Megvan, hogyan mentik meg a rasszista sztár sorozatát

Valamilyen formában mégiscsak folytatódhat az Obama tanácsadóját lemajmozó Roseanne Barr sitcomja.

Ahogy arról többször is írtunk, a múlt héten Roseanne Barr, a Roseanne című vígjátéksorozat címszereplője Twitter-oldalán majomnak titulálta Obama vezető tanácsadóját, minek köszönhetően néhány óra alatt vége lett a karrierjének (elkaszálták a rá épülő, több mint húsz év szünet után újraindított sitcomot, megvált tőle az ügynöksége, kiradírozták a nevét az ABC honlapjáról, és a műsora ismétléseit is eltüntették minden felületről), hiába próbált meggondolatlan tette után sorozatosan bocsánatot kérni.

Roseanne Barr. Forrás: Vera Anderson / WireImage / Getty Images

 

A csatornánál már pár nappal az eset után felmerült, hogy egyetlen ember ostobasága miatt talán mégsem kéne törölni az egész szériát, amelyben Barron kívül mintegy százan dolgoznak, köztük például olyan sztárok, mint John Goodman, Laurie Metcalf vagy az Agymenőkből ismert Johnny Galecki. Az ABC-t persze nem pusztán emberbaráti szándék vezeti, hiszen a Roseanne rebootja volt a 2017–2018-as televíziós évad legnézettebb műsora a hirdetőknek leginkább számító 18–49 év közötti korosztályban az USA-ban.

A Roseanne folytatása ellen szól ugyanakkor, hogy mivel Roseanne Barr a műsor ötletgazdája, és ő alkotta meg annak karaktereit, bármit is írnának az esetlegesen felkért új forgatókönyvírók, a sztárnak mindenképpen járna belőle a jogdíj, ami nem vetne valami jó fényt az ABC-re. A Variety értesülései szerint ennek ellenére a múlt hétvégén komoly tárgyalások kezdődtek arról, hogy spin-offként kéne továbbvinni a „Barr-talanított” szériát.

A brainstorming állítólag jelenleg is zajlik, és a csatorna vezetői a Roseanne megmaradt alkotóival együtt keményen dolgoznak azon, hogy valamilyen megoldásra jussanak. Egyes spekulációk szerint egy Sara Gilbert figurájára, Darlene-re épülő spin-offra van a legnagyobb esély, ám erre az eshetőségre is igaz, hogy járna Barrnak utána a jogdíj – ahogy a legtöbb régi karaktert a középpontba helyező új sorozat után is, így kíváncsian várjuk, milyen megoldásra jutnak a döntéshozók ebben a lehetetlennek tűnő helyzetben.


(via Variety)