Megvan az új Batwoman!

Ruby Rose távozik a CW szuperhősös sorozatából, Javicia Leslie lesz helyette az új gothami igazságosztó.

Ruby Rose májusban távozott a Batwoman című tévésorozatból, de már megvan az utódja: Javicia Leslie, az Isten belájkolt sztárja üldözheti a bűnt Gotham városában éjjelente Batwomanként. A 33 éves amerikai színésznő (aki ugyanúgy az NSZK-ban született az apja katonai szolgálati évei alatt, ahogy Bruce Willis is) Kate Kane helyett egy másik karakter, Ryan Wilder bőrébe bújva fogja felhúzni a denevérmaskarát. Javicia Leslie így kommentálta a hírt:

Rendkívül büszke vagyok arra, hogy én lehetek az első fekete színésznő, aki megkapta Batwoman ikonikus szerepét a televízióban. Biszexuális nőként nagy megtiszteltetés számomra, hogy csatlakozhatok ehhez az úttörő tévésorozathoz, amely iránymutató lehet az LMBTQ közösség számára.
Javicia Leslie a Style360 New York-i divatgáláján 2019. szeptember 9-én (fotó: Thomas Concordia/Getty Images for Style360)

 

Az új Batwoman személyének hírét Ruby Rose is kommentálta az Instagram-oldalán:

ISTENEM!! Ez elképesztő!! Nagyon örülök, hogy Batwomant egy csodálatos fekete nő fogja játszani. ❤️ Gratulálni szeretnék Javicia Leslie-nek, amiért átveszi a denevérjelmezt. Egy csodálatos szereplőgárda és stáb részese leszel. Alig várom, hogy lássam a 2. évadot, csodálatos leszel !! ❤️

(via NME.com)