Miért hiányzott az egyik legfontosabb Trónok harca szereplő az Emmy színpadáról?

Pedig tízen is ott tolongtak, amikor átadták a legjobb női mellékszereplő minisorozatban vagy tévéfilmben nevű kategória díját…

Ahogy arról két cikkünkben is beszámoltunk, vasárnap éjjel adták át Los Angelesben az idei tévés Oscart, azaz az elmúlt év legjobb televíziós produkcióit elismerő Emmy-díjakat. A legjobb női mellékszereplő limitált hosszúságú sorozatban vagy tévéfilmben nevű kategória trófeáját (amit egyébként Patricia Arquette kapott A tett című szériában nyújtott teljesítményéért) a Trónok harca szereplőgárdája adta át.

A színpadon tíz színész is megjelent a népszerű fantasyszériából: Kit Harington (Havas Jon), Emilia Clarke (Daenerys), Alfie Allen (Theon), Peter Dinklage (Tyrion), Nikolaj Coster-Waldau (Jaime), Gwendoline Christie (Brienne), Lena Headey (Cersei), Sophie Turner (Sansa), Maisie Williams (Arya) és Carice van Houten (Melisandre).

A rajongók azonban eléggé kiakadtak, mivel úgy tűnik, a tíz sztár mellett már nem jutott hely az utolsó évad kvázi legfontosabb szereplőjének: a (SPOILER!) végül a Hét Királyság uralkodójává választott Brannek, azaz Bran, a Megnyomorítottnak. Sok rajongó a Twitteren adott hangot csalódottságának, és kifejtették abbéli véleményüket, hogy az Emmy szervezői ezzel megalázták a karaktert játszó Isaac Hempstead Wrightot.

Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy a színészt nem most alázták meg, és nem az Emmy, hanem saját csatornája részéről, mivel nem jelölték egyik színészi kategóriában sem – a színpadon pedig díjátadóként azok a Trónok harca szereplők jelentek meg, akiket nomináltak a 71. Emmy-gála valamely színészi kategóriájában (legjobb férfi vagy női főszereplő vagy mellékszereplő drámai sorozatban). További furcsaság egyébként, hogy a Brienne-t alakító Gwendoline Christie-t és Alfie Allent (Theon) sem jelölte az HBO, mert úgy érezték, ezzel gyengítenék a nagyobb sansszal induló kollégáik esélyeit, így a két színész saját maga indította el saját maga számára a nominációs procedúrát.

Szintén a vasárnapi Emmy-gálán derült ki egy ennél viccesebb (?) dolog is: mégpedig az, hogy a Havas Jont játszó Kit Harington még mindig nem látta a Trónok harca utolsó évadát (ami egyébként májusban zárult). Így nem is tud mit nyilatkozni, amikor arról kérdezik: mit szól hozzá, hogy a nézők ennyire utálták a befejező részeket?

„Még mindig nem láttam a műsort. Szóval én így kezelem ezt a problémát. Nem néztem még meg a záró szezont”

– nyilatkozta a színész. Kicsit gyanús azért, hogy nem kamuzik-e, hogy így elkerülhesse, hogy egyenesen kelljen válaszolnia a kínos kérdésre, miszerint szerinte is olyan csapnivaló volt-e az utolsó évad.


(via Uproxx, NME)