester Stallone) a seriff, de a nagyvárosi zsaruk irányítanak mindent. Freddynek ezúttal választania kell: példaképeit védi vagy végrehajtja, amit a törvény előír. Egy éjjel ugyanis kettős gyilkosságot követ el egy városi rendőr, akit korábban hősként ünnepeltek. Copland seriffje az igazság mellett dönt, és magánnyomozásba kezd a példaképnek tartott városi zsaruk, Gary Figgis (Ray Liotta) és Ray Donlan (Harvey Keitel) után.

 

Briliáns csapda - RTL Klub, június 23. kedd, 23.15h

Robert "Mac" MacDougal hosszú évek lelkiismeretes munkájával elérte, hogy mára a világ legkiválóbb műkincs-tolvajaként tartják számon. Nincs tehát azon semmi csodálkoznivaló, hogy amikor New Yorkban eltűnik egy felbecsülhetetlen értékű Rembrandt-kép, mindenki Macet gyanúsítja. Leginkább Virginia "Gin" Baker biztosítási nyomozó, aki meggyőzi főnökét, hogy ha a cég nem akar 24 millió dollárt veszteni a kép eltűnése miatt, el kell kapniuk a mestertolvajt.A határozott egyéniségű és találékony Gin ki is főz egy tervet Mac csapdába ejtésére, ám a jeles szakember még nála is ravaszabbnak bizonyul. Az izgalmas játszma közben a két ellenfél lassan megkedveli egymást, bár megtartják a két lépés távolságot. Együtt indulnak el Londonból és a nyugat-skóciai szigetek érintésével végül Kuala Lumpurban, Malajzia fővárosában kötnek ki. Itt akarják megvalósítani veszélyes, az új évezred beköszöntéhez kapcsolódó tervüket, amely ha sikerül, sok milliárd dollárt hoz a konyhára.

 

Gunman - Film+, június 23. kedd, 00.50h

Jim Terrier (Sean Penn) a kormány volt bérgyilkosa, akit volt munkáltatója megpróbálja eltenni láb alól. Veszélyes macska-egér játék veszi kezdetét Afrika dzsungeleitől London utcáin át a nyüzsgő Barcelonáig, míg Terrier szeme előtt egy cél lebeg: eltegye láb alól azokat, akik holtan akarják látni. De rá kell jönnie, hogy nem ő az egyetlen, aki célponttá vált _ meg kell védenie Anne-t, a gyönyörű nőt, akit évekkel ezelőtt elhagyott. Terrier rájön, csak egyetlen módja van annak, hogy Anne-t és magát megmentse: le kell számolnia a világ legerősebb szervezetével és szembe kell szállnia múltja egyik legnagyobb ellenfelével egy végső játszmában, ahol csak egy ember maradhat életben.