Ki volt Mágenheim doktor legdögösebb szeretője?

Schell Judit, Malek Andrea és Földesi Judit is huszonévesen kaptak szerepet a teleregényben. Látványosan rányomultak kedvenc mentőorvosunkra, ő meg általában hagyta magát.

1. Ági, a csinos építészlány

Földesi Judit 22 évesen kapott szerepet a Szomszédokban: 1987 és 1991 között alakította a fiatal és akarnok építészt, Karakas Ágit a kedvenc teleregényünkben. Ági egy jó házból való, tehetős családból származó lányként hozzászokott, hogy mindig megkapja minden téren azt, amit akar. Ezt öntudatosan meg is mondta szegény Mágenheimnek, miközben több epizódban is a szerelmével üldözte a jó öreg doktort. A 15. epizódban Ágika több megmosolyogtató trükköt is bevetett a siker érdekében. Először direkt Mágenheim mellett csobbant bele a vízbe az uszodában, majd meghívta a 27-es bungalóba romantikázni.

Itt egy csók is elcsattant, ám az úriember doki (akinek amúgy nagyon is bejött a rózsaszín Adidas-melegítőben doromboló Ágika) többre már nem volt hajlandó, mert akkoriban épp rendbe akarta hozni a kisiklott házasságát Julival.

2. Eszter, a mosolygós mentősgyakornok

Malek Andrea szintén 21 évesen tűnt fel a Szomszédokban: 1989 és 1993 között, 34 epizódon keresztül alakította a fővárosi mentősöknél kikötő Szalóki Esztert (akiből később már Dr. Szalóki Eszter lett). A korábban ápolónőként dolgozó, fiatal egyetemista lány a 65. részben került Mágenheim doki mellé szekundásként, miután Koroknay Géza mentőtiszt karakteréről, Lászlóról kiderült, hogy piázgat, ráadásul szívbeteg, viszont kellett valaki az Öreg mellé hordágyat cipelni. Bár a Nagy Fehér eleinte csak kávéfőző presszóslányként kezeli és folyton zrikálja Esztert, a lány első látásra beleszeret a fanyar humorú mentőorvosba. Többepizódnyi évődés után végül a 77. részben csókolóznak:

Eszter ugyanis kificamítja a bokáját, a jó doktor pedig gálánsan felajánlja neki, hogy hazakíséri, sőt, be is vásárol neki. Kettejük csókját azonban a mentőállomás környékén ólálkodó Julcsi is végignézi! Ráadásul a titkos románcot korábban már Juli is megneszelte, mivel Gábor Gábor egyszer meglátta a doktorékat Alma presszójában beszélgetni. A 73. részben pedig a gyanakvó Juli még követte is Esztert a kocsijával éjjel, mint valami ballonkabátos női magánnyomozó!

3. Dr. Mártai Gabriella, a Végzet Asszonya

Schell Judit 1996 és 1999 között alakította Mártai Gabit. A színésznő 23 évesen, a 238. részben tűnt fel először, mint elfoglalt, lábfájós, érszűkülettel küzdő, láncdohányos sztárügyvéd. Először természetesen ő is utálatosnak tartotta a morcos Mágenheimet (aki ekkoriban már egy menő magánklinikán dolgozott a mentőzés mellett), de persze 29  epizód alatt annyiszor összetalálkoztak és flörtölgettek, hogy elkerülhetetlen volt a két doktor egymásba habarodása. Főleg, miután kiderült, hogy a folyton Etusnál lébecoló Károlynak, a kifinomult ízlésű vállalkozónak (Sinkó László) is a Mártai-dinasztia végez jogi tanácsadást.

 

Mágenheim a magánrendeléseken elég sokszor levetette a hűvös ügyvédnővel a szexi harisnyáját a vizsgálatokhoz, így szinte már meg sem lepődünk azon, hogy az évődésük hazakocsikázással és smacival folytatódott a 253. részben. A Nagy Fehér persze itt sem nagyon törte magát holmi csajozással, egyszerűen csak hozta a jólelkű, de végtelenül cinikus dokit, aki szokás szerint megtetszik egy öntudatos, fiatal és rámanős nőnek, aki addig nem nyugszik, amíg el nem csavarja a fejét – Mágenheim pedig nagy duzzogva hagyja magát elcsábítani. és A félrelépés miatt egyébként egyáltalán nem volt lelkiismeret-furdalása a doktornak, hiszen Juli ekkoriban épp egy Vitéz nevű színésszel romantikázott suttyomban (ezt a karaktert Vass Gábor alakította).