Legviccesebb jeleneteivel emlékeznek egykori kollégái Jerry Stillerre

Ben Stiller 92 évesen elhunyt apja közkedvelt tévés komikus volt. Mark Hamill, Viola Davis, Seth Rogen, Jimmy Kimmel, William Shatner és Ricky Gervais is őt gyászolja.

Hétfőn, manhattani otthonában, nem sokkal a 93. születésnapja előtt elhunyt Jerry Stiller amerikai színész, komikus, a Seinfeld és a Férjek gyöngye tévésorozatok közkedvelt sztárja, Ben Stiller édesapja.

Ben Stiller és Jerry Stiller a Stiller Alapítvány egyik 2011-es New York-i rendezvényén (kép: Charles Eshelman/FilmMagic/Getty)

 

A halálhírt Ben Stiller jelentette be a Twitter-oldalán:

Szomorúan jelentem be, hogy édesapám, Jerry Stiller természetes halállal elhunyt. Nagyszerű apa és nagyapa volt, és körülbelül 62 évig Anne odaadó férje. Nagyon hiányzik. Szeretlek, apa.

Jerry Stiller halála Hollywoodot és a New York-i székhelyű tévés-komikus világot is mélyen megrázta. Számos híresség fejezte ki részvétét a közösségi médiában. Kevin James egy közös fotót is kitett az Instagram-oldalára:

Az egyik legkedvesebb, legszeretetreméltóbb és legviccesebb ember, aki valaha is élt a Földön. Köszönöm a sok hihetetlen emléket. Szeretlek és hiányzol. Nyugodj békében!
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

One of the most kind, loving, and funny people to ever grace this earth. Thank you for so many incredible memories. I love you and miss you. Requiescat in pace.?

Kevin James (@kevinjamesofficial) által megosztott bejegyzés,

Carol Leifer színésznő, a népszerű Seinfeld tévésorozat forgatókönyvírója szintén közös fotóval búcsúzott:

Szomorú ez a reggel... Arra ébredtem, hogy hallom, a nagy Jerry Stiller eltávozott. Nagy öröm, hogy együtt dolgozhattam ezzel az emberrel a Seinfeld összes évadának írójaként. Mindent mindig viccesebbé tett! Itt épp a The Reye című epizód forgatásán vagyunk Estelle Harrisszal. Talpig úriember volt. Nyugodj békében, édes Jerry!

Ricky Gervais brit komikus is részvétét fejezte ki Ben Stillernek a Twitteren:

Nagyon sajnálom az elveszítését, Ben.

A vígjátékairól ismert Seth Rogen is megemlékezett Jerry Stillerről:

Nagyon sajnálom. Rengetegszer megnevettetett, most meg már csak sírok miatta, számos okból.

Viola Davis szívhez szóló Twitter-üzenetben búcsúzott Ben Stiller apjától:

A 2020-as év tényleg benyújtja keményen a számlát. Nyugodjék békében a nagy Jerry Stiller! Ember... Ezer éve mindig megnevettetsz. Még egy szabadtéri Shakespeare-darabban is láttalak New Yorkban. Nyugodj békében! Már az angyalokkal szárnyalsz.

Mark Hamillnak is nagy kedvence volt az elhunyt komikus:

Köszönöm az egész életen át tartó nevetést, Jerry Stiller...

De William Shatner is igen nagy tisztelettel emlékezett meg róla:

A kapitány naplója, csillagidő: 54. Amikor egy új hetet kezdünk el, szomorú értesülni Jerry Stiller eltávozásáról. Egy komikus zseni, kiváló színész és jó barát. Hiányozni fog. Részvétem a családjának.

A tévés showman, Jimmy Kimmel is felelevenítette a Jerry Stillerrel közös emlékeit:

Az első roast show-m alanya Jerry Stiller volt a Comedy Centralon. A show után egy kedves levelet küldött nekem, amit örökké őrizni fogok. Jerry ragyogó színész és különösen kedves ember volt. Sajnálom, Ben! A legjobbakat kívánom neked és a családodnak.

Chris Addison komikus a Seinfeld tévésorozat egyik emlékezetes, a röhögéstől sokszor elrontott és újravett jelenetével búcsúzott Jerry Stillertől. Saját bevallása szerint mindig ezt nézte inspirációképp, amikor humoros forgatókönyvet írt Carl Cooperrel:

Ugyanezt a Seinfeld-bakiparádét osztotta meg a Twitterén Julia Louis-Dreyfus, a sorozat egyik főszereplője is – a színésznő, aki a videón folyton elröhögi magát, és ezért mindig újra kell venni a jelenetet:

Az az igazság, hogy folyton ez történt, amikor Jerry Stillerrel voltunk. Annyira vicces és kedves ember volt. Nagyon szerettük. Nyugodj békében, Jerry Stiller!

Az énekes Darren Hayes így emlékezett meg Jerry Stillerről  a Twitteren:

Imádtam Jerry Stiller munkásságát. Minden idők egyik legviccesebb komikusa volt, aki mindig ellopta a show-t –egyetlen olyan projekt sem volt, ami ne vált volna jobbá egyszerűen azért, mert szerepelt benne. Nagyon hálás vagyok mindenért, amit adott.

A legtöbbször Seinfeld azon jelenete kerül mostanában elő, ahol a Frank Constanzát alakító Jerry Stiller a sorozatbeli fia, a New York Yankees baseballcsapatnál dolgozó George Costanza (megrendezett) halála után a házukban fogadja a Yankees klubelnökének részvétnyilvánítását. Ám ekkor Frank nem is a fia haláláról beszél, hanem teljesen kiakad, és a csapatfőnök szemére hányja, hogy nem kellett volna megválni egykori sztárjátékosuktól, Jay Buhnertől. A jelenet azóta mémmé vált a sorozat- és sportbarátok körében:

(via Uproxx & The Independent & Consequenceofsound.net)