Meghalt a Beverly Hills, 90210 színésze

A Nat Bussichiót alakító Joe E. Tata 85 éves volt.

Joe E. Tata karakterszínész, aki leginkább a Beverly Hills, 90210 című népszerű tinisorozatban Nat Bussichio szerepéről ismert, szerdán elhunyt – jelentette be lánya, Kelly a GoFundMe-oldalukon. A férfi 85 éves volt. Régóta Alzheimer-kórban szenvedett, hivatalosan 2018-ban diagnosztizálták, az oldalon gyűjtött megmaradt adományokat a család az Alzheimer’s Associationnek továbbítja.

A Beverly Hills, 90210 és a Sharknado-sorozat sztárja, Ian Ziering az Instagramon posztolt egy szívhez szóló beszámolót a Tatával való közös munkáról.

Joey tényleg egy "igazi gengszter" volt, emlékszem, hogy láttam őt a Rockford nyomozban James Garnerrel évekkel azelőtt, hogy együtt dolgoztunk volna a 90210-ben. Gyakran volt az egyik háttérgonosz az eredeti Batman-sorozatban. Az egyik legboldogabb ember volt, akivel valaha dolgoztam, ugyanolyan nagylelkű volt a bölcsességével, mint a kedvességével. Bár a Peach Pit a 90210 díszlete volt, gyakran éreztem úgy, mintha a Joe E. Tata show hátterét adta volna.
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Ian Ziering (@ianziering) által megosztott bejegyzés


Tatát, aki a 60-as években számos sorozatban feltűnt (Lost in Space, Batman, Peter Gunn, Végtelen határok, Rockford nyomoz), a Beverly Hills, 90210 mind a 10 évadában láthattuk, sőt, karakterének apját, Salvatorét is ő játszotta a negyedik évad néhány epizódjában. A 2008-as reboot három epizódjában aztán visszatért Nat Bussichióként. 

Ziering ezekkel a gondolatokkal fejezte be öreg barátja méltatását:

Lehet, hogy sok jelenetben hátul volt, de ő volt a vezető erő, különösen nekünk, srácoknak, hogy hogyan értékeljük azt az ajándékot, ami a 90210 volt. A mosolyom ma elhalványul ugyan, de a kedves emlékekben lubickolva a szememből  átköltözik a szívembe, ahol mindig is ott lesz.

(Forrás: Variety)

 

 

Címlapkép: Emma McIntyre/Getty Images