Megvan végre az 1 milliárd dollárból készülő Gyűrűk Ura-sorozat rendezője!

Juan Antonio Bayona az Árvaház és a Jurassic World 2 után megkapta az Amazon nagy dobásának szánt Középfölde-sorozatát is.

Végre megvan a rendező az Amazon következő nagy dobásához, az új Trónok harcának szánt Gyűrűk Ura-tévésorozathoz: a nem kevesebb mint 1 milliárd dollárból készülő, ötévados széria rendezője és producere a veterán horrorfilmes, Juan Antonio Bayona lesz. Ő korábban olyan filmekkel tette le a névjegyét az asztalra, mint az Árvaház és a Szólít a szörny, a hollywoodi karrierje pedig akkor lódult meg igazán, amikor 1,3 milliárd dollárt kaszált az általa rendezett Jurassic World 2. Bayona így nyilatkozott a Deadline-nak a Gyűrűk Ura-sorozattal kapcsolatban:

„J.R.R. Tolkien minden idők egyik legkülönlegesebb és leginspirálóbb történetét alkotta meg. Örök rajongóként igazi megtiszteltetés és öröm, hogy csatlakozhatok ehhez a csodálatos csapathoz. Alig várom, hogy körbevezethessem a nézőket Középföldén, és együtt fedezhessük fel a Másodkor eddig még sosem látott csodáit.

Az Amazon év elején hivatalosan is bejelentette: a sorozat a korábbi pletykákkal ellentétben nem Aragorn fiatal éveit mutatja majd be, hanem Középfölde Másodkorát. Ez egy elég izgalmas korszak, Szauron például ekkor kovácsoltatta meg a Hatalom Gyűrűit a tündékkel, de ekkor készítette el titokban az Egy Gyűrűt is. Az epizódok forgatókönyvét Patrick McKay és John D. Payne írják, ők korábban a Star Trek 3-on dolgoztak.

A történet főszereplője valószínűleg egy régi ismerős, Szauron lesz. Tolkien ugyanis részletesen kidolgozta, mit csinált a Gyűrűk Ura főgonosza a Másodkorban. Ekkoriban vette például át egykori mestere, Morgoth helyét, hogy ő lehessen Középfölde rettegett ura, aki felépíti a hírhedt mordori tornyát, Barad-dûrt, elkészítteti a Hatalom Gyűrűit, majd titokban kikovácsolja az Egy Gyűrűt. Végül, hogy legyőzze a birodalmára veszedelmet jelentő númenoriakat, fogolyként a szigetükre viteti magát, elkezdi megrontani a lelküket, és egy megnyerhetetlen háborúba hajszolja őket a valák ellen, amibe beleroppan a númenoriak birodalma. Ha Bayonáék hűen követik ezeket a Tolkien-jegyzeteket, a végén tényleg a Másodkor-sorozat lesz az új Trónok harca! (via Consequenceofsound.net)