Tévénézettség: rosszul áll ...a szomszéd tehene szénája, de hétvégén tarol az RTL

...a szomszéd tehene továbbra sem a nézők kedvence, de az RTL három műsorával is a csúcsra tört.

Felemásan indult az év az RTL számára, és így is folytatódik: ...a szomszéd tehene nem hozza a várt (?) eredményeket, ezzel a hétköznapokat kiengedte a kezéből, viszont a hétvégéi eddig nagyon erősek voltak, ezzel pedig kompenzálni tudta a többi nap gyengeségeit: a végeredmény pedig a minimális elsőség a TV2-vel szemben, már ami a fiatalok körében, főműsoridőben mért közönségarányokat illeti: RTL: 12,5% SHR – TV2: 12,3% SHR.

Az RTL már január elsején vadonatúj műsorral kezdte el az évet: ...a szomszéd tehene az első héten látványosan megbukott, napról napra kevesebben kapcsoltak a csatorna új napi sorozatára.

ez is érdekelhet

Tévénézettség: hatalmas bukta lett ...a szomszéd tehene, az RTL-nek mégis van oka az örömre

Felemásan sikerült az RTL-nek az első hét a nézettség szempontjából: ...a szomszéd tehene borzasztót ment a héten, viszont a Cápák között hatalmasat szakított vasárnap.

Tovább

 

Ez a mélyrepülés a második héten is folytatódott, és tovább csökkent a műsor nézettsége.

Míg az első héten 138 ezren nézték naponta az epizódokat 13,3 százalékos közönségarány mellett, addig a második héten már csak 117 ezer volt az átlagos napi nézőszám, a közönségarány pedig 12,5 százalék lett.


Mindeközben a TV2 a tavaly már jól bevált műsorral, a Szerencsekerékkel nyitotta a 2024-es évet, és ha nem is toronymagasan, de vezet ...a szomszéd tehenével szemben. Bár az RTL már egy fél órával előbbre tette a sorozat kezdési időpontját, ezzel sem tudta elérni azt, hogy a tévénézők „ottfelejtsék” magukat a csatornán, ahelyett, hogy a TV2-n néznék a Szerencsekereket. Kasza Tibi műsora azonban már korántsem ragyog régi fényében, hogy finoman fejezzük ki magunkat. A vetélkedő hozza a biztos középszert, a múlt héten 157 ezren nézték naponta a fiatalok körében, a közönségarány 15,8 százalék lett.


Az RTL-en ...a szomszéd tehene után A mi kis falunk ismétlései láthatók, kedden, szerdán és csütörtökön még ezek is megverték a csatorna vadonatúj sorozatát, vagyis ezen a három napon A mi kis falunk ismétléseit is többen nézték, mint ...a szomszéd tehene korábban soha nem látott részeit.
Az RTL-en ezután az Éden Hotel, míg a TV2-n a Sztárok a reptéren epizódjai versenyeznek egymással, a versengés itt is a TV2 javára dől el: az Éden Hotelt a fiatalok körében átlagosan 72 ezren követik figyelemmel, míg a Sztárok a reptéren 91 ezres átlagos napi nézőszámot hoz a csatornának. A közönségarány az Éden Hotel esetében 8,9 százalék, a Sztárok a reptéren-nél  pedig 11,1 százalék.

És akkor nézzük a hétvégéket: az RTL itt is berúgta már a motort, és két nagyon sikeres műsorának új évadaival jelentkezett:

A mi kis falunk a szombatot hozta a csatornának, míg a Cápák között a vasárnapot nyerte.

A TV2 egyelőre kivárt, és saját produkciók helyett csak egész estés filmekkel jelentkezett szombaton és vasárnap, ezekkel szemben pedig egyértelmű az RTL fölénye.

Olyannyira, hogy A mi kis falunk új évadának második epizódja lett a múlt hét második legnézettebb műsora a fiatalok körében 223 616 nézővel és 21,9 százalékos közönségaránnyal, míg a vasárnapi Cápák között ebben a célcsoportban a harmadik helyet szerezte meg 209 407 nézővel és 18,4 százalékos közönségaránnyal.

A múlt hét legnézettebb műsorát is az RTL szállította: a vasárnapi RTL-Híradó 231 783 nézőjével és 23,1 százalékos közönságarányával érdemelte ki a képzeletbeli aranyérmet.


Szombaton a TV2-n A mi kis falunkkal szemben Az elveszett világ: Jurassic Park próbálta tartani a frontot, de az RTL sorozata megsemmisítő győzelmet aratott felette: azért megsemmisítő, mert az RTL több mint 223 ezres nézőszámával szemben a TV2-n sugárzott film csupán 83 ezer nézőt vonzott. Az RTL-en a magyar sorozat után Az utolsó cserkész következett, ami 100 ezres nézőszámával ugyancsak elhúzott a dínók előtt, így az RTL nagyot nyert szombaton: 15,4 százalékos közönségarányt produkált a TV2 9 százalékával szemben.

Vasárnap sem volt jobb napja a TV2-nek: míg az RTL már a Házon kívüllel bezsebelte magának a tévénézők többségét, az RTL-Híradó egyenesen kilőtt, és a majdnem 232 ezres nézőszámmal meg is nyerte a hetet. A TV2 hírműsorát, a Tényeket ezen a napon 148 ezren választották, a hírműsorok közönségaránya 23,1 – 14,9 százalék lett az RTL javára. Majd jött a Cápák között, ami szintén hatalmasat ment, és 209 ezres nézőszámot hozott össze, míg a TV2-n a Holnapután című amerikai katasztrófafilm 100 ezerrel kevesebb, 108 ezer nézőt ültetett le a tévék elé a fiatalok körében. Így a vasárnap is az RTL-é lett 13,4 százalékos közönségaránnyal, a TV2 ezzel szemben csak 8,5 százalékot produkált.

A fiatalok körében hétköznap is az RTL Híradója a nyerő,

naponta átlagosan több mint 182 ezren nézik, a közönségarány 22,6 százalékos, szemben a TV2-es Tényekkel, ami sokkal gyengébben muzsikál: 152 ezres átlagos nézőszámot és 20,6 százalékos közönségarányt ért el a múlt héten.


A teljes lakosság körében azonban homlokegyenest más eredmények születnek a hírműsorok tekintetében: ebben a célcsoportban toronymagasan vezet a Tények az RTL Híradójával szemben. És nem is csak a hírműsorok, hanem az egyéb műsorok tekintetében is győzedelmeskedik a TV2, de ezt már tavaly is megszokhattuk.

MediaFuture - az indamedia új, média és marketing-kommunikációs kiadványa

2023-ban a Szerencsekerék volt a hab a nézettségi tortán, a Sztárbox csak a cseresznye

2023-ban a nézettségi versenyben a TV2 győzedelmeskedett 234 megnyert estével. Bár az RTL sorra hozta az új tartalmakat, volt egy műsor, amit nem tudott megverni.

Tovább

 

Az első két hét a fiatalok körében tehát az RTL-é lett, viszont jövő héten már a TV2 is begyújtja a rakétákat, és hétfőn vadiúj műsorral, a Kincsvadászokkal, valamint a Vigyázat, gyerekkel vagyok! új évadával veszi fel a kesztyűt az RTL ellen.