Megint celebek nyomasztották Ferihegyen az embereket

Vigyázat! Sztárok kerültek a reptérre. Kérjük ügyeljenek rá, hogy becsekkolás után méltó biodíszletként szolgáljanak a műsorhoz.

Egy éve így kezdtük a kritikánkat, az akkor még friss Sztárok a reptéren című műsorral kapcsolatban:

"Egy rakás celeb csinál úgy, mintha a Liszt Ferenc repülőtéren dolgozna, hogy aztán a legjobbak egy darab aszfaltot vihessenek haza, miközben Szabó András "Csuti" próbál közvetlenül műsorvezetőként a kamerába nézni, de nem megy neki."

Miért alázza magát egy rakás celeb Ferihegyen?

Egy rakás celeb csinál úgy, mintha a Liszt Ferenc repülőtéren dolgozna, hogy aztán a legjobbak egy darab aszfaltot vihessenek haza, miközben Szabó András "Csuti" próbál közvetlenül műsorvezetőként a kamerába nézni, de nem megy neki.

Tovább

A műsor egyáltalán semmit sem javult egy év alatt. Nem nemesedett az idővel, mint egy jó bor vagy egy whisky. A készítők fogták és lemásolták a tavalyit, csak kicserélték a celebgarnitúrát. Amivel persze nem lenne semmi baj, ha alapból egy jó műsorról lenne szó. De a Sztárok a reptéren egyáltalán nem jó műsor. Sőt! Semmi sem indokolja, hogy képernyőn legyen. (Leszámítva talán azt, hogy ne fekete képernyőt mutogassanak helyette… Bár lehet, hogy ennél még az is jobb lenne.)

Jó, az is igaz, hogy ezt többen nézik, mint az RTL-en ugyanabban az időben futó Éden Hotelt. Tehát számokkal meg lehet indokolni, hogy ez jó, ez kell. Mert az Éden Hotelt a fiatalok körében átlagosan 72 ezren követik figyelemmel, míg a Sztárok a reptéren 91 ezres átlagos napi nézőszámot hoz a csatornának. (Bővebben itt lehet olvasni az aktuális tévénézettségről.)

Forrás: TV2

 

Nyilván mindent meg lehet magyarázni, ha arról van szó, de azt nehéz mégis felfogni, hogy itt tényleg az van, hogy a reptéren önmagukból indokolatlanul (jó pénzért?) hülyét csináló celebek vegzálják a szerencsétlen utasokat és reptéri személyzetet (ha azok nem beépített emberek) mégpedig egy hülye vetélkedő kedvéért, aminek

az ég világon semmi tétje nincs, nem lehet kinek szurkolni, nincs egy jó üzenete, nettó bolondozásnak pedig édes kevés.

De mondok jobbat! Íme három formátum, ami ennél ezerszer jobb lehet, mint ez.

Celebek a BKV-n

Ha a reptéri kiszolgáló személyzetet helyettesítő hírességek vonalat megtartva nézzük a világot, akkor a budapesti tömegközlekedés kiváló helyszín lehet erre. Nagyon nem is kéne gondolkodni, hogy mi történjen. Mindenki álljon be egy napra ellenőrnek, és gyűjtsön be egy tucat bírságot. Vigye el a 7-es buszt egy körre, és nehezítésként csukja be egy nagyon igyekvő néni előtt az ajtót, majd még álljon a megállóban 10 másodpercet, és csak aztán induljon el. Remek szituációk kerekednének ezekből a mókás kis helyzetekből.

Celebek a pult mögött

Hogy is tapasztalhatnák meg a hírességek, hogy milyen az, amikor arcon csap a valóság, ha nem úgy, hogy beállnak egy szórakozóhely pultjába és kiszolgálják az élet császárait. Feladatként lehet mondjuk hirtelen túlárazni a mojitót, elfelejteni visszaadni 20.000-ből, piába köpni meg ilyenek.

Celeb taxi

Az éjszakai életnél maradva még taxisként is meg lehetne tapasztalni, hogy milyen  az, amikor bebulikázott emberek küzdenek a rosszulléttel, vagy csak simán már jó hangulatban mennek egyik buliból a másikba. Mindez mekkora élmény lenne, ha a sofőr egy híresség lenne. Hatalmas Insta Story-k, reels és Tiktok-videók születhetnének az utastérből. (A formátum amúgy létezik, illetve Magyarországon is volt ilyesmi, amivel még az Uber próbálkozott.)

 

Tehát összességében lenne abban potenciál, hogy celebek beállnak a szolgáltató szektorba, csak több kell annál, minthogy Ferihegy a díszlet. Ennek a műsornak még az kéne, hogy ne a sztárok legyenek a főszereplők, hanem a sztárokra rácsodálkozó civilek. (Ez utóbbi nincs, mert a reptéren mindenki menne a dolgára, intézné minél gyorsabban a becsekkolást meg minden mást, és nem akar celebekkel őrültködni, ugye.)